ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Μάη 2019
Σελ. /24
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Μεγάλο προεκλογικό νεολαιίστικο ραντεβού στις 9 Μάη στο Θησείο.
  • Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές με σύνθημα: Κάνουμε τη διαφορά! Η ψήφος των μαθητών θα είναι κόκκινη!
  • Αρθρο: Η αποδιάρθρωση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ.
  • Ανταποκρίσεις από Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ και προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
  • Ανταποκρίσεις από εξορμήσεις με την ειδική προεκλογική έκδοση του «Οδηγητή».
Αύριο η συγκέντρωση νεολαίας στο Θησείο με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα
  • Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσουν κι άλλοι υποψήφιοι
  • Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, την Πέμπτη 9 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο του Θησείου (πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ «Θησείο»).

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Σεμίνα Διγενή, υποψήφια ευρωβουλευτής, Λορέντζο Λανγκ, Γραμματέας της ΚΕ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος - Ιταλία, καθώς και νέοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι: Μανόλης Ανδρουλιδάκης (που κάνει και την ενορχήστρωση), Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρος Δημοσθένους, Στάθης Δρογώσης, Παντελής Θαλασσινός, Βιολέττα Ικαρη, Πολυξένη Καράκογλου, Βαγγέλης Κορακάκης, Μαριώ, Σωτήρης Μπαλλάς, Πέννυ Μπαλτατζή, Μιρέλα Πάχου, Πυξ Λαξ, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Χριστοδούλου.

Η ΚΝΕ απευθύνει στη νέα γενιά κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκδήλωση, τιμώντας την 9η Μάη με το πραγματικό της νόημα, αυτό της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και όχι τα κάλπικα μηνύματα της ΕΕ, που θέλουν να διαστρεβλώσουν το νόημα της μέρας, μετατρέποντάς την σε μέρα ύμνησης της λυκοσυμμαχίας.

Η ΚΝΕ δίνει ένα μεγάλο προεκλογικό ραντεβού με τους νέους που όλο το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν στους αγώνες, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Με τις ανακοινώσεις τους και την ειδική προεκλογική έκδοση του «Οδηγητή» τα μέλη της ΚΝΕ οργώνουν τις γειτονιές της Αττικής, τις σχολές και τα στέκια νεολαίας και συζητούν με τους νέους και τις νέες που σήμερα προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους και αναζητούν απαντήσεις. Απευθύνονται στους νέους που δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση και λένε «κάτι πρέπει να γίνει», σε όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι ο χαρακτήρας της ΕΕ δεν είναι αυτός που πλασάρουν τα κόμματα του συστήματος, αλλά η σκληρή πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι λαοί: Η εργασιακή περιπλάνηση, η ανεργία, η μόρφωση - πανάκριβο εμπόρευμα, οι πόλεμοι, η προσφυγιά.

Ολους αυτούς τους νέους που θέλουν να ακούσουν από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ, η ΚΝΕ τους καλεί να συναντηθούν όχι μόνο στη μεγάλη αυριανή νεολαιίστικη συγκέντρωση, αλλά και μπροστά στις κάλπες. Γιατί η ΚΝΕ αναδεικνύει ότι μπροστά σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν, η νεολαία έχει μια ευκαιρία, ένα όπλο: Να αξιοποιήσει την πείρα που έχει, να «μαυρίσει» αυτούς που της «μαυρίζουν» τη ζωή. Να κάνει ενιαίο κριτήριο, σε όλες τις κάλπες, τη ζωή της. Βάζοντας μπροστά τις δικές της ανάγκες, να ενισχύσει τη δύναμή της ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάνουμε τη διαφορά! Η ψήφος των μαθητών θα είναι κόκκινη!

Κάλεσμα στους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου που ψηφίζουν για πρώτη φορά

Κάλεσμα στους 17χρονους και 18χρονους μαθητές που θα βρεθούν για πρώτη φορά μπροστά στις κάλπες στις επικείμενες εκλογές απευθύνει η ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της που έχει σύνθημα: «Κάνουμε τη διαφορά! Η ψήφος των μαθητών θα είναι κόκκινη»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει:

«Φέτος, στις 26 Μάη, οι μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου θα ψηφίσουμε για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Οσοι ποντάρουν πως θα ψηφίσουμε μία από τα ίδια, κάνουν λάθος!

Εχουμε μια ευκαιρία! Δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη!

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τη διαφορά, ψηφίζοντας ΚΚΕ!

ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος!

Εμείς, που δεν δεχόμαστε την αδικία, που έχουμε όνειρα για τη ζωή και το μέλλον μας, απορρίπτουμε την πολιτική που "εκτελεί" τα δικαιώματά μας! Αυτή η πολιτική βάζει εμπόδια στη μόρφωση, την άθληση και την ψυχαγωγία μας, ταυτίζεται με μνημόνια, σκάνδαλα, ρουσφέτια και βολέματα. Είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την ασκούν τα κόμματα που κυβέρνησαν, καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, που εξυπηρετούν τους λίγους και τα συμφέροντά τους.

Εμείς είμαστε οι πολλοί! Μας νοιάζει η ζωή και το μέλλον μας, γι' αυτό και τα όνειρά μας δεν συμβαδίζουν με τα δικά τους συμφέροντα. Είμαστε απέναντι! Ψηφίζουμε ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που τους πάει κόντρα. Δεν διστάζει να τα βάλει με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στον αγώνα για την ικανοποίηση των συμφερόντων των πολλών. Εχει πρόταση ανατροπής του συστήματος!

Την αγανάκτησή μας δεν τη χαρίζουμε. Ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ, ούτε στα "μικρά" κόμματα του συστήματος, που σήμερα ψηφίζεις και δεν ξέρεις αύριο τι θα σου βγουν. Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να γίνει η αγανάκτησή μας δύναμη ανατροπής!

ΚΚΕ, γιατί η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!

Εμείς δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας! Δεν διαλέγουμε αν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ που θα τα τσακίζει. Τους χαλάμε τα σχέδια!

Μπορούμε και πρέπει να ζούμε καλύτερα, να απολαμβάνουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, που αντιστοιχούν στη μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Αυτό είναι το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό σήμερα. Αυτήν τη ζωή θα την κατακτήσουμε με αγώνα, αμφισβήτηση, σύγκρουση!

Τέτοιο μήνυμα μαχητικότητας, ελπίδας και αισιοδοξίας στέλνουμε με την ψήφο μας.

Ποτέ κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε από την εξέδρα! Η λογική της αποχής, του "τίποτα δεν αλλάζει", τελικά βολεύει αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα προς το χειρότερο...

ΚΚΕ, γιατί ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε!

Συναντηθήκαμε στους δίκαιους αγώνες μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, κόντρα στο νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - Γαβρόγλου, που το κάνει χειρότερο.

Συναντηθήκαμε ενώνοντας τις ανησυχίες μας, τους προβληματισμούς μας, τα όνειρά μας... Να συναντηθούμε και στην κάλπη!

Γιατί εμπιστευόμαστε τη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα, τη δική μας δύναμη. Γι' αυτό και θα τη δυναμώσουμε με την ψήφο μας! Για να γίνουμε πιο πολλοί αυτοί που αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε, ανοίγουμε το δρόμο για να ζήσουμε αλλιώς.

ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη αντιφασιστική ψήφος!

Εμείς, που μισούμε τους φασίστες, έχουμε μια ευκαιρία: Να γκρεμίσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή από την 3η θέση. Ψηφίζουμε ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που τα βάζει στα ίσα με τους φασίστες. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

ΚΚΕ, γιατί παλεύουμε για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού!

Στέλνουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα! Η ΕΕ των εκατομμυρίων φτωχών, ανέργων και αστέγων, η ΕΕ των πολέμων και των θαλασσοπνιγμένων προσφύγων, η ΕΕ της καταστολής και του αυταρχισμού δεν είναι η δική μας Ευρώπη. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα!

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμους και Περιφέρειες!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ