ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /40
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η επόμενη μέρα απαιτεί δυνατό λαό με δυνατό ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την εκλογική μάχη μίλησε την Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συγκέντρωση την Κυριακή στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό
Από τη συγκέντρωση την Κυριακή στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό
Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία όλων των δυνάμεων του Κόμματος και της ΚΝΕ και τη μαχητική στράτευση όλων των φίλων και οπαδών του, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Περισσό πανελλαδική συγκέντρωση στελεχών του ΚΚΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Στη συγκέντρωση ανέλυσε τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εκλογές η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ακολούθησε πλούσια συζήτηση. Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Αποδυνάμωση και των δύο κομμάτων στη βάση ότι είναι ίδιοι ακριβώς. Δεύτερον, η επόμενη μέρα απαιτεί δυνατό λαό με δυνατό ΚΚΕ. Για ποιο σκοπό; Ακριβώς γιατί έρχονται καινούργια αντιλαϊκά μέτρα και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης, εδώ έχει σημασία, δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών. Χρειάζεται απόκρουση, παρεμπόδιση των μέτρων, κερδίζεις χρόνο, μακάρι να μπορείς να αποσπάσεις και κάτι. Ακριβώς για να οργανώσεις την αντεπίθεση. Είτε είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε είναι ένας βουλευτής παραπάνω, είτε είναι και δέκα, η πολιτική της θα είναι ίδια. Εμείς θέλουμε να πέσουν όσο γίνεται οι δύο, με ό,τι αντανάκλαση έχει στο σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να μπορεί το λαϊκό κίνημα να τη δυσκολεύει στο έργο της. Και αυτό θα γίνει με ισχυρό ΚΚΕ και με αποδυνάμωσή τους».

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ψήφο στο Κόμμα της Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων

Κάλεσμα στα μέλη της Ενωσης για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μπροστά στις εκλογές, απευθύνει κάλεσμα στα μέλη της, σε όλους τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στους Επαναπατρισμένους Πολιτικούς Πρόσφυγες, στους Απογόνους και Φίλους της Αντίστασης, να δώσουν την ψήφο τους στο κόμμα της Αντίστασης, στο ΚΚΕ. Να κινητοποιηθούν αποφασιστικά ώστε και άλλοι εργαζόμενοι και νεολαία, να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που, παλεύει, επί εννιά δεκαετίες, ασταμάτητα και αταλάντευτα, για τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα.

Οπως τονίζεται στο μήνυμα, «με την ψήφο στο ΚΚΕ, οι αγωνιστές και οι φίλοι της Αντίστασης, τιμάμε το Κόμμα μας και δυναμώνουμε το λαϊκό κίνημα για να εμποδίσουμε τα χειρότερα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν την επόμενη μέρα των εκλογών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ανεξάρτητα πιο κόμμα βγει πρώτο ή δεύτερο. Αφού συμφωνούν, υλοποιούν την ίδια αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Πολιτική που στηρίζουν και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου: ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., Κόμμα Οικολόγων.

Ακόμα, με την ψήφο μας στο ΚΚΕ, δυναμώνουμε το μοναδικό κόμμα που βρίσκεται σταθερά δίπλα μας και δίπλα στο λαό υποστηρίζοντας τα αιτήματά μας και, ταυτόχρονα, καταδικάζουμε τα κόμματα του δικομματισμού που εμπαίζουν τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Που αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, αρνούνται να διδάσκεται η Ιστορία της Αντίστασης στα Σχολεία, να δημιουργηθεί Μουσείο της ΕΑΜικής Αντίστασης και να στηθεί Μνημείο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη σε κεντρική πλατεία στην Αθήνα.

Τέλος, δίνοντας την ψήφο μας στο ΚΚΕ καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό και τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, την επιχείρηση παραχάραξης και αποχρωματισμού της Ιστορίας της Αντίστασης. Καταδικάζουμε την βρώμικη προσπάθεια εξίσωσης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού με το φασισμό του Χίτλερ! Εμπρός να μιλήσουμε με όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, να τους καλέσουμε να στηρίξουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, το Κόμμα της Αντίστασης, το Κόμμα των εργαζομένων και της νεολαίας. Το κόμμα οργανωτή και στήριγμα των λαϊκών αγώνων».

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Μεγάλο άνοιγμα σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές

Χιλιάδες μέλη φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα συμμετείχαν στη διακίνηση του «Ρ» την περασμένη Κυριακή

Από την προετοιμασία της εξόρμησης, στα γραφεία της ΚΟ Ευόσμου του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
Από την προετοιμασία της εξόρμησης, στα γραφεία της ΚΟ Ευόσμου του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
Πλατιά εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα την περασμένη Κυριακή, σηματοδοτώντας και μ' αυτόν τον τρόπο την αποφασιστικότητα με την οποία χιλιάδες μέλη οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν από την πρώτη κιόλας μέρα ριχτεί στη μάχη για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος στις 4 του Οκτώβρη. Η ανταπόκριση των εργαζόμενων και άλλων ανθρώπων του μόχθου στη μεγάλη εξόρμηση, επιβεβαιώνει τη σημασία του «Ρ» σαν ένα αναντικατάστατο εργαλείο στους καθημερινούς πολιτικούς αγώνες του Κόμματος και βέβαια στη σύνθετη προεκλογική μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη Θεσσαλονίκη, η εξόρμηση απλώθηκε την Κυριακή στις γειτονιές της πόλης και της υπαίθρου και χτες Δευτέρα συνεχίστηκε στους χώρους δουλειάς. Οι κομουνιστές και οι κομμουνίστριες κάλεσαν το λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ, να συσπειρωθεί στην πορεία σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, να επιλέξει το μόνο δρόμο που μπορεί να δώσει διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα, το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.

Με μαζική συμμετοχή των μελών, στελεχών και των φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ έγινε η εξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» στον Εύοσμο. «Διακινούμε την εφημερίδα πόρτα πόρτα και συναντάμε, να το τονίσουμε αυτό, ιδιαίτερα φιλική ανταπόκριση», δήλωσε ο Ηλίας Βακφάρης, γραμματέας της ΚΟΒ Κ. Ηλιούπολης. «Πιστεύουμε ότι ο καλός σχεδιασμός και η οργάνωση της δουλειάς θα φέρουν σε όλη την προεκλογική περίοδο και πάλι θετικά αποτελέσματα, όπως και στις προηγούμενες εξορμήσεις, όπου παρατηρήθηκε ότι χρόνο με το χρόνο είχαμε συνεχή αύξηση των διακινούμενων φύλλων. Αξιοποιούμε το γεγονός ότι έχουμε γνωρίσει ένα μεγάλο αριθμό νέων οπαδών και φίλων, ενώ το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αυτή τη βδομάδα θα αποτελέσει μια ακόμη ευκαιρία να έρθουμε κοντά στους εργαζόμενους της περιοχής μας».

ΚΚΕ
Ανακοίνωση σχετικά με το ντιμπέιτ

Σχετικά με το ντιμπέιτ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που έθεσε και στις τρεις προηγούμενες εκλογικές μάχες το ζήτημα του ντιμπέιτ, υπογραμμίζοντας ότι είναι αντίθετο με τη διεξαγωγή παράλληλων μονολόγων. Τότε εκώφευσαν και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το ΚΚΕ επανέρχεται στο θέμα:

1. Το ντιμπέιτ πρέπει να διεξαχθεί με τη συμμετοχή των επικεφαλής όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Τηλεμαχία μόνο μεταξύ των Καραμανλή - Παπανδρέου σημαίνει το διαχωρισμό των κομμάτων σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και είναι ανισότιμη.

2. Το ντιμπέιτ πρέπει να διεξαχθεί με όρους που θα καθιστούν τη συζήτηση ουσιαστική, θα περιέχει ίδιες ερωτήσεις σε όλους, ενώ θα δίνεται και η δυνατότητα ανταπάντησης.

3. Σε περίπτωση που υπάρξει μία επανάληψη των προηγούμενων ντιμπέιτ ή παραλλαγής τους, θα βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίθεση με την κυρίαρχη γνώμη - και την πλειοψηφία των δημοσιογράφων - που τα έχουν απορρίψει ως παράλληλους στημένους μονολόγους».

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψή της στην 74η ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

  • Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου:

Στις 17:30 θα συναντηθεί με φορείς και κατοίκους της Ασσήρου.

Στις 20:30 θα μιλήσει σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ», που θα διεξαχθεί στο στρατόπεδο Παύλου Μελά (χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»).

  • Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου:

Στις 9 π.μ. θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του Μετρό στο Βαρδάρη.

Στις 10:30 π.μ. θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ.

Στις 12:30 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ «Νικόλαος Γερμανός» (περίπτερο 8 ΔΕΘ), στην αίθουσα C.

Δηλώσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα κάνει δηλώσεις κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» σήμερα Τρίτη 8 Σεπτέμβρη και ώρα 3.45 μ.μ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ