ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
«Ομολογία» της αποτυχίας

Ομολογία δομικής αποτυχίας, με... ολίγη από παιχνίδια εξουσίας και εντυπώσεων - στο θέμα της διαιτησίας - από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΠΟ Β. Γκαγκάτση. Σε συνέντευξη Τύπου πρότεινε την τοποθέτηση ξένου αρχιδιαιτητή (όπως είχε ζητήσει πέρσι η Σούπερ Λίγκα), γνωστοποιώντας ότι ήδη έχουν γίνει επαφές και ένας από αυτούς έχει - υπό προϋποθέσεις - αποδεχτεί (Σουηδός Αντερ Φρισκ).

Πριν ακόμα σιγάσει ο απόηχος της διαπίστωσης του Β. Γκαγκάτση (και του ομολόγου του στη Σούπερ Λίγκα, Κ. Πηλαδάκη) ότι υπάρχει βελτίωση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «γύρισε την πλάκα». Χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα» μιλώντας σε διαιτητικό σεμινάριο και χτες πρότεινε την έλευση ξένου αρχιδιαιτητή.

Αποκαλυπτική, πολλών πραγμάτων, είναι η λεκτική στήριξη της πρότασής του. Αρχικά υπερασπίστηκε το υπάρχον σχήμα (η ΚΕΔ και ο κ. Ψυχομάνης έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά) και πρόσθεσε ότι δε σφυρίζει τους αγώνες ο κ. Ψυχομάνης αλλά οι διαιτητές. Αποδέχτηκε ουσιαστικά δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι δομικό. Βρίσκεται στις διαδικασίες και προϋποθέσεις «δημιουργίας» των διαιτητών.

Από τα λεγόμενα του, λοιπόν, προκύπτουν δύο απορίες. Αφ' ενός, γιατί να γίνει αλλαγή του επικεφαλής, αφού έχει γίνει «εξαιρετική δουλειά»; Αφ' ετέρου, γιατί αλλαγές δε γίνονται εκεί που εντοπίζεται το πρόβλημα αλλά σε άλλο επίπεδο; Μήπως γιατί αυτές προϋποθέτουν μεγαλύτερης κλίμακας και γενικότερες αλλαγές (σε δομικό επίπεδο), συγκρούσεις με το στάτους κβο και «σπάσιμο αβγών»;

ΔΟΕ
Ξαναελέγχει τα δείγματα

Στην επανεξέταση όλων των δειγμάτων που πάρθηκαν (περισσότεροι από 5.000 έλεγχοι) κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Πεκίνο, θα προβεί η ΔΟΕ. Τη γνωστοποίηση έκανε η εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Εμανουέλ Μορό, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε η Ολυμπιακή Επιτροπή, ύστερα από τη διαπίστωση ότι σε ανάλογη διαδικασία που αφορούσε τρεις ποδηλάτες (τους Ιταλούς Ρικάρντο Ρίτσι και Λεονάρντο Πιέτολο και τον Γερμανό Στέφαν Σουμάχερ) ανακαλύφθηκε μια εξελιγμένη μορφή της ερυθροποιητίνης, της CERA.

«Ολα τα δείγματα θα μεταφερθούν στο εξουσιοδοτημένο εργαστήριο της WADA, στη Λοζάνη, όπου συνήθως φυλάσσονται μετά τους Αγώνες. Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία επανεξέτασης πρόκειται να συζητηθούν μόνο με τη WADA» πρόσθεσε η Μορό. Ακόμα πάντως δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η διαδικασία.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σημαντικές λεπτομέρειες για τα γεγονότα

Σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Λ. Λαυρίου, κατέθεσε φίλαθλος του Ολυμπιακού ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που ασχολείται με τη δολοφονία του Μ. Φιλόπουλου. Ανέφερε πως ο ίδιος ήταν στη μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από το «Καραϊσκάκη» και έφτασε στην Παιανία και πως κατά τη διάρκεια της διαδρομής είδε δύο αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» να τους ακολουθούν «από το ύψος της Μιχαλακοπούλου έως και τη γέφυρα του Σταυρού Αγ. Παρασκευής». Η αναφορά αυτή, επιβεβαιώνει την προανακριτική κατάθεση ενός εκ των κατηγορουμένων, γεννώντας παράλληλα ερωτηματικά στο γιατί δεν παρενέβη η αστυνομία, πριν από τα επεισόδια.

Είπε πως βρέθηκε σχετικά κοντά στον τραυματισμένο Φιλόπουλο και πως από πάνω του, ήταν δύο άνδρες, τους οποίους όμως, δεν αναγνώρισε με σιγουριά ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Παρ' όλα αυτά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν ένας από αυτούς καθώς «ταιριάζει σωματικά και ηλικιακά».

Ενας ακόμα μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε γραπτά, κατήγγειλε πως δέχτηκε πιέσεις προανακριτικά, από την αστυνομία, στο να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα ως συμμετέχοντες στα επεισόδια. «Μου είπαν πως όσο ξύλο δεν έφαγα εκεί (σ.σ. εννοώντας στην Παιανία) θα το φάω εδώ (σ.σ. στη ΓΑΔΑ)». Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με την υπ' αριθμόν 5876/07 απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης χορηγήθηκε άδεια εγκατάστασης στη θέση οδός Δερβενακίων 7 στο Δήμο Αχαρνών Νομού Αττικής αρτοποιείον της ΑΝΑΣΤ. ΓΙΑΝΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

α) μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγικών μηχανημάτων κινητήριας ισχύος 16,5 KW και θερμικής ισχύος 43,0 KW, β) μηχανημάτων προστασίας περιβάλλοντος κινητήριας ισχύος - KW και θερμικής ισχύος - KW γ) μηχανημάτων που δε σχετίζονται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία (πυρόσβεσης, εξυπηρέτησης κτιρίων κλπ.) κινητήριας ισχύος - KW και θερμικής ισχύος - KW, δ) συνολικής αξίας 19.250 ευρώ, ε) βαθμού όχλησης χαμηλού.

Ο Διευθυντής

Μ. Αχιαλαδέλης

ΓΓΑ
Σε ρόλο... Πόντιου Πιλάτου

Τον (βολικό) ρόλο του Πόντιου Πιλάτου υποδύεται (με χαρακτηριστική καθυστέρηση) η κυβέρνηση, για δύο θέματα με πολλές πτυχές. Τη συγχώνευση ανάμεσα σε Πανόραμα - Καβάλα (μπάσκετ) και Ηλυσιακό - Αιγάλεω (ποδόσφαιρο). Η ΓΓΑ, με ανακοίνωσή της, δηλώνει - εκ μέρους και των οργάνων της Πολιτείας - απόλυτη τήρηση των νόμων και (επιπλέον για τον εαυτό της) αναμονή ενόψει των εξελίξεων. Για την πρώτη περίπτωση επικαλείται αναρμοδιότητα κρίσης περί της νομιμότητας ή όχι στη συγχώνευση και την εκκρεμοδικία στο ΑΣΕΑΔ. Για τη δεύτερη «κρύβεται» (παραβλέποντας άλλα γεγονότα) πίσω από τυπικότητες. Τη χαρακτηρίζει «φερόμενη», σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί «στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία είναι αποκλειστικά αρμόδια για τη χορήγηση σχετικής άδειας συγχώνευσης μεταξύ Ανώνυμων Αθλητικών Εταιρειών (ΑΑΕ), κανένα αντίστοιχο αίτημα»..

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Στα μέτρα των πρωτοπόρων

Με νίκες συνέχισαν χτες οι πρωτοπόροι στους δύο ομίλους της Γ' Εθνικής. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής: ΝΟΤΟΣ: Κορωπί-Αιολικός 1-0, Ηλιούπολη-Αίας Σαλ. 3-0, Αργος-Βύζας 2-0, Χαϊδάρι-Ατσαλένιος 0-0, Φωστήρας-Αγ. Παρασκευή 3-1, Κεραυνός Κερ.-Αιγάλεω 2-0, Αγ. Δημήτριος-Ολυμπιακός Χερσ. 1-0, Κόρινθος-Παναχαϊκή 0-1, Ρόδος-Αστέρας Ρεθύμνου 2-1. Στην κορυφή η Ηλιούπολη με 11 πόντους. ΒΟΡΡΑΣ: Γιαννιτσά-Εθν. Κατερίνης 1-0, Πρέβεζα-Θερμαϊκός 1-0, Φωκικός-Λαμία 2-2, Εθν. Φιλιππιάδας-Δόξα Δρ. 1-1, Αναγ. Σερρών-Νίκη Βόλου 2-0, Εν. Θράκης-Ζάκυνθος 1-0, Αναγ. Αρτας-Παναιτωλικός 1-1, Μακεδονικός-ΠΑΟΝΕ 0-1, Εορδαϊκός-Πυρσός Γρεβ. 2-0. Στην κορυφή με 11 πόντους Εορδαϊκός και Αναγ. Σερρών.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org