ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η αλήθεια είναι μία: Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

Ανακοίνωση με αφορμή τα 30 χρόνια από την «πτώση του τείχους» του Βερολίνου

«Κι όμως, το σύστημα σου λέει ξανά ψέματα!», σχολιάζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την «πτώση του τείχους» του Βερολίνου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται αναλυτικά στα ιστορικά στοιχεία και τις συνθήκες στη σοσιαλιστική Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία που οδήγησαν στην ανέγερση του «Αντιφασιστικού Προστατευτικού Τείχους», σημειώνοντας ότι η πτώση του αποτέλεσε σημείο καμπής στην πορεία νίκης της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες, στην αντεπαναστατική ανατροπή που έφερε τους λαούς αυτών των χωρών αντιμέτωπους με άγνωστα - μέχρι τότε - γι' αυτούς προβλήματα, όπως φτώχεια, ανεργία, νέους γύρους ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Οσο κι αν πυροβολούν το παρελθόν, δεν μπορούν να σκοτώσουν το μέλλον!

Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, κάθε είδους παπαγάλος του συστήματος, μαζί και οι ναζιστές πανηγυρίζουν για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ανατροπή του σοσιαλισμού. Ομως, οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Θα την πουν κάνοντας οριστικό παρελθόν το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, οικοδομώντας μία νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό. Αξιοποιώντας την πείρα από τις χώρες που οικοδόμησαν το σοσιαλισμό τον 20ό αιώνα, μαθαίνοντας από τα λάθη που έγιναν σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να καταργήσει την εκμετάλλευση, αξιοποιώντας ό,τι έχει καταφέρει σήμερα ο εργαζόμενος άνθρωπος στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στην παραγωγή. Σε αυτόν τον αγώνα χτυπάει η καρδιά του μέλλοντος και του δίκιου. Εδώ είναι η θέση κάθε νέου και νέας που θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Οι καταπιεστές ξέρουν πως όσα εκατομμύρια κι αν ξοδέψουν για αντικομμουνιστική προπαγάνδα, όσα μέτρα καταστολής κι αν εφαρμόσουν ενάντια στην κομμουνιστική ιδεολογία και στα Κομμουνιστικά Κόμματα, η αλήθεια είναι μία: "Κι όμως γυρίζει"...

Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον! Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»
Γενική Συνέλευση την Κυριακή 10 Νοέμβρη

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου «Εμείς που Σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό» καλεί στην 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής (Γ' Σεπτεμβρίου 110) την Κυριακή 10 Νοέμβρη, στις 11 π.μ.

Τα θέματα της ΓΣ είναι:

1) Συζήτηση και απόφαση για το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου

2) Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής

3) Ορισμός χρόνου ψηφοφορίας για τα όργανα του Συλλόγου.

Σχετικά με τη συμμετοχή στη ΓΣ και στις διαδικασίες της η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ενημερώνει:

-- Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη ΓΣ έχουν τα ταμειακά τακτοποιημένα τακτικά μέλη του Συλλόγου. Η εγγραφή και η ταμειακή τακτοποίηση μπορούν να γίνουν και κατά τη διάρκεια της ΓΣ.

-- Για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν εκτός Αττικής και αδυνατούν να παρευρεθούν στη ΓΣ, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα και Ιωάννινα, σε χώρο και χρόνο που θα ορίσει η Εφορευτική Επιτροπή.

-- Μέλη του Συλλόγου που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στη ΓΣ και θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα (εφόσον είναι ταμειακά εντάξει), μπορούν, μέσω του mail του Συλλόγου, να στείλουν τα στοιχεία τους εξουσιοδοτώντας την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να καταθέσει την αίτησή τους στην εφορευτική επιτροπή.

ΚΝΕ
Τριήμερο - απάντηση στο αντικομμουνιστικό δηλητήριο της ΕΕ

Τριήμερο πολύμορφων εκδηλώσεων διοργανώνει η ΚΝΕ στις Βρυξέλλες στις 9 - 11 Νοέμβρη, κόντρα στα ψηφίσματα και τις φιέστες αντικομμουνισμού της ΕΕ. Το τριήμερο θα κορυφωθεί στις 11 Νοέμβρη, με εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Η αλήθεια για το σοσιαλισμό και ο αντικομμουνισμός της ΕΕ». Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα συντονίσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Αύριο Σάββατο: 13.30: Ιστορικός περίπατος στις Βρυξέλλες με θέμα «Στα χνάρια των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν... έως την ένδοξη Λεωφόρο Στάλινγκραντ». Τόπος συνάντησης: Rue Jean d' Ardenne 50.
  • Kυριακή 10/11: 10.15: Επίσκεψη στο ναζιστικό στρατόπεδο Breendonck, Willebroek.
  • Δευτέρα 11/11: 12.30: Εκδήλωση στην αίθουσα WIM 1P100 του Ευρωκοινοβουλίου.
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Μεγάλη εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, την Κυριακή 10 Νοέμβρη στις 11.30 π.μ., με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες μαζικές εξορμήσεις και αξιοποιούν κάθε μέσο προπαγάνδας, την αφίσα με την οποία στολίζουν τις γειτονιές, το χαρτόνι, τα πανό και τα συνθήματα στους τοίχους, καλώντας ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες της πόλης να μάθουν την αλήθεια για την Απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής μέσα από πλήθος ιστορικών ντοκουμέντων.

Αντικομμουνιστική υστερία της ΕΕ με στόχο το μέλλον

Οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις σπίλωσης του σοσιαλισμού και παραχάραξης της Ιστορίας κάνουν θραύση αυτήν την περίοδο και στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού άλλωστε η ΕΕ πρωτοστατεί στην ανιστόρητη θεωρία της εξίσωσης του φασισμού με το σοσιαλισμό.

Πανηγυρίζοντας η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, από τους φιλελεύθερους έως τους σοσιαλδημοκράτες, την «30ή επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου», διοργανώνουν κάθε λογής εκδηλώσεις, από εκθέσεις φωτογραφίας μέχρι και ομιλίες, όπως λένε, για «το αντίο στο σιδηρούν παραπέτασμα». Η γαλλική κυβέρνηση μάλιστα έβγαλε και νόμισμα - κέρμα των 2 ευρώ - όπου στη μια του πλευρά «αναπαρίσταται το Τείχος του Βερολίνου, ανοικτό στο κέντρο του, από το οποίο περνούν περιστέρια». Μάλιστα, μία από τις εκθέσεις, που θα διαρκέσει έως τις 19 Απρίλη του 2020, έχει θέμα ...τη Στάζι, κρατική ασφάλεια της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, η οποία παρουσιάζεται ως «δικτατορία». Επίσης, την επόμενη βδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σε εκδήλωση για το τείχος έχει προσκληθεί ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Β. Σόιμπλε.

Στις εκδηλώσεις πρωτοστατούν διάφοροι βαμμένοι αντικομμουνιστές κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που μόχθησαν για την ανατροπή του σοσιαλισμού και την καπιταλιστική παλινόρθωση. Ολοι αυτοί σήμερα από θέσεις εξουσίας οδηγούν στις δήθεν «λεωφόρους της δημοκρατίας και της ελευθερίας» που τάζανε στους λαούς ...τον οδοστρωτήρα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, του αβέβαιου μέλλοντος, που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων γυρίζοντάς τους δεκαετίες πίσω, παρά τις τεράστιες επιστημονικο-τεχνικές δυνατότητες της εποχής.

Ειδικά στην περίπτωση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, παρά τις φανφάρες περί «επανένωσης της Γερμανίας» που ακούγονται αυτές τις μέρες, αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα δεν μπορούν να κρύψουν ούτε οι ίδιοι οι αστοί πολιτικοί, που βλέπουν την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, σε μια κρίση ειλικρίνειας, παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξη πως «αν ζούσα στη ΓΛΔ θα είχα πάρει σύνταξη, γιατί οι γυναίκες έβγαιναν στα 60 χρόνια και θα έκανα ταξίδια».

Τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται από τους αστούς σε επιλεγμένο αποσπασματικό προπαγανδιστικό υλικό, κάποιες φορές και με αξιοποίηση των πιο σύγχρονων μέσων, όπως στην Τσεχία με το ευφάνταστο σόου τύπου «πλανητάριο» που περιφέρεται στις πόλεις ...για να θυμίζει τον «ολοκληρωτισμό», υπηρετούν έναν βασικό στόχο: Ειδικά οι νεότερες γενιές να μη μάθουν την ιστορική αλήθεια για το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα. Αυτή η προσπάθεια, που δεν ολοκληρώθηκε και λόγω του τεράστιου πολέμου που αντιμετώπισε από τους απανταχού κεφαλαιοκράτες, ήταν ένα τεράστιο βήμα της ανθρωπότητας προς τα μπρος, που μέσα σε λίγα σχετικά χρόνια έδωσε λύσεις σε βασικές κοινωνικές ανάγκες. Ολη αυτή η τεράστια επιχείρηση σπίλωσης από τους αστούς δεν γίνεται για κάτι που είναι «νεκρό» και ξεπερασμένο, όπως θέλουν να παρουσιάζουν το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, αλλά γιατί ξέρουν ότι είναι ο πραγματικός τους εφιάλτης και στο μέλλον.


Κ.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Οι απόγονοι του Χίτλερ δεν θα σβήσουν την εικόνα του απελευθερωτή ΕΛΑΣ

Τη βεβήλωση της αναμνηστικής πλάκας δίπλα στο «Βασιλικό Θέατρο» που θυμίζει την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους μαχητές του ΕΛΑΣ, καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί ίσως θεωρούν ότι με τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες μπορούν να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια και να αδυνατίσουν τη λαϊκή μνήμη. Να σβήσουν την εικόνα του ΕΛΑΣ απελευθερωτή της πόλης και της περιοχής.

Εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που πολεμήσαμε με το όπλο στο χέρι τους φασίστες κατακτητές, δεν πτοούμαστε από τέτοιες ενέργειες. Θα εντείνουμε τις προσπάθειες τόσο για την αποκάλυψη των ναζιστικών εγκλημάτων και του αληθινού προσώπου του φασισμού, όσο και ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ