ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
Σελ. /32
Μαυρίστε αναχώματα και κυβερνητικούς υποψηφίους

Ομιλία - περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στον Αγ. Ελευθέριο

Από την επίσκεψη στη «Φαρμαλούξ»
Από την επίσκεψη στη «Φαρμαλούξ»
Το ρόλο συνδυασμών - αναχωμάτων που εμφανίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και τη στάση δημοτικών παρατάξεων που στήριξαν ποικιλότροπα την κυβερνητική πολιτική φοροληστείας και εμπορευματοποίησης υπηρεσιών όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», χτες το βράδυ, μιλώντας σε μια μαζική συγκέντρωση στο πάρκο του Αγ. Ελευθερίου επί της Αχαρνών.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε υποψήφιους περιφερειάρχες, όπως οι Μητρόπουλος - Δημαράς - Αλαβάνος - Ψαριανός, λέγοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια καλλιεργούσαν τη συναίνεση και την υποταγή του λαού. Οπως επίσης κατήγγειλε τον νυν δήμαρχο Αθήνας και εκ νέου υποψήφιο, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι εφάρμοσε στο ακέραιο τις κυβερνητικές κατευθύνσεις περί ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και επιβολής φόρων στους εργαζομένους. Συμπλήρωσε ότι η ψήφος στον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για την Αθήνα, Γ. Καμίνη, θα σημάνει έγκριση, νομιμοποίηση των μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση την επομένη των εκλογών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κανένας προοδευτικός και ριζοσπάστης άνθρωπος δεν μπορεί να δείχνει εμπιστοσύνη στο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το συνονθύλευμα όπως το χαρακτήρισε, και το μάλε βράσε του σε ό,τι αφορά στο ποιος από αυτούς συντάσσεται με ποιον σε Δήμο και Περιφέρεια.

Συνέχισε λέγοντας ότι έχει σημασία σε αυτή την προεκλογική περίοδο να αναδειχθεί η υπεροχή των θέσεων και της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, στα εκατομμύρια των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, σε όλους αυτούς που ζουν στο πετσί τους καθημερινά την πίεση από τα μέτρα της κυβέρνησης, να τους δοθεί διέξοδος στην οργή τους, και αυτή η διέξοδος δεν είναι άλλη από τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το Κόμμα. Πρόσθεσε ότι είναι ευκαιρία να ταρακουνήσουμε ανθρώπους που προηγουμένως είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να κερδίσουμε λαϊκές συνειδήσεις, να τους πείσουμε ότι μπορούν να αξιοποιήσουν την ψήφο τους πραγματικά, αυτή η ψήφος να φέρει αποτέλεσμα, να αναδείξει εκπροσώπους στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, ακόμα και δημάρχους ή και περιφερειάρχες, που θα παλέψουν ώστε να παρθούν μέτρα - ανάσες για τη λαϊκή οικογένεια, θα συμβάλουν στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων. Οτι η ψήφος στο συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα δείξει και τη διάθεση του λαού να ορθώσει το μπόι του, τη βούλησή του να τραβήξει στον άλλο δρόμο ανάπτυξης με την κοινωνικοποίηση όλου του πλούτου που παράγει.

Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος Λευτέρης Νικολάου, που στο σύντομο χαιρετισμό του κατήγγειλε το μαύρο μέτωπο των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ και κάλεσε σε συμπόρευση των ανθρώπων του μόχθου με το ΚΚΕ.

Το απόγευμα, ο Νίκος Σοφιανός είχε περιοδεύσει σε καταστήματα στην περιοχή του Αγ. Ελευθερίου, στις οδούς Ιακωβίδου, Ιωνίας, Τσούντα, Αναβρυτής, Πετρίδου και Ζαχαρία Παπαντωνίου. Συζήτησε με τους επαγγελματοβιοτέχνες για τα προβλήματα που τους ταλανίζουν (χαρακτηριστική η εικόνα από τα πάμπολλα κλειστά μαγαζιά, άδειες να χάσκουν οι βιτρίνες από τα λουκέτα το ένα δίπλα στο άλλο) και τους κάλεσε να υποστηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ως ένα καίριο μήνυμα αντίστασης στα μέτρα που τους συνθλίβουν σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός επισκέφθηκε τη φαρμακαποθήκη «Φαρμαλούξ», στο Βοτανικό, όπου κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ευκαιρία των εκλογών και να φρενάρουν τα μέτρα που έρχονται, ενισχύοντας τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ.

Σήμερα η συγκέντρωση για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διοργανώνει, σήμερα Παρασκευή και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας, ανοιχτή συγκέντρωση για τη σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας από την αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και την τεράστια ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Ν. Κακλαμάνη. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Στην Αθήνα

-- Ο Βασίλης Δημόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας και ο Δημήτρης Βιτάλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών, θα περιοδεύσουν στις 7.30 το απόγευμα στα εμπορικά καταστήματα της οδού Σιβιτανίδου και στην Πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.

-- Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου και ο Θανάσης Γκόγκος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών, στις 6 το απόγευμα θα περιοδεύσουν στην περιοχή Αγία Σοφία στον Ταύρο και θα μιλήσουν σε σύσκεψη σε καφενείο της οδού Νοταρά.

-- Η Βέτα Πανουτσάκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος του Βόρειου Τομέα Αθηνών, θα περιοδεύσει στις 10 το πρωί στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

-- Η Βούλα Τσίγκα, υποψηφια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών και η Λούλα Καρατζά υποψήφια δημοτική σύμβουλος, θα μιλήσουν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο καφενείο «Κεχαγιόγλου» στο Χαλάνδρι.

-- Ο Γιώργος Καραπάνος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και ο Δημήτρης Κάγκουρας, υοψήφιος δήμαρχος Κρεστένων, θα μιλήσουν σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κρεστένων.

Ο Γιάννης Γκιόκας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και βουλευτής του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει σήμερα Παρασκευή στην Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης στις 12:30 μ.μ. και στη συνέχεια στη 1 μ.μ. στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου Ανατολικής Αττικής Παλλήνης.

Στη Θεσσαλονίκη

-- Στις 7 π.μ. περιοδεία στο ΙΚΑ Χαριλάου με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7:30 π.μ. περιοδεία σε Νηπιαγωγεία του δήμου Ευόσμου με τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου.

-- Στις 9:30 π.μ. περιοδεία σε ΚΑΠΗ του Ευόσμου με τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στη Λαϊκή Μετεώρων με την Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια δήμαρχο Παύλου Μελά.

-- Στις 10:30 π.μ. περιοδεία στη Λαϊκή Χαλκιδικής με το Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 12 μ. περιοδεία στη ΔΕΗ Ευόσμου με τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου.

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία στα καταστήματα επί της Καραολή και Δημητρίου στον Εύοσμο με τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου.

-- Στις 6 μ.μ. συγκέντρωση στο πάρκο Δημοκρατίας Αμπελοκήπων με τον Γιάννη Κατσαρό, υποψήφιο δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία στα εμπορικά της Αγίου Δημητρίου με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στην Ομόνοια Σταυρούπολης με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και την Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια δήμαρχο Παύλου Μελά.

Πρόγραμμα Νίκου Σοφιανού
  • Σήμερα Παρασκευή

9.30: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Ειδικό Σχολείο ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι (Κόνωνος 16). Θα συμμετάσχει ο Χάρης Χουρδάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα.

  • Αύριο Σάββατο 9/10

11.00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη συνοικία του Βοτανικού και στα καφενεία της πλατείας. Θα συμμετάχει η Αθηνά Τσάμη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα.

ΠΙΕΡΙΑ
Διαδήλωσαν ενάντια στα διόδια

Μαζική και μαχητική πορεία ενάντια σε όλα τα διόδια πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην Κατερίνη μετά από πρωτοβουλία των τριών συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νομό Πιερίας (των δήμων Κατερίνης, Δίου - Ολύμπου, Πύδνας - Κολίνδρου) και του συνδυασμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των εθνικών αυτοκινητοδρόμων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ .

Στην αρχή της εκδήλωσης διαβάστηκε το πλαίσιο της διεκδίκησης της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που περιλάμβανε: «Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να μην κατασκευαστούν τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά. Να ακυρωθούν οι αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να γίνουν έργα και υποδομές από το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Δημόσιες και σύγχρονες συγκοινωνίες».

Συμμετείχαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Γιάννης Σκούφας, ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Νίκος Σαλπιστής, η υποψήφια δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κατερίνα Κουρίτα, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Κώστας Δανιηλίδης.

Πρόγραμμα Θ. Κωνσταντινίδη

Περιοδεία στην Πέλλα πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή 8 του Οκτώβρη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, συνοδευμένος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αλέκο Ουγγρίνο και υποψήφιους δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 9.30 π.μ. Επίσκεψη στους εργαζόμενους στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας.
  • 10.30 π.μ. Επίσκεψη στην ΕΑΣ Γιαννιτσών.
  • 11 π.μ. Συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή ροδακινοπαραγωγών Ν. Πέλλας & του Αγρ. Συλλόγου Μενηίδας.
  • 11.30 π.μ. Περιοδεία στην Αγροτική Τράπεζα Γιαννιτσών.
  • 12 το μεσημέρι Περιοδεία στον ΟΑΕΔ Γιαννιτσών
  • 12.30 μ.μ. Περιοδεία στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών
  • 2.15 μ.μ. Επίσκεψη στο Δημαρχείο Εδεσσας
  • 7.30 μ.μ. Ομιλία στον πεζόδρομο της κωμόπολης Πέλλας
Περιοδείες Γ. Μαρίνου

Σήμερα Παρασκευή

Ο Γιώργος Μαρίνος, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, το πρωί θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο της Λαμίας και το απόγευμα στις 7.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Μαρτίνο.

Αύριο Σάββατο

Ο Γιώργος Μαρίνος, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, το πρωί θα περιοδεύσει στη Σπερχειάδα και το απόγευμα στις 7.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Μακρακώμη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ