ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Γενάρη 2018
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΣ, μέλος του ΚΚΕ στην ΚΟ Φρυγίας του Βύρωνα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η πολιτική κηδεία θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 3.30 μ.μ., στο Νεκροταφείο Βύρωνα.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΥΝΑ ΤΑΣΩ (Τασία)
ΚΟΥΝΑ ΤΑΣΩ (Τασία)
ΦΩΤΟ

Με μεγάλο σεβασμό και απέραντη αγάπη στη μνήμη της ΤΑΣΩΣ (ΤΑΣΙΑ ΚΟΥΝΑ), την ακούραστη και πάντα πιστή στο ΚΚΕ συντρόφισσα, προσφέρω 50 ευρώ μέσω του Τομέα Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ερμιόνη Νάστου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μουσικού ΝΙΚΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, στις 6 Γενάρη 2013, σε ηλικία μόλις 32 ετών, η Μαίρη Ανδρινοπούλου προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΡΕΓΚΑ που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας, προδομένος από την καρδιά του στις 30/7/2014, η σύζυγός του Μόρφω, ο γιος του Λαέρτης και η νύφη του Νικολέτα προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Ηγουμενίτσας.

***

ΦΩΤΟ

Λίγο πριν φύγει το 2017, «έφυγε» ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Ολη η Καλαμάτα τον ήξερε ως απλά Σταύρο και πολλοί μπορεί να μην έμαθαν ποτέ το επώνυμό του. Ο Σταύρος ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι σχεδόν όλη του τη ζωή. Δεν έμεινε ποτέ, όμως, καθηλωμένος στο σπίτι του και ποτέ δεν μεμψιμοιρούσε. Αντιθέτως, ήταν εκεί σε κάθε κινητοποίηση στην πρώτη γραμμή, δίπλα από τα πανό του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, πολλές φορές και μπροστά από αυτά. Είχε πάντα στο πέτο του ένα γαρύφαλλο και στην πλαϊνή θήκη του αμαξιδίου του είχε πάντα τον «Ριζοσπάστη».

Ολοι τον γνώριζαν στην πόλη, γιατί εκτός από τις συγκεντρώσεις, ήταν πάντα έξω, στην πλατεία ή την παραλία της πόλης. Ηταν πολύ αγαπητός, όλοι του αναγνώριζαν το πείσμα και το θάρρος του. Λόγω της αναπηρίας του δυσκολευόταν να αρθρώσει λέξεις, αυτό όμως δεν τον σταματούσε από το να κάνει κουβέντες, να παρεμβαίνει, να καλεί σε κινητοποίηση. Είναι γνωστή στους ντόπιους η φράση του «Πού πάμε;», μια φράση που έλεγε κάθε φορά που συναντούσε, συχνά δυστυχώς, την απάθεια, την ηττοπάθεια και το φόβο. Ο Σταύρος δεν γνώριζε αυτά τα συναισθήματα. Με την παρουσία του διέλυε κάθε δικαιολογία, που εμείς οι «υγιείς» μπορεί να σκαρφιζόμαστε για να μην μπούμε δυναμικά στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και αδικία.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
Οσοι τον γνωρίσαμε δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ο Σταύρος ενσωμάτωνε τα ιδανικά του ΚΚΕ, την αυταπάρνηση, την πίστη στην κοινωνική αλλαγή, την ανάληψη της ατομικής ευθύνης μέσω της συλλογικότητας. Και με όλα αυτά μας έδειξε πώς είναι να ζεις όρθιος, ακόμα και χωρίς να περπατάς.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Βελγίου.

Φ. Μ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αλύγιστου συντρόφου ΑΥΓΕΡΗ ΑΥΓΗΤΙΔΗ, που «έφυγε» στις 28 Δεκέμβρη 2014, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα Νταμαρακίων Αιγάλεω.

Στεφανάκης Γιώργος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου ΗΛΙΑ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Τουρκοβουνίων - Πολυγώνου - Ανω Αμπελόκηπων.

Ιωάννα Μιχαλάκη

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του ο γιος του Νίκος Κριεζής προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων Πειραιά, 50 ευρώ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΓΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΓΚΑΣ

ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ