ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τρομοκρατεί Πακιστανούς εργάτες και χαριεντίζεται με εκπροσώπους του πακιστανικού κράτους

Τις νύχτες κυνηγάνε, ξυλοκοπούν και δολοφονούν φτωχοδιάβολους μετανάστες, διωγμένους από τη φτώχεια και τους πολέμους. Και το πρωί χαριεντίζονται με τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων που ευθύνονται, μαζί με την αστική τάξη και το σύστημα που υπηρετούν, για το διωγμό των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.

Στους φασίστες της Χρυσής Αυγής αναφερόμαστε, με αφορμή τις πρόσφατες συναντήσεις τους με τον πρέσβη του Πακιστάν. Δεν είναι ανέκδοτο, αλλά μια ακόμα επιβεβαίωση ότι οι ναζί εγκληματίες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τα αφεντικά και τα επιτελεία τους, σε αντίθεση με την εργατική τάξη και τη φτωχολογιά.

Το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «pakistantoday.com.pk», ο Ν. Μιχαλολιάκος συναντήθηκε στη Βουλή με τον Πακιστανό πρέσβη, συνάντηση για την οποία η Χρυσή Αυγή δεν έκανε καμία επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με το σάιτ, στη συνάντηση ο Πακιστανός πρέσβης σκόπευε να λύσει «παρεξηγήσεις» και να υπογραμμίσει τις μεγάλες υπηρεσίες της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Καταγράφεται επίσης ότι ο πρέσβης ενημέρωσε τον αρχηγό της εγκληματικής συμμορίας για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Πακιστάν. Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ν. Μιχαλολιάκος, στο φόντο της δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης ενάντια στους Πακιστανούς εργάτες στον Ασπρόπυργο, είπε ότι η ΧΑ δεν υποστηρίζει τέτοιες «βίαιες ενέργειες».

Δεν είναι όμως μόνο η συνάντηση του Πακιστανού πρέσβη με τον Ν. Μιχαλολιάκο. Χτες έγινε γνωστή και η συμμετοχή του φασίστα υπόδικου βουλευτή Ηλ. Παναγιώταρου σε γιορτή της πακιστανικής πρεσβείας, μετά από πρόσκληση του πρέσβη. Μετά την εκδήλωση, σε συζήτηση που καταγράφεται σε βίντεο με Πακιστανό διπλωμάτη, ο Παναγιώταρος επιβεβαιώνει τη συνάντηση του Μιχαλολιάκου με τον πρέσβη και ο δεύτερος αναφέρει ότι με τον «αγώνα» τους οι χρυσαυγίτες έφτασαν να είναι τρίτο κόμμα στη Βουλή. Ο εκπρόσωπος του πακιστανικού κράτους προσθέτει ότι «είναι ευχάριστη η συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την πρεσβεία του Πακιστάν» και ρωτάει τον Παναγιώταρο αν βλέπει «φως για στενή συνεργασία ώστε να μη δοθούν αφορμές σε ορισμένους που θέλουν να βλάψουν τη Χρυσή Αυγή, με κατηγορίες για επιθέσεις...».

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι φασίστες, ως μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, είναι στην ίδια όχθη με όσους υπηρετούν τον καπιταλισμό και απέναντι από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους. Και κινήσεις των φασιστών, όπως αυτές, εντάσσονται σε μια σειρά εξελίξεων που δείχνουν ότι επιδιώκουν να φιλοτεχνήσουν ένα πιο «ήπιο» προφίλ, ώστε να παίξουν αναβαθμισμένο ρόλο για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Ταυτοποιήθηκε η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Την ταυτοποίηση της επίθεσης εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε χτες η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές και συγκριτικές εξετάσεις στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα πολεμικό τυφέκιο «Καλάσνικοφ», διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

Το ίδιο είχε χρησιμοποιήθηκε στις ένοπλες επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στις 25/5/2014, των γραφείων της πρεσβείας του Μεξικού στις 31/7/2016 και σε βάρος των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Γενάρη. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από τη λεγόμενη «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ οι αστυνομικοί της «Αντιτρομοκρατικής» που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το «Βήμα», οι διωκτικές αρχές αναζητούν ως δράστη της επίθεσης έναν μαυροφορεμένο άνδρα, ύψους 1,85, ο οποίος φέρεται να ταιριάζει και στο άτομο που είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη επίθεση στον ίδιο χώρο. Οι αρχές εκτιμούν πως από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς οι σφαίρες καρφώθηκαν σε τοίχο δίπλα από την είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και σε κολώνα με πινακίδα της Τροχαίας, ενώ ο αστυνομικός που αντιλήφθηκε το περιστατικό ενημέρωσε εγκαίρως τους συναδέλφους του να καλυφθούν.

Στο μεταξύ, και χτες η επίθεση αξιοποιήθηκε ως «ντεκόρ» στις αντιπαραθέσεις των αστικών κομμάτων (βλ. σελ. 8) για το ποιος είναι ικανότερος να υλοποιήσει το δόγμα «νόμος και τάξη».

ΚΚΕ: Ενέργεια που λειτουργεί προβοκατόρικα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τη σχετική αντιπαράθεση:

«Η επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις έξω απ' τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα απ' τις όποιες επιδιώξεις της, είναι μια ενέργεια που λειτουργεί προβοκατόρικα, γιατί αφενός καλλιεργεί τον αποπροσανατολισμό απ' τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και την ανάγκη οργάνωσης της πάλης, αφετέρου ρίχνει νερό στο μύλο όσων θέλουν να καλλιεργήσουν κλίμα καταστολής, που στρέφεται σε τελική ανάλυση σε βάρος του λαού και του κινήματος».

ΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η προσπάθεια τρομοκράτησης των κομμουνιστών δεν θα περάσει!

Την προβοκατόρικη, άνανδρη και θρασύδειλη διπλή επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ στον Εύοσμο από φασιστοειδή της περιοχής, καταγγέλλει η ΚΟ Ευόσμου. Τα συγκεκριμένα φασιστοειδή, αφού αρχικά έσπασαν με πέτρα μέρος της οροφής, στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Αργότερα επανήλθαν και προσπάθησαν ξανά να παραβιάσουν τα γραφεία.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ευόσμου του ΚΚΕ, «τέτοιου είδους ενέργειες σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να φοβίσουν τους κομμουνιστές, ούτε τους ριζοσπάστες αγωνιστές του μαζικού - λαϊκού κινήματος.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των κομμουνιστών δεν θα περάσει!

Ξέρουμε ότι σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις και δυναμώνει η συμμετοχή στην πάλη, τέτοιες ενέργειες, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, μοναδικό στόχο έχουν να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού του λαού, συκοφάντηση των εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Το ΚΚΕ θα δυναμώσει την πάλη του για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, για τη διεκδίκηση όλων όσα έχει ανάγκη σήμερα ο λαός».

Καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία του Ευόσμου, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου στο απεργιακό δικαίωμα, στο πετσόκομμα κοινωνικών - προνοιακών δικαιωμάτων και στα άλλα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης «αξιολόγησης», και να δώσουν απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΤΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στη Νίκαια, στη «Μηχανική Καλλιέργεια» (Θηβών 245), η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά».

Θα μιλήσει ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του Ευ. Μαχαίρα

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών συνδιοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του αντιστασιακού, δικηγόρου Ευάγγελου Μαχαίρα, τ. προέδρου του ΔΣΑ, τ. γενικού γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και επίτιμου προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το θάνατό του.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών: Πολιτικές και νομικές διαστάσεις και προοπτικές».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «Μιχάλης Ζαφειρόπουλος» του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Συνέδριο για την Οκτωβριανή Επανάσταση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου EPLO και η Ελληνο-Ρωσική Λέσχη ΔΙΑΛΟΓΟΣ διοργανώνουν διήμερο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: «1917 - 2017: Η επίδραση της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης στις τύχες των λαών». Το συνέδριο τελείται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 9 και 10 Νοέμβρη στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».

Νέα προσφυγή από την «Ελληνικός Χρυσός»

Στο ΣτΕ προσέφυγε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, και ζητά να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού να αποφανθεί επί του αιτήματος που είχε υποβάλει τον περασμένο Μάρτη, για χορήγηση παράτασης ενός έτους της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στις Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Να σημειωθεί ότι η παλιά άδεια έληξε στις 24 Μάρτη 2017. Οπως αναφέρει η εταιρεία, οι επίμαχες εγκαταστάσεις και υποδομές για τις οποίες ζητείται η παράταση της άδειάς τους, συναρτώνται άμεσα με την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές. Σημειώνεται πως η «Ελληνικός Χρυσός» έχει κερδίσει έως τώρα όλες τις κύριες δικαστικές μάχες στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί να ξεπλύνει τον εγκληματικό της χαρακτήρα

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τη συνάντηση της Χρυσής Αυγής με την πακιστανική πρεσβεία:

«Οι συναντήσεις της Χρυσής Αυγής με την πακιστανική πρεσβεία είναι μία ακόμα απόδειξη της υποκρισίας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η οποία από τη μια τρομοκρατεί, προπηλακίζει, δολοφονεί Πακιστανούς μετανάστες - εργάτες στη χώρα μας και, από την άλλη, συναγελάζεται με τους εκπροσώπους του πακιστανικού κράτους, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ξεπλύνει τον εγκληματικό της χαρακτήρα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ