ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Γενάρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Συγκεντρώσεις την Τετάρτη ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία σε διαφορετικές πόλεις της χώρας οργανώνουν αύριο, Τετάρτη, ταξικά συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές. Αύριο ξεκινούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία (είχαν «παγώσει» προσωρινά λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων), ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται με το νέο πολυνομοσχέδιο να επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και σε κατοικίες λαϊκών νοικοκυριών με χρέη προς το Δημόσιο.

Στην Αττική, συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 3.30 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), Νίκαιας (Ερμού 6 & Π. Τσαλδάρη) και Πειραιά (Νικήτα 12).

Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Ειρηνοδικείο (δικαστικό μέγαρο). Στη Χαλκίδα, επίσης στις 3.30 μ.μ., στο Ειρηνοδικείο (Βαρατάση 25).

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει για το κλείσιμο της 3ης "αξιολόγησης" βάζει παραπέρα στο στόχαστρό της τη λαϊκή κατοικία. Η λαϊκή οικογένεια, εκτός των τοκογλύφων τραπεζιτών και των funds που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, θα έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στο στόχαστρό του τη λαϊκή στέγη για χρέη προς το Δημόσιο. Είναι ένα ακόμα κυβερνητικό βήμα πίεσης και εκβιασμού προς τον λαό, που αδυνατεί να πληρώσει τη φοροληστεία που του γίνεται με έμμεσους και άμεσους φόρους. Τα 104 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και η συνεχής άνοδός τους δείχνουν την αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει ο λαός, που στα χρόνια της κρίσης είχε να αντιμετωπίσει την ανεργία, τη μείωση των μισθών, την υποαπασχόληση, με ταυτόχρονη φοροεπιδρομή. Αυτά τα στοιχεία τα οποία φόρεσαν στον λαό τη θηλιά του χρέους, είναι αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, είναι στοιχεία τα οποία θα συνεχίζονται και στη φάση ανάπτυξης. Η εξασφάλιση "ευκαιριών" για μεγάλα κέρδη στους "επενδυτές" που υπόσχεται ο πρωθυπουργός, σημαίνει φοροληστεία για τον λαό, φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση προχωράει στην κατάσχεση κατοικιών, αφού πρώτα πήρε μέτρα καταστολής με την άθλια τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Η προπαγάνδα περί μπαταξήδων και μεγαλοοφειλετών που γίνεται από την κυβέρνηση, είναι για να σηκώσει κουρνιαχτό γιατί στην πραγματικότητα τους μεγαλοοφειλέτες τους έχουν υπό την προστασία τους, γιατί συνήθως είναι "υγιείς" επιχειρηματίες, στους οποίους χαρίζουν τα χρέη για να προχωρήσουν τις "επενδύσεις"».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε ένταση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. «Ο κάθε χώρος εργασίας, η κάθε γειτονιά να γίνουν σημεία αντίστασης και οργάνωσης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους», τονίζει και διεκδικεί: Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας.

Κάλεσμα από την ΟΓΕ

Στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στο πολυνομοσχέδιο καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι το πολυνομοσχέδιο αποτελεί «έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των θυσιών που μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πόλη και στην ύπαιθρο. Οχι για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας καλύτερα, αλλά για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό και η κυβέρνηση δέχεται τα συγχαρητήρια από τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοξενοδόχους».

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις», τονίζει η ΟΓΕ και καλεί τις γυναίκες να ενώσουν τη φωνή τους με τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που καλούν σε απεργία την Παρασκευή 12/1.

Αγωνιστικό «παρών» από τη ΣΕΑΑΝ

Σε ξεσηκωμό ενάντια στα νέα μέτρα καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, που στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων. Για τη συμμετοχή της στη σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα, η ΣΕΑΑΝ έχει ορίσει προσυγκέντρωση στις 3.30 μ.μ., στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ