ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
Σελ. /40
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Πλατιά συστράτευση για επανεκλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο τιμόνι του δήμου
Βίβιαν Σαμούρη

Η συμπόρευσή μου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και κατ' επέκταση με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ουδόλως τυχαία είναι, και έχω την αίσθηση ή, καλύτερα, την πεποίθηση, πως ουδεμία και ουδέναν εκπλήσσει, καθώς αποτελεί φυσική συνέπεια των λόγων και των πράξεών μου, τουλάχιστον κατά την τελευταία τετραετία.

Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με τα κοινά, και συγκεκριμένα πριν από 12 χρόνια, έως και τη δημιουργία της παράταξής μας «Ολοι μαζί, για την Πάτρα», στόχος και σκοπός μου ήταν η ανιδιοτελής προσφορά, η χρηστή και διαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος, η αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών και, κυρίως, η προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

Ετσι, λοιπόν, όπως είναι ευρέως γνωστό και πολλαπλώς καταγεγραμμένο, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» συμπορευτήκαμε, εμμέσως πλην σαφώς, εξαρχής, δηλαδή από το 2014 και στη συνέχεια, στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στα μέτρα που εμβύθισαν τον λαό στη φτώχεια, που αποδόμησαν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ιδίως στον εργασιακό χώρο, μέσω ανελέητων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και όχι μόνον.

(...) Ενώνουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις μας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ούτως ώστε, η σημερινή δημοτική αρχή, να αποκτήσει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών τη δυναμική που θα της επιτρέψει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.

Βαγγέλης Κατσακούλης

Το εγχείρημα πέτυχε. Θα το αποδείξει ο απολογισμός που κάνει ο δήμαρχος και επίσης το αποδεικνύει περίτρανα το πάθος και το επίπεδο αντιπαράθεσης που δείχνουν οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων. Οσο περισσότερο βλέπουν τα επιτεύγματα του δήμου να μεγαλώνουν, τόσο ο φόβος της ήττας τούς κάνει να γίνονται πιο επιθετικοί και πιο χαμηλοί.

(...) Η δημοτική αρχή για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων κινητοποίησε τους πολίτες, βάζοντάς τους στο προσκήνιο των εξελίξεων. Τους έδειξε πως τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται με ανάθεση αλλά με τους μαζικούς αγώνες. Οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στη δημοτική αρχή να ολοκληρώσει το έργο της να συνεχίζει να είναι για όλη τη χώρα ο φάρος της άλλης άποψης για τον δήμο.

Με βάση αυτά και με γνώμονα το συμφέρον της πόλης αποφάσισα να συμπορευτώ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Να βοηθήσω ώστε να υπάρξει συνέχεια στο έργο της δημοτικής αρχής. Καλώ όλους τους πολίτες πέραν από τις επιμέρους διαφωνίες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Παραλείψεις, ατέλειες που πιθανόν να υπάρχουν δεν λύνονται με την κριτική στο καφενείο. Λύνονται με συμπαράταξη και συμμετοχή. Το χρωστάμε στο λαό της Πάτρας, στην πόλη που ζούμε.

Ηρα Κουρή

Ολοι όσοι γίναμε κοινωνοί της τεράστιας προσπάθειας που έγινε τα τελευταία χρόνια να αλλάξει ρότα η πόλη μας, να αντιστραφούν οι όροι που ήθελαν την Πάτρα κάτω από έλεγχο συγκεκριμένων πολιτικών και μεγαλοσυμφερόντων, αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέστηκε.

Με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, η πόλη μας ξαναζωντάνεψε και ομόρφυνε (...) Η δημοτική αρχή με ήθος, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια αγωνίστηκε και πέτυχε να αλλάξει τη σημερινή και τη μελλοντική εικόνα αυτής της πόλης. Δεν ήταν εύκολα όλα αυτά.

Οταν τον Φεβρουάριο του 2015 αποδέχτηκα την πρόταση του Κώστα Πελετίδη να συμπορευτώ μαζί του (...) γνώριζα τόσο από την εμπειρία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από τους αγώνες μου ως πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αρκτικού Διαμερίσματος ότι ο δρόμος μας δεν θα ήταν εύκολος, λόγω της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης.

(...) Σήμερα δεν στεκόμαστε απλά δίπλα στη δημοτική αρχή και τον Κώστα Πελετίδη, αλλά παίρνουμε την ευθύνη να υπερασπιστούμε το έργο που έγινε προς όφελος του πατραϊκού λαού. Η λάσπη που ρίχνουν δεν μπορεί να περάσει. Και γνωρίζουμε ότι λάσπη ρίχνουν αυτοί που δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα ή δεν έχουν να δείξουν έργο για την κοινωνία ή αυτοί που υπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς. Εμείς συμπορευόμαστε στον τίμιο αγώνα που δίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για μια Πάτρα που ανήκει στο λαό της.

Γρηγόρης Συμεωνίδης

Θα ήθελα να σταθώ σε μία μόνο δράση της δημοτικής αρχής, την οποία και θεωρώ το ίδιο σημαντική με τη δράση ενάντια στην ανεργία και το δικαίωμα όλων στην εργασία με πλήρη δικαιώματα. Αφορά στη στάση που κράτησε και κρατάει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο θέμα της στρατιωτικοποίησης όλης της χώρας, δηλαδή στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση και ειδικότερα για την περιοχή μας, με την ενεργοποίηση του αεροδρομίου του Αραξου ως κέντρου αποθήκευσης, μεταφοράς, αλλά και πολεμικών επιχειρήσεων με πυρηνικά όπλα.

(...) Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, που το παίζουν «ανένταχτοι», «ακομμάτιστοι», «αυτοδιοικητικοί», «ενωτικοί», «φιλειρηνιστές», είναι συνεπείς στη στήριξη αυτών των σχεδιασμών (...) Από το χορό δεν λείπει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που είτε μέσω του αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου κάνει συναντήσεις με τον Αμερικανό πρέσβη για να του εκθέσει τις «δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές στον πρωτογενή τομέα», είτε διά του περιφερειάρχη, που δεν βρήκε λέξη για να καταγγείλει το πρόσφατο ΝΑΤΟικό συνέδριο στην Πάτρα.

Εχοντας αυτά κατά νου, δηλώνω ότι συμπορεύομαι και καλώ εσάς καθώς και τους ένστολους τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να δούμε με καθαρή ματιά ποια είναι τα συμφέροντα του λαού στην πόλη μας και να αγωνιστούμε για την επανεκλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με δήμαρχο ξανά τον Κώστα Πελετίδη, καθώς επίσης και την υπερψήφιση του Νίκου Καραθανασόπουλου στην Περιφέρεια.

Δημήτρης Σπαρτινός

Είναι η ώρα που όλοι οι έντιμοι αριστεροί άνθρωποι οφείλουμε να αφήσουμε κατά μέρος την «κατάθλιψη της ήττας» και την αποστράτευση, να δούμε κατάματα πως η επιμονή σε αδιέξοδες επιλογές οδηγεί στη συνέχεια του λάθους και να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα. Η εκλογική στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι το πιο εύστοχο βόλι, για να αρχίσει να ανατρέπεται ο αρνητικός ταξικός συσχετισμός.

Χρειάζεται να επανεκλέξουμε στον δήμο τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Κώστα Πελετίδη, με τη μεγαλύτερη συσπείρωση αγωνιστικών ριζοσπαστικών δυνάμεων της πόλης μας (...) Παρά τις επιφυλάξεις μου και ορισμένες διαφωνίες μου σε επιμέρους θέσεις του ΚΚΕ, θεωρώ ότι αυτό το Κόμμα είναι η πιο συνεπής, καλά οργανωμένη και ελπιδοφόρα δύναμη της ελληνικής κοινωνίας και γι' αυτό στηρίζω τις επιλογές του σε όλες τις εκλογές.

Φρόσω Ανδριοπούλου

Πρωτίστως ως εργαζόμενοι αυτού του δήμου, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ, γιατί εσείς ως δημοτική αρχή, κατά κοινή ομολογία σταθήκατε δίπλα στους εργαζόμενους και πολλές φορές αρωγοί και μπροστάρηδες στις αγωνίες και στους αγώνες μας. Και είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ μαζί σας, αν αναλογιστούμε ειδικότερα ότι μέσα σ' αυτήν την 4ετία επιλύθηκαν εργασιακά αιτήματα ίσως και 15ετίας, όπως εκκρεμείς μετατάξεις, αποδόθηκαν χρηματικά χρωστούμενα (αναδρομικά, ένσημα), εφαρμόστηκαν άμεσα δικαστικές αποφάσεις, έγινε αύξηση ωραρίου προς όφελος των εργαζομένων και τόσα άλλα.

Και ακόμα, σε όποιον εργαζόμενο διεκδικούσε το δίκιο του σε δικαστική αίθουσα, υπήρξε σθεναρή υπερασπιστική παρουσία αντιδημάρχων και πολλές φορές και του ίδιου του δημάρχου (...) Αν είχαμε μάθει έως τώρα να συμβιβαζόμαστε με την πολιτική του «μικρότερου κακού», είμαστε υποχρεωμένοι τώρα να είμαστε εδώ, μαζί, ως εργαζόμενοι και ως πολίτες αυτής της πόλης, γιατί αυτή μας η παρουσία αποτελεί μια επιπλέον πράξη αντεπίθεσης, ένα μέτωπο απέναντι σε αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές, στη χειραγώγηση και στη ναρκω-κουλτούρα.

Γιάννης Δημογιάννης

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο δήμαρχος Πάτρας έβαλε την υπογραφή του ώστε να υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις όλους εμάς, που είμαστε στην ουσία κομμάτι της πατρινής κοινωνίας. Και τα έργα του το αποδεικνύουν αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

(...) Και κάτι ακόμα σημαντικό. Ολοι αυτοί οι κύριοι που τώρα δηλώνουν ότι κόπτονται για το συμφέρον του πατραϊκού λαού, τι κάνανε για τα ΑμεΑ; Αγαπητοί συμπολίτες, κανένας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη ζωή και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρές δοκιμασίες υγείας. Εκεί είναι που θα θέλουμε να είναι συμπαραστάτες στα προβλήματά μας ο δήμος, οι αρχές του και ο δήμαρχος.

Μέχρι τώρα η Πάτρα ήταν μια πόλη αφιλόξενη για τα ΑμεΑ (...) Η δική μου παρουσία εδώ είναι συμβολική και καθόλου τυχαία. Γιατί ήταν προσωπική επιλογή του Κώστα Πελετίδη ότι πρέπει να ακουστεί και η δική μας φωνή. Επειδή λοιπόν και εμείς έχουμε το δικαίωμα να ζούμε σαν άνθρωποι, πιστεύω ότι ο Κώστας Πελετίδης, συνεχίζοντας το έργο του, θα γράψει το όνομά του στην αναβάθμιση της πόλης, ώστε να γίνει προσβάσιμη και για τα ΑμεΑ.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org