ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΘ
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη

Μέσα από καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις και κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των ανέργων και τις επιπτώσεις που βιώνουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες από τη βάρβαρη επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού στο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ συνεχίζουν καθημερινά πλατύ άνοιγμα μεταφέροντας το κάλεσμα πανεργατικού παλλαϊκού ξεσηκωμού. Ιδιαίτερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις στις σχολές και τις καταλήψεις σε υπηρεσίες των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που συνδέονται άμεσα με την εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων δίνει τη μάχη με πανεξόρμηση στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας προετοιμάζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο και οργανώνει αναχώρηση με λεωφορεία στις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου από το ΕΚΝ. Καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν στη βαρβαρότητα με οργάνωση του αγώνα σε πορεία σύγκρουσης και ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική.

Δεκάδες σωματεία έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στο πλάι των ταξικών δυνάμεων.

Σήμερα περιοδείες θα γίνουν στο εργοτάξιο καθαριότητας στο Λιμάνι, στη διεύθυνση αρχιτεκτονικού στην Αγγελάκη, σε τουριστικά γραφεία, στα εργοστάσια «Ευθυμιάδης» και «ICA βερνίκια», στα καταστήματα σε Κουφάλια και Χαλκηδόνα από κοινό κλιμάκιο της ΠΑΣΕΒΕ και του ΠΑΜΕ.

Πολύμορφες κινητοποιήσεις σήμερα

Παράλληλα για σήμερα Τετάρτη 7/9, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις για την ανεργία:

Στις 10 π.μ., κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου, από τις επιτροπές αγώνα ανέργων, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

Πανεξόρμηση σε όλα τα καταστήματα του ΟΑΕΔ που λειτουργούν στους δήμους της Θεσσαλονίκης, με ειδικό έντυπο υλικό για τους άνεργους.

Στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία του Φοίνικα, συγκέντρωση για την ανεργία, από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς.

Στις 7.30 μ.μ., ανοιχτή σύσκεψη - συγκέντρωση για την ανεργία στην Πολίχνη από τη Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης.

Στις 7.30 μ.μ., η Επιτροπή Αγώνα Ταξί, οργανώνει σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΣΕΒΕ προκειμένου να συζητήσει τα συμπεράσματα από την απεργιακή κινητοποίηση, και να σχεδιάσει την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαϊκό προσκλητήριο ενάντια στη φοροληστεία

Εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες, καλούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους στη νέα φοροληστεία
Εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες, καλούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους στη νέα φοροληστεία
Εντείνουν τη δραστηριότητά τους οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Με καθημερινές εξορμήσεις και συζητήσεις με τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, απευθύνουν μαζικό κάλεσμα στο λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του στη νέα φοροληστεία. Να πει «όχι» στην αύξηση των φοροαπαλλαγών για την πλουτοκρατία και να αντισταθεί στα νέα χαράτσια που φορτώνονται όλο και περισσότερα στις πλάτες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Χτες, οι ταξικές δυνάμεις «όργωσαν», κυριολεκτικά, τους χώρους δουλειάς. Στη «ΒΙΑΝΕΞ», το Συνδικάτο Φαρμάκου, συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση. «Μας αυξάνουν το ΦΠΑ, μας βάζουν κι άλλα χαράτσια - μέχρι πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Πρέπει να αντιδράσουμε, οργανωμένα, να τους στείλουμε μήνυμα ότι δε θα πληρώσουμε τα νέα χαράτσια», έλεγαν τα στελέχη του Συνδικάτου. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τα ΒΑΕ, όπου μια σειρά από επαγγέλματα του κλάδου εξαιρούνται από τη λίστα. Αντίστοιχα, συζήτηση για τα ΒΑΕ και τα χαράτσια έγινε και στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπου εξορμήσεις έγιναν χτες, στα ξενοδοχεία ΧΙΛΤΟΝ, ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ και αλλού. Τις επόμενες ημέρες εξορμήσεις προγραμματίζονται στα ξενοδοχεία INTERCONTINENTAL, NOVOTEL, SAINT GEORGE LYCABETUS, HILTON, METROPOLITAN, LEDRA MARRIOT, ATHENS PLAZA και ξενοδοχεία Συντάγματος, CARAVEL, TITANIA και στο Καζίνο Πάρνηθας.

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εξορμήσεις και το πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς με συγκεντρώσεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους. Σήμερα, Τετάρτη, στο χώρο των εργαζομένων του Φαρμάκου, θα γίνουν εξορμήσεις - συζητήσεις, στις εταιρείες ΠΑΦΑΡΜ, ΦΑΡΜΑΤΕΝ και ΜΠΙΟΣΠΡΕΪ. Στο χώρο των Εμποροϋπαλλήλων, στα PRAKTIKER στο Αιγάλεω και στον Ταύρο. Στον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών, στις εταιρείες ΕΛΜΠΙΣΚΟ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΝΙΚΑΣ, ΠΕΠΣΙ στα Οινόφυτα και στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ Σχηματαρίου, επίσης στις κατασκευές, σε εργοτάξια και οικοδομές της Αττικής. Στο χώρο των Λογιστών, στις εταιρείες DILOINT και PRICE. Στους κλωστοϋφαντουργούς στις FINTEXPORT, ΣΑΝΤΕ, ΑΓΛΟΥΠΑΣ και ΜΑΚΟΠΛΕΞ, στο Χρηματοπιστωτικό, στις τράπεζες ΑΤΕ, EUROBANK, ΑΛΦΑ, ΕΘΝΙΚΗ και ΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Στον Πειραιά

Στον Πειραιά οι ταξικές δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα. Σήμερα στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ θα γίνει ευρεία σύσκεψη που διοργανώνουν ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», οι Ενώσεις Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Στη σύσκεψη, παράλληλα με την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, θα καθοριστεί ακόμα πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Επίσης σήμερα το πρωί θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ενώ το απόγευμα οι αγωνιστικές παρατάξεις Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ και η Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών ΟΛΠ διοργανώνουν σύσκεψη στις 6.30 το απόγευμα στο ΕΚΠ.

Στο μεταξύ χτες το απόγευμα έγινε σύσκεψη της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά όπου αυτό που αποφασίστηκε ήταν μέχρι και το Σάββατο να μη μείνει χώρος δουλειάς, εργατογειτονιά που με εξορμήσεις, περιοδείες να μη μεταφερθεί το αγωνιστικό κάλεσμα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Να απαντήσουμε στη φοροκαταιγίδα

Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στη διαδήλωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο 10 του Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί, μαζί με το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.

Η προσυγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος και στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Συνάδελφοι Εμποροι, Βιοτέχνες, Επαγγελματίες, Αυτοκινητιστές, Χαμηλοσυνταξιούχοι.

Τώρα που η κρίση μας τσακίζει, που φέρνουν νέα φοροκαταιγίδα, με νέα "Τέλη Επιτηδεύματος" και "Εισφορές Αλληλεγγύης", με συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ, στα καύσιμα και τους λογαριασμούς, που κόβουν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, τώρα που τα χρέη σε Ταμεία κλπ. μας πνίγουν, ήλθε η ώρα να απαντήσουμε δυναμικά.

Τέρμα στη μοιρολατρία και το φόβο. Η κούφια αγανάκτηση δεν βγάζει πουθενά.

Τη μέρα που ο πρωθυπουργός θα αναγγέλλει την κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή μας με νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως Την έκτακτη εισφορά που τη λένε προκλητικά "Εισφορά Αλληλεγγύης". Τον πρόσθετο φόρο από τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 8.000 με αναδρομική ισχύ από 1/1/2011. Τον κεφαλικό φόρο, που τον ονόμασαν "Τέλος Επιτηδεύματος" και επιβάλλεται σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, μικρομαγαζάτορες και επαγγελματίες. Την εγκληματική αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης... εμείς οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας με τη λαϊκή συμμαχία. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.

Κανείς μόνος του. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αποκρούσουμε το ρημαδιό που οδηγούν τη ζωή μας, για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους. Η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με οργανωμένους αγώνες».

Συνέντευξη για το πλαίσιο πάλης

Αύριο Πέμπτη 8/9, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), όπου θα παρουσιαστεί το πλαίσιο συσπείρωσης και πάλης. Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ταξικών συσπειρώσεων: Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).


ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αγωνιστικό κάλεσμα στην αγροτιά

Οι μικρομεσαίοι αγρότες συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του Σαββάτου

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί όλους τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης στις 6.30 μ.μ. και στην Αθήνα στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Στην ανακοίνωσή της - κάλεσμα, η ΠΑΣΥ μεταξύ άλλων σημειώνει:

Αγρότη - Αγρότισσα

Οι εφαρμοζόμενες σκληρές, αντιλαϊκές πολιτικές στα πλαίσια του λεγόμενου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος πλήττουν άγρια και τους αγρότες, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση στην ίδια αντιαγροτική ρότα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ , που εδώ και χρόνια συναποφασίζουν και εφαρμόζουν στη χώρα μας οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στηρίζουν ΛΑ.Ο.Σ. και «παρελκόμενοι».

Με τα νέα μέτρα οξύνεται το οικονομικό αδιέξοδο και η αβεβαιότητα των μικρομεσαίων αγροτών. Η άνοδος του ΦΠΑ στο 23%, για μια σειρά προϊόντα θα αυξήσει κατακόρυφα και το κόστος ζωής στο χωριό. Επιπλέον θα ασκηθεί από εμποροβιομήχανους ακόμη μεγαλύτερη πίεση για παραπέρα πτώση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων για τους παραγωγούς, χωρίς αντίστοιχες καλύτερες και πιο προσιτές τιμές για τον εργαζόμενο καταναλωτή. Ο νέος "χαρατσονόμος" του ΕΛΓΑ, που δίκαια προκάλεσε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες της μικρομεσαίας αγροτιάς, αυξάνει κατακόρυφα τις εισφορές των αγροτών, χωρίς, όμως, να εξασφαλίζει κάλυψη της παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους (πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι, περονόσπορο στα αμπέλια, φουζικλάδιο στα μήλα κ.ά.), με αποτέλεσμα αντί για αποζημιώσεις να δίνονται ψίχουλα ή και τίποτα. Δεν είναι τυχαίο ότι το 35% περίπου των αγροτών δεν έχουν πληρώσει ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι. Η κτηνοτροφία καταρρέει, καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις. Με την άνοδο των τιμών στις ζωοτροφές κατά 25% περίπου το τελευταίο διάστημα και την ταυτόχρονη μείωση στις τιμές παραγωγού στο γάλα που επιβάλλει το καρτέλ, όπως και οι χαμηλές τιμές στο κρέας μειώνουν κατακόρυφα το αγροκτηνοτροφικό εισόδημα.

Οι αποφάσεις για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα εντείνουν τα προβλήματα της αγροτιάς. Στην κατεύθυνση αυτή είναι και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για τους συνεταιρισμούς και, ταυτόχρονα, βάζει στο στόχαστρο διάλυσης το αγροτικό κίνημα, προσπαθώντας να το χειραγωγήσει και να το ελέγξει, ώστε να μην είναι ικανό να βάλει εμπόδια με τους αγώνες και τη δράση του στην αντιαγροτική λαίλαπα που έρχεται.

Αγρότη - Αγρότισσα

Πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες μας ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Χρειάζεται να υψώνουμε καθημερινά όλο και πιο δυνατά τη φωνή της αντεπίθεσής μας στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές, να βάλουμε φρένο, μέχρι, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, να τις ανατρέψουμε.

Χρειάζεται να συντονίζουμε τα αγωνιστικά μας βήματα με το ΠΑΜΕ των εργατοϋπαλλήλων, την ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών & εμπόρων, το ΜΑΣ της σπουδάζουσας νεολαίας, την ΟΓΕ των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.

Τα ανύπαρκτα εισοδήματα από τον κόπο της δουλειάς μας και η πορεία ξεκληρίσματός μας δεν είναι ο μόνος δρόμος. Δεν πρέπει με τον ιδρώτα μας να αυγαταίνουμε καθημερινά τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε όφελος του λαού μας.

Δε θα πληρώσουμε και δεν ευθυνόμαστε εμείς για τα χρέη τους. Δεν ήταν και δεν είναι μονόδρομος η ΕΕ. Με μια άλλη πολιτική αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού, μπορούμε να διασφαλίσουμε δουλειά και εισοδήματα στον εργαζόμενο λαό. Να καλύψουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν τις ανάγκες στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού και της Αναψυχής. Η Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία μπορούν να αξιοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα εδαφοκλιματολογικά πλεονεκτήματα της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφτούν οι διατροφικές και άλλες ανάγκες της χώρας, εξασφαλίζοντας την ευημερία του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Να δώσουμε όλοι μαζί, ΠΑΣΥ - ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, το δικό μας αγωνιστικό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων, των εργαζομένων και των μαζικών φορέων για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα γίνουν στις 10.30 π.μ. στα εξής σημεία:

  • Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι από τους κλάδους: Κατασκευών, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών -στριών, ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Καλλιτεχνών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Τηλεπικοινωνιών και η ΠΑΣΕΒΕ.
  • Ομόνοια: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Κεντρικού, Δυτικού, Βόρειου Τομέα, Θριασίου και Λαυρεωτικής.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Σωματεία και μαζικοί φορείς Συνταξιούχων και Νότιου Τομέα.
  • Χαυτεία: Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Εκπαιδευτικοί.
  • Μοναστηράκι: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Πειραιά.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια της πλουτοκρατίας

Σύσκεψη σωματείων για οργανωμένη αντίσταση στη φοροληστεία

Nα αρνηθούν, με οργανωμένο τρόπο, την πληρωμή των χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση, καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της περιοχής το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στο πλαίσιο μιας οργανωμένης λαϊκής αντίδρασης, καλούνται να μην πληρώσουν την «έκτακτη εισφορά» και κάθε άλλο χαράτσι και να καταθέσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια που θα λάβουν στα εργατικά σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο.

Σε σύσκεψη σωματείων που πραγματοποιήθηκε προχτές βράδυ, ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, σημείωσε ότι «με τα νέα φορολογικά μέτρα καταληστεύουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες», επισημαίνοντας ότι όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που οι πραγματικοί μισθοί έχουν μειωθεί δραστικά, η ανεργία καλπάζει, οι εργασιακές σχέσεις έχουν ελαστικοποιηθεί, τα όρια συνταξιοδότησης αυξήθηκαν, η Παιδεία και η Υγεία εμπορευματοποιήθηκαν. Αναφερόμενος στην ανάγκη οργανωμένης εργατικής - λαϊκής άρνησης χαρατσιών, ο Τ. Τσιαπλές υπογράμμισε: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, τις διάφορες υπηρεσίες να μην τολμήσουν να πάρουν μέτρα εναντίον όσων δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια. Με αποφασιστικότητα θα σταθούμε απέναντι σε όποιους προσπαθήσουν, στο όνομα της φοροδιαφυγής, να στερήσουν από το λαό τις βασικές του ανάγκες».

Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η ανάγκη συγκρότησης ενός κινήματος άρνησης και απειθαρχίας στην προσπάθεια της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της δυνάμεων να πληρώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ν' αρχίσουν, αμέσως, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς με την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων και για το αμέσως επόμενο διάστημα να οργανωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις - π.χ συγκεντρώσεις έξω από τις εφορίες κ.ά.

ΕΕΔΥΕ
Κάλεσμα στα συλλαλητήρια

Σε ανακοίνωση κάλεσμα στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ότι παράλληλα με τη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ενεργή στήριξη της ΝΔ και των κομμάτων όλου του αστικού φάσματος, εμπλέκει ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και στο πλιάτσικο του πλούτου του λιβυκού λαού». Η ΕΕΔΥΕ «καλεί το λαό και τη νεολαία να συσπειρωθούν στις Επιτροπές Ειρήνης και να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός μαχητικού και ρωμαλέου, αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης. Να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης, για να συγκροτήσουν τη λαϊκή τους συμμαχία, για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, των επεμβάσεων και των πολέμων, της φτώχειας, της διάλυσης και της κατάργησης των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ