ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε θετική κατεύθυνση...

«

Κατεύθυνση» σημαίνει το σημείο προς το οποίο αναπτύσσεται μια πορεία ή απλώς μια κίνηση. Στο στρατό, μάλιστα, λένε πως μια πορεία αναπτύσσεται επί κατευθύνσεως και όχι επί δρομολογίου, άρα αυτοί που πορεύονται δεν ακολουθούν ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο, αλλά πασχίζουν, με οποιονδήποτε τρόπο, να φτάσουν σε ένα σημείο. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο όταν λέμε πως μια απόφαση κινείται σε θετική κατεύθυνση αυτό σημαίνει πως το σημείο στο οποίο σκοπεύει αυτή η απόφαση να φτάσουν τα αποτελέσματά της είναι θετικό, δηλαδή σωστό. Οταν, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωνε μπροστά στα έκθαμβα μάτια της τηλεόρασης ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σε «θετική κατεύθυνση» εννοούσε ασφαλώς ότι το σημείο προς το οποίο κατευθύνονται είναι θετικό.

Κι από εδώ ακριβώς αρχίζει η συζήτηση που αφορά στην απάντηση στη μια και μόνη ερώτηση: Ποιο είναι το σημείο το οποίο χαρακτήρισε ως «θετικό» ο κύριος πρόεδρος; Φυσικά οι τσέπες των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων και μάλιστα αυτών που οι αμοιβές τους είναι «χαμηλές», εξ ου και το «χαμηλοσυνταξιούχος» και «χαμηλόμισθος». Και περί αυτού του χαρακτηρισμού καμιά αντίρρηση. Η αντίρρηση αφορά στην «κατεύθυνση». Την πορεία των μέτρων, δηλαδή. Αφορά το οδυνηρό ερώτημα, αν η πορεία αυτή φτάσει τελικά το «θετικό σημείο». Αν πραγματοποιηθούν οι αποφάσεις. Αν μετατραπούν σε πολιτική οι περιγραφές και οι υπολογισμοί. Αν μετατραπεί σε σιγουριά και ηρεμία η καθημερινή αγωνία του εργαζόμενου κόσμου. Αν, τελικά, η εργασία πάψει, επιτέλους, να αποτελεί τον πολύμοχθο μηχανισμό παραγωγής υπεραξίας που την καρπώνεται, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, το κεφάλαιο, όποια μορφή κι αν έχει αυτό, και μετατραπεί στη δύναμη εκείνη που παράγει κοινωνικό πλούτο και γι' αυτό αμείβεται όχι περιστασιακά και επειδή έτυχε, αλλά γιατί η κυβέρνηση, που αποτιμά τη σημασία αυτού του παραγόμενου πλούτου και υπολογίζει τη συμμετοχή της εργατικής δύναμης στην παραγωγή του, αποφασίζει να ασκήσει μια τέτοια πολιτική που οι αποφάσεις της θα κατευθύνονται σε θετικό σημείο..

Είναι όμως έτσι; Μήπως ο κύριος πρόεδρος δε διάλεξε σωστά τον τρόπο με τον οποίο υπολόγισε την ορθότητα της απόφασης, όσον αφορά στην ταχύτητα με την οποία αυτή θα πραγματοποιηθεί; Και όχι μόνον αυτό, αλλά δεν υπολόγισε σωστά τα στοιχεία εκείνα που τη χαρακτηρίζουν ως θετική. Και δεν τα υπολόγισε όχι γιατί δε γνωρίζει καλά τη σχετική αριθμητική που βοηθάει, για να γίνουν τα «μέτρα» πολιτική πράξη, αλλά γιατί δε γνωρίζει καλά τη σημασία των λέξεων «θετική κατεύθυνση». Και δεν τη γνωρίζει, γιατί ο άνθρωπος δεν είναι πρόεδρος των Ελλήνων φιλολόγων, αλλά των Ελλήνων εργατών. Και στη θέση που βρίσκεται δεν είναι υποχρεωμένος να υποστηρίζει σωστά το περιεχόμενο που έχουν οι ελληνικές λέξεις, αλλά τα συμφέροντα των εργατών και τη θετικότητα των αποφάσεων που τα προστατεύουν. Φαίνεται, όμως ,πως στην εποχή μας, μια εποχή, δηλαδή, που το χαρακτήρα της δεν τον δίνει το «δίκιο του εργάτη», που λέει και ο λόγος, αλλά η φτηνή παραγωγή των υποσχέσεων, τον κεντρικό ρόλο στην κατεύθυνση των αποφάσεων τον παίζουν η αυθαιρεσία των λέξεων, η αστοχία των περιγραφών, η απάτη των αριθμών και, προπαντός, η ανέξοδη παραγωγή των «μέτρων». Των οποιωνδήποτε «μέτρων». Και, δυστυχώς, για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους και τους εργαζόμενους γενικώς, αυτοί που πρέπει να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση μπερδεύουν το «θετικό» με το «αρνητικό», τις λέξεις με τους αριθμούς, την πολιτική με το παζάρι, την ειλικρίνεια με τις τηλεοπτικές δηλώσεις, την ευδαιμονία της προεδρίας με την περιπέτεια του αγώνα. Γι' αυτό εξάλλου είναι και πρόεδροι, γιατί οι αντιλήψεις τους κινούνται σε θετική κυβερνητική κατεύθυνση!


Του
Γ.Χ.ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗ


Πορεύονται κατά... θέατρον

«Η φωλιά του Κούκου» στο «Νέο Ριάλτο»
«Η φωλιά του Κούκου» στο «Νέο Ριάλτο»
Το φθινόπωρο έφτασε... «εμπρός βήμα ταχύ», για να το συναντήσουμε... σε μια θεατρική σκηνή. Τα σημειωτόν έγιναν ήδη γοργά βήματα για όλες σχεδόν τις αθηναϊκές σκηνές, όπου άρχισαν αναγνώσεις και πρόβες για τη νέα χειμερινή θεατρική περίοδο. Αναμένοντας πάντα το καλύτερο, γιατί όχι και την έκπληξη, το χειμερινό ρεπερτόριο των αθηναϊκών σκηνών περιλαμβάνει κλασικό και σύγχρονο, ελληνικό (ελάχιστο πάντα) και ξένο, δράμα και κωμωδία, αλλά και μιούζικαλ.

Σκηνές ρεπερτορίου
  • Στο «Αμόρε» το «Θέατρο του Νότου» έχει προγραμματίσει πέντε έργα και τρεις δοκιμές. Από 11 Νοέμβρη στον «Εξώστη»: «Μικρές Εκρήξεις» της Αμπι Μόργκαν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Παίζουν: Χρήστος Λούλης, Φάνης Μουρατίδης και Φαίη Ξυλά. Οι «Ερωτοτροπίες» του Αρτούρ Σνίτσλερ, θα ανεβεί στις 17 Φλεβάρη, σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου. Παίζουν: Ιερώνυμος Καλετσάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Δέσποινα Κούρτη, Αννα Μάσχα, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιάννης Νταλιάνης και Αργύρης Ξάφης.

Κεντρική σκηνή: «Ο θάνατος του Δαντόν» θα ανοίξει στις 15 Οκτώβρη την Κεντρική Σκηνή του Αμόρε. Τη σκηνοθεσία - διασκευή υπογράφει ο Γερμανός Αλμπρεχτ Χίρχε. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Κακανάκης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Ακύλας Καραζήσης, Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Πανουργιά, Μπλέιν Ρέινινγκερ και Νίκος Χατζόπουλος. «Η ζωή είναι όνειρο» του Καλντερόν ντε λα Μπάρκαθα κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκέμβρη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Αννα Μάσχα, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιάννης Νταλιάνης, Αργύρης Ξάφης, Ιωάννα Παππά, Σωκράτης Πατσίκας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, παρουσιάζεται το έργο του Γιον Φόσε «Τόσο όμορφα» με τους Ξένια Καλογεροπούλου, Ακύλα Καραζήση, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ιωάννα Παππά, Γιάννο Περλέγκα και Νίκο Χατζόπουλο (πρεμιέρα: 25 Φλεβάρη). Δοκιμές - θεσμός του Θεάτρου του Νότου για νέους δημιουργούς: οι Δοκιμές, θα πραγματοποιηθούν το Μάη του 2004 με τρία project: του Δημήτρη Κουρτάκη (Dea Loher: «Τατουάζ», πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα), της Φένιας Παπαδόδημα (Φ. Παπαδόδημα: «Πορτρέτα ανθρώπων») και της Ιλεάνας Δημάδη (Πάμπλο Πικάσο: «Τα τέσσερα κοριτσάκια»).

  • Το θέατρο του Νέου Κόσμου θα παρουσιάσει τη θεατρική περίοδο 2003-2004 τα παρακάτω έργα: «Νικαράγουα: περιστατικό 315» του Χουλιάν Εχέα Μαρτίνεθ. Το έργο θα παιχτεί από τις 23 Σεπτέμβρη μέχρι τις 23 Οκτώβρη 2003. Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου, με τον Μανώλη Μαυροματάκη. «Εμιγκρέδες» του Σλαβομίρ Μρόζεκ. Στο πλαίσιο των παραγωγών του θιάσου μας θα υλοποιήσουμε φέτος μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ιδέα, ανεβάζοντας τους Εμιγκρέδες του Μρόζεκ (στα αλβανικά και στα ελληνικά) αποκλειστικά από Αλβανούς καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα ως οικονομικοί μετανάστες, απασχολούμενοι ως επί το πλείστον, από ανάγκη, σε άλλες εργασίες. Οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης έχουν σπουδάσει στην Ακαδημία Θεάτρου στα Τίρανα, και ανάλογες σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της γειτονικής χώρας έχουν ο σκηνογράφος και η μουσικός. Το έργο θα παιχτεί στον Κάτω Χώρο του θεάτρου από την 1η Οκτώβρη 2003 ως τις 11 Γενάρη 2004, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στα ελληνικά και Σάββατο και Κυριακή στα αλβανικά. Σκηνοθεσία: Λαέρτης Βασιλείου. Παίζουν: Καραφίλ Σένα, Νικόλαος Λάμπρου.

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», στο «Λαμπέτη»
«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», στο «Λαμπέτη»
«Ο Υπολοχαγός του Ινισμορ» είναι μια μαύρη κωμωδία (βραβείο Λόρενς Ολιβιέ για την καλύτερη κωμωδία 2003) με θέμα την τρομοκρατία, τοποθετημένη στην Ιρλανδία: Το έργο θα παρουσιαστεί στον «Πάνω Χώρο» του θεάτρου από τις 19 Νοέμβρη 2003 μέχρι τις 4 Απρίλη 2004. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Νίκος Ορφανός, Ευθύμιος Παπαδημητρίου, Γιώργος Γάλλος, Παντελής Δεντάκης, Κόρα Καρβούνη, Αντώνης Καρυστινός.

Η «Επανασύνδεση» του Ντέιβιντ Μάμετ θα παιχτεί στον «Κάτω Χώρο» μετά το Πάσχα 2004. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, με τον Δημήτρη Καταλειφό και την Μαρία Καλλιμάνη.

  • Ο Λευτέρης Βογιατζής θα κάνει πρεμιέρα στο «Θέατρο της Οδού Κυκλάδων» με το έργο της Σάρας Κέιν «Λαχταρώ» («Crave»), σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη, σκηνικά - κοστούμια Μαγιού Τρικεριώτη. Στη διανομή μετέχουν οι: Λ. Βογιατζής, Αγλαΐα Παππά, Αγγελική Παπαθεμελή, Βασίλης Μπουλουγούρης.
  • Ο Αντώνης Αντύπας θα ξεκινήσει τη χειμερινή περίοδο στο «Απλό Θέατρο» με την επανάληψη του έργου του Μπράιαν Φρίελ «Ο ξεριζωμός», με τον Δημήτρη Καταλειφό και την Μάνια Παπαδημητρίου, ενώ στις νέες παραγωγές περιλαμβάνονται το «Ατσάλι» της Ρόνα Μούνρο, με την Μάνια Παπαδημητρίου, και δύο κλασικά μονόπρακτα του Μπέκετ και του Τσέχοφ, «H τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» και «Το κύκνειο άσμα», αντίστοιχα, με τον Δημήτρη Καταλειφό.
  • Στο «Θέατρο της Ανοιξης» ο Γιάννης Μαργαρίτης θα ξεκινήσει με την επανάληψη της «Γίδας» του Αλμπι, ενώ θα ακολουθήσουν τα έργα «Στο μεγάλο δρόμο του Τσέχοφ», «Χαμένες προσδοκίες, αντανακλάσεις, ανατροπές» και «Τα τρελά ρολόγια» του Σέργιου Γκάκα.
Εθνικό Θέατρο και Θέατρο Τέχνης

H «Κεντρική Σκηνή» του Εθνικού, που λειτουργεί στο θέατρο «Κάππα», θα ξεκινήσει με την «Τέταρτη αδελφή» του Γιάνος Γκλοβάτσκι, σε σκηνοθεσία Σλόμπονταν Ουνκόφσκι, με τις Αμαλία Μουτούση και Μαρία Ναυπλιώτου. Στο «Κοτοπούλη» εναρκτήριο έργο θα είναι ο «Αμλετ» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, την Βέρα Κρούσκα, τον Στέλιο Μάινα κ.ά. ενώ θα το διαδεχτεί το μιούζικαλ των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου «Ποια Ελένη;» με την Τζέση Παπουτσή. Στη «Νέα Σκηνή», η οποία, απ' ό,τι φαίνεται, θα στεγαστεί και φέτος στο κτίριο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, πρώτο έργο θα είναι «Ο τελευταίος πειρασμός» του Νίκου Καζαντζάκη σε διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Το ρόλο του Χριστού θα υποδυθεί νέος ηθοποιός, ενώ στους ρόλους της Μαρίας και της Μαγδαληνής θα εμφανιστούν η Ράνια Οικονομίδου και η Γωγώ Μπρέμπου αντίστοιχα. Θα ακολουθήσει νεοελληνικό (ατιτλοφόρητο, προς το παρόν) έργο του νέου συγγραφέα Μιχάλη Δήμου. H «Πειραματική» θα λειτουργήσει και πάλι υπό τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.

«Φιλουμένα Μαρτουράνο» στο «Μεταξουργείο»
«Φιλουμένα Μαρτουράνο» στο «Μεταξουργείο»
Το «Θέατρο Τέχνης». Στη Φρυνίχου ο Θοδωρής Γράμψας θα ανεβάσει μια μουσική παράσταση με την Κάτια Γέρου. Στο Υπόγειο η χρονιά θα αρχίσει με την επανάληψη της «Προσωπικής Συμφωνίας», με τους Γιάννη Φέρτη και Αγγελο Αντωνόπουλο, ενώ για τη συνέχεια ο Γιώργος Λαζάνης προσανατολίζεται στο ανέβασμα έργου του Ιονέσκο.

Σκηνοθέτες και ηθοποιοί
  • Το θέατρο «Διαδρομή» θα παρουσιάσει στο θέατρο «Βασιλάκου» την κωμωδία του Νιλ Σάιμον «Το παράξενο ζευγάρι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Μίμη Χρυσομάλλη.
  • Ο Στάθης Λιβαθινός θα σκηνοθετήσει φέτος στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» έργο του Ρώσου συγγραφέα Εντβαρντ Ρατζίνσκι, σε μετάφραση του Λεωνίδα Καρατζά. Μαζί με την Κάτια Δανδουλάκη θα παίξει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Ο ίδιος σκηνοθέτης θα συνεργαστεί και πάλι με τον Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο «Πορεία» για τα «Παντρολογήματα» του Γκόγκολ, με τους Ταμίλα Κουλίεβα, Ελένη Γερασιμίδου, Μπάμπη Γιωτόπουλο, Αρτο Απαρτιάν, Ελισάβετ Ναζλίδου και τον ίδιο τον Δημήτρη Τάρλοου.
  • Στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει τη «Μικρή μας πόλη» του Θόρντον Γουάιλντερ, με την Πέγκυ Τρικαλιώτη και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ενώ στο «Ηβη» θα σκηνοθετήσει και την καινούρια κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου. Ο ίδιος ο Σταμάτης Φασουλής θα περιοδεύσει με το μονόλογο «Ο κ. Εμμανουήλ και ο... Ροΐδης» του Αντώνη Νικολή.
  • «Το παράξενο ζευγάρι» στο «Βασιλάκου»
    «Το παράξενο ζευγάρι» στο «Βασιλάκου»
    Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός θα παρουσιάσει το έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο «Θησείον».
  • Το «Θείο Βάνια» του Τσέχοφ ανεβάζει ο Γιώργος Αρμένης στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο». Εκτός από τον ίδιο, στον ομώνυμο ρόλο, παίζουν επίσης οι Παναγιώτα Βλαντή, Τάκης Βουλαλάς, Κώστας Καζανάς, Σοφία Ολυμπίου, Μαρίκα Τζιραλίδου, Ιάκωβος Ψαρράς, Χριστίνα Μαξούρη.
  • Στο θέατρο «Προσκήνιο» ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί επίσης στο «Θείο Βάνια». Παίζουν: Γιώργος Κέντρος, Μαρίνα Ψάλτη, Ναταλία Τσαλίκη, Περικλής Μουστάκης.
  • Ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα πρωταγωνιστήσει στο έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Δεν είμαι εγώ», που θα ανέβει σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου στο θέατρο «Ακάδημος».
  • Στο θέατρο «Χώρα» από τέλη Οκτώβρη και για 40 παραστάσεις θα ανέβει το έργο «Ρόουζ» με την Αντιγόνη Βαλάκου σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.
  • Ο Κοραής Δαμάτης θα σκηνοθετήσει επίσης το έργο του Σαίξπηρ «Οι δύο άρχοντες από τη Βερόνα», στο θέατρο «Μέλι». Παίζουν: Μαρίνος Βουρδαμής, Γιάννης Βουλγαράκης, Γιώργος Καυγαλάκης, Εύα Κοταμανίδη, Χρήστος Λιακόπουλος, Ειρήνη Μουρελάτου κ.ά.
  • Ο Γρηγόρης Βαλτινός θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει μαζί με την Πέμυ Ζούνη στο κλασικό έργο του Εντουαρντ Αλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» που θα ανέβει στο θέατρο «Λαμπέτη». Μαζί τους οι ηθοποιοί Μαρία Καλλιμάνη και Μάνος Γαβράς.
  • Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης θα υποδυθεί το ρόλο του Ραντ Μακ Μέρφυ στη «Φωλιά του κούκου», που θα ανεβάσει στο «Νέο Ριάλτο», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, μαζί με τους Εφη Μουρίκη, Στάθη Βούτο, Χρήστο Γιάνναρη, Τόνια Ζησίμου κ.ά.
  • Ο Κώστας Βουτσάς θα υποδυθεί φέτος το ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο στη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο ντε Φιλίπο, που ανεβάζει στο «Μεταξουργείο» η Αννα Βαγενά (στον επώνυμο ρόλο) και σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.
  • Στην Κεντρική σκηνή του «Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα» θα παρουσιαστεί η «Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι. Η μετάφραση και οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Γιάννη Καλατζόπουλου, η σκηνοθεσία του Νίκου Δαφνή, η μουσική του Σάκη Τσιλίκη, τα σκηνικά - κοστούμια του Χάρη Σεπεντζή, η χορογραφία της Χρύσας Καραβά και οι σπαθογραφίες του Γεννάδιου Πάτση. Παίζουν: Γιάννης Τσικής, Νίκος Δαφνής, Κώστας Κλάδης, Μαρία Δρακοπούλου, Ειρήνη Σταμάτη, Παναγιώτης Καποδίστριας, Κώστας Μπουρμάς και Ρούλα Σταμάτη. Στην παιδική σκηνή, θα ανέβει το έργο του Edmond Rostan «Σιρανό ντε Μπερζεράκ». Η διασκευή είναι του Μάνου Βενιέρη, η σκηνοθεσία του Νίκου Δαφνή. Παίζουν: Κώστας Κλάδης (Σιρανό ντε Μπερζεράκ), Γιάννης Τσικής, Παναγιώτης Καποδίστριας, Δημήτρης Αγοράς, Κώστας Μπουρμάς, Στέλιος Τράκας και Ρούλα Σταμάτη (Ρωξάνη).
  • Τον «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ θα παρουσιάσει στην «Αλκυονίδα» ο Γιώργος Μεσσάλας, ενώ για 4η χρονιά θα συνεχιστεί και το «Ημερολόγιο ενός τρελού» (για λίγες παραστάσεις).
  • «Αυτή ολομόναχη» του Ζαν Κοκτώ, στο «Αλτερα Παρς», σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, με τους Μίνα Χειμώνα, Ελενα Μπόντη, Ιωάννα Σταβάρα και Χάρη Φλέουρα.
  • Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο «Από Μηχανής Θέατρο», η Ελένη Ζιώγα θα παρουσιάζει την «Ανδρομάχη» του Ακη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου.
  • Το «Καμπαρέ» ζωντανεύει στο «Βεάκη», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, με τον Ακη Σακελλαρίου στο ρόλο του Κομπέρ και την Εβελίνα Παπούλια ως Σάλι Μπόουλς.
  • Μιούζικαλ και η Μιμή Ντενίση, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στο «Βίκτορ - Βικτόρια», μαζί με τους Απόστολο Γκλέτσο, Γιάννη Σαμσιάρη, Γιάννη Μποσταντζόγλου και Κωνσταντίνα Μιχαήλ, στο θέατρο «Ιλίσια - Ντενίση».

Σ. ΑΔΑΜΙΔΟΥ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ