ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ- ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Συνδιαλλαγή σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης

Με τη μέθοδο του «κοινωνικού διαλόγου» επιχειρούν να υλοποιήσουν το σχέδιο που προβλέπει ανατροπές στα όρια ηλικίας, στο ύψος των συντάξεων και τις ασφαλιστικές εισφορές

Και επίσημα η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανοιχτή στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της ΓΣΕΕ, ανοίγει εκ νέου το Ασφαλιστικό, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 3029/2002, που είχε ψηφιστεί από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και στη νέα φάση της επίθεσης, η κυβέρνηση επιλέγει τη δοκιμασμένη και από το παρελθόν μέθοδο του «κοινωνικού διαλόγου», επιδιώκοντας έτσι να δώσει προς τα έξω, την ψευδή εικόνα της συνεργασίας και της ομονόησης των τάξεων στην προώθηση των μεγάλων «μεταρρυθμιστικών» αλλαγών.

Συντονιστικό ρόλο, στη νέα προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων, αναλαμβάνει η ΟΚΕ, ενώ το όλο εγχείρημα θα ξεκινήσει με την ιδεολογική κατατρομοκράτηση των εργαζομένων, μέσω της έκδοσης «μελετών» (άγνωστου αριθμού, αλλά με γνωστή από τώρα την κατάληξη των συμπερασμάτων) που θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η δεύτερη και πιο ουσιαστική φάση που θα ακολουθήσει την «ιδεολογική ζύμωση» και τον «κοινωνικό διάλογο», είναι αυτή της υλοποίησης των ανατροπών, την οποία η κυβέρνηση προσδιορίζει χρονικά, μετά τη λήξη της υπάρχουσας κυβερνητικής θητείας.

Τα σίγουρα δεκανίκια

Τόσο το ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις του βουλευτή Ε. Βενιζέλου, όσο και η ΓΣΕΕ με - παρεμφερείς με τον πρώτο - δηλώσεις του προέδρου της Χ. Πολυζωγόπουλου, άναψαν το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να προχωρήσει στο αντιασφαλιστικό της έργο. Οι κοινές «ενστάσεις» και των δύο, περιορίστηκαν στον τρόπο μεθόδευσης του «διαλόγου», ενώ ως φύλλο «αντιπολιτευτικής» συκής χρησιμοποίησαν τα προβλήματα της μη εφαρμογής δήθεν του νόμου 3029, της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και του καθορισμού ατζέντας συγκεκριμένης θεματολογίας. Κατά τα άλλα τόσο ο Βενιζέλος, όσο και ο Πολυζωγόπουλος, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει αυτός ο «διάλογος», αποδεικνύοντας έτσι, ότι κυβέρνηση - αξιωματική αντιπολίτευση - ηγεσία ΓΣΕΕ, στην πραγματικότητα είχαν έρθει σε πρότερη «εσωτερική» συνεννόηση.

Η «επίσημη πρώτη» της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης, η οποία φιλοδοξεί να ανατρέψει θεμελιακές δομές του υφιστάμενου -κουτσουρεμένου από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του παρελθόντος - συνταξιοδοτικού συστήματος (όρια ηλικίας, ασφαλιστικές εισφορές, ύψος συντάξεων, πρόωρες συντάξεις), έγινε στη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Οικονομίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Αλογοσκούφη και Π. Παναγιωτόπουλου. Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, ανέφεραν, ότι αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν η οργάνωση του «εθνικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό». Στα πλαίσια αυτά, έκαναν γνωστό ότι απηύθυναν επιστολές προς τον Πρόεδρο και το Προεδρείο της ΟΚΕ, καθώς και στα Προεδρεία των κύριων «κοινωνικών εταίρων», ενώ τις επόμενες βδομάδες θα επιδιώξουν συναντήσεις με τα Προεδρεία και τις Διοικήσεις για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για τα περαιτέρω στάδια του «διαλόγου».

«Μελέτες» προετοιμασίας και χειραγώγησης

Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει με την ιδεολογική προετοιμασία της κοινής γνώμης, για το «αναπόφευκτο» των αλλαγών. Ετσι, στην επιστολή τους προς την ΟΚΕ, ζητούν «να αναθέσει μία σειρά μελετών για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Ασφαλιστικού», μελέτες οι οποίες και θα χρηματοδοτηθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Οι προσχηματικές αυτές «μελέτες», σύμφωνα με τις δηλώσεις Αλογοσκούφη, «θα αποτελέσουν τη στέρεη βάση για τον εθνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό, που θα ακολουθήσει...». Ο ίδιος επιχειρώντας να ωραιοποιήσει και να προσδώσει δημοκρατική επίφαση στο νέο αντιασφαλιστικό εγχείρημα, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει η ανάγκη για ένα διάλογο μακράς πνοής, νηφάλιο, χωρίς προκαταλήψεις, ώστε οι επόμενες κυβερνήσεις, όχι στη διάρκεια αυτής της τετραετίας, να έχουν όλα τα προαπαιτούμενα και να μπορέσουν αν θελήσουν να πάρουν τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται η χώρα για το Ασφαλιστικό».

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ»
«Κοιτάζουμε τα παιδιά μας στα μάτια... »

Σταθεροί στο μετερίζι του αγώνα, προετοιμάζουν τη μαζική κάθοδό τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

«Ανεργία», «απολύσεις», «λουκέτα» είναι οι λέξεις που μαθαίνουν από τα μικράτα τους τα παιδιά της Νάουσας. Οι γονείς φροντίζουν να τους διδάξουν και τον αγώνα...

Motion Team

«Ανεργία», «απολύσεις», «λουκέτα» είναι οι λέξεις που μαθαίνουν από τα μικράτα τους τα παιδιά της Νάουσας. Οι γονείς φροντίζουν να τους διδάξουν και τον αγώνα...
«Βρίσκουμε ελπίδα στο δρόμο του αγώνα και της ταξικής πάλης». Ετσι απλά, χωρίς πολλά λόγια. Ο Γ. Σμέρνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο «Β» των Κλωστηρίων Νάουσας, περιέγραψε τις δύσκολες μέρες που περνούν οι απολυμένοι των Κλωστηρίων και την προοπτική που ανοίγεται μπροστά τους, ως ο μόνος δρόμος για να συνεχίσουν να περπατούν με το κεφάλι ψηλά, να διεκδικούν το δίκιο τους, τον πλούτο που παράγουν. Το λένε - ο καθένας με τα δικά του λόγια, αλλά το λένε όλοι -, πως αυτή είναι και η μόνη επιλογή που έχουν, για να μπορούν να αντικρίζουν τα παιδιά τους χωρίς ενοχές, πως δεν αντιστάθηκαν, στη λαίλαπα που, μετά τους ίδιους, στόχευε κατευθείαν εκείνα.

Οι 110 απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας» συνεχίζουν για τρίτη βδομάδα την κατάληψη των εργοστασίων «Β» και «Ολυμπιακή» που ο Λαναράς αποφάσισε να κλείσει. Εχουν μετατρέψει το χώρο σε ορμητήριο του αγώνα τους. Πρωί, απόγευμα, βράδυ. Ομάδα περιφρούρησης σε κάθε βάρδια. Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες. Ολοι στον αγώνα που φαίνεται ότι θα είναι μακρύς και δύσκολος. Ομως ο δρόμος τους είναι ελπιδοφόρος.

Η επίθεση μας αφορά όλους

Πέρσι, ήταν οι 98 εργαζόμενοι της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ». Φέτος ήρθε η σειρά τους. Ο Λαναράς συνεχίζει να πετά στο δρόμο τους εργάτες, αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την εργατική τους δύναμη. Οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων» ξέρουν πως η επίθεση στο δικαίωμα στη δουλιά δεν τελειώνει εδώ.

Μια από τις κορυφαίες στιγμές του αγώνα, αποτέλεσε η συμμετοχή των απολυμένων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που καταχειροκροτήθηκε από το λαό της πόλης

Motion Team

Μια από τις κορυφαίες στιγμές του αγώνα, αποτέλεσε η συμμετοχή των απολυμένων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που καταχειροκροτήθηκε από το λαό της πόλης
Στον Εβρο οι 93 συνάδελφοί τους στο εργοστάσιο των «Κλωστηρίων Νάουσας» κάθονται χωρίς δουλιά εδώ και 6 μήνες. Την τελευταία βδομάδα άρχισε να δουλεύει ένα τμήμα. Αλλά τα σχέδια της εργοδοσίας δεν έχουν ματαιωθεί. Η απειλή για διαθεσιμότητες κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους. Οι ίδιοι λένε πως οι διαθεσιμότητες είναι προάγγελος απολύσεων.

Οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων» στη Νάουσα, μέσα από την τελευταία Γενική τους Συνέλευση πήραν απόφαση να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Και σ' αυτόν το δρόμο καλούν όλους τους συναδέλφους τους, από κάθε εργοστάσιο του Ομίλου.

Οι ίδιοι δεν κάνουν βήμα πίσω από το αίτημα να μην κλείσουν τα εργοστάσια, να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας. Παλεύουν. Ταυτόχρονα, όμως, διεκδικούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τους άνεργους. Ξέρουν πως με 300 και 350 ευρώ το μήνα επίδομα ανεργίας δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα για πετρέλαιο και ρεύμα. Και στη Νάουσα όπου σχεδόν ο ένας στους δύο είναι άνεργος, η κατάσταση είναι ακόμη πιο δραματική.

Ξέρουν πως η πολιτική θέση της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης, για «επιδότηση της απασχόλησης και όχι της ανεργίας», έχει ένα στόχο. Να βγάλει λάδι την πολιτική απλόχερης στήριξης της εργοδοσίας, με προνόμια, χρηματοδοτήσεις, επιδοτήσεις στο μεροκάματο, κλπ. Ομως, η Νάουσα έχει εμπειρία από αυτή την πολιτική και το μόνο που είδε είναι ο Λαναράς, και ο κάθε Λαναράς, να αυγατίζει τα κέρδη του και οι εργάτες να πετιούνται στο δρόμο. Γι' αυτό απαιτούν: επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού, ταμείο ανεργίας για όσο διάστημα είναι άνεργοι, σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες και στα 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα. Σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με 8.000 ένσημα. Πάγωμα των στεγαστικών δανείων και οικονομική στήριξη των οικογενειών που σπουδάζουν παιδιά.

«Νιώθουμε περήφανοι για τον αγώνα μας»

«Χωρίς αγώνες δεν κερδίζεται τίποτε. Ο,τι χτίσαμε μέχρι τώρα το γκρεμίζουν. Γκρεμίζουν και το μέλλον των παιδιών μας. Επαψαν να κάνουν όνειρα. Εγώ ζητάω ζωή με αξιοπρέπεια και αυτοί μοιράζουν προγράμματα μισής δουλιάς, μισής ζωής», λέει ο Στέλιος που τον απέλυσε ο Λαναράς μετά από 29 χρόνια δουλιάς και 8 χρόνια πριν τη σύνταξη.

Και η Μαρία μπήκε μικρό κορίτσι στη δουλιά και μετά από 30 χρόνια μένει άνεργη.

«Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Νιώθουμε περήφανοι για τον αγώνα μας. Από πίσω έρχονται τα παιδιά μας. Το μέλλον τους δεν πρέπει να είναι αβέβαιο», λέει.

Στην ανεργία και η οικογένεια της Ελένης. Η ίδια, ο σύζυγος και ο γιος της. Δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. «Στις 12 του Νοέμβρη μαζί με το ΠΑΜΕ κλιμακώνουμε την πάλη μας. Τα αιτήματά μας αποτυπώνονται μέσα από το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ που απαντά στις ανάγκες μας. Εμείς οι γυναίκες μπορούμε να είμαστε και είμαστε πρωτοπόρες στον αγώνα. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλη ανοχή».

«Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνο ο δρόμος του αγώνα και της ταξικής πάλης. Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα βαδίσουμε πλάι πλάι με τους εργαζόμενους και τους απολυμένους κάθε κλάδου δουλιάς. Και μαζί, από το ίδιο μετερίζι θα διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ενωμένος και συντονισμένος αγώνας, ο ταξικά προσανατολισμένος, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα», δήλωσε ο Βασίλης Πιτσαλίδης Γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων στο «Β».

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Με αποφασιστικότητα στον ενιαίο αγώνα

Από παλιότερη κινητοποίηση των ΕΒΕ της Αθήνας, έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση των ΕΒΕ της Αθήνας, έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Η ΔΗΚΕΒΕ, ομοσπονδίες και σωματεία, που παλεύουν για τα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων, αυτό το διάστημα προσπαθούν να φτάσουν πλατιά στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, με το κάλεσμα για το συλλαλητήριο στις 12 του Νοέμβρη που οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Είναι πολλοί οι λόγοι που επιβάλλουν να ξεπεραστούν οι δισταγμοί, να ανοίξει ένας κοινός δρόμος με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες, να συμμαχήσουν και να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματά τους. Η αναδουλιά, η πτώση του τζίρου, ο οικονομικός μαρασμός, το φοροκυνηγητό, τα χρέη στις τράπεζες, χρόνο με το χρόνο χειροτερεύουν την κατάσταση. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι, αυξάνεται η ανεργία και η εκμετάλλευση, οι μικρομεσαίοι αγρότες αντιμετωπίζουν τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους και οδηγούνται στο ξεκλήρισμα.

Αυτές οι κοινωνικές δυνάμεις από αυτή την πολιτική δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα καλύτερο. Γι' αυτό χρειάζονται περισσότεροι στη δράση, η αγωνία για το μέλλον να μετατραπεί σε αποφασιστικότητα, σε ενιαίο αγώνα απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την κυβέρνηση, την ΕΕ, τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική του «ευρωμονόδρομου» και τους μονοπωλιακούς ομίλους που ωφελούνται.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Στρατηγικής της Λισαβόνας και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που συναποφασίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει ο ΣΥΝ. Στους στόχους αυτής της Στρατηγικής έχουν προσηλωθεί οι παρατάξεις τους και τα συνδικαλιστικά τους στελέχη, που δηλώνουν καθαρά ότι «η συζήτηση στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να γίνεται με βάση το επιθυμητό - δηλαδή το συνδικαλιστικό κίνημα να μη διεκδικεί αιτήματα που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ, υγεία, ασφάλιση, παιδεία, ωράριο, φορολογικό σύστημα, που να σταματά τις φοροαπαλλαγές στους μονοπωλιακούς ομίλους, να πάψει το φοροκυνηγητό στις μικρές επιχειρήσεις κλπ. - αλλά τα αιτήματα να κινούνται στα πλαίσια της φιλομονοπωλιακής πολιτικής και προπαντός η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος να μην αμφισβητεί αυτή την κατάσταση που υπάρχει».

Δηλαδή αυτό που θέλει και προβάλλει η κυβέρνηση. Ετσι επέβαλε το απελευθερωμένο ωράριο των καταστημάτων, για να δώσει και άλλα κέρδη στις μεγάλες επιχειρήσεις. Στη βάση αυτής της στρατηγικής της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου προετοιμάζει νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, την αύξηση των εισφορών, την περικοπή ακόμη και κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης, τη μείωση των συντάξεων.

Η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι και μια καταδικαστική απάντηση στη στάση συμβιβασμού των παραπάνω πλειοψηφιών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα μέτρα αυτά είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής των αναδιαρθρώσεων, αντικειμενικά τοποθετούνται στην πρώτη σειρά των διεκδικήσεων.

Αυτός είναι ο πρώτος βασικός λόγος που πρέπει το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα, η φιλομονοπωλιακή πολιτική και το μεγάλο κεφάλαιο να συναντήσουν δυναμική αντίσταση, να ανακοπεί η επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες.

Ενας ακόμη λόγος για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για συσπείρωση, να ανοίξει ένας κοινός αγωνιστικός δρόμος, να συγκροτηθεί και να προχωρήσει η συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων, που είναι μια αναγκαιότητα, να συντονίσουν τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην κατάσταση που δημιουργούν η κυβέρνηση και η ΕΕ με την πολιτική τους.

Στις ημέρες που απομένουν μπορούμε να φτάσουμε το κάλεσμα σε ακόμη περισσότερα μικρομάγαζα, βιοτεχνίες. Ολοι εμείς που συμφωνούμε ότι αυτή η πολιτική δεν πάει άλλο, με το συλλαλητήριο να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, που στην πορεία θα συγκεντρώνονται δυνάμεις για να δημιουργηθεί το κοινωνικό μέτωπο με συγκεκριμένη αποστολή μέσα από την καθημερινή δράση να αμφισβητεί και να αναμετριέται με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική, να δημιουργεί προϋποθέσεις για την αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών, ανυποχώρητα να διεκδικεί ό,τι πραγματικά ανήκει στο λαό για ένα βιοτικό επίπεδο ανάλογο με τις σημερινές ανάγκες, με σκοπό την εφαρμογή κεντρικά σχεδιασμένης λαϊκής οικονομίας προς όφελος του λαού.


Του
Δημήτρη ΦΕΤΣΗ*
* Ο Δημήτρης Φέτσης είναι πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΕ και μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΤΟΥ
Το Σάββατο με το ΠΑΜΕ

Σε συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί η Ενωση Προσωπικού Οργανισμού Δημοσιογραφικού Χάρτου, μετά από ομόφωνη απόφαση που πήρε η διοίκηση, σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Στην απόφαση υπογραμμίζεται: «Επικροτούμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από το ΠΑΜΕ σε μια εποχή που τα πάντα έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης χωρίς κανένας να κάνει το παραμικρό - με εξαίρεση το ΠΑΜΕ - για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με λύπη μας βλέπουμε ότι η αντιπολίτευση και τα συνδικαλιστικά όργανα, που την εκφράζουν, βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Γι' αυτό πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε γύρω και δίπλα από το ΠΑΜΕ. Να βροντοφωνάξουμε ως εδώ, δεν πάει άλλο στο ξεπούλημα των κεκτημένων μας που τα έχουμε κερδίσει με πολύ αίμα και αγώνες της εργατικής τάξης.

Μπορεί να υπάρχουν διαφορές πολιτικής που μας χωρίζουν, αλλά εμείς βλέπουμε αυτά που μας ενώνουν και είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά να συμμετάσχουμε σε αυτή την κινητοποίηση, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας».

Οι εργάτες του Αθλητισμού

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και ο Σύλλογος Γυμναστών -Προπονητών Ν. Αττικής, για «να διεκδικήσουμε όλοι μας, οι εργάτες του Αθλητισμού:

  • Αμεση και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους άθλησης, αθλητικά σωματεία, γυμναστήρια και δήμους.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο. Υπογραφή ΣΣΕ στον Αθλητισμό.
  • Ανάπτυξη του μαζικού-λαϊκού και σχολικού αθλητισμού, με αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, με μαζικές προσλήψεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής και κατάργηση του θεσμού ωρομίσθιων κι αναπληρωτών.
  • Πλήρη χρηματοδότηση όλων των εγκαταστάσεων, αθλητικών προγραμμάτων κι ερασιτεχνικών σωματείων από τον κρατικό προϋπολογισμό κι απόδοση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο λαό μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δήμων κι ερασιτεχνικών σωματείων».


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ