ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας
  • Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, στις 11 π.μ.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Motion Team

Τώρα είναι ώρα ευθύνης! Είναι ώρα μάχης. Στις 19 Οκτώβρη, όλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Κανείς στη δουλειά. Καμιά μηχανή δε γυρίζει. Καμιά οικοδομή δε δουλεύει. Ολοι με το ΠΑΜΕ στην απεργία, στην περιφρούρηση, στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Σήμερα, που η επίθεση της κυβέρνησης εντείνεται, κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και αδρανής. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας έχει βαλθεί να συντρίψει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Με το νέο πολυνομοσχέδιο, κόβονται επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, χτυπιούνται τα κοινωνικά επιδόματα, καρατομούνται οι κλαδικές συμβάσεις, προωθείται η εργασιακή εφεδρεία, ενώ το νέο μισθολόγιο είναι σφαγή στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Κανείς εργαζόμενος, συνταξιούχος, επαγγελματοβιοτέχνης, δε μένει ανεπηρέαστος. Ολοι, σήμερα, πρέπει να ορθώσουμε ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανυπακοής απέναντι στη βαρβαρότητά τους.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση γίνεται στην πλατεία Ομονοίας, στις 11 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Να σημειώσουμε ότι ήδη αποφάσεις για την απεργία στις 19 Οκτώβρη έχουν πάρει, ανάμεσα στους άλλους, οι: Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL Αττικής, Σωματειακή Επιτροπή PRAΚTIKER, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εργατικό Κέντρο Σάμου κ.λπ.


Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις μπροστά στην απεργία:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 11 π.μ., με θέμα και την οργάνωση της απεργίας.
  • Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττική, την Τρίτη 11 Οκτώβρη, στις 4.30 μ.μ., διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.
  • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη).
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Στο μεταξύ, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με σχετική ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία. Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ επισημαίνεται ανάμεσα στα άλλα:

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ.

Εσύ έχεις τη δύναμη!

Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική - λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!

Εχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που δε θα τα "διπλώνει". Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα. Θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω - κάτω! Γιατί χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά.

Είναι αδίστακτοι!».

«Κανένας δεν μπορεί να κρατά στάση αναμονής. Να ξεγελιέται ότι αυτά τα μέτρα είναι για το εθνικό συμφέρον και το καλό της χώρας μας. Είναι μέτρα που υπηρετούν αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους και τους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτούς υπηρετούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., η τρόικα. Αυτοί δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και το ληστεύουν οι λίγοι.

Πάρε θέση!».

«Οσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα.

Κανένας εργάτης και εργάτρια, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει στήριγμα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Τώρα αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τώρα αγώνας για έξοδο από την ΕΕ. Τώρα αγώνας για μια εξουσία που θα είναι στην υπηρεσία του λαού. Λαϊκό μέτωπο για να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του τόπου. Για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Για μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες τις δικές μας και όχι των μονοπωλίων.

19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Κανένας εργάτης και εργάτρια δεν πρέπει να στηρίζει στελέχη αυτών των κομμάτων στα Συνδικάτα. Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Είναι συνένοχες στα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης. Με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν στον ΟΤΕ οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και στήριξε η ΓΣΕΕ για μείωση των μισθών για τρία χρόνια κατά 11%, έδειξαν με το μέρος τίνος είναι, επισφραγίστηκε η γενίκευση των μειώσεων των μισθών.

Σημαία τους είναι η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, που προϋποθέτει το αίμα της εργατικής τάξης για να θωρακιστεί και να γιγαντώσει.

Ενας για όλους και όλοι για έναν.

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση.

Κάθε απόλυση, μείωση μισθού, χτύπημα δικαιωμάτων, προσπάθεια διακοπής ρεύματος, προσπάθεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, η τρομοκρατία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να συναντούν τη λυσσασμένη αντίσταση όλων μας.

Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις.

Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα νικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.».

Το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) στο κάλεσμά της για την απεργία στις 19 του Οκτώβρη επισημαίνει, ανάμεσα στα άλλα:

«Η φοροεπιδρομή και τα άδικα και εξοντωτικά φοροχαράτσια, η αναδουλειά και τα χρέη που μας πνίγουν, η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι περικοπές σε Υγεία και Παιδεία, μας έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και την αγανάκτηση. Τώρα πρέπει να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΥΝΑΜΗ - ΑΓΩΝΑ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που μας αφανίζει. Η επίθεση δεν έχει τελειωμό, μετά τα νέα φοροχαράτσια, το "Τέλος Επιτηδεύματος", την "Εισφορά Αλληλεγγύης", την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, που αδυνατούμε να πληρώσουμε...

Τώρα, συνεχίζουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και το σχέδιο του προϋπολογισμού και: Καταργούν τις "φοροελαφρύνσεις" των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια, υγεία κ.λπ.). Μειώνουν το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, ακόμα και ο συνταξιούχος των 400 ευρώ να πληρώνει φόρους. Επιβάλλουν Κεφαλικό Φόρο στα ακίνητα. Προωθούν την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Προκλητικά μειώνουν τη φορολογία των μεγαλοεπιχειρηματιών και ετοιμάζουν τις "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες" για το μεγάλο κεφάλαιο, που χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και με μηδενική φορολογία, θα λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας και θα παίρνουν τη δουλειά των μικρών αυτοαπασχολούμενων.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων, που εξυπηρετεί και προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο, που καταστρέφει τους αυτοαπασχολούμενους. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη πτωχεύσει. Τίποτα από όλες αυτές τις περικοπές και τα χαράτσια δεν πάει για μισθούς και συντάξεις.

Δεν περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ. Δεν υπερασπίζουν τα συμφέροντα του μικρού αυτοαπασχολούμενου επαγγελματοβιοτέχνη, είναι ταυτισμένοι με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υποστηρικτές της ανταγωνιστικότητας και κοινωνικοί εταίροι και συνομιλητές των μεγαλοεπιχειρηματιών»...

«Η μόνη διέξοδος είναι η αγωνιστική διεκδίκηση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με μαζική οργάνωση και πάλη, μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και την ΠΑΣΕΒΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να πληρώσουμε για να σωθούν τα μονοπώλια και η κερδοφορία τους. Η ενιαία και οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους. Μαζί με το Ταξικό Κίνημα των εργαζομένων και τις αγωνιστικές δυνάμεις των αγροτών και του Γυναικείου Κινήματος.

Μαζί με τα παιδιά μας που βρίσκονται στους δρόμους ενάντια στο "Νέο σχολείο" της φωτοτυπίας, της αμάθειας, της κατηγοριοποίησης, των ταξικών φραγμών, ενάντια στη μετατροπή των ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ σε "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΕ" παραρτήματα των μονοπωλίων.

Ολοι στον Αγώνα για την Επιτυχία της Απεργίας».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ