ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη!

Την Κυριακή, στις 11 π.μ., στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, η συγκέντρωση που οργανώνουν Επιτροπές Ειρήνης, Σωματεία και φορείς της περιοχής

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Με καθημερινές εξορμήσεις σε στρατόπεδα και χώρους δουλειάς, στα χωριά της περιοχής, οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τα εργατικά σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν, καλούν το λαό της περιοχής να δώσει μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.

Οι Επιτροπές Ειρήνης, τα Σωματεία και οι φορείς καλούν το λαό να συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη για να απαιτήσει:

Οχι στην εγκατάσταση της ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

Οχι στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Οχι στην πολιτική που μετατρέπει τις μειονότητες σε εργαλείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Οι μειονότητες γέφυρες φιλίας των λαών.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα - Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Καθημερινές περιοδείες και λεωφορεία για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Καθημερινά ο κατάλογος των φορέων που παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο αυξάνεται. Χτες, τη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, σήμερα προγραμματίζονται περιοδείες στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», στα χωριά Μάκρη, Χιλή, Δίκελλα, Μεσήμβρια, καθώς και στους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΙΚΑ, ΔΕΥΑ και ΕΚΑΒ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής του λαού της περιοχής οργανώνεται μετακίνηση με λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν από:

  • Δράμα, στις 8 π.μ., από την κεντρική πλατεία.
  • Καβάλα, στις 8.30 π.μ., από το Δημοτικό Κήπο.
  • Ξάνθη, στις 9 π.μ., από την πλατεία Ελευθερίας.
  • Κομοτηνή, στις 9.30 π.μ., από το δημαρχείο Κομοτηνής.
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ 23η ΕΠΙΛΑΡΧΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ
Καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση

Με επιστολή τους, στρατευμένοι που υπηρετούν στην 23η Επιλαρχία αναγνωρίσεως του στρατοπέδου «Κανδυλάπτη» καλούν σε συμμετοχή στην αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση, την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη:

«Εμείς, φαντάροι από την 23η Επιλαρχία Υποστηρίξεως (23η ΕΥΠ) του στρατοπέδου "Κανδυλάπτη", στηρίζουμε το συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη, που καλούν οι Επιτροπές Ειρήνης και εργατικά σωματεία από τον Εβρο και όλες τις γύρω περιοχές. Λέμε και μεις ένα μεγάλο όχι στη δημιουργία και εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη!

Είναι φονιάδες και δεν τους θέλουμε εδώ ούτε εμείς, που αρνηθήκαμε να τους φυλάξουμε πριν λίγο καιρό, ούτε και ο λαός της Αλεξανδρούπολης που βγήκε στο δρόμο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι δύναμη προστασίας των λαών, αλλά δύναμη που δημιουργεί πολέμους και προσφυγιά. Ξέρουμε πολύ καλά, έχουμε γνώση, έχουμε δει τη δράση του ΝΑΤΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια, η Μεσόγειος έχει γίνει νεκροταφείο ανθρωπίνων ψυχών, λόγω των πολέμων στη Μέση Ανατολή και τις γύρω περιοχές. Δεν μας προστατεύουν, αλλά φέρνουν πιο κοντά επικίνδυνα σενάρια για εμάς και τις οικογένειές μας. Μας βάζουν ολοένα και πιο βαθιά σε επικίνδυνα παιχνίδια και ανταγωνισμούς, που φέρνουν όλο και πιο κοντά τα σύννεφα του πολέμου. Εμείς σαν φαντάροι λέμε ότι δεν έχουμε καμία δουλειά ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε σε όλους αυτούς τους ανταγωνισμούς. Βρισκόμαστε στο στρατό για να υπερασπίσουμε τα σύνορα της χώρας και τις οικογένειές μας και τίποτα παραπάνω, την ίδια στιγμή που οι συνθήκες διαβίωσής μας δεν είναι και οι καλύτερες, μιας και ήδη από πριν μπούμε στο στρατό, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και έχουμε νιώσει τι θα πει κρίση, φτώχεια, ανεργία, εργασιακή περιπλάνηση.

Καλούμε όλους τους φαντάρους και τους στρατιωτικούς από όλες τις μονάδες και τα στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, να πουν όχι στη δημιουργία της ΝΑΤΟικής βάσης, κόντρα ακόμα και στο φόβο ή σε πιθανούς εκβιασμούς!».

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί στην ετήσια συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ που θα γίνει την Κυριακή 11 Φλεβάρη στη 1 μ.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου «STANLEY» (Οδυσσέως 1, πλ. Καραϊσκάκη).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ