ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Πλατύ κάλεσμα στην εργαζόμενη νεολαία

Από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τους νέους εργάτες και υπαλλήλους να σηκώσουν ψηλά τη γροθιά του αγώνα και σ' αυτήν την απεργιακή μάχη
Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τους νέους εργάτες και υπαλλήλους να σηκώσουν ψηλά τη γροθιά του αγώνα και σ' αυτήν την απεργιακή μάχη
Κάλεσμα στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να συμμετάσχει δυναμικά και μαζικά στην απεργία της επόμενης Τετάρτης, με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Νέων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το αντιλαϊκό και αντεργατικό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η Γραμματεία Νέων και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η ΕΕ βαρά τα ντέφια και τα όργανα και οι βιομήχανοι συνθέτουν το ρεπερτόριο, με βασικό ρεφρέν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, την αύξηση των κερδών τους. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που εκφράζουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συνεχίζει να στρώνει το τραπέζι σε αυτό το αντεργατικό γλεντοκόπι με τα δικά μας δικαιώματα! Πλούσιο το γεύμα! Απλά, τώρα αυτές οι ηγεσίες λικνίζονται σε αντιπολιτευτικούς ρυθμούς... και πάλι, όμως, αυτό που λένε σε εμάς, στους εργάτες και τους άνεργους, είναι ότι πρέπει να διεκδικούμε όσα αντέχει η οικονομία και η τσέπη του κεφαλαίου. Δηλαδή, τίποτα! Αυτοί το γλεντάνε κι εμείς πεινάμε!

Νέοι εργάτες και εργάτριες, νέοι και νέες, άνεργοι και άνεργες, τα έχουμε ξαναπεί: Δε μας αρέσουν τα τραγούδια τους. Για να γεμίσουμε με ζωή το παρόν και το μέλλον μας, χρειάζεται να τραγουδήσουμε σε ταξικούς σκοπούς. Μας είναι γνώριμοι αυτοί οι σκοποί. Τους νιώσαμε στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, τους νιώθουμε στις μάχες που δίνουν τα ταξικά σωματεία στους χώρους δουλιάς.

Ε, λοιπόν...

Και αυτή τη φορά, δε θα φοβηθούμε κανέναν εργοδότη. Θα απεργήσουμε με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά μονάχα να κερδίσουμε δικαιώματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και να γίνουμε πιο ισχυροί στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Αυτοί που μας εξουσιάζουν, φοβούνται μην ξυπνήσουμε. Εμείς δίνουμε ραντεβού στις 14 Δεκέμβρη, 11 το πρωί, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά στο Δημαρχείο της Αθήνας», καταλήγει το κάλεσμα της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ.

Κορυφώνεται η μάχη

Σε όλη τη χώρα, τις λίγες μέρες που απομένουν, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Στην Αθήνα, οι εξορμήσεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή: Στους Δήμους Πετρούπολης, Κηφισιάς, Νέας Φιλαδέλφειας, Αιγάλεω, Ιλίου, Ηλιούπολης, Ελληνικού, στους εργάτες μετάλλου της Ελευσίνας, στο Μαρινόπουλο στο Χαλάνδρι, στο «Πράκτικερ» του Αιγάλεω, στην ιδιωτική κλινική «Υγεία», στα εργοστάσια φαρμάκου «Βιανέξ», «Σηκίδης», «Φαρμάκ», «Φαρματέν», «Λαβιφάρμ», στην ΕΥΔΑΠ Μάνδρας και Μενιδίου, στον ΟΤΕ, στο ασφαλιστικό ταμείο του ΤΣΑ, στον ΕΦΕΤ, στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο Πεντάγωνο.

Επίσης, τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, στις 11 π.μ., από τους εργαζόμενους στις δομές ψυχοκινητικής αποκατάστασης, όπου θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την Τετάρτη κανένας στη δουλιά

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τους χώρους εργασίας

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ
Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ
Η επίθεση νέας λιτότητας, το μακέλεμα των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Στις 14 Δεκέμβρη να «νεκρώσουν» οι τόποι δουλιάς. Να συμμετέχουν όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Αυτό το κάλεσμα μεταφέρουν καθημερινά στους εργαζόμενους, με εξορμήσεις και περιοδείες που πραγματοποιούν τα στελέχη του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Και οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν μαχητικό και μαζικό «παρών», να μετατρέψουν την απεργία σε σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα.

Η αγωνία και η αγανάκτηση εκφράζεται παντού. Σε κάθε χώρο δουλιάς και μόρφωσης όπου εξορμούν τα στελέχη του ΠΑΜΕ και συζητούν με τους εργαζόμενους.

Αυτή η εικόνα αναδεικνύεται από τις εξορμήσεις που έγιναν σε χώρους όπως της ΔΕΗ στα καταστήματά της Ευόσμου, Παπαναστασίου, Λευκού Πύργου, Αγίου Δημητρίου, Αισώπου και στον περιφερειακό τομέα οικονομικού ελέγχου. Αντίστοιχα και στον ΟΤΕ στην Ερμού, στις βιοτεχνίες Ιματισμού στο Ωραιόκαστρο («Γράντας» και «Οσκαρ»), στις βιοτεχνίες Δέρματος, στα εμπορικά καταστήματα («ΚΑΡΦΟΥΡ», «Μπέζας», «Σπένσερ», «Μασούτης»), στα εργοστάσια Μετάλλου («ΔΙΕΚΑΤ», «Ορφανίδης» στη Νέα Ιωνία, «Κωνσταντινίδης», «Πατενίδης», «ΕΛΒΟ», «Πυραμίς»), στα χυτήρια Θεσσαλονίκης, στους συμβασιούχους της «Ολυμπιακής», στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, στα εργοστάσια «ΒΙΑΜΥΛ», «Κλιματεχνική», «ΖΗΜΕΝΣ».

Οι εξορμήσεις συνεχίζονται από δεκάδες εργαζόμενους και στελέχη του ΠΑΜΕ. Σήμερα εξορμήσεις θα γίνουν σε «Ευθυμιάδη», «ΤΟΣΟΗ», «ΚΑΡΤΟΝ ΠΑΚ», Χημικά εργοστάσια Σίνδου, σε εργοστάσια του Μετάλλου («Πατής», «ΕΒΗΚ», «Ορφανίδη» στη ΒΙΠΕΘ), στη «ΧΑΞΜΑΝ» σε βιοτεχνίες Δέρματος, σε βιοτεχνίες Ιματισμού («Μαντάς», «Χόρτης», «Ξανθόπουλος», «ΔΟΥΔΟΣ»), στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στον Εύοσμο, στα νυχτερινά σχολεία της ΙΚΤΙΝΟΥ, στα κεντρικά καταστήματα των τραπεζών, στα καταστήματα της ΔΕΗ σε Αγχίαλο, Δόξα και Υπόγεια Δίκτυα, σε Ξενοδοχεία. Και το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις σε «Πουλιάδη» και «ΑΛΤΕΚ», ενώ το απόγευμα οργανώνει σύσκεψη με εργαζόμενους στις εταιρίες πληροφορικής.

Πανεξόρμηση στη ΔΕΗ

Να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη, καλούν τους εργαζόμενους τα στελέχη του ΠΑΜΕ Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από τις καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις που πραγματοποιούν στους χώρους της ΔΕΗ (ΑΗΣ και ορυχεία). Τους καλούν να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, να κατανοήσουν τη δύναμη που έχουν και να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες. Να μετατρέψουν την απεργία σε βήμα κλιμάκωσης του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλιάς, ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης

Στη «VODAFON», στου Ρέντη, περιόδευσε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη

Με τους νέους εργαζόμενους της «VODAFON» στου Ρέντη
Με τους νέους εργαζόμενους της «VODAFON» στου Ρέντη
«Με τη συμμετοχή σας στην πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπορούμε να στείλουμε από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που ενισχύει ακόμη περισσότερο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και υποβαθμίζει παραπέρα το βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζομένων».

Αυτό τόνισε χτες η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΟ Πειραιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας «Vodafone» (Βόνταφον) στου Ρέντη, μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.

Η αντιπροσωπεία περιόδευσε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών και στο Τμήμα Εμπορικής Εξυπηρέτησης όπου εργάζονται, κατά κανόνα, νέοι άνθρωποι και μάλιστα υψηλής ειδίκευσης. Η φύση και το αντικείμενο της εργασίας είναι ιδιαίτερα εξουθενωτικό.

«Η εντατικοποίηση της δουλιάς, απόρροια του σκληρού ανταγωνισμού των πολυεθνικών για περισσότερα κέρδη, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και του ασφυκτικού περιορισμού του ελεύθερου χρόνου» επισήμανε η βουλευτής του Κόμματος. Καταλήγοντας, ανέπτυξε με συντομία τις θέσεις του Κόμματος για τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, τον οποίο χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας» και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη «να βρίσκεται κάτω από αποκλειστικά κρατικό φορέα - όπως και η Ενέργεια, οι Μεταφορές κ.ά. - ο οποίος όμως θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».

Στη μάχη και οι ναυτεργάτες

Κάλεσμα σε ναυτεργάτες κι εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη και στη συγκέντρωση στην πλατεία Λουδοβίκου (ηλεκτρικός σταθμός) στις 10:30 π.μ., απευθύνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία «ΠΕΜΕΝ», «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΣ - ΝΑΤ. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η σύσκεψη που έγινε χτες το πρωί με πρωτοβουλία της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΝΣΚ) στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ με τη μαζική παρουσία των ναυτεργατών.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, αφού αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και την εντεινόμενη επίθεση του ΥΕΝ και των εφοπλιστών με νέα αντιδραστικά μέτρα σε βάρος των ναυτεργατών και των εργαζομένων, στη συνέχεια παρουσίασε το πλαίσιο αιτημάτων της ΝΣΚ που έχουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών οικογενειών και τόνισε την ανάγκη της πιο αποτελεσματικής οργάνωσης της πάλης.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 57 πόλεις

Μέχρι στιγμής, απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα, 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά)

Θεσσαλονίκη, 10 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10.30 π.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου (Ηλ. Σταθμός)

Μέγαρα, 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων

Λαύριο, 10.30 π.μ. στην πλατεία Μεταλλωρύχων

Βέροια, 10 π.μ. στην πλατεία Ωρολογίου

Δράμα, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Κοζάνη, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Πτολεμαΐδα, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Φλώρινα, 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Γρεβενά, 11.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Καστοριά, 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Κατερίνη, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Κιλκίς, 10.30 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης

Νάουσα, 10 π.μ. στην πλατεία Καρατάσου

Σέρρες, 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Καβάλα, 10 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη

Ξάνθη, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Κομοτηνή, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο

Γιαννιτσά, 10 π.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ

Λιτόχωρο, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Λάρισα, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Βόλος, 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Καρδίτσα, 10 π.μ. στη Νέα Αγορά

Τρίκαλα, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Πάτρα, 10 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου

Κόρινθος, 10 π.μ. στα Περιβολάκια

Αίγιο, 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Αργοστόλι, 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Τρίπολη, 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Βασιλείου

Καλαμάτα, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Αργος, 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Πέτρου

Ζάκυνθος, 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Πύργος, 10.30 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ

Γιάννενα, 10 π.μ. στο Δημαρχείο

Αρτα, 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Αγρίνιο, 9.30 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας

Λευκάδα, 9 π.μ. στον Αγιο Μηνά

Πρέβεζα, 10 π.μ. στο Φόρο

Κέρκυρα, 10 π.μ. στην πλατεία Σορόκο

Ηγουμενίτσα, 10 π.μ. στον πεζόδρομο

Χαλκίδα, 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Αλιβέρι, 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Θήβα, 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Λιβαδειά, 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Λαμία, 10 π.μ. στην πλατεία Πάρκου

Αμφισσα, 11 π.μ. στην πλατεία Λαού

Χανιά, 10 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Ηράκλειο, 10 π.μ. στην πλατεία Λιονταριών

Ρέθυμνο, 10 π.μ. στο Δημαρχείο

Ιεράπετρα, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία (Δημαρχείο)

Σάμος, 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Χίος, 10 π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς

Ρόδος, 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Λέσβος, 10.30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη

Λήμνος, 10 π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας

Με τις συνεπείς δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Είναι γεγονός (που αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι) πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι αυτές, που παλεύουν σε κάθε απεργία και το ίδιο θα κάνουν και σ' αυτήν τη γενική απεργία, στις 14 Δεκέμβρη, με καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες, μοίρασμα υλικού και πολλή συζήτηση.

Είναι αυτή η δράση, σε συνδυασμό με το διεκδικητικό του πλαίσιο, που έχει κάνει το ΠΑΜΕ τη μοναδική δύναμη, στην οποία προσβλέπει και ακουμπάει το αγωνιστικό κομμάτι των εργαζομένων. Είναι αυτή η δράση, που έχει κάνει το κράτος να φροντίζει να παρακολουθεί «στενά» το ΠΑΜΕ.

Η αξία, βέβαια, της δράσης μπροστά στην απεργία, θα πρέπει να κατευθυνθεί στο κομμάτι εκείνο των εργαζομένων, το οποίο δεν έχει μπει δυναμικά στο προσκήνιο του αγώνα. Στους συναδέλφους εκείνους, οι οποίοι, πνιγμένοι από τις κάρτες, τα δάνεια, τα φροντιστήρια, το πετρέλαιο ή και τις πιέσεις της εργοδοσίας, θεωρούν πως δεν έχουν περιθώριο να χάσουν το μεροκάματο. Με αυτούς τους συναδέλφους πρέπει να κουβεντιάσουμε περισσότερο.

Να εξηγήσουμε ότι η αποχή από τους αγώνες λειτουργεί ως άλλοθι για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, για να πουν ότι υπάρχει αποδοχή ή ανοχή σ' αυτήν την πολιτική. Αλλά λειτουργεί σαν άλλοθι και για τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, για να χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι ο κόσμος δεν «τραβάει» για αγώνες και έτσι να δικαιολογούν τις θεωρίες του διαλόγου.

Να αναγνωρίσουμε την αγωνία τού «τι βγαίνει από τους αγώνες;», εξηγώντας τις ευθύνες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που προκηρύσσουν απεργίες χωρίς καμιά οργάνωση και με μόνη επιδίωξη την εξόντωση και την αναποτελεσματικότητα.

Να τους πείσουμε ότι αυτά που χάνουν καθημερινά από τις αυξήσεις των βασικών αγαθών, από το πετσόκομμα των κοινωνικών παροχών, είναι πολλαπλάσια από το «χαμένο» μεροκάματο της απεργίας.

Να αναδείξουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη βάση της κοινωνίας, ότι κανένας δεν είναι ικανοποιημένος από την πολιτική που ασκείται είτε από το ΠΑΣΟΚ χθες, είτε από τη ΝΔ σήμερα και, ταυτόχρονα, κανένα από τα δυο κόμματα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Αυτό το εκρηκτικό μείγμα πρέπει να πυροδοτηθεί, ανατινάζοντας συθέμελα το σάπιο σύστημα που μας εκμεταλλεύεται.

Η μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία, στις 14 του Δεκέμβρη, κάτω από τα πανό του ΠΑΜΕ είναι η πιο συνεπής απάντηση.


Βασίλης ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Για την πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει τις εξής προσυγκεντρώσεις, για τις 10.30 π.μ.

  • Χαλκοκονδύλη και Πατησίων: Για τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα και τις πρώην ΔΕΚΟ.
  • Ομόνοια: Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, τους ΟΤΑ, Δασκάλους - Καθηγητές και τους μαζικούς φορείς όλων των συνοικιών.
  • Στα Χαυτεία: Το Συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων.
Επιλεκτική αποκαθήλωση αφισών

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση της Εκτελεστικής του Γραμματείας, καταγγέλλει το Δήμο Αθηναίων που έχει εξαπολύσει «επιλεκτικό "σαφάρι" αποκαθήλωσης των αφισών» τις οποίες οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις αναρτούν καλώντας τους εργαζόμενους στην απεργία της Τετάρτης και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. «Καταδικάζουμε την αυταρχική και αντιδημοκρατική αυτή πραχτική του Δήμου Αθηναίων και καλούμε τους εργαζόμενους με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης» σημειώνει το ΠΑΜΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πανεξόρμηση αύριο, πικετοφορίες την Τρίτη

Στην τελική ευθεία για τις 14 Δεκέμβρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα πραγματοποιούν αύριο Σάββατο μαζική εξόρμηση στην αγορά και τα καταστήματα, στο κέντρο της πόλης. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από τα γραφεία της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ (Χαλκοκονδύλη 37).

Επίσης, την ερχόμενη Τρίτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας προγραμματίζονται πικετοφορίες στις παρακάτω περιοχές, στις 6.30 μ.μ.: Στο μετρό Αμπελοκήπων, στα Πετράλωνα, στα Σεπόλια, στο Γαλάτσι, στο Εμπορικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι, στο Εμπορικό Κέντρο Πετρούπολης, στην πλατεία Ιλίου στα Λιόσια, στο Εμπορικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων, στο Καματερό. Επίσης την Τρίτη, στις 6.00 μ.μ. πικετοφορίες θα γίνουν στον πεζόδρομο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι, στα καταστήματα του Αιγάλεω (Ιερά Οδός), στη Στρατάρχου Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι και στο κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ