ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Οχτώβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή

Τις τελευταίες κυρίως ημέρες αποκαλύπτονται διάφορες περιπτώσεις διασύνδεσης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής (ΧΑ) με πρόσωπα, και όχι μόνο, από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ διενεργήθηκε ΕΔΕ και στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Γι' αυτό είναι αναγκαίο οι εν ενεργεία και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να προβληματιστούν σχετικά με τον πραγματικό χαρακτήρα και ρόλο της ΧΑ, να βγάλουν συμπεράσματα και να συμβάλουν στην απομόνωσή της. Αυτή η οργάνωση έχει ως θεωρία της το λεγόμενο εθνικοσοσιαλισμό και ως πρότυπα το Χίτλερ, διάφορους φασίστες δικτάτορες και τη χούντα των συνταγματαρχών. Προωθεί το φυλετισμό, το ρατσισμό, τον αντισημιτισμό. Με τον άκρατο εθνικισμό, σ' αντιδιαστολή με τον αγνό πατριωτισμό, και με το χυδαίο αντικομουνισμό καλλιεργεί το μίσος σε βάρος των λαών και των εργαζομένων.

Η ανθρωπότητα έζησε τις θηριωδίες του ναζισμού - φασισμού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στη χώρα μας, ιδιαίτερα την περίοδο του πολέμου και της κατοχής από τους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Οι «πολιτικοί πρόγονοι» και τα πρότυπα της ΧΑ, τα λεγόμενα «Τάγματα Ασφαλείας», συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και ματοκύλισαν τον ελληνικό λαό. Ο μανδύας του πατριωτισμού που φοράει η Χρυσή Αυγή είναι ψεύτικος. Το αποδεικνύει η θεωρία της και τα πρότυπά της. Τι σχέση έχει ο Χίτλερ και οι γερμανοτσολιάδες συνεργάτες των κατακτητών που λιβανίζει η ΧΑ με τον πατριωτισμό του λαού και στρατιωτικών και χωροφυλάκων/αστυνομικών που μάτωσαν πολεμώντας το φασισμό; ΚΑΜΙΑ. Οπως καμία σχέση με τον πατριωτισμό δεν έχει ο άκρατος εθνικισμός, η θεωρία του ναζισμού για την ανωτερότητα της φυλής σε σχέση με άλλους λαούς, και τα εμετικά ουρλιαχτά ορισμένων χρυσαυγιτών εν ενεργεία βατραχανθρώπων σε παρελάσεις με συνθήματα: «Τους βλέπετε αυτούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρμα απ' αυτούς». Το ίδιο αποδεικνύει και η θέση της για τους πολέμους, όπου δέχεται τη συμμετοχή της Ελλάδας σε άδικους πολέμους σε βάρος των λαών στο πλευρό ιμπεριαλιστικών κέντρων που θέλουν να βάλουν στο χέρι πλουτοπαραγωγικές πηγές χωρών της Μεσογείου με ανταλλάγματα υπέρ του έθνους - όπως λέει η ΧΑ για να καλυφθεί. Αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη και τα ιδανικά του λαού, το αντιλαϊκό μένος και το μίσος της Χρυσής Αυγής απέναντι στην αντίσταση του λαού ενάντια στο φασισμό. Ενώ εκθειάζει τους συνεργάτες των Γερμανών, καθυβρίζει την Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, τα εκατομμύρια αντιφασίστες αγωνιστές και κομμουνιστές που πολέμησαν το ναζισμό - φασισμό στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Οι άθλιες επιθέσεις της ΧΑ στην Εθνική Αντίσταση αποτελούν επίσης προσβολή για χιλιάδες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και προσωπικό άλλων σωμάτων που πάλεψαν μαζί με τους αντιφασίστες και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του φασισμού.

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής που άμεσα ή έμμεσα εκφράζει, οι παροτρύνσεις της ώστε ο στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, οι ένστολοι γενικότερα να εμπλακούν στις επιλογές που προωθούν ή επιδιώκουν τμήματα της κυρίαρχης τάξης πιθανά από κοινού και με διάφορους άλλους «κύκλους», καλλιεργούν ό,τι πιο αντιδραστικό έχει υπάρξει, αλλά ο λαός έχει πείρα και γνώση από την ιστορία της Ελλάδας και από τις δεκαετίες του '50 και του '60.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν αποστολή και καθήκον την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και όχι δράση ως δύναμη εσωτερικής επιβολής και καταστολής των λαϊκών διεκδικήσεων, όπως τόσο επώδυνα πλήρωσε μεταπολεμικά ο λαός μας και επιδιώκει η ΧΑ και όποιοι τη στηρίζουν. Τα Σώματα Ασφαλείας που από τη φύση τους είναι κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους και χρησιμοποιούνται για την καταστολή του λαϊκού κινήματος, με τις ναζιστικές κραυγές της ΧΑ, με το ρατσισμό ενάντια σε μετανάστες, ενάντια στις απεργίες, επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε δύναμη και μακρύ χέρι υπέρ του ναζισμού - φασισμού.

Η ΧΑ δεν προήρθε από κάποια «παρθενογένεση». Είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος όπως και όλα τα ναζιστικά φασιστικά μορφώματα που εμφανίζονται κατά καιρούς στο προσκήνιο. Παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί στα λόγια. Στην πραγματικότητα όμως, υπηρετούν τα αντιλαϊκά συμφέροντα του συστήματος. Στη Βουλή έχουν επανειλημμένα προτείνει να δοθούν φοροελαφρύνσεις κι άλλα προνόμια σε μεγαλοεπιχειρηματίες που θα τα πληρώσει ο λαός. Στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα με μεροκάματα πείνας. Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος χτυπάνε δολοφονικά τους εργάτες, τους συνδικαλιστές και προσπαθούν να στήσουν εργοδοτικό σωματείο που θα εξασφαλίσει φθηνά μεροκάματα που θέλουν οι εργοδότες. Είναι ενάντια στις απεργίες, επικροτούν το χτύπημα των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ, ενώ οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα της κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών τους.

Κυνηγούν, τρομοκρατούν, τσακίζουν και δολοφονούν μετανάστες. Υποστηρίζουν ότι αυτοί φταίνε για την ανεργία και ότι δεν πρέπει να τους δέχεται η Ελλάδα, όμως είναι υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στους πολέμους που γεννούν τη μετανάστευση. Λένε ότι οι μετανάστες ρίχνουν τα μεροκάματα αλλά και οι ίδιοι στα δουλεμπορικά τους γραφεία και στη ζώνη «μοιράζουν» ψίχουλα.

Υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων που αποδεικνύουν ότι η ΧΑ υπερασπίζεται τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά και ότι επιδιώκει τη διασύνδεσή της με τις δυνάμεις ασφαλείας και του κρατικού μηχανισμού. Οι ίδιες οι σημερινές εξελίξεις αποδεικνύουν τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της.

Οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που βλέπουν τα παιδιά τους άνεργα, όπως όλων των άλλων, και το μέλλον μαύρο, πρέπει να βάλουν στο περιθώριο την εγκληματική δράση και τις ιδέες της ΧΑ.

Να απορρίψουν τη φασιστική δημαγωγία της ΧΑ για τα προβλήματά τους γιατί έτσι κρύβει το φαρμάκι του ναζισμού - φασισμού και με συνθήματα όπως «στο Γουδή» ψαρεύει στα θολά μέσα σ' αυτές τις δυνάμεις.

Τι χρειάζεται.

  • Η ποινική αντιμετώπιση των εγκλημάτων και πράξεων της ΧΑ να πάει σε βάθος. Να ριχθεί φως στη διασύνδεση της εγκληματικής δράσης της με τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους και να παρθούν μέτρα σύμφωνα με νόμους και κανονισμούς που υπάρχουν.
  • Σήμερα οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι όλων των κλάδων και σωμάτων ασφαλείας δεν είναι «αγράμματοι». Ξέρουν, μπορούν να κρίνουν και πρέπει να απορρίψουν την απάνθρωπη θεωρία του ναζισμού - φασισμού. Να μην ανέχονται με οποιοδήποτε τρόπο, άμεσο ή έμμεσο, τα εμετικά ναζιστικά κηρύγματα και θεωρίες της Χρυσής Αυγής και τις κρυπτοφασιστικές αντιδραστικές θεωρίες διαφόρων κύκλων. Να μην ανεχθούν καμιά διασύνδεση του εν ενεργεία προσωπικού με τη Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση. Ούτε να επηρεάζονται, από τον άκρατο εθνικισμό - σοβινισμό που σπέρνει το μίσος ανάμεσα στους λαούς.
  • Στις διάφορες οργανώσεις αποστράτων και εφέδρων κάθε τίμιος άνθρωπος ανοιχτά και με θάρρος να ορθώσει τείχος απέναντι στο ναζισμό και τη δράση της ΧΑ. Να σταματήσει το δηλητήριο που διοχετεύει η ΧΑ ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους. Κανένας απόστρατος και έφεδρος δεν πρέπει να συμβάλει ώστε να εκλέγονται σε Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων και άλλων συλλογικών φορέων αποστράτων και εφέδρων χρυσαυγίτες, κρυπτοφασίστες και άλλοι παρόμοιοι. Πρέπει να απομονωθούν μαζικά και αποφασιστικά. Κανένας τίμιος άνθρωπος δεν πρέπει να ανεχθεί απόστρατοι ή έφεδροι να συμμετέχουν με οποιαδήποτε μορφή σε «παραστρατιωτικούς» μηχανισμούς που χρόνια τώρα συγκροτούνται και αξιοποιούνται από διάφορους κύκλους ακόμα και με τη σύμπραξη κρατικών φορέων, όπως π.χ. σε ασκήσεις.
  • Οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι υφίστανται τα δεινά της κρίσης, τις περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών. Μέσα από τους συλλογικούς φορείς τους έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τα αιτήματά τους. Εχουν επίσης κάθε δικαίωμα οι ίδιοι να προβάλλουν και να απαιτούν τα δίκαια αιτήματά τους μαζί με συνδικάτα και άλλους λαϊκούς φορείς που αγωνίζονται για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων όλου του λαού. Το ΚΚΕ επανειλημμένα έφερε στη Βουλή τα οξυμένα προβλήματα -οικονομικά και άλλα κοινωνικά- που βιώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους.
  • Με αυτόν τον τρόπο, ιδιαίτερα το προσωπικό που προέρχεται από φτωχές εργατικές οικογένειες, φτωχούς αγρότες και μικροεπαγγελματίες θα ενώνει τη φωνή του με τα παλλαϊκά αιτήματα για την επιβίωση, τη ζωή, την ευημερία του λαού, τη δική τους και των οικογενειών τους. Εχουν κάθε δικαίωμα να μη συμφωνούν με αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούν κυβερνήσεις και η ΕΕ, με τα συνεχή μνημόνια και εξοντωτικά μέτρα για το λαό. Μέσα από αυτή τη στάση, μονάχα μαζί με το λαό, θα συμβάλλουν και για να ξεριζωθεί ο ναζισμός - φασισμός και η εγκληματική Χρυσή Αυγή.
  • Ο ναζισμός - φασισμός είναι εχθρός του λαού. Κανένας δεν πρέπει να δεχτεί τις θεωρίες και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση κάθε τίμιου ανθρώπου που απασχολείται στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Η αντίσταση στο ναζισμό - φασισμό και την εγκληματική δράση της ΧΑ μαζί με το δικαίωμα για καλύτερη ζωή δεν πρέπει να στοχοποιηθεί. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση και με οποιοδήποτε πρόσχημα να εξομοιωθεί και να ταυτιστεί το δίκιο και η απαίτηση για καλύτερη ζωή των εν ενεργεία και αποστράτων με το σκοτάδι της Χρυσής Αυγής. Κανένας να μη δεχτεί τη δυσφήμηση αυτής της υπεύθυνης στάσης των εν ενεργεία και αποστράτων με θεωρίες όπως αυτή η καινοφανής περί «άκρων», που στην ουσία βάζουν στην ίδια μοίρα τις απάνθρωπες θεωρίες της Χρυσής Αυγής με τις ιδέες και τις αξίες, με το δικαίωμα για καλύτερη ζωή τόσο των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Θέλουμε να τονίσουμε ξανά ότι οι στρατευμένοι, μόνιμοι και κληρωτοί έχουν ως αποστολή και καθήκον την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού στον πλούτο της χώρας, και όχι την εμπλοκή στις επιδιώξεις και στη διαμάχη για τη διαχείριση της εξουσίας κόντρα σ' αυτά τα συμφέροντα.

Δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τη ΧΑ η οποία ανοιχτά υποστηρίζει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στις εγκληματικές ναζιστικές επιδιώξεις που έχει η ίδια και αυτοί που τη στηρίζουν. Εγινε φυσικά ΕΔΕ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο, πρέπει να απορριφθούν οι θεωρίες της Χ. και οι κρυπτοφασιστικές θέσεις που διαχέονται από ορισμένους και στηρίζονται στις άθλιες θεωρίες της για τη δημιουργία λαϊκού δήθεν κράτους του εθνικισμού -όπως λένε- με «εγγυητές» τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, λέγοντας μαζί με αυτά και διάφορα άλλα υπονοούμενα.

Η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το προσωπικό τους δεν πρέπει να έχουν καμιά διασύνδεση με τη Χρυσή Αυγή. Αυτά τα Σώματα πρέπει να αντιμετωπίζουν το έγκλημα, να διασφαλίζουν την προστασία από καταστροφές (πυρκαγιές η πυροσβεστική κ.ο.κ.) και όχι να στρέφονται ή να χρησιμοποιούνται για την καταστολή της λαϊκής πάλης. Αυτό πρέπει να το αντιπαλέψει ο λαός. Και για έναν επιπρόσθετο λόγο. Το προσωπικό σ' αυτές τις δυνάμεις πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική και στην πάλη του λαού για τη ζωή του δεν πρέπει να είναι απέναντι. Στο τέλος τέλος, μεγάλο κομμάτι του από το λαό προέρχεται.

Επίσης, επισημαίνουμε ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, πως μαζί με το χτύπημα της Χρυσής Αυγής πρέπει να αντιμετωπιστεί και η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θα πρέπει να απορριφθεί από το λαό. Πέρα από το ανιστόρητο της θεωρίας των άκρων που εκφράζει η άποψη αυτή, πρέπει να απορριφθεί και για το λόγο ότι αδυνατίζει την απομόνωση της Χρυσής Αυγής αλλά και άλλων μηχανισμών «συγγενικών» της ή παραστρατιωτικών που υπάρχουν.


Σ.Γ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ