Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10443

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ»
Παρεμβάσεις προς όφελος των επιχειρηματιών

Στα τέλη Νοέμβρη θα έχουν εξειδικευθεί πλήρως όλες οι πτυχές του επιχειρησιακού προγράμματος για «Διοικητική Μεταρρύθμιση» με το οποίο «επιτυγχάνεται» η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με όρους ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας, κόντρα στις λαϊκές ανάγκες και στους εργαζόμενους σε αυτή.


ΣΕΛ.  9

ΚΚΕ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ για την υγεία του λαού
  • Αναδεικνύεται η επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πρότασης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας

Η απόφαση της κυβέρνησης και του ΕΟΦ για χορήγηση αντιιικών φαρμάκων από ιδιώτες και ενθάρρυνσή τους να χρησιμοποιούν ταχείες μεθόδους για διάγνωση της γρίπης, αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για την υγεία του λαού. Αντί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση αξιοποιεί τη γρίπη για την παραπέρα ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Η απόφασή της αναιρεί τις ίδιες τις κατευθύνσεις του εθνικού σχεδίου δράσης που πρόσφατα ανακοίνωσε. Φορτώνει το κόστος και την ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου στους εργαζόμενους και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο όφελος, αφού οι ταχείες διαγνωστικές μέθοδοι δεν ταυτοποιούν το συγκεκριμένο ιό. Υπονομεύει τη δημόσια υγεία αφού η ανεξέλεγκτη χρήση των αντιιικών φαρμάκων δυσκολεύει την αντιμετώπιση της νόσου. Οι ρυθμίσεις για δήθεν «έλεγχο» της κατάχρησης των φαρμάκων και των διαγνωστικών εξετάσεων από τους ιδιώτες, είναι στάχτη στα μάτια του λαού τη στιγμή που επιτρέπεται η ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της επιχειρηματικής δράσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Θα δώσουμε απάντηση στην εργοδοσία

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, το μήνυμα αυτό στέλνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σχετικά με τις δύο απολύσεις και την προκλητική στάση της πολυεθνικής WIND. Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία σημειώνει: «Η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται πότε από τη ΝΔ πότε από το ΠΑΣΟΚ, έχει αποθρασύνει τις πολυεθνικές και την κάθε μεγαλοεργοδοσία, έχοντας στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους».


ΣΕΛ.  10

Οι αντοχές...

Συγκριτικά στοιχεία για τις νέες συμβάσεις εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα το ΣΕΠΕ, όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση στις συμβάσεις με μερική απασχόληση οι οποίες ενώ τον περασμένο Φλεβάρη ήταν 16.645, τον Ιούνη εκτινάχθηκαν στις 23.919. Ανάλογη αύξηση καταγράφεται και στην εκ περιτροπής εργασία. Ενώ το Φλεβάρη οι νέες συμβάσεις με εκ περιτροπής εργασία ήταν 3.890, τον Ιούνη έφτασαν τις 5.113. Βέβαια, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι ακόμα πιο ζοφερή. Και αυτή δεν την πιάνει καμιά στατιστική και κανένας μηχανισμός ελέγχου. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι «αόρατοι» για τις κρατικές υπηρεσίες;

Ως εκ τούτου, η δήλωση της υπουργού Απασχόλησης ότι «η ελληνική αγορά εργασίας διαθέτει και αντοχή και δυναμική» είναι πέρα για πέρα αληθινή. Πράγματι, οι βιομήχανοι και τα κέρδη τους αντέχουν και αναπτύσσονται δυναμικά αφού φορτώνουν στις πλάτες των εργατών τις συνέπειες της κρίσης. Η ανατροπή αυτής της κατάστασης απαιτεί ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος και οργανωμένη πάλη.



ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ
Πλάτες από κυβέρνηση και ηγεσία ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  18
ΤΡΙΠΟΛΗ
Ενα ακόμη θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα»

ΣΕΛ.  10
ΕΥΑΘ
Ταξική Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ