ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τις κινητοποιήσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΝΕ, προς κάθε φοιτητή και σπουδαστή

Σε ανακοίνωσή της για τις κινητοποιήσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, απευθυνόμενη σε κάθε φοιτητή και σπουδαστή, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τονίζει:

«Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει έναν άνεργο, απολυμένο, κακοπληρωμένο, δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που μπορεί εύκολα να τα βγάλει πέρα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Η σαρωτική επίθεση εντείνεται με τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία. Τα σχολεία αρχίζουν χωρίς βιβλία και καθηγητές, με τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, με εφαρμογή του νέου σχολείου που θέλουν οι επιχειρήσεις.

Με την ψήφιση του νέου νόμου - πλαίσιο για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ, μετατρέπονται τα πτυχία σε τρίχρονα - διαβατήρια για την ανεργία, διώχνουν τα φτωχά παιδιά από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, βάζουν πιο βαθιά τις επιχειρήσεις μέσα στα ιδρύματα, εντείνεται η καταστολή.

Σε καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό, οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων για να βγούμε νικητές στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο, ΕΕ, κυβέρνηση, με το νέο νόμο - πλαίσιο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΔΗΣΥ, με τη γενικότερη πολιτική που φορτώνει την κρίση στο λαό, τη λαϊκή οικογένεια.

Πάρε μέρος - κάνε δική σου υπόθεση τη ζωντάνια του κινήματος και των συλλόγων, την κοινή δράση με το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Μπες στον αγώνα για να πέσει στο κενό η εφαρμογή του νόμου. Για να εμποδιστεί η παρέμβαση των επιχειρήσεων στις σχολές. Καμία επώνυμη έδρα από "χορηγούς". Να μη νομιμοποιηθούν τα τρίχρονα κουρελόχαρτα, η αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος. Για δωρεάν σίτιση και στέγαση, μετακίνηση, δωρεάν βιβλία. Κανείς φοιτητής να μην ξεσπιτωθεί. Κανείς εργαζόμενος φοιτητής να μην αναγκαστεί να παρατήσει τις σπουδές του. Κανείς σύλλογος να μην γίνει όργανο του αστικού κράτους. Μαχητικά να υπερασπιστούμε το άσυλο από καταστολή και προβοκάτσιες.

Καθώς ο αγώνας εξελίσσεται, γίνεται προσπάθεια από ΜΜΕ, αστικά κόμματα, παρατάξεις, λοιπούς υποστηρικτές του καπιταλισμού να εμφανιστεί μια "θολή" γραμμή αντίδρασης απέναντι στο νόμο - πλαίσιο, να υπηρετηθούν γενικότεροι σχεδιασμοί για εγκλωβισμό φοιτητών στο αστικό πολιτικό σύστημα. Παρουσιάζεται ότι υπάρχει "συναίνεση όλων των παρατάξεων και πολιτικών νεολαιών" για πάλη απέναντι στο νόμο, κρύβοντας την πραγματική διαπάλη που διεξάγεται τόσο για την ουσία του νόμου όσο για τους στόχους και τον πολιτικό προσανατολισμό του αγώνα.

Γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί η αιτία της καπιταλιστικής κρίσης...

ΠΑΣΠ και ΔΑΠ αποκρύπτουν τις αιτίες και το χαρακτήρα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στηρίζοντας μορφές διαχείρισης σε βάρος του λαού και υπέρ του κεφαλαίου. Οι ομάδες ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για κρίση χρέους και προτείνουν άλλες μορφές διαχείρισης που δεν αμφισβητούν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

...να αθωωθεί το αστικό πανεπιστήμιο

Ολοι μαζί αποκρύπτουν το ρόλο του αστικού πανεπιστημίου που υπηρετεί την καπιταλιστική οικονομία δηλαδή το κέρδος των μονοπωλίων, διδάσκει ψέματα και αντικομμουνισμό. ΠΑΣΠ και ΔΑΠ συμφωνούν με την επιχειρηματική δράση και τις εταιρείες που χρόνια τώρα σουλατσάρουν ανεμπόδιστες στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ τους κάνουν σκόντο. Ενώ έχει αποδειχτεί περίτρανα πως σύνδεση με τις επιχειρήσεις σημαίνει: προσαρμογή στους νόμους του καπιταλισμού, δηλαδή φτώχεια - ανεργία - εκμετάλλευση. Κανένας καπιταλιστής δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας, αλλά για το κέρδος.

ΠΑΣΠ και ΔΑΠ προβάλλουν ότι το πρόβλημα της Παιδείας είναι θέμα διαχείρισης για το οποίο ευθύνονται κάποιοι υπουργοί και πρόσωπα για να κρύψουν ότι πρόκειται για στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ, για μέτρα προαποφασισμένα που η υλοποίησή τους επιταχύνεται λόγω της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό κρύβουν και τα ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για πραξικόπημα, πανεπιστήμιο του ΔΝΤ.

ΠΑΣΠ και ΔΑΠ θεωρούν βασικότερο το ζήτημα της Διοίκησης, αναπαράγουν τα περί "ρεμούλας και διαφθοράς", ενώ γνωρίζουν ότι τα άθλια αυτά φαινόμενα καλλιεργήθηκαν και με τη δική τους ευθύνη. Αντιδρούν γιατί τους "χαλάει" ο μηχανισμός ρουσφετιών και διαφθοράς που έχουν στήσει τόσα χρόνια με επιχειρήσεις και καθηγητές.

Αθωώνουν το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας. Θέλουν τους φοιτητές εγκλωβισμένους σε αστικούς σχεδιασμούς

Προσπαθούν να παρουσιάσουν τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι διαφωνούν με τα κόμματά τους.

Η ΠΑΣΠ με δηλώσεις και συνεντεύξεις στελεχών της δηλώνει πως διαφωνεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η διαφωνία της δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με κάποιους υπουργούς. Λένε ψέματα ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις εξαγγελίες και τις αρχές του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει κατά γράμμα το προεκλογικό πρόγραμμά του στην Παιδεία και την Οικονομία. Η ΠΑΣΠ αξιοποιεί το γνωστό παραμύθι με το "καλό και κακό ΠΑΣΟΚ", για να συνεχίσουν να εγκλωβίζονται τα λαϊκά παιδιά, να τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι το ΠΑΣΟΚ διορθώνεται. Λένε ψέματα. Το ΠΑΣΟΚ επιλέχτηκε από την πλουτοκρατία για να βγάλει εις πέρας την πιο βάρβαρη επίθεση στο λαό.

Η ΔΑΠ μέσω της συνέντευξης του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και δηλώσεις στελεχών της δεν έχει την παραμικρή διαφωνία με τη ΝΔ. Συμφωνεί με τη ΝΔ, άρα και με την κυβέρνηση και το ΛΑ.Ο.Σ. Συμφωνεί με την ψήφιση του νόμου επί της αρχής, την επιχειρηματική δραστηριότητα. Με θράσος δηλώνει πως ενσωματώνονται οι προτάσεις της στο νόμο και πιέζει για ακόμα μεγαλύτερες αντιλαϊκές αλλαγές.

Οι ομάδες ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ xαϊδεύουν τα αυτιά ΠΑΣΠ - ΔΑΠ, αθωώνοντας τις θέσεις, τη στάση και το ρόλο τους. Βγάζουν λάδι ιδιαίτερα τη σοσιαλδημοκρατία και την παράταξή της στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, γι' αυτό αλληλοστηρίζονται και ψηφίζουν κοινές προτάσεις με την ΠΑΣΠ. Τους δίνουν άλλοθι για να παρουσιάζουν ότι υπάρχει "καλό" ΠΑΣΟΚ.

Καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια της εξουσίας των μονοπωλίων. Εχθρεύονται το δρόμο ανάπτυξης που μπορεί σήμερα να βγάλει το λαό από την κρίση, να κάνει τα Πανεπιστήμια να παίζουν τον πραγματικό τους ρόλο, να βάλει την επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Πάνω σε αυτόν τον τυχοδιωκτισμό και τυφλωμένοι από τον αντικομμουνισμό τους προβαίνουν σε ντροπιαστικές ενέργειες όπως αυτή στο Βιολογικό της Αθηνάς που απαιτούσαν "να μην διαδίδεται ο Ριζοσπάστης τις μέρες της κατάληψης (!!!)".

Λένε πως συνεχίζουν τους "...αγώνες για δημοκρατικό (!!!) πανεπιστήμιο". Το δημόσιο δημοκρατικό πανεπιστήμιο που υπερασπίζονται είναι το αστικό πανεπιστήμιο που κανένας αγωνιστής δεν πρέπει να το υπερασπιστεί, ίσα ίσα πρέπει να το στείλει στον αγύριστο. Και αυτό γιατί δεν έχει να δώσει τίποτα στο λαό.

Ολοι μαζί καλλιεργούν τη λογική "έξω τα κόμματα" εννοώντας να μην πολιτικοποιηθεί η πάλη με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Γι' αυτό μιλάνε για το "κίνημα της πλατείας". Εκεί, όλες αυτές οι δυνάμεις, καπηλευόμενοι τις αγωνίες του απλού κόσμου, ήταν στον ίδιο χώρο με τη "Χρυσή Αυγή", μηχανισμούς, αξιωματούχους ιερείς και κάνανε όλοι μαζί τους "ακομμάτιστους" για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, για "να ψαρεύουν σε θολά νερά".

Νοθεύουν το ριζοσπαστισμό. Δεν θέλουν να είναι καθαρό το τι διεκδικούμε, ποιος φταίει, μαζί με ποιους πρέπει να παλέψουμε και με τι στόχο.

Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας εργατών - μικρών αυτοαπασχολουμένων - φτωχών αγροτών - φοιτητών - μαθητών - ριζοσπαστικό κομμάτι πανεπιστημιακών για να αποτραπεί η αντιλαϊκή λαίλαπα και στην ανώτατη εκπαίδευση, να ανοίξει ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Συμπορεύσου με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, για το Σοσιαλισμό».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ