ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΚΑΒΑΛΑ
Πρωτοπόροι αγωνιστές στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας για τις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης 6/2, η εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Τα ψηφοδέλτια απαρτίζουν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, όλοι τους πρωτοπόροι αγωνιστές που δραστηριοποιούνται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, συνδικαλιστές που είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δημήτρης Παπατολίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Χρήστος Ποτόλιας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Δημήτρης Παπατολίδης, αναφερόμενος στην «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται ΕΕ, κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, που στηρίζουν ενεργητικά περιφερειάρχες και δήμαρχοι της περιοχής, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, στάθηκε στο παράδειγμα του τουρισμού και της γεωθερμίας στην περιοχή του Νέστου και το Παγγαίο. Οπως είπε, «με κρατικό και ευρωενωσιακό χρήμα, δηλαδή χρήμα από τις τσέπες του λαού μας, χρηματοδοτούνται υποδομές, δίνεται δωράκι στους επιχειρηματικούς ομίλους ένα βασικό πλεονέκτημα της περιοχής που θα μπορούσε με την αντίστοιχη τεχνική στήριξη να αξιοποιούνταν προς όφελος του λαού της περιοχής. Για να στηριχτεί λένε η "ανάπτυξη", που σημαίνει θέσεις εργασίας των 500 ευρώ, ωρομίσθια και εργόσημο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και σε αυτήν μπροστάρης πέρα από την κυβέρνηση είναι και οι δήμοι της περιοχής, μαζί τους και η Περιφέρεια, που τρέχουν για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες (...)


Για εμάς, φίλοι και σύντροφοι, ανάπτυξη στον τουρισμό σημαίνει πρόσβαση πρώτα από όλα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών στις διακοπές, σημαίνει δυνατότητα για τα ΑμεΑ, με αντίστοιχες υποδομές, τη νεολαία...».

Συνεχίζοντας τόνισε για τη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: «Διεκδικήσαμε άμεσα προσλήψεις και κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό στα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο της πόλης μας, για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και όχι μέτρα - κοροϊδία με τα ΤΟΜΥ, που θα υπάρχει ένας οικογενειακός γιατρός ανά κάτι χιλιάδες κατοίκους. Σήμερα έχει ωριμάσει η ίδια η ανάγκη οι υποδομές, ο σχεδιασμός τους να γίνονται με μοναδικό κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, να μην γίνονται τα έργα με κριτήριο τα συμφέροντα είτε μεγαλοεργολάβων είτε άλλων επιχειρηματικών ομίλων».

Ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όλο το προηγούμενο διάστημα. Οπως είπε, «σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονταν για τα δικαιώματά τους, όπως στα Λιπάσματα, στις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων, στους σχολικούς τροχονόμους, στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών, στο "Βοήθεια στο Σπίτι", στους εργαζόμενους στο εμπόριο, κόντρα στις "Λευκές Νύχτες" και τις "Μαύρες Παρασκευές", στους κατοίκους του Περιγιαλίου, ενάντια στη λειτουργία ρυπογόνας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων.

Συμπαρασταθήκαμε στον αγώνα των αγροτών από τα Τενάγη για να μην περάσει ο αγωγός TAP μέσα από την κοιλάδα, αναδεικνύοντας ότι οι αγωγοί αερίου σε καμία περίπτωση δεν γίνονται για να έχουν εργαζόμενοι και αγρότες φτηνό αέριο για τις ανάγκες τους, αλλά για τα κέρδη των πολυεθνικών της Ενέργειας.

Μαζί με σωματεία και φορείς παλέψαμε για μείωση δημοτικών τελών και φόρων. Αντιταχθήκαμε στην απόφαση της κυβέρνησης να κυνηγήσει εκατοντάδες φτωχές λαϊκές οικογένειες για μικρές οφειλές στους δήμους».

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας:

Αλχαζίδης Θεόδωρος, αυτοαπασχολούμενος μηχανολόγος μηχανικός, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΕΣΕΕ, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Δήμου Καβάλας.

Αρβανιτάκη Παρασκευή, συνταξιούχος ιδιωτική υπάλληλος.

Βελισσάρης Παναγιώτης, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Καβάλας.

Βουλγαράκη Αναστασία, αυτοαπασχολούμενη στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Τουρισμού, πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Βουλγαρίδης Παύλος, συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας.

Γεωργιάδης Δημήτρης, αυτοαπασχολούμενος - μηχανικός αυτοκινήτων.

Γιαμουρίδου Εύη, αυτοαπασχολούμενη - γραφίστρια.

Ελαίας Ανδρέας, νοσηλευτής, ερασιτέχνης ηθοποιός.

Ζαραγκούλιας Ανδρέας, αυτοαπασχολούμενος - ηλεκτρολόγος.

Ζαφειρίου Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος - θερμοϋδραυλικός.

Ζαχαριάδης Δήμος, συνταξιούχος δάσκαλος, γγ του ΔΣ του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας.

Καγιάσας Δημήτρης, αυτοαπασχολούμενος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Πρακτόρων ΟΠΑΠ, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ.

Καλυβιώτου Αλεξία, άνεργη ιδιωτική υπάλληλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 17ου Δημοτικού Σχολείου και αντιπρόσωπος στην Ενωση Γονέων Νομού Καβάλας.

Καραμπατζάκης Αναγνώστης, πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 16ου Δημοτικού Σχολείου.

Κασαστογιάννης Αγγελος, εργαζόμενος στο ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης (ΑΜΘ) και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΤΕΙ.

Κενανίδου Μαρία, φοιτήτρια ΤΕΙ ΑΜΘ - Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίων.

Κοζικόπουλος Βασίλης, αυτοαπασχολούμενος στις κατασκευές, γραμματέας του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας.

Κοζικοπούλου Ναταλία, εργαζομένη στον Τουρισμό.

Κοντογεωργίου Θόδωρος, αυτοαπασχολούμενος, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Κομμωτών-τριών και Κουρέων Ν. Καβάλας.

Κοσμίδης Κώστας, αυτοαπασχολούμενος - ηλεκτρολόγος μηχανημάτων.

Κοσμίδου Ανθούλα, δασκάλα.

Κουτρουμπάνη Αργυρώ, δασκάλα.

Κυραναστάσης Δημήτρης, αναπληρωτής καθηγητής Μουσικής.

Κωνσταντή Βασιλική, καθηγήτρια Αγγλικής και Γαλλικής Φιλολογίας, πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ν. Καβάλας, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας.

Μακέδος Κώστας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Καβάλας και μέλος της Γραμματείας Επιτροπής Ειρήνης Ν. Καβάλας.

Μανώλη Σουζάνα, άνεργη ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ν. Καβάλας.

Μουράτης Σπύρος, συνταξιούχος έμπορος, πρώην πρόεδρος του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού.

Νικολαΐδης Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος.

Νοτάκης Αναστάσιος, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος.

Ντάβου Ντίνα, εργαζόμενη σε οικογενειακή επιχείρηση.

Παναγιωτίδου Σοφία, εργαζομένη σε οικογενειακή επιχείρηση, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ν. Καβάλας.

Πεντάρας Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος.

Πολύζου Ευστρατία, άνεργη σχεδιάστρια.

Ποτόλια Λίλη, γιατρός, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Ποτόλιας Δημήτρης, αυτοαπασχολούμενος - φαρμακοποιός.

Πρασίδου Τζένη, συνταξιούχος ιδιωτική υπάλληλος, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Νομού Καβάλας, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας, μέλος ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας.

Ρουσοπούλου Ντιάνα, εκπαιδευτικός.

Σοφιανός Απόστολος, ιδιωτικός υπάλληλος.

Στάμος Σπύρος, μηχανολόγος και χημικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, καθηγητής.

Σφούνης Νέστορας, μηχανολόγος - μηχανικός, προϊστάμενος του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ) ΑΜΘ.

Σχοινάς Σάββας, χειριστής.

Τσολάκης Παναγιώτης, καθηγητής, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας.

Τσούτσης Φώτης, πολιτικός μηχανικός, αυτοαπασχολούμενος.

Χατζηχαραλάμπους Εβελίνα, άνεργη.

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από την Καβάλα:

Γιαγκίδης Γιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας.

Ζαχαροπούλου Φεβρωνία, συνταξιούχος ψυχίατρος.

Ιορδανίδου Νένα, δημοτική υπάλληλος δήμου Νέστου.

Καραγεώργη Αναστασία, ιδιωτική υπάλληλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας.

Μάσαλας Αντώνης, μελισσοκόμος.

Μπράτσου Βασιλική, ιδιωτική υπάλληλος, γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας.

Οικονομίδης Γιώργος, άνεργος βιομηχανικός εργάτης, πρώην εργαζόμενος ΒΦΛ.

Ποιμενίδης Βασίλης, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Ν. Καβάλας και του ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας της ΑΔΕΔΥ.

Συμεωνίδης Θόδωρος, γεωπόνος, ελεύθερος επαγγελματίας.

Ταχματζίδης Πέτρος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας.


ΣΕΡΡΕΣ
Χρειαζόμαστε δημάρχους «ικανούς» για το λαό και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Σέρρες
Σέρρες
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή εργαζομένων, μελών και φίλων του Κόμματος, ανθρώπων που συμπορεύονται μαζί του το τελευταίο διάστημα, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί τη μόνη συνεπή δύναμη, που παλεύει με γνώμονα τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Στην εκδήλωση της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα σε ξενοδοχείο της πόλης, μίλησαν ο Κώστας Ιντζές, Γραμματέας της Οργάνωσης, και ο Παύλος Φαρμάκης, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ανέδειξαν τις ευθύνες δημάρχων και περιφερειαρχών που στήριξαν και έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής όλα τα προηγούμενα χρόνια και απηύθυναν κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μαζικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Κώστας Ιντζές κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα λαϊκά στρώματα, να καταδικάσουν συνολικά και να καταψηφίσουν, αυτήν την πολιτική, αυτά τα κόμματα, τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς τους που μας έφεραν έως εδώ. Κάλεσε το λαό να σηκώσει ανάστημα, να διεκδικήσει την ανάκτηση των απωλειών που είχε τα χρόνια της κρίσης, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πραγματική στήριξη των ανέργων, μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών. Να στηθούν και να ενισχυθούν εστίες αντίστασης σε χώρους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές των Σερρών. Να μπουν μπροστά οι μεγάλες σύγχρονες ανάγκες για: Αντιπλημμυρική θωράκιση, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, προστασία από τεχνολογικά ατυχήματα, για ένα ασφαλές τοπικό οδικό δίκτυο, για ασφαλείς σύγχρονες και φθηνές αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, για σχολική στέγη και στήριξη των υποδομών Υγείας και Πρόνοιας, υποδομές Αθλητισμού και Πολιτισμού, για την προστασία του περιβάλλοντος, ελεύθερους χώρους και αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους και την Περιφέρεια, για να ενισχυθούν οι δυνάμεις, που παλεύουν ενάντια στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που φέρνουν μεγάλους κινδύνους στην περιοχή μας.

Ο Παύλος Φαρμάκης αναφέρθηκε στην πολιτική των μέχρι τώρα διοικήσεων, παρουσιάζοντας παραδείγματα που αναδεικνύουν ότι το ζήτημα δεν είναι αν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες είναι «ικανοί» διαχειριστές αλλά «ικανοί για ποιον», για το λαό ή για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ανέδειξε, μάλιστα, ότι στην περιοχή χρησιμοποιούνται αποθήκες οπλισμού για το ΝΑΤΟ, θέτοντας το ερώτημα, ποια είναι η στάση όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων; Και σημείωσε: «Για ποιον είναι ικανοί και από ποιανού τα συμφέροντα είναι "ανεξάρτητοι" όταν: Στο θέμα των σκουπιδιών συμφώνησαν και έβαλαν πλάτη να γίνει το έργο του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ σε αποδεδειγμένα πλέον ακατάλληλο μέρος, με συμφωνίες για τονάζ και άλλα που θα βάλουν τον σερραϊκό λαό να πληρώνει πανάκριβα τα σκουπίδια του και άφησαν να καρπώνεται το κέρδος από αυτό μια εταιρεία, αντί να το γυρνάνε στο λαό, και για να μειώσουν και το κόστος πήραν το μέτρο συγκομιδής πιλοτικά στην αρχή, που επεκτείνεται τώρα σε όλες τις λαϊκές γειτονιές, να μοιράσουν κάδους σε κάθε σπίτι, να περνούν μια φορά τη βδομάδα για συγκομιδή... Στην ουσία τους λένε ζήστε με τα σκουπίδια σας».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο οδικό δίκτυο της πόλης, με τους αγροτικούς δρόμους και άλλες υποδομές που αφορούν στο λαό να είναι σε άθλια κατάσταση, σε αντίθεση με τους διεθνείς και εθνικούς δρόμους, που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προϊόντων από τα μονοπώλια και οι οποίοι χρυσοπληρώνονται από τους εργαζόμενους με τα πανάκριβα διόδια.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org