ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η ναζιστική εγκληματική βία δεν μπορεί να εξισωθεί με την περιφρούρηση των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Eurokinissi

Σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και χυδαίου αντικομμουνισμού, η οποία όμως έπεσε στο κενό, κινήθηκε, χτες, η... επιχειρηματολογία των υπερασπιστών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, κατά την εξέταση του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σ. Πουλικόγιαννη, για τη δολοφονική επίθεση από το τάγμα εφόδου το Σεπτέμβρη του 2013 στα μέλη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Από την έναρξη της δίκης το πρωί, φάνηκε η ένδεια των επιχειρημάτων των συνηγόρων των χρυσαυγιτών με ερωτήσεις τύπου «ξέρετε τι σημαίνει ΚΝΑΤ;», σε μια κυριολεκτικά γελοία προσπάθεια εξίσωσης της ναζιστικής εγκληματικής βίας της Χρυσής Αυγής με την περιφρούρηση και την άμυνα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, δείχνοντας μάλιστα στο δικαστήριο και φωτογραφίες από μεγαλειώδη συγκέντρωση του 2011, όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν για τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Μάλιστα, ο μάρτυρας επισήμανε ότι είστε «οι μόνοι εσείς, η Χρυσή Αυγή, που επαναφέρετε την επίθεση (σ.σ. που δέχθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο το 2011), ουσιαστικά υιοθετώντας την». Οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών επιδόθηκαν και στην τακτική της έντασης, με οχλαγωγία, κραυγές και χτυπήματα χεριών στα έδρανα...

Επιπρόσθετα, προκλητικές ήταν και οι ερωτήσεις μέσα από τις οποίες επιχειρούσαν να πουν ότι η Χρυσή Αυγή έχει αποποιηθεί το ναζιστικό της χαρακτήρα και δεν είναι παρά ένα συνηθισμένο κοινοβουλευτικό κόμμα! Προσπάθεια «αντιπερισπασμού» επί της ουσίας στην κατάθεση - καταπέλτη του κομμουνιστή συνδικαλιστή, που ανέδειξε το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποδείχτηκε και από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τόσες άλλες υποθέσεις. Πάντως, γι' ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής απάντησε στους συνηγόρους των χρυσαυγιτών ότι η Χρυσή Αυγή της δεκαετίας του 1980, του 2008, του 2012 είναι η ίδια ναζιστική εγκληματική οργάνωση, τίποτα δεν έχει αλλάξει: «Εχει ως πρότυπο τους ναζί, ξεκάθαρη θέση των ναζί, δικτατορικά και φασιστικά καθεστώτα, τον εθνικοσοσιαλισμό, τον Χίτλερ, τον "ισόθεο" Χίτλερ, τον Μουσολίνι, την Αρχή του αρχηγού, δεν αλλάζουν όσο κι αν είπαν να κρυφτούν τα στειλιάρια μέχρι να βγει απόφαση»...

Η φασιστική βία δεν εξισώνεται με τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Με αφορμή την προσπάθεια των συνηγόρων υπεράσπισης να παραλληλίσουν τους αγώνες του λαϊκού κινήματος με την εγκληματική δράση του φασισμού, η Πολιτική Αγωγή διάβασε στο δικαστήριο την ακόλουθη δήλωση:

«Η φασιστική βία που ασκεί η Χρυσή Αυγή σε καμία περίπτωση, είτε τυπικά είτε ουσιαστικά, δεν μπορεί να συγκριθεί, να αντιπαραβληθεί, να συμψηφισθεί και να εξομοιωθεί με την έμπρακτη περιφρούρηση των αγώνων και των εκδηλώσεων στην οποία προβαίνει το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Η βία των φασιστικών οργανώσεων στοχεύει τους κομμουνιστές, τους ριζοσπάστες, τους αγωνιζόμενους, τους μετανάστες, τους εργαζόμενους, τους νεολαίους. Ακριβώς στον αντίποδα το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα περιφρουρεί το περιεχόμενο και την πάλη του τόσο απέναντι στην κρατική καταστολή και προβοκάτσια, όσο και απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών και των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την κυρίαρχη πολιτική. Η δράση του ανυψώνει την κοινωνική πλειοψηφία, γιατί προάγει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και την πολιτιστική ανάπτυξη, ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη κοινωνία, όπου δε θα επικρατεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις στόχο έχουν την εγκαθίδρυση της πιο στυγνής φασιστικής δικτατορίας μιας μειοψηφίας και γι' αυτό εκ των πραγμάτων η δράση τους έχει στον πυρήνα της τη βία και στρέφεται κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι βαθιά αντικοινωνική. Δεν είναι απλά ένα λάθος, μια αδύνατη πλευρά ή το μοντέλο κάποιων προσώπων ή κάποιου κόμματος ή οργάνωσης. Είναι η ίδια η εγκληματική θεωρία που τους οδήγησε σε αυτήν την πρακτική. Η ναζιστική φασιστική βία, που σε πρώτο χρόνο στοχοποιεί τους αδύναμους και τους απόκληρους, ασκείται προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, ούτως ώστε να φοβούνται και να μην παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Οσο αυτές οι οργανώσεις δεν απομονώνονται και παίρνουν δύναμη, τόσο θα γενικεύουν τη χρήση βίας εις βάρος όλο και περισσότερων ανθρώπων, με στόχο την υποδούλωση και την καθυπόταξη όλων των εργαζομένων, κάθε τίμιου ανθρώπου, την κατάπνιξη κάθε αντίστασης.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα στηρίζει τη σχέση του με τις μάζες πάνω στην πειθώ και στις διαδικασίες της εργατικής, της λαϊκής δημοκρατίας. Η φασιστική ναζιστική βία της ΧΑ αντλεί δύναμη από ορισμένους εκμεταλλευτές, από συγκεκριμένους θύλακες μέσα στο κράτος και από λειτουργίες του κοινού οργανωμένου εγκλήματος. Η γενικευμένη άσκηση βίας είναι ενδημική και εγγενής στη φασιστική ιδεολογία, γιατί πρόκειται για μια ιδεολογία που στηρίζεται στην πλήρη επικράτηση του φόβου, του τρόμου, της καταπίεσης και της αθλιότητας. Η πολιτική κυριαρχία, την οποία επιδιώκει ο φασισμός - ναζισμός, στηρίζεται στην κατάργηση των από αιώνες κατακτήσεων και επιτευγμάτων της ανθρωπότητας. Πρόκειται για την κυριαρχία της κτηνωδίας και της βαρβαρότητας, που οδηγεί στο γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να γίνουν οι λαοί κρέας για τα κανόνια.

Τα γεγονότα της 20/10/2011, όπως και κάθε προσπάθεια του οργανωμένου εργατικού κινήματος να περιφρουρήσει τις εκδηλώσεις του και τον κόσμο του, ούτε καν σε σύγκριση δεν μπορούν να τεθούν με τη βία που εδώ και δεκαετίες εξαπολύουν η Χρυσή Αυγή και οι πριν από αυτήν αντίστοιχες οργανώσεις. Στις 20/10/2011 μία μεγαλειώδης συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων εργατικού και λαϊκού κόσμου, που διαδήλωναν για τα αυτονόητα δικαιώματά τους, δέχτηκε εντελώς απρόκλητα δολοφονική και άνανδρη επίθεση με μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και λοστούς από λίγες δεκάδες αντικοινωνικών στοιχείων που δεν είχαν ποτέ το στοιχειώδες θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Το ζήτημα που τέθηκε εκείνη την ημέρα, ήταν αυτό της περιφρούρησης και της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας των χιλιάδων κόσμου που συμμετείχε στη διαδήλωση. Σε αυτό το καθήκον σύσσωμοι οι χιλιάδες διαδηλωτές - άντρες, γυναίκες και νέοι - οι εκατοντάδες συνδικαλιστές, μαζί και αυτοί του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν τον αγώνα, τη ζωή τους από την άγρια επίθεση. Αν οι άνθρωποι από το ΠΑΜΕ και οι χιλιάδες διαδηλωτές δεν είχαν αμυνθεί κατά της επίθεσης, είναι σίγουρο ότι η συγκέντρωση θα διαλυόταν με πολλούς τραυματίες, ή ακόμα και νεκρούς, από τη στιγμή που εξαπολύονταν εμπρηστικές μολότοφ, πέτρες και σίδερα μέσα σε ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων. Σε αυτήν την προσπάθεια των χιλιάδων διαδηλωτών συμμετείχε και ο μάρτυρας Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Η γελοία προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εξισώσει την περιφρούρηση και τη στοιχειώδη άμυνα των χιλιάδων διαδηλωτών και του ΠΑΜΕ, με τη βία που η ίδια ασκεί σε εργαζόμενους, πέρα από το ότι φανερώνει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει από την αποκάλυψη των εγκλημάτων της, φανερώνει, επίσης, και την προσπάθειά της να υιοθετήσει την επίθεση κατά της διαδήλωσης και τις λίγες δεκάδες εκείνων που επιτέθηκαν με αυτόν τον άνανδρο τρόπο. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί ακόμα μια εκδήλωση του βαθέος ναζιστικού - φασιστικού μίσους που διακατέχει τη Χρυσή Αυγή για τους ανθρώπους που αγωνίζονται και ειδικά για το οργανωμένο εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ. Πρόκειται για ακόμη μία μαύρη σελίδα στο στυγνό και εγκληματικό αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο που εδώ και δεκαετίες γράφει ο φασισμός - ναζισμός».

Περιοδείες - ομιλίες στην Υπαιθρο Μαγνησίας

Περιοδείες σε περιοχές της Υπαίθρου Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με στελέχη της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Μαγνησίας του Κόμματος. Συγκεκριμένα:

-- Σήμερα, Τετάρτη 9 Νοέμβρη, στις 9 π.μ., θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, στις 10.30 π.μ. το Δημαρχείο και στις 12 τους εργαζόμενους του Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Στις 8 μ.μ. της ίδιας μέρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση κατοίκων στην Περαχώρα.

- Αύριο, Πέμπτη 10 Νοέμβρη, στις 9.30 π.μ., θα περιοδεύσει σε Βελεστίνο, στις 12μ. στον Αλμυρό και θα επισκεφτεί τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας. Στη 1 μ.μ. θα επισκεφτεί το Δημαρχείο Αλμυρού.

-- Την Παρασκευή, 11 Νοέμβρη, στις 9 π.μ., θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, στις 11 π.μ. τους εργαζόμενους στο Ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού της Αργαλαστής και στις 12 μ. το Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου.

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

-- Την Παρασκευή 11/11, στις 13.30, στο Πολυτεχνείο, αμφιθέατρο 3 (Γενικές Εδρες) οι Κομματικές Οργανώσεις στο ΕΜΠ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η πάλη του λαού μας την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας. Η συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ». Θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος, Γραμματέας της ΤΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ.

-- Το Σάββατο 12/11, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ Πέλλας (πρώην Νομαρχία), η ΤΟ Πέλλας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την Ειρήνη (Μίρκα) Γκίνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εκτέλεσή της. Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ