ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
Σελ. /32
Ολοκληρώνουμε με ένταση των προσπαθειών

Στο 107,12% βρίσκεται το πανελλαδικό πλάνο λίγες μέρες πριν το «κλείσιμο» της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης

Ο στόχος της υπερκάλυψης του πλάνου της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ έχει ήδη επιτευχθεί κι ενώ υπολείπονται λίγες μέρες για το οριστικό κλείσιμο της «μάχης» αυτών των δύο μηνών, το πλάνο άγγιξε το 107,12%! Ενα ποσοστό που πίσω του κρύβει μια τεράστια κινητοποίηση μελών και φίλων του ΚΚΕ, ένα πλατύ άνοιγμα, αλλά και τη μεγάλη απήχηση που είχε το κάλεσμα της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος στους εργαζόμενους, σε λαϊκά στρώματα.

Στην πρώτη θέση σταθερά παραμένει η ΚΟ Κρήτης με ποσοστό 132,76%, δεύτερη η ΚΟ Πειραιά με 118,51%, τρίτη της Στερεάς με 110,16% και ακολουθούν οι ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Αιγαίου, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Εξωτερικού, Βορειοδυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 100,50% του πλάνου της, οι ΚΟΒ του «Ρ» και του «902» το 242% και 170% αντίστοιχα, ενώ η ΑΕ Καλλιτεχνών το 95,90%.

Από τις Νομαρχιακές Επιτροπές 33 έχουν ξεπεράσει το 100% των πλάνων τους κι αυτές είναι: Ρέθυμνο, Ξάνθη, Ηράκλειο, Κυκλάδες, Βοιωτία, Αρκαδία, Πιερία, Ρόδος, Ροδόπη, Ηλεία, Ημαθία, Κιλκίς, Κως, Εβρος, Χίος, Κοζάνη, Λασίθι, Κεφαλονιά, Ικαρία, Κέρκυρα, Χανιά, Εύβοια, Φωκίδα, Λάρισα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Αχαΐα, Λέσβος, Λακωνία, Καρδίτσα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ζάκυνθος.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Χιλή

Αναχωρεί σήμερα Πέμπτη 8 Γενάρη για το Σαντιάγκο της Χιλής ο Κώστας Αλυσσανδράκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, εκπροσωπώντας το Κόμμα στο Διεθνές Σεμινάριο των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Λατινικής Αμερικής που θα πραγματοποιηθεί από 9-11 Γενάρη 2004. Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων του 2002 στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης και του 2003 στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής. Προσκεκλημένα είναι επίσης τα Κομμουνιστικά Κόμματα από την Ευρώπη.

Στο σεμινάριο, που πραγματοποιείται σε μια περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων στη Λατινική Αμερική, θα συζητηθούν οι διεθνείς εξελίξεις, το θέμα της σχέσης μεταξύ κομμάτων και κοινωνικών κινημάτων, αλλά και ειδικότερα θέματα, όπως η αξιολόγηση της εμπειρίας και των προοπτικών των λαϊκών και προοδευτικών κυβερνήσεων στη Νότια Αμερική, 30 χρόνια μετά το πραξικόπημα στη Χιλή.

Στο σεμινάριο αναμένεται να συμμετάσχουν τα ΚΚ Αργεντινής, ΚΚ Βενεζουέλας, ΚΚ Βολιβίας, ΚΚ Βραζιλίας, Βραζιλιάνικο ΚΚ, ΚΚ Εκουαδόρ, Κολομβιάνικο ΚΚ, ΚΚ Κούβας, ΚΚ Ουρουγουάης, Περουβιανό ΚΚ, ΚΚ Παραγουάης, ΚΚ Χιλής, ενώ από την Ευρώπη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν τα: ΚΚΕ, Γαλλικό ΚΚ, ΚΚ Ισπανίας, Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας και Πορτογαλικό ΚΚ.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα πάρουν μέρος επίσης στο ετήσιο Φεστιβάλ του ΚΚ Χιλής, που πραγματοποιείται εκείνες τις μέρες.


ΚΟΖΑΝΗ - ΕΟΡΔΑΙΑ
Συνεστίαση για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ

Συνεστίαση για τα 85 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ οργανώνουν το Σάββατο 10 Γενάρη, στο ξενοδοχείο «Αλιάκμων» στην Κοζάνη, οι Κομματικές Οργανώσεις Κοζάνης του ΚΚΕ.

Επίσης, το Σάββατο 10 Γενάρη, συνεστίαση οργανώνουν και οι Κομματικές Οργανώσεις Εορδαίας του ΚΚΕ. Θα γίνει στο οικογενειακό κέντρο «Αλσος» στην Πτολεμαΐδα.

Στο Λασίθι

Συνεστίαση για τα 85 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου, το Σάββατο 10 Γενάρη, στις 7 το απόγευμα, στο εστιατόριο «Ιτανος», στην πλατεία του Αγ. Νικολάου.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org