ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Οχτώβρη 2000
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
«Νέο βήμα της ωμής και απροκάλυπτης επέμβασης»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Οι εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία αποτελούν ένα νέο βήμα της ωμής και απροκάλυπτης επέμβασης των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα του εμφυλίου, και που στόχο έχει να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Κάθε εργαζόμενος, ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει για τις εκλογές στη Γιουγκοσλαβία, δεν πρέπει να νομιμοποιήσει εξελίξεις, που έχουν μοχλό τον πόλεμο, την τρομοκρατία με κάθε μέσο, τον εκβιασμό και την απειλή. Η χρησιμοποίηση αυτών των μέσων αποδείχνει την υποκρισία για τη δήθεν ελεύθερη λαϊκή έκφραση και κυριαρχία! Και μόνο το γεγονός ότι για τις εξελίξεις πανηγυρίζουν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, δηλαδή εκείνοι που χρόνια τώρα τεμαχίζουν τη Γιουγκοσλαβία, αιματοκυλούν και εξαθλιώνουν τους λαούς της και αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια, είναι αρκετό για να καταδειχτεί πού πηγαίνουν τα πράγματα.

Οι νέες δραματικές εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, όχι μόνο δεν πρόκειται να οδηγήσουν στο δρόμο της ομαλότητας σε όφελος του λαού, όπως υποστηρίζεται από διάφορες πλευρές, αλλά θα έχουν επιπτώσεις ευρύτερα, αφού η βύθιση της Γιουγκοσλαβίας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα θα είναι αρνητικό γεγονός για ολόκληρη τη Βαλκανική. Οι θριαμβολογίες, για το δήθεν προχώρημα της δημοκρατίας, γίνονται για συγκάλυψη του εγκλήματος που διαπράττεται κατά του γιουγκοσλαβικού λαού.

Η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι συμμέτοχος στο έγκλημα που συντελείται στη Βαλκανική. Η στάση της είναι η συνέχεια της συμμετοχής της στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Είναι συστατικό στοιχείο του ρόλου του χωροφύλακα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, που έχει αναλάβει στην περιοχή.

Οι εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία επιβάλλουν, ο ελληνικός λαός να αυξήσει την επαγρύπνησή του και να εντείνει την πάλη, μαζί με τους λαούς της Βαλκανικής, ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων".

Θετική λύση για τους λαούς μπορεί να υπάρξει μόνο με την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και την απομάκρυνσή τους απ' τα Βαλκάνια. Ο κάθε λαός είναι ο μόνος αρμόδιος ν' αποφασίζει, ποια θα είναι η τύχη και η πορεία της χώρας του.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Η ενιαία αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών μπορεί να τον κάμψει!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ