ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΤΗΝΟΣ
Ενίσχυση του ΚΚΕ για να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των νησιωτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 4/2, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, η εκδήλωση παρουσίασης του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννη Ντουνιαδάκη, και της υποψήφιας δημάρχου Αννας Μαραβέλια. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μέλη και φίλοι του Κόμματος, καθώς και εργαζόμενοι που τώρα το προσεγγίζουν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συστράτευσης που απευθύνουν οι Οργανώσεις.

Στην τοποθέτησή του, ο Γ. Ντουνιαδάκης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης και στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», που ενισχύθηκε με τον «Κλεισθένη». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών, στις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, καθώς και στο ζήτημα της συγκοινωνίας στο Αιγαίο, με τα νησιά να μένουν αποκομμένα από την ηπειρωτική Ελλάδα για μέρες, σε συνδυασμό με το πανάκριβο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, σημείωσε ότι «οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι δήμοι τα δίνουν όλα για την τουριστική ανάπτυξη, ανάπτυξη όμως για τους επιχειρηματίες, ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια, τα χαμηλά μεροκάματα και τις άθλιες συνθήκες εργασίας».

Αποκάλυψε ότι η πολιτική που τσακίζει τις λαϊκές ανάγκες είναι η ίδια με αυτή που εμπλέκει το λαό όλο και βαθύτερα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους. Ειδικότερα στάθηκε στο ρόλο που παίζει και πρόκειται να παίξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με τις ΝΑΤΟικές αρμάδες να αλωνίζουν στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό.

Η Α. Μαραβέλια, από την πλευρά της, στάθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός του νησιού της Τήνου, όπως το Ακτοπλοϊκό, τα θέματα της Υγείας, της Παιδείας και του Αθλητισμού. Κάλεσε τους δημότες να ψηφίσουν με κριτήριο όλη τους τη ζωή, ξεσκεπάζοντας όλους αυτούς που παρουσιάζονται με το μανδύα του «ανεξάρτητου» και του «ακομμάτιστου», και τόνισε: «Εμείς δεν κρυβόμαστε και δεν παραμυθιάζουμε κανέναν. Συσπειρωνόμαστε γύρω από την πολιτική πρόταση που στηρίζει το ΚΚΕ και στο πλαίσιο αυτό δρούμε και στην Τοπική Διοίκηση, προσπαθώντας να αναδείξουμε κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα, σε συνδυασμό με αιτήματα βελτίωσης της ζωής του λαού που ζει και εργάζεται στο νησί μας».

Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν όσοι παραπλανούν το λαό του νησιού και προσπαθούν να του ρίξουν στάχτη στα μάτια, μιλώντας γενικά και αόριστα για το καλό και την ευημερία του τόπου: «Η ευημερία για εμάς είναι συγκεκριμένη και όχι κάτι αόριστο και "φλου". Ευημερία είναι να ζει ανθρώπινα και αξιοπρεπώς η πλειοψηφία του νησιού μας, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία μας. Αυτή είναι η ευημερία για εμάς και δεν νοείται "όμορφος" και "ωραίος" τόπος με φτωχοποιημένους κατοίκους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η υποψήφια δήμαρχος τόνισε πως «η ενισχυμένη παρουσία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια αναγκαιότητα και η μόνη εγγύηση ότι οι ανάγκες των εργαζομένων, των απλών δημοτών και της νεολαίας του νησιού θα μπαίνουν στο προσκήνιο».

Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και παρευρισκόμενων στην εκδήλωση, με ιδιαίτερη την παρουσία μαθητών και την τοποθέτηση της Κλαίρης, μαθήτριας Λυκείου, η οποία κάλεσε τους συμμαθητές της που θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά, να στηρίξουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες που έρχονται, ρίχνοντας το σύνθημα «Πρώτη ψήφος αγωνιστική και ανατρεπτική! Πρώτη ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στο ΚΚΕ!».

Την επομένη, ο Γ. Ντουνιαδάκης μαζί με υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Τήνου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Τήνου. Μέσα από τη συζήτηση που έγινε με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του νησιού, και κυρίως αυτές που αφορούν τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν οι ειδικότητες του ακτινοδιαγνώστη και του ορθοπεδικού, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πρέπει να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, με το κόστος να πέφτει ξανά στις πλάτες τους, ενώ απαραίτητος είναι ένας ακόμα παθολόγος ή γενικός γιατρός. Αντίστοιχα, η συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έφερε στο προσκήνιο την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν, αλλά και τη στέγασή τους σε παλιό κτίριο το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.


Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές

Πολιτικές συγκεντρώσεις και συσκέψεις με τίτλο «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου» διοργανώνονται από την ΚΟ Αττικής του Κόμματος το επόμενο διάστημα, με ομιλητές στελέχη του Κόμματος και υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 7.30 μ.μ., στα Βριλήσσια (αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου, πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» - πρώην ΤΥΠΕΤ), θα μιλήσουν: Ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, και ο Βασίλης Βήττος, δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων και υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 10.30 π.μ., ο Κώστας Πασακυριάκος, υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, θα επισκεφτεί το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη:

-- Στις 11 π.μ., στον Αλιμο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (λεωφόρος Ιωνίας 96), θα μιλήσουν: Ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Κυριακή Καμαρινού, δημοτική σύμβουλος Αλίμου και υποψήφια δήμαρχος.

-- Στις 6.30 μ.μ., στη Γλυφάδα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μιλήσουν: Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο Αλέξης Στεφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Παλαιό Φάληρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Αγ. Βαρβάρας 24), θα μιλήσουν: Η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Νίκος Γαρδίκης, υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Πεύκη (Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης), θα μιλήσει ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αρης Κυριακίδης, υποψήφιος δήμαρχος.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, θα περιοδεύσει στα εργοστάσια ΦΑΡΜ ΧΑΟΥΖ, «Χυμοί VIVA», ΒΙΟΜΑΡ, ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Νεάπολης Λάρισας (Πολιτιστικό Κέντρο Φιλιππούπολης), θα μιλήσει ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

-- Στις 6.30 μ.μ., σε πλατιά σύσκεψη της ΚΟΒ 4ου Διαμερίσματος Λάρισας (ταβέρνα «Φοίνικας», Αβέρωφ), θα μιλήσει ο Γιώργος Παζιάνας, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αύριο Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., ο Τάσος Τσιαπλές θα περιοδεύσει στους Γόννους (παλιό Δημοτικό Σχολείο), μαζί με την υποψήφια δήμαρχο Τεμπών, Μαρία Κωστή. Στις 9.15 μ.μ., θα παραβρεθεί στην συνεστίαση του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Λάρισας, στο κέντρο «Ακρόπολη» του Αμπελώνα.

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη:

-- Στις 11 π.μ., ο Τάσος Τσιαπλές θα μιλήσει στον Τύρναβο (ταβέρνα «Πανελλήνιον»), μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου, Στέλιο Χατζηκράχτη.

-- Στις 11.30 π.μ., στην Πύλη Τρικάλων (Δημαρχείο) Θα μιλήσουν: Ο Βάιος Καλύβας, υποψήφιος δήμαρχος Πύλης, ο Απόστολος Ζάχος, δημοτικός σύμβουλος Πύλης, και η Βάσω Μπακάση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των πρώτων υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών Συμβούλων.

-- Στις 6 μ.μ., στο Ζάρκο Φαρκαδόνας (κατάστημα «Νικατσιός»), Θα μιλήσουν: Ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και η Ευαγγελία Στεργίου, υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας. Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των πρώτων υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη, το πρωί, ο Τάσος Τσιαπλές θα επισκεφτεί τα Φάρσαλα και θα μιλήσει με εργαζόμενους στο Αμαξοστάσιο του δήμου, στη ΔΕΥΑ, στο ΕΠΑΛ και το Κέντρο Υγείας.

Σε Στερεά - Εύβοια

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 7 μ.μ., στην Αμφισσα (Δημαρχείο), θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς - Εύβοιας.

-- Στις 7 μ.μ., στους Καθενούς Εύβοιας (μαγαζί «Ο Κάπελας»), θα μιλήσει η Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων.

Το Σάββατο 9 Φλεβάρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Ερέτρια (στο Ειρηνοδικείο), θα μιλήσουν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς - Εύβοιας και η Ασημίνα Καραμπέτσου, υποψήφια δήμαρχος.

-- Στις 7 μ.μ., στην Αυλίδα (Δημαρχείο), θα μιλήσει ο Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας.

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., στα Ψαχνά (Δημαρχείο), θα μιλήσουν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς - Εύβοιας, και η Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων.

-- Στις 6 μ.μ., στη Νέα Λάμψακο (Διοικητήριο), θα μιλήσουν η Σοφία Ντούρου, περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια στην Περιφέρεια Στερεάς, και ο Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας.

Σε άλλες περιοχές

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 7 μ.μ., στο Ξυλόκαστρο (Κέντρο Νεότητας του Δήμου), θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης. Παρέμβαση θα κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

-- Η ΚΟ Πάρου καλεί σε εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Ντουνιαδάκης και για τον δήμο Πάρου Κώστας Ροκονίδας.

Αύριο Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στο Λεωνίδιο (Αίθουσα Δημοτικής Βιβλιοθήκης), θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Θα χαιρετίσει ο Νίκος Χείλαρης, υποψήφιος δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας.

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη:

-- Στις 11.30 π.μ., στη Σιάτιστα (Τραπάντζειο Γυμνάσιο), θα μιλήσουν ο Κώστας Χατζηδαμιανός, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, υποψήφιος δήμαρχος Βοΐου.

-- Στις 11 π.μ., στο Αγρίνιο, στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου, θα μιλήσει ο Τίμος Παπανικολάου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου.

Την Τρίτη 12 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, σε εκδήλωση της ΚΟΒ Κατασκευών Αγρινίου, θα μιλήσει ο Τίμος Παπανικολάου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org