ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ
ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΑΓΚΩΝΗΣ γεννήθηκε το 1926 στη Στρατίνιστα Ιωαννίνων, σε εννιαμελή οικογένεια, από αγρότες γονείς. Ηταν μέλος του Κόμματος από το 1943.

Στα χρόνια της Κατοχής, σε ηλικία 17 χρόνων, έφυγε στα βουνά της Ηπείρου. Πήρε μέρος στον ΕΛΑΣ Ηπείρου στο 15ο Σύνταγμα τον Αύγουστο του 1943. Με ικανοποίηση και χαρά πληροφορήθηκε το τάγμα του ότι στους Αγιους οι σύντροφοι «πελέκησαν», όπως χαρακτηριστικά έλεγε, τους Ιταλούς όταν ανατίναξαν τη γέφυρα της περιοχής, από όπου οι Ιταλοί από Αλβανία μπήκαν στην Ελλάδα, που ήταν κομβικό πέρασμα αλλά όλος ο εξοπλισμός τους τινάχτηκε στον αέρα και τους παγίδευσαν. Πιάστηκε αιχμάλωτος του Ζέρβα για λίγους μήνες πριν επιστρέψει στο τάγμα του.

Μετά την Κατοχή ήρθε στην Αθήνα και διέμενε στην Καλλιθέα, όπου εργάστηκε ως αρτεργάτης. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε αταλάντευτος, πιστός και συνεπές μέλος του Κόμματος.

Την Κυριακή 10/12/2017 θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνό του, στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία Μεταμόρφωση Σωτήρος στην Καλλιθέα.

Στη μνήμη του, η σύζυγος, η κόρη του και οι σύντροφοί του προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 270 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΛΑΤΡΩΝΗ, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του και μαχητή του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, η κόρη του Γιάννα Λατρώνη προσφέρει 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΠΑ, που αγωνίστηκε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Λογοθέτη Αλέκα, Χανιά Πόπη, Πάπαρης Γιάννης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΡΗ, που αγωνίστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρω 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας - Πειραιά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΡΗΣ
Γιάννης Πάπαρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΙΔΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 28 Νοέμβρη 2017, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Στέφανος Παιδής

***

ΦΩΤΟ 6

Ο Α. Κ., παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, προσφέρει στην Κομματική Οργάνωση Γαλατσίου για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ στη μνήμη των συντρόφων ΝΤΑΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΩΣΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΦΛΩΡΑΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ, ΜΑΚΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, που αγωνίστηκαν δίνοντας τη ζωή τους για καλύτερες μέρες με λαϊκή εξουσία.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΤΡΩΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΤΡΩΝΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΙΔΗΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΑΓΚΩΝΗΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΑΓΚΩΝΗΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο Παπαδόπουλος Βασίλης και η Βιδάλη Μαρίζα προσφέρουν 100 ευρώ, ως τρίτη δόση, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας - Πειραιά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ