Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9847

ΣΤΟΧΟΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
Νέος εμπαιγμός με μπαράζ «παροχών» πτωχοκομείου
  • Οι χτεσινές νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούν πρόκληση για τους άνεργους και τους εργαζόμενους, εμπαιγμό για τους πυροπαθείς και τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν ζεστό χρήμα και φτηνό εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματίες.
  • Η κυβέρνηση επιχειρεί να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο, εξαγοράζοντας για λίγα ψίχουλα μια νέα «θητεία» για να εξαπολύσει τη νέα αντιλαϊκή της επίθεση.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΜΠΙΖΝΕΣ και στον Ολυμπο...

Εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων δίνονται στο ξένο κεφάλαιο για επιχειρηματική - τουριστική εκμετάλλευση, παρότι έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ μνημείο της φύσης

  • Εκταση 1.000 στρεμμάτων, κοντά στην κορυφή του Ολύμπου, παραχωρείται στο ξένο κεφάλαιο για επιχειρηματική - τουριστική εκμετάλλευση! Ρωσικός επιχειρηματικός όμιλος σχεδιάζει να χτίσει σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, στη θέση «Γελαδαριές», υπερπολυτελές παραθεριστικό θέρετρο, πολλαπλών δράσεων.
  • Ανάλογη «τουριστική αξιοποίηση» από άλλη εταιρεία προγραμματίζεται και σε άλλη πλευρά του βουνού, με την κατασκευή χιονοδρομικού κέντρου και άλλων «τουριστικών υποδομών», ακόμα και μέσα στα όρια του Εθνικού Δρυμού!
  • Οι επενδυτικές προτάσεις για τον Ολυμπο έχουν άμεση σχέση με όσα προβλέπει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση την περασμένη Τρίτη, αλλά και το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάη και που προβλέπει την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων σε δάση, ορεινούς όγκους, παραλίες και κάθε σπιθαμή γης.
  • Και αυτή η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο ξεπουλήματος του Ολύμπου, όπως και άλλων ορεινών όγκων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής να αντιδράσουν αποφασιστικά σε αυτή την προκλητική μεθόδευση.

ΣΕΛ.  12  -  13

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Ενάντια στα πυρηνικά και στην «αντιπυραυλική άμυνα»

Με αφορμή τα 62 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, χιλιάδες αγωνιστές της ειρήνης συμμετείχαν χτες σε μια δυναμική διαδήλωση που διοργάνωσε και φέτος στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Στη χτεσινή κινητοποίηση καταγγέλθηκαν τα σύγχρονα εγκλήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, για την επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους, όπως η επιδίωξη, με τη συνενοχή και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εγκατάστασης της λεγόμενης αντιπυραυλικής άμυνας, η οποία θα προκαλέσει νέα δεινά στους λαούς.


ΣΕΛ.  3


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ακόμα τέσσερα τουριστικά «φιλέτα» στο κεφάλαιο

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενεργοποιεί την αμαρτωλή ΕΤΑ του ΠΑΣΟΚ και μοιράζει στους εκπροσώπους του κεφαλαίου το Καζίνο της Κέρκυρας, τις Αλυκές Αναβύσσου, τα «Ξενία» της Σκιάθου και της Βυτίνας.


ΣΕΛ.  14
ΚΡΗΤΗ
«Λιμάνι του Νότου» για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου

Εργο ενταγμένο σε μιαν αναπτυξιακή πολιτική κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και όχι με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, ούτε τις ανάγκες ανάπτυξης της περιοχής.


ΣΕΛ.  9
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Παρέμβαση ενάντια στο χαράτσωμα των μεταναστών

Παρέμβαση για να καταργηθεί το χαράτσωμα των μεταναστών πραγματοποίησαν χτες η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και ταξικά συνδικάτα, με παράσταση διαμαρτυρίας στις υπηρεσίες του δήμου.


ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καταλύει το δικαίωμα στη σύνταξη των καλλιτεχνών!

«Κατάλυση» του δικαιώματος στη σύνταξη για κλάδους των δημιουργών - καλλιτεχνών, διαπιστώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ