ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /28
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΣΕΑ ΕΒΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Σήμερα να μη λείψει κανείς!

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους το ραντεβού εργαζομένων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας

Από παλιότερο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ

ΛΕΠΙΔΗΣ

Από παλιότερο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ
Στο δρόμο του ταξικού αγώνα, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και τη ΣΕΑ ΕΒΕ, κρατώντας ψηλά τις διεκδικήσεις τους για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, βγαίνουν σήμερα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Στο πανεργατικό συλλαλητήριο που ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους και θα κατευθυνθεί μέσω της παραλιακής λεωφόρου Νίκης προς τη ΔΕΘ, για να δώσουν επί τόπου απάντηση στις εξαγγελίες συνέχισης της αντιλαϊκής επίθεσης. Για να απορρίψουν τα ψίχουλα που θα μοιράσουν ως αντίδωρο στη θυσία των δικαιωμάτων τους. Κόντρα σε όσους θέλουν να τους τρομοκρατήσουν και να τους κρατήσουν καθηλωμένους στην αδράνεια, καλλιεργώντας κλίμα επεισοδίων.

Και σήμερα, όπως και χτες, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν την πανεξόρμηση στους χώρους δουλιάς, στις συνοικίες και τα χωριά, στα καταστήματα.

Στήνουν σκηνικό επεισοδίων

Στο μεταξύ, κλιμακώθηκε χτες η προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού. Μετά τις κυβερνητικές και δημοτικές αρχές, τη σκυτάλη πήρε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε να συγκροτήσει «ομάδες εργασίας» για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των διαδηλωτών.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ έχει καλέσει την εργατική τάξη και το λαό της πόλης να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κρατική τρομοκρατία (ένστολη ή μη) και στον αυταρχισμό μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Την απόφαση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων να συγκροτήσει «συνεργεία» παρακολούθησης των διαδηλωτών με φωτογραφικές μηχανές και κάμερες, καταγγέλλουν η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης, καλώντας τους συναδέλφους τους να απομονώσουν και να καταγγείλουν κάθε αστυνομικό - εικονολήπτη, κάθε αστυνομικό - φωτογράφο.

Χτες, εισαγγελέας και αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έδωσαν κατευθύνσεις. Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις και ανακοινώθηκαν τα μέτρα τάξης. Περίπου δύο χιλιάδες αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Β. Φλωρίδης ζήτησε από την Αστυνομία να μην κάνει χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών. Παράλληλα, ζήτησε την εφαρμογή του νόμου - δηλαδή άρση του πανεπιστημιακού ασύλου - εφόσον διαπιστωθούν ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα μέσα στο ΑΠΘ. Ετοιμος να υλοποιήσει τις απαιτήσεις δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Α. Δημοσχάκης.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ

Τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ενέτειναν την κινδυνολογία για δημιουργία επεισοδίων κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων της ΔΕΘ.

«Καπάκι» ήρθε και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούση, πως «το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι αποκλειστικά αρμόδιο και υπεύθυνο για την ομαλή διεξαγωγή των εγκαινίων της ΔΕΘ. Επομένως, για οποιαδήποτε προβοκάτσια υπάρξει, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά υπεύθυνο θα είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του κ. Πολύδωρα».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ - ΣΒΒΕ
Κοινά οράματα μοιράζονται κυβέρνηση - βιομήχανοι

Τα κοινά οράματα των βιομηχάνων και της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) και της υπουργού Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία του ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η Μαριέττα Γιαννάκου κατέθεσε τα διαπιστευτήρια για τη σύνδεση των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις στα πλαίσια της στρατηγικής της Λισαβόνας. Υπογράμμισε ότι μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την έρευνα θα προχωρήσει ακόμα πιο μεθοδικά η καλύτερη προσαρμογή της ανώτατης εκπαίδευσης στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για εξειδικευμένο προσωπικό κι εφαρμοσμένη έρευνα που θα εξυπηρετεί την κερδοφορία του.

Για όλα τα παραπάνω, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Γ. Μυλωνάς δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίησή του λέγοντας ότι «ο Σύνδεσμος και η βιομηχανία δείχνει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Παιδεία. Ισως είναι από τα βασικότερα πεδία στα οποία μπορεί να στηριχτεί η ντόπια βιομηχανία για να αναπτυχθεί και να μπορέσει να έχει θετικά αποτελέσματα στηριζόμενη σε καινοτομία, σε νέο περιβάλλον, σε έρευνα για να αντιμετωπίσει το διεθνές περιβάλλον»...

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα Σάββατο
Αθήνα

-- Ο Κ. Καζάκος στις 8 μ.μ. σε καφετερίες στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και στις 9 μ.μ. θα μιλήσει σε καφενείο της πλατείας.

-- Ο Σπ. Χαλβατζής και ο Κ. Παπλωματάς στις 10.30 π.μ. στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ στην Ιερά Οδό.

-- Ο Π. Παπαγεωργόπουλος στις 8.30 μ.μ. στις καφετερίες της Αργυρούπολης.

Πειραιάς

-- Ο Σ. Τσιμπόγλου στις 10 π.μ. σε αθλητικά σωματεία της Πειραϊκής.

-- Ο Ν. Ξουράφης με τον Σ. Πουλικόγιαννη στις 6.30 π.μ. στο νέο Μώλο Δραπετσώνας.

-- Η Β. Νικολαΐδου με την Κ. Κρόκου στις 9.30 π.μ. στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας.

Θεσσαλονίκη

-- Ο Σ. Βαλανάς στις 10 π.μ. στη λαϊκή αγορά Νεάπολης.

-- Ο Γ. Ζιώγας και ο Γ. Χατζηγεωργίου στις 11.30 π.μ. στα Λουλουδάδικα.

-- Η Σ. Καλαντίδου και η Σ. Παπαδοπούλου στις 12 μ. στα καταστήματα του κέντρου Καλαμαριάς.

Ημαθία

-- Η Ι. Σοφρόνωφ στις 9 π.μ. στα χωριά των Πιερίων.

Χανιά

-- Ο Ν. Παπαντωνάκης και η Κ. Λεδάκη στις 10 π.μ. στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης.

-- Η Κ. Λεδάκη, ο Ν. Παπαντωνάκης και ο Γ. Νταγκουνάκης στις 9 μ.μ. στα στέκια της νεολαίας.

Ηράκλειο

-- Η Δ. Αυγουλά και ο Μ. Καρκαβάτσος στις 8.30 π.μ. στο παζάρι στο Αρκαλοχώρι.

-- Οι Γ. Βούρβαχης, Μ. Συντυχάκης και Μ. Χουστουλάκης στις 8.30 π.μ. στις Μοίρες.

-- Ο Γ. Γωνιανάκης στις 8.30 π.μ. θα περιοδεύσει σε οικοδομές (Ανισαρά, 62 Μαρτύρων, Δημοκρατίας).

-- Ο Γ. Σκεπάρνης στις 9.30 π.μ. στη λαϊκή.

-- Ο Γ. Παπαδημητρόπουλος και ο Μ. Συντυχάκης στις 3 μ.μ. στα χωριά Κερατόκαμπος, Αρβη, Ψαρή Φοράδα, Τέρτσα και Συκολόνη.

-- Η Ρ. Σκυβαλάκη και η Μ. Κοκοσάλη στις 5.30 μ.μ. στα χωριά Χουδέτσι, Αρμανώγεια και Μεταξοχώρι.

-- Ο Στ. Ορφανός στις 7 μ.μ. στο Σκαλάνι (Κνωσός).

-- Οι Γ. Σκεπάρνης και Γ. Γωνιανάκης στις Πατέλες.

Λέσβος

-- Ο Η. Βουλβούλης και η Μ. Τουρβαλή θα περιοδεύσουν στις γειτονιές της Μυτιλήνης.

-- Ο Μ. Δούκας θα μιλήσει στη Βρίσα.

-- Ο Στ. Σκοπελίτης θα μιλήσει στη Στύψη.

Πώς ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Οσοι ετεροδημότες έχουν ήδη εγγραφεί από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών και δεν έχουν υποβάλει αίτηση διαγραφής από αυτούς, στις 16 Σεπτέμβρη θα ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Υπενθυμίζουμε ότι ψηφίζουν τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι. Οι εκλογείς αυτοί περιλαμβάνονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και προ του ονόματός τους φέρουν την ένδειξη «Ε».

Επίσης, όσοι ετεροδημότες υπέβαλαν αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Ιούνη του 2007, σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν και αυτοί στον τόπο κατοικίας τους.

Θυμίζουμε ότι οι ετεροδημότες ψηφίζουν σε ειδικά, αμιγή (κατά εκλογική περιφέρεια) ή μεικτά (με ψηφοφόρους από περισσότερες της μίας εκλογικής περιφέρειας) εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας, που συνιστώνται μόνο στις πρωτεύουσες των νομών, με εξαίρεση τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα - Αττική
Σήμερα Σάββατο

- Ο Δήμος Κουμπούρης θα μιλήσει σε συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στην παραλία της Νέας Περάμου (Μ. Πεύκο).

- Ο Αντρέας Συλλελόγλου και η Ειρήνη Βασίλαρου θα μιλήσουν σε συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στο Καφέ «Οασις» στο Πόρτο Ράφτη.

- Ο Αποστόλης Παμφίλης θα μιλήσει, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Ανθούσας.

Αύριο Κυριακή

- Ο Σπ. Χαλβατζής θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε καφενείο στην Ηλιούπολη (οδός Εργάτη Τύπου 38).

- Ο Γιάννης Γκιόκας και ο Νίκος Στεφανίδης θα μιλήσουν σε συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας.

- Ο Γιώργος Μπιθημήτρης και ο Αποστόλης Παμφίλης θα μιλήσουν σε συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κερατέας.

Τη Δευτέρα 10/9

- Ο Κώστας Καζάκος και ο Βάλσαμος Συρίγος θα μιλήσουν σε συγκέντρωση, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Μεταλλωρύχων στο Λαύριο.

- Ο Δήμος Κουμπούρης, ο Χρήστος Κολοβός και ο Μανώλης Βαρδαβάκης θα μιλήσουν, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Ανω Ελευσίνας.

- Ο Χάρης Κωστόπουλος θα μιλήσει σε συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Ζωφριάς στα Ανω Λιόσια.

- Ο Νίκος Στεφανίδης και ο Αντρέας Συλλελόγλου θα μιλήσουν σε συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στον παραλιακό πεζόδρομο (στάση δημοτικά ιατρεία) στην Αρτέμιδα (Λούτσα).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ