ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Γενάρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Ψέμα πάνω στο ψέμα για να αποπροσανατολίσουν το λαό

«Καταμερισμό» στο «κουκούλωμα» του ταξικού χαρακτήρα της νέας επίθεσης στο Ασφαλιστικό έχουν αναλάβει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις γύρω από τα αντιλαϊκά σχέδιά τους για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, εκβιάζοντας τη συναίνεση του λαού στις ανάγκες του κεφαλαίου και αποσπώντας σε αυτήν ακριβώς τη βάση τη στήριξη των άλλων κομμάτων της αστικής διαχείρισης, αποσκοπούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, προσαρμόζοντας κατάλληλα τη ρητορική τους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, απευθύνθηκε εκ νέου χτες (μέσω της ιστοσελίδας «real.gr») στα άλλα αστικά κόμματα και αφού τα τοποθέτησε στο κάδρο των υπαίτιων για την κατάσταση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, λόγω της πολιτικής που εφάρμοσαν ως κυβερνήσεις, την οποία όμως συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τους διαμήνυσε ότι «είναι μία χρυσή ευκαιρία για την αντιπολίτευση να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό και εθνικής σημασίας διάλογο για την τελική διαμόρφωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

Σε συνέντευξή της στο ρ/σ «Παραπολιτικά» επανέλαβε την πρόσκληση στα κόμματα της αστικής διαχείρισης για διάλογο και συναίνεση, υπενθυμίζοντάς τους πως η συναίνεσή τους στις αντιασφαλιστικές ανατροπές είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιβολή τους στο λαό, με το μανδύα του «εθνικού ζητήματος». Οπως είπε, το Ασφαλιστικό «είναι ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο. Κι έτσι να ισχυροποιείται ακόμη και με διαφωνίες και με συμφωνίες - δεν σημαίνει ότι θα ταυτιζόταν η αντιπολίτευση με την πρόταση - ωστόσο θα ήταν πολύ χρήσιμο ακόμη και οι διαφωνίες να γίνονταν για να συμβάλουν στο διάλογο».

Η Ο. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, διέψευσε σενάρια διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαφών με μεμονωμένους βουλευτές. «Είναι άλλο ζήτημα εάν κάποιοι, εάν ζητάμε, εάν το θέλαμε μάλλον, να στηρίξουν κάποιες επιλογές κυβερνητικές, ούτως ώστε να είναι ευρύτερες κοινοβουλευτικές συνεργασίες - στηρίξεις μάλλον - και είναι άλλο συνεργασίες σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό δεν υπήρχε ποτέ ως θέμα και φυσικά δεν υπάρχει», ανέφερε.

Βαφτίζουν «μάχη διάσωσης του Ασφαλιστικού» τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση

Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ακολουθώντας την... «πεπατημένη» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων κάθε φορά που επιτίθενταν στο Ασφαλιστικό, εμφάνισε ως αναγκαίες τις ανατροπές που έρχονται, ισχυριζόμενος ότι «υπάρχει άμεση ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού μας συστήματος», την οποία ενέταξε στην προσπάθεια της κυβέρνησης «να υπάρξει για όλους μας ένα καλύτερο μέλλον»...

Στην ίδια «γραμμή» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο MEGA, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις κύριων συντάξεων και μάλιστα θα υπάρξουν αυξήσεις, καθώς εισάγεται ρήτρα ανάπτυξης!

Παραπέρα, προσπαθώντας να εμφανίσει την κυβέρνηση να δίνει... μάχη «διάσωσης του Ασφαλιστικού» (!), την ώρα που προωθεί την παραπέρα διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης για λογαριασμό της στρατηγικής του κεφαλαίου, πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή δίνεται πραγματικά μια μάχη διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο βρίσκεται υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης και δίνεται πραγματικά μια μάχη για να μπορέσουν και οι σημερινοί εργαζόμενοι να πάρουν σύνταξη». Είναι φανερός ο «καταμερισμός» που έχουν αναλάβει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια να «κουκουλωθεί» ο ταξικός χαρακτήρας της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση.

Με τη σειρά της, η Ρ. Σβίγκου απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως «θα έπρεπε τουλάχιστον να συνταχτεί σε ένα εθνικό μέτωπο υπεράσπισης των συντάξεων» και, κάνοντας την επιθυμία τους πραγματικότητα, έσπευσε να προκαταλάβει τις λαϊκές διαθέσεις, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει «τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας». Φανέρωσε, έτσι, για ακόμα μια φορά, ποιος είναι ο πραγματικός στόχος όλης αυτής της ιστορίας της «συναίνεσης» και του «εθνικού μετώπου» που ανακινείται για πολλοστή φορά...


ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Προσφυγικό και μέτρα στήριξης των μονοπωλίων στην ατζέντα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μ. Ρούτε
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μ. Ρούτε
Οι προτεραιότητες του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, σε μια περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών, τόσο στο εσωτερικό του όσο και με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αποτυπώνονται στις προτεραιότητες της Ολλανδικής Προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο πρώτο εξάμηνο του 2016, όπως αυτές παρουσιάστηκαν χτες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μ. Ρούτε.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, επιβεβαιώθηκε ότι η διαχείριση του Προσφυγικού θα αποτελέσει πρόσχημα - «πολυεργαλείο» για την προώθηση των συνολικότερων ευρωενωσιακών σχεδιασμών, αλλά και των ιδιαίτερων βλέψεων των αστικών τάξεων των διαφόρων κρατών - μελών, τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στο εσωτερικό της ΕΕ.

Ετσι, ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι μέσα στο εξάμηνο της Ολλανδικής Προεδρίας θα υλοποιηθεί το σχέδιο για τη δημιουργία της «Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής», ενώ πρόσθεσε πως η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τα προγράμματα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων (το ανοιγοκλείσιμο της «κάνουλας», δηλαδή, ανάλογα με τις ανάγκες του ευρωενωσιακού κεφαλαίου) είναι αλληλένδετα μεταξύ τους θέματα, για τα οποία εργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, τάχθηκε ενάντια στην επαναφορά ελέγχων στα σύνορα εντός της ΕΕ, στην οποία προχωρούν μια σειρά κράτη - μέλη, λέγοντας πως πρέπει να διαφυλαχτεί ο χώρος Σένγκεν.

Ο Μ. Ρούτε, με τη σειρά του, παρουσίασε το Προσφυγικό σαν το μείζον ζήτημα που θα απασχολήσει την Ολλανδική Προεδρία, ενώ στις προτεραιότητές της ενέταξε επίσης την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, την προώθηση του επενδυτικού προγράμματος της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου κ.λπ. Καταλήγοντας, ο Μ. Ρούτε υποστήριξε την ανάγκη εμβάθυνσης της Νομισματικής Ενωσης.

Αντίστοιχα, στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρεται ότι η Ολλανδική Προεδρία θα εστιάσει στους εξής τέσσερις κύριους τομείς:«Μετανάστευση και διεθνής ασφάλεια», «υγιή δημόσια οικονομικά και εύρωστη Ευρωζώνη», «η Ευρώπη ως καινοτόμος και δημιουργός θέσεων απασχόλησης» και «μακρόπνοη κλιματική και ενεργειακή πολιτική».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ