ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 62,40% η κάλυψη του πλάνου

Ηδη μία Κομματική Οργάνωση υπερκάλυψε το στόχο της και τον αναπροσαρμόζει προς τα πάνω

Εξι «κλεισίματα» έχουν πραγματοποιήσει οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος, με την κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου να φτάνει στο 62,40%.

Το πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων συνεχίζεται, προφανώς με τις αναγκαίες προσαρμογές λόγω της πανδημίας, όμως η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης κλιμακώνεται, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τους δεσμούς του Κόμματος με τον εργατόκοσμο.

Μάλιστα, με το τελευταίο «κλείσιμο» η ΚΟ Εξωτερικού υπερκάλυψε το στόχο της, φτάνοντας στο 103,13%, περίπου ένα μήνα νωρίτερα από την ολοκλήρωση της Εξόρμησης! Και επειδή το πλάνο της αποδείχθηκε ...μικρό οι Οργανώσεις της αποφάσισαν την αναπροσαρμογή του προς τα πάνω κατά 20%, βάζοντας δηλαδή ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της δουλειάς τους.

Με την ΚΟ του Εξωτερικού να ηγείται στην άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις και να δίνει το παράδειγμα, η προσπάθεια συνεχίζεται. Ετσι, στη δεύτερη θέση της κατάταξης των Οργανώσεων συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται η ΚΟ Αιγαίου, που αυτήν τη βδομάδα είχε την καλύτερη απόδοση (+10,06%) φτάνοντας στο 76,82% και αυξάνοντας έτσι τη διαφορά από την ΚΟ Θεσσαλίας, η οποία παραμένει τρίτη με 69,57%.

«Κατά πόδας» ακολουθεί η ΚΟ Πελοποννήσου που μείωσε τη διαφορά της, στην προσπάθεια να βρεθεί στην τριάδα, έχοντας φτάσει στο 66,91%. Ακολουθούν η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 64,03%, η ΚΟ Κρήτης με 62,04%, που πέρασε την ΚΟ Αττικής, η οποία έφτασε στο 61,84%. Στην 9η θέση πέρασε η ΚΟ Ηπείρου με 58,73% που άφησε την ΚΟ Κ. Μακεδονίας στη 10η θέση με 57,13%, πάνω από την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει φτάσει στο 55,41%. Η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας είναι στο 53,10% και, τέλος, η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας στο 46,50%.


Η ΚΝΕ, που δίνει τη μάχη στο πλάι του Κόμματος, έχει καταφέρει να βρίσκεται στο 60,91% του πλάνου της. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη», σταθερά ψηλά, βρίσκεται ήδη στο 80,54%, ενώ η ΚΟΒ του «902» είναι στο 55,80%.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καλεί σε άμιλλα την Οργάνωση Αιγαίου της ΚΝΕ

«Προσφέρω στο τιμημένο, ηρωικό και ακούραστο Κόμμα μας, που δεν δίνει ονόματα των ενισχυτών του, 50 ευρώ». Με τα παραπάνω λόγια της Κατίνας Μανιτάρα, μαχήτριας του ΔΣΕ, που συνοδεύουν το κάλεσμά του, το ΣΠ της Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί σε άμιλλα την Επιτροπή Αιγαίου της ΚΝΕ. Οπως λένε οι σύντροφοι από τη Δυτική Μακεδονία, η ιστορία της σ. Κατίνας και των συντρόφων της «είναι ο φάρος που οδηγεί, εμπνέει και διαπαιδαγωγεί όλους εμάς τους νέους επαναστάτες, τα μέλη της ΚΝΕ.

Εκατό δύο χρόνια τώρα, το κόμμα μας, το ΚΚΕ, αλύγιστο, συνεχίζει την πάλη ενάντια στο σύστημα που καθημερινά το μόνο που προσφέρει στην εργατική τάξη και το λαό μας είναι φτώχεια, ανεργία, που δεν καλύπτει ούτε το πιο βασικό, το δικαίωμα στην Υγεία. Ακάθεκτο συνεχίζει στην πάλη για την τελική νίκη, για την νέα κοινωνία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, για την κοινωνία που "θα ανθρωπέψει ο άνθρωπος".

Σε αυτήν τη μάχη το ΚΚΕ χρειάζεται και την υλική - οικονομική υποστήριξη όλων μας και γι' αυτό, εμείς, τα μέλη της Οργάνωσής μας δίνουμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις να συνδράμουμε αυτήν την προσπάθεια.

Θέλοντας λοιπόν να ανέβει ακόμα περισσότερο το κλίμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας, για να ανέβει η προσφορά προς το Κόμμα και την Οργάνωσή μας, για να προσφέρουμε όλοι μας τον καλύτερό μας εαυτό, το ΣΠ της ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας καλούμε σε άμιλλα την Επιτροπή Αιγαίου του ΚΣ της ΚΝΕ. Βάζουμε στόχο να τους φτάσουμε και να τους ξεπεράσουμε!

Καλή δύναμη, σύντροφοι, σε αυτήν την όμορφη μάχη να "κερδίσει" ο καλύτερος».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ