ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Αύριο τα συλλαλητήρια - απάντηση στο νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης

Στο Σύνταγμα, στις 6.30 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα - Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Το γιγαντοπανό που ανήρτησαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην πρόσοψη του ΕΚΑ
Το γιγαντοπανό που ανήρτησαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην πρόσοψη του ΕΚΑ
Με τα συλλαλητήρια που οργανώνονται αύριο, Πέμπτη, σε μια σειρά από πόλεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία δίνουν απάντηση στο νέο κύμα της αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύουν κυβέρνηση και κουαρτέτο προς όφελος του κεφαλαίου.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει αύριο στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, επίσης αύριο, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Με τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν μέχρι την τελευταία στιγμή, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην επίθεση που ήδη ξεδιπλώνεται σε μια σειρά από μέτωπα, μέσα από την 3η «αξιολόγηση» και τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018. Η επιτυχία των αυριανών συλλαλητηρίων συνδέεται ταυτόχρονα με τον αγώνα των εργαζομένων σε διαφορετικούς κλάδους και χώρους, ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά, ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών, συνδέεται με την πάλη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι τα αυριανά συλλαλητήρια να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση της πάλης και με πανελλαδική απεργία, απέναντι στα νέα χτυπήματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο δικαίωμα της απεργίας και τη συλλογική δράση των εργαζομένων.

Στις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα Ομοσπονδιών για απεργιακή απάντηση στο συνδικαλιστικό νόμο, προστίθενται το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ», τα Σωματεία Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, Οικοδόμων Φαρσάλων, Ηλεκτρολόγων Αττικής, Ηλεκτρολόγων Λαρίσης, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, Οικοδόμων Καβάλας.

Στα αυριανά συλλαλητήρια καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις έχει απευθύνει και η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών».

Γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στην πρόσοψη του ΕΚΑ

Με τα αιτήματα «Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ», «Αυξήσεις στους μισθούς», με την εργατική προειδοποίηση προς κυβέρνηση και εργοδότες «Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα» και τη λαϊκή απαίτηση για «Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων», το γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ δεσπόζει από χτες στην πρόσοψη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, όπου αναρτήθηκε από μέλη ταξικών συνδικάτων.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στις πρωτοβουλίες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τη μαζική προπαγάνδιση των αυριανών συλλαλητηρίων.

Απεργίες από τους οικοδόμους και τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Μέρα απεργίας είναι η αυριανή για τους οικοδόμους στα εργοτάξια ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης και κατασκευής του Μουσείου Γουλανδρή.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στα δύο εργοτάξια, όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή εργοταξιακών Συλλογικών Συμβάσεων, με αυξήσεις στα μεροκάματα και βελτίωση των όρων εργασίας. Εχοντας ήδη οργανώσει με επιτυχία απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας στους συγκεκριμένους χώρους, οι εργαζόμενοι προχωρούν στο επόμενο βήμα και συντονίζουν τον αγώνα τους, ενώ το Συνδικάτο καλεί να μη λείψει κανείς από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Με απεργία αύριο, Πέμπτη, απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για το χρόνο εργασίας τους, που φέρνει αύριο για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ξεκινούν από σήμερα, με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ενώ η Ομοσπονδία έχει ήδη καλέσει και σε συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια.

Εντείνονται οι προετοιμασίες και στη Θεσσαλονίκη

Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, τα εργατικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης καλούν τον εργαζόμενο λαό να συμμετάσχει μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο.

Σήμερα, Τετάρτη, στο πλαίσιο της πλατιάς προπαγάνδισης του συλλαλητηρίου, προγραμματίζονται δύο αυτοκινητοπομπές στις 7 μ.μ.: Από την πλατεία Αγίας Βαρβάρας στην Ανω Τούμπα στις συνοικίες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και από το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Από σήμερα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν ήδη από σήμερα με τα συλλαλητήρια σε πόλεις της Θεσσαλίας (Λάρισα, Καρδίτσα, Ελασσόνα) ενώ θα ολοκληρωθούν με την κινητοποίηση που οργανώνει το Σάββατο το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εξάλλου, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων του Βόλου απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο στην πόλη.

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καλλιθέας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν χτες οι Ενώσεις ΕΒΕ Καλλιθέας και Αγ. Δημητρίου, οι Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ Μοσχάτου - Ταύρου και Αλίμου - Παλαιού Φαλήρου και το Παράρτημα Καλλιθέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στη φοροεπιδρομή, στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος αυτοαπασχολούμενων και των άλλων εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν στη διοίκηση της ΔΟΥ, με αποδέκτη το υπουργείο Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των φορέων απαιτούν: Θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους. Αμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Τα συλλαλητήρια

Συλλαλητήρια αύριο Πέμπτη έχουν οριστεί στις εξής πόλεις:

Αθήνα, 6.30 μ.μ., Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, 6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Αργος, 7.30 μ.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

Αρτα, 7.30 μ.μ., πλατεία Κιλκίς

Βέροια, 6 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου

Βόλος, 6 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Γιαννιτσά, 6.30 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Γρεβενά, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ζάκυνθος, 7.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Θήβα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη

Καστοριά, 6.30 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία

Κατερίνη, 6.30 μ.μ., πλατάνι (συντριβάνι)

Κέρκυρα, 6 μ.μ., Σαρόκο

Κεφαλονιά, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Κιλκίς, 6.30 μ.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 6 μ.μ., Περιβολάκια

Κως, 6 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Λαμία, 6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου

Λευκάδα, 7 μ.μ., Αγιος Μηνάς

Λήμνος, 6.30 μ.μ., λιμάνι Μύρινας

Μυτιλήνη, 7 μ.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Πάτρα, 6.30 μ.μ., πικετοφορίες σε Ζαρουχλέικα (Ανθείας και Ευβοίας) και Αγυιά (πλατεία Παναχαϊκής)

Πρέβεζα, 7 μ.μ., Θεοφάνειος

Πτολεμαΐδα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ρέθυμνο, 7 μ.μ., πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων

Σέρρες, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Τρίκαλα, 6.30 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τρίπολη, 6.30 μ.μ., πλατεία Πετρινού

Φλώρινα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

  • Την Τετάρτη 8 Νοέμβρη:

Ελασσόνα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καρδίτσα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

  • Το Σάββατο 11 Νοέμβρη:

Γιάννενα, 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθούν στις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Εργατικά σωματεία και Επιτροπές Αγώνα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της Αττικής.

Πλατεία Ομονοίας: Ενώσεις και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, Σύλλογοι συνταξιούχων, Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, της Ανατολικής Αθήνας, του δήμου Αθήνας και του Γαλατσίου, του Βορείου Τομέα της Αθήνας, των δήμων του Λαυρίου και της περιοχής των Μεσογείων, των δήμων του Θριασίου και της Μεγαρίδας.

Πλατεία Μοναστηρακίου: ΟΒΣΑ, κλαδικά σωματεία ΕΒΕ και ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Α' Αθήνας, Ενώσεις και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, Σύλλογοι συνταξιούχων, Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους του Πειραιά και του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

Προπύλαια: Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ