ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
Σελ. /24
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Κλαδική απεργία στις 14 Νοέμβρη, βήμα κλιμάκωσης για τη συνέχεια

Σε πανελλαδική πανοικοδομική απεργία προχωρούν η Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα Οικοδόμων την Τετάρτη 14 Νοέμβρη.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν ήδη οριστεί στις εξής πόλεις: Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Στο Αγρίνιο, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να μετατρέψουν την απεργία στις 14 Νοέμβρη σε βήμα κλιμάκωσης του αγώνα.

«Είναι η απάντησή μας στη μεγαλοεργοδοσία, στους μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοεργολάβους, που θωρακισμένοι με το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους εξασφάλισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, παίζουν το "παιχνίδι των καθυστερήσεων" εδώ και 9 χρόνια, επικαλούμενοι από τη μια την κρίση και από την άλλη τους νόμους που ψηφίστηκαν. Ως εδώ! Οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν θα γίνουν πάμφθηνο λίπασμα των κερδών τους», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλλει η Ομοσπονδία είναι το εξής:

-- Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς.

-- Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση. Επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων. Κατώτερος μισθός 751 ευρώ.

-- Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

-- Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Κινητοποίηση αύριο στα γραφεία του ΣΦΕΕ

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ - Αγρινίου 3, Χαλάνδρι) αύριο Παρασκευή στις 6 μ.μ., για τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ.

Το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής καλεί στην κινητοποίηση, ενώ παράλληλα οργανώνει ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του την Κυριακή 11/11, στις 11 π.μ., στα γραφεία του, με θέμα την καλύτερη οργάνωση της επικείμενης απεργιακής μάχης.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Συγκέντρωση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά οργανώνει σήμερα, Πέμπτη, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 5 μ.μ., το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε «όλους τους συναδέλφους και ειδικά αυτούς που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Στην κινητοποίηση καλεί η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων προβάλλοντας το αίτημα για άμεση νομοθετική ρύθμιση μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Στην κινητοποίηση της Αθήνας συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, δρομολογώντας λεωφορείο που θα αναχωρήσει στη 1 μ.μ., έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Για την κάλυψη των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12.30 μ. - 2.30 μ.μ.).

Κινητοποίηση με αντίστοιχο περιεχόμενο διοργανώνει επίσης σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org