ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /40
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύσκεψη αύριο για την Ειδική Αγωγή

Σύσκεψη για την Ειδική Αγωγή διοργανώνουν αύριο, Δευτέρα, 8 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο τα σχολεία Ειδικής Αγωγής δεν ανοίγουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών, στη στελέχωσή τους, αλλά και στις υποδομές τους καθιστούν αδύνατη την κανονική λειτουργία τους. Αποτέλεσμα είναι οι μαθητές αυτών των σχολείων, που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, να μένουν για βδομάδες ή και για μήνες στο σπίτι μέχρι να ξεκινήσουν το σχολείο. Την ίδια στιγμή, πολλές χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες βρίσκονται εκτός οποιασδήποτε δομής Εκπαίδευσης, ενώ η κυβέρνηση έχει στα σκαριά ένα νέο νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην περαιτέρω συρρίκνωση της Ειδικής Αγωγής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι διοργανωτές καλούν εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδευτικούς, ΑμΕΑ, καθώς και γονείς και κηδεμόνες ΑμΕΑ να συζητήσουν και να οργανώσουν την πάλη τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού - επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες. Οχι στα τροφεία, στην απλήρωτη δουλειά και τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο. Δημόσιο, ασφαλές και δωρεάν σύστημα μεταφοράς από και προς τα ειδικά, μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

Διαμαρτυρία της ΣΕΑΑΝ αύριο Δευτέρα

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας οργανώνουν η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής αύριο Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη, στις 11.30 π.μ. Ζητούν να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς παιδιών προσχολικής ηλικίας με αυτισμό της μοναδικής πρότυπης Ειδικής Θεραπευτικής Μονάδας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΘΜΑΑ) που ανήκει στην παιδοψυχιατρική κλινική του «Αγλαΐα Κυριακού». Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ζητούν συνάντηση και αναφέρουν: «Μετά την απόφασή σας οι οδηγοί των νοσοκομείων να μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ τα σχολικά της μονάδας σταμάτησαν να μεταφέρουν τα παιδιά που έχουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε μέρα. Με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των γονιών των παιδιών που είναι αναγκασμένοι να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους σε ημερήσια βάση».

Σήμερα το προσκύνημα στη Μακρόνησο

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) διοργανώνουν σήμερα, Κυριακή, στη Μακρόνησο, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τις «Αγωνίστριες Εξόριστες Γυναίκες». Θα γίνει ξενάγηση στο μαρτυρικό νησί όπου βασανίστηκαν δεκάδες χιλιάδες αγωνίστριες και αγωνιστές κομμουνιστές, αγωνιστές της Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ, πολλοί από τους οποίους εξοντώθηκαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νησί. Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στις 11 π.μ., μπροστά στο Αγαλμα του Μακρονησιώτη με χαιρετισμούς από την ΠΕΚΑΜ και την ΟΓΕ, κατάθεση στεφανιών κ.λπ. Θα ακολουθήσουν, στις 12 μ., δρώμενο από την ΟΓΕ στο θεατράκι της Μακρονήσου, αφιερωμένο στις εξόριστες γυναίκες, και συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Αναχώρηση πλοίου, από Λαύριο για τη Μακρόνησο, το πρωί της Κυριακής, στις 9.15 π.μ. (εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή θα γίνει και νέο δρομολόγιο στις 10 π.μ.). Για την εκδήλωση θα αναχωρήσουν πούλμαν από την πλατεία Κάνιγγος, στις 7.30 το πρωί της ίδιας μέρας. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα της ΠΕΚΑΜ (210.3247.820 - 697.4278.797) και της ΟΓΕ (210.3629.460 - 697.7120.661). Επίσης, στους κατά τόπους Συλλόγους της ΟΓΕ.

Συγκέντρωση στην Αμφιάλη ενάντια στο φασισμό

Συγκέντρωση μνήμης και συνέχισης του αγώνα ενάντια στο φασισμό, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οργανώνει η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη. «Τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη 2013, νεοναζί μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής αποκάλυψαν με φριχτό τρόπο το πραγματικό τους πρόσωπο, δολοφονώντας στην Αμφιάλη τον άνεργο μεταλλεργάτη και αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών, αγωνιστών, ενώ λίγες μέρες πριν είχε γίνει δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ.

Προσφορά από Τορόντο Καναδά

Ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, που «έφυγε» από τη ζωή πρόσφατα, άφησε στο ΚΚΕ προσφορά 1.500 καναδικά δολάρια. Αγάπησε και αγωνίστηκε για το Κόμμα και την υπόθεση της εργατικής τάξης σε όλη του τη ζωή.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Κινητοποίηση την Τετάρτη στο ΚΕΑΟ

Σε κινητοποίηση ενάντια στις απειλές για κατασχέσεις από τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ. στο ΚΕΑΟ της Αθήνας (Αγ. Κωνσταντίνου 16, Ομόνοια). Δεκάδες είναι έως τώρα οι καταγγελίες ταξιτζήδων ότι απειλούνται με ατομικές ειδοποιήσεις για κατασχέσεις, λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ.

Πρόγραμμα δράσης από το ΕΚ Αρτας

Ανοιχτή σύσκεψη όλων των σωματείων της δύναμής του διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αρτας, τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ, στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΑ. Θέμα της σύσκεψης είναι η συζήτηση του προγράμματος δράσης για το επόμενο διάστημα, για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας των ανέργων. Στη σύσκεψη θα πάρει μέρος και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας (ΟΑΣΝΑ), που έχει ήδη αποφασίσει διαμαρτυρία στην Εφορία της πόλης, την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια.

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Πανελλαδική σύσκεψη για τον καταρροϊκό πυρετό

Σε πανελλαδική σύσκεψη καλούν τους κτηνοτρόφους η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), η Επιτροπή Αγώνα Πελοποννήσου για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας. Η πρωτοβουλία έχει στόχο το συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων ώστε: Να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού. Να μη γίνει καμιά περικοπή στην εξισωτική αποζημίωση. Να παρθούν μέτρα στήριξης της ποιμενικής κτηνοτροφίας.

Περιοδεία στην Αμυγδαλέζα

Την Τρίτη 9/9, στις 10 π.μ., στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ τη Δευτέρα

Αύριο Δευτέρα, στις 19.00, στον εκθεσιακό χώρο της περιοχής «Στρεμπενιώτη» θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση - συζήτηση της ΕΔΥΕΘ με θέμα «Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις πληρώνονται με το αίμα των λαών», που είχε προγραμματιστεί για τις 2/9 αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

-- Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,

-- Μπάμπης Βέλλης, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχάλης Σπυριδάκης, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ.

ΜΑΡΟΥΣΙ
Εκδήλωση βασισμένη στο βιβλίο «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση»

Οι Οργανώσεις Αμαρουσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 12/9, στις 7 μ.μ., στο Μαρούσι, πλατεία Ηρώων, βασισμένη στο βιβλίο του Ρ. Π. Ντατ «Φασισμός και Κοινωνική επανάσταση», στην οποία θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων, προβολή ντοκουμέντων και τραγούδι. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org