ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Ιούλη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΚΚΕ αντλεί δύναμη από το λαό και σ' αυτόν λογοδοτεί

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στον Πειραιά

Την επιχείρηση που έχει στηθεί, προκειμένου να επιβληθεί ένας ολοκληρωτικός έλεγχος στη δράση των κομμάτων, στο όνομα τού να χτυπηθούν οι μίζες και η διαφθορά κατήγγειλε η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το περασμένο Σάββατο στις εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στον Πειραιά, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό, σε καμιά μορφή απαγόρευσης της πολιτικής του δράσης.

Συγκεκριμένα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είτε ζούμε στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της κρίσης, είτε ζούμε σε περίοδο που η οικονομία αναπτύσσεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό, είτε σε περίοδο ανόδου, είτε στασιμότητας του κινήματος, είτε σε περίοδο χωρίς ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είτε σε περίοδο πολέμου, είτε σε περίοδο που το καπιταλιστικό σύστημα κάνει ελιγμούς και ορισμένες παραχωρήσεις, είτε σε καταιγίδα με πολλά μποφόρ σε βάρος των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας σαν συλλογική ή ατομική επιλογή: 'Η θα πάμε με το μέρος της κυρίαρχης πολιτικής από φόβο, άγνοια ή και απογοήτευση, ή θα πάμε με το μέρος της σύγκρουσης και της ρήξης. Δεν υπάρχει μονόδρομος, ούτε πολιτικό αδιέξοδο.

Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Και προπαντός για τον εργαζόμενο νέο που υποφέρει, για τον νέο που ακόμα μορφώνεται, δεν υπάρχει ατομικός δρόμος που οδηγεί στην ευτυχία, στην απόλαυση των υλικών και πνευματικών αναγκών της ζωής. Ο θάνατός σου η ζωή μου δεν έχει θέσει στις γραμμές του ΚΚΕ.


Υποταγή και συμμόρφωση ή αντεπίθεση και ρήξη είναι το πραγματικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που στέκει μπροστά μας στον καθημερινό αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα, στην κάλπη, σήμερα και αύριο.

Αυτό το ερώτημα όλοι οι φορείς και τα γρανάζια του αστικού πολιτικού συστήματος, όλοι οι μηχανισμοί του θέλουν να το βγάλουν από το μυαλό, από κάθε διάθεση αναζήτησης που γίνεται σε ένα σημαντικό μέρος των εργατικών, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας.

Θέλουν να επιβάλουν ολοκληρωτικό έλεγχο στη δράση των κομμάτων

Συστηματικά, χέρι - χέρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια του εντεταλμένου για βρώμικες δουλειές ΛΑ.Ο.Σ., με τη βοήθεια των κομμάτων που ενδιαφέρονται να γίνουν αναγνωρισμένοι φορείς τους ενός ή του άλλου τύπου αστικής διακυβέρνησης, με ή χωρίς προσχήματα, έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες μια συστηματική προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου, με κεντρικό στόχο την "εξυγίανση και την κάθαρση της πολιτικής ζωής", όπως λένε.

Μια ελληνική επιχείρηση "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ" έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα αρκετά χρόνια μετά τη γελοιοποίηση της αντίστοιχης επιχείρησης στην Ιταλία, που έφερε στην επιφάνεια τους διάφορους Μπερλουσκόνι και Πρόντι, τους Οκέτο και Ανκίτα, τους Φίνι και μια σειρά άλλους αστούς και μικροαστούς πολιτικούς που ανέλαβαν εργολαβικά τη σύγχρονη προσαρμογή της Ιταλίας στις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου, στη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η επιχείρηση ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ δεν είναι απλώς μια παραπλανητική προπαγάνδα για το λαό, δεν είναι ούτε καν μια επιχείρηση διάδοσης πολιτικού κουτόχορτου. Είναι μια επιχείρηση σκόπιμη, επεξεργασμένη καλά σε κρατικά και εξωκρατικά επιτελεία, με μοχλό τους δύο αιώνιους τάχα αντίπαλους του πολιτικού γηπέδου, που αποβλέπει να επιβληθεί πλήρης και ολοκληρωτικός έλεγχος στη δράση των πολιτικών κομμάτων, ακόμα και εκείνων που είναι αποδεδειγμένα φιλικά στο σύστημα. Συναφής στόχος να παρεμποδιστεί με νόμους και εντολές τύπου Μανιαδάκη, η δράση των ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, και οπωσδήποτε του ΚΚΕ.


Η γνωστή μας εθνικοφροσύνη επανέρχεται με νέο προσωπείο.

Η παλιά εθνικοφροσύνη, την οποία υπηρέτησαν πιστά τα κόμματα πρόγονοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έρχεται σήμερα με άλλο όνομα και με άλλους τάχα στόχους, επίσης υποκριτικούς και παραπλανητικούς. Μπροστά στη λαϊκή αγανάκτηση, μπροστά στη δικαιολογημένη φθορά του αστικού πολιτικού συστήματος σοφίζονται τεχνάσματα με τα οποία επιδιώκουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μια να παραπλανήσουν με αναποτελεσματικά γιατροσόφια ότι τάχα κόβουν τον ομφάλιο λώρο των αστικών κομμάτων με τους επιχειρηματίες, ότι κόβουν τάχα τις μίζες και τα δωράκια, ότι θα σταματήσει ο πλουτισμός των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, και από την άλλη να επιβάλουν ένα σύγχρονο ιδιώνυμο στην υπηρεσία της δίωξης και της φίμωσης κάθε φορέα που αντιστέκεται, που θέτει το ζήτημα της πάλης για την εργατική, την λαϊκή εξουσία όπως είναι το ΚΚΕ.

Οι μηχανισμοί διαφθοράς διαβρώνουν κυρίως τα κόμματα που υπηρετούν την κερδοφορία του συστήματος

Δηλώνουμε καθαρά και απερίφραστα ότι όσο και αν είμαστε πολέμιοι κάθε μορφής διαφθοράς, άρα και κάθε μορφής εξαγοράς, εκβιασμού και χειραγώγησης, δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό, σε καμιάς μορφής απαγόρευση της πολιτικής μας δράσης με όποιο κόστος μπορεί να έχει αυτό. ΜΑΘΗΜΕΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ.


Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας:

Οι μηχανισμοί εξαγοράς και διαφθοράς μπορούν να διαβρώσουν ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ εκείνα τα κόμματα που υπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλίων, την αναπαραγωγή του κεφαλαίου, τη στήριξη του καπιταλιστικού συστήματος. Το λέμε καθαρά και απερίφραστα, δύο κόμματα στην Ελλάδα που διαδοχικά κυβερνούν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν δεσμούς ιδεολογικούς και πολιτικούς με την αστική τάξη, την ελληνική και διεθνή πλουτοκρατία, έχουν κυριολεκτικά δεσμούς αίματος. Εδώ υπάρχει το έδαφος για τη διαφθορά κομματικών και κυβερνητικών στελεχών με δωράκια που στην ουσία είναι ΜΙΖΕΣ. Τα αστικά κόμματα είναι καταδικασμένα να βρίσκονται κάτω από τον κλοιό των σχέσεων έρωτα και μίσους, που οικοδομούν τα μονοπωλιακά συγκροτήματα αλλά και οι μηχανισμοί των ανταγωνιζόμενων μεταξύ τους ιμπεριαλιστικών κρατών. Είναι καταδικασμένα περιοδικά να δέχονται την αγάπη και τη στήριξη μιας ομάδας ή ομάδων επιχειρηματιών. Να δέχονται την μήνι τους όταν εξυπηρετούν άλλους επιχειρηματίες ανταγωνιστές τους. Είναι καταδικασμένα να δέχονται χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, πότε να τα ανεβάζουν στα ύψη και πότε να τους ρίχνουν στα βάθη. Η πλουτοκρατία μπορεί να είναι με τη ΝΔ σε μια φάση, με το ΠΑΣΟΚ την άλλη.

Οσοι νόμοι και να γίνουν, όσοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και αν γίνουν, το μόνο που θα προσφέρουν είναι να ξεγελούν το λαό. Η μόνη δυσκολία που έχουν τα αστικά κόμματα είναι ότι κάθε φορά θα πρέπει να βρίσκουν τα παραθυράκια, ώστε τα ίδια τα κόμματα να μην τηρούν νόμους που υποστηρίζουν και ψηφίζουν. Αλλά μπρος στα κάλλη της εξουσίας, τι είναι ο πόνος;

Δεν είναι μικρή η ευθύνη των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που είτε από συμφέρον είτε από δέος, μπαίνουν στο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού, υιοθετώντας επίσημα τον έλεγχο της δράσης και μάλιστα της εσωτερικής ζωής των κομμάτων, στο όνομα να αποδείξουν ότι έχουν καθαρά χέρια, ανεξάρτητα ποια πολιτική και στάση κρατούν στα μεγάλα και οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Αλλωστε, πρόκειται για κόμματα που έχουν πολύ χαλαρούς δεσμούς έως και εντελώς περιστασιακούς ή ανύπαρκτους με την όποια κομματική βάση έχουν διαμορφώσει.

Είμαστε αδέσμευτοι από τις πρακτικές και τους στόχους του αστικού πολιτικού συστήματος

Δηλώνουμε καθαρά και απερίφραστα: Ενενήντα ένα χρόνια τώρα δώσαμε και δίνουμε αποδείξεις ότι είμαστε πολέμιοι κάθε αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής, αντίπαλοι του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Ενενήντα ένα χρόνια δηλώνουμε, και ανάλογα πράττουμε, ότι μια κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ζήσει δίχως εργατική τάξη, εργαζόμενο λαό.

Ενενήντα ένα χρόνια δηλώνουμε καθαρά με το Πρόγραμμα και το Καταστατικό μας, με τη στρατηγική μας που επεξεργάζονται τα συνέδριά μας, με την πρακτική μας δράση ότι η καπιταλιστική ιδιοκτησία πρέπει να περάσει στα χέρια του λαού. Αυτό θα γίνει όταν αυτός το αποφασίσει, όταν δεν μπορεί να ζει πια με τον ίδιο τρόπο που ζει έως σήμερα, όταν οι επάνω χάνουν τη δυνατότητα να ζουν και να ηγεμονεύουν όπως γίνεται έως σήμερα.

Ξέρουμε καλά ότι, για να τα βγάλουμε πέρα στην αποστολή μας, πρέπει να είμαστε ολοκληρωτικά αδέσμευτοι από τις αρχές και τις πρακτικές, από τους στόχους και τους σκοπούς του αστικού πολιτικού συστήματος, δεν πρέπει να έχουμε κανένα διάδρομο επηρεασμού και εξάρτησης από το μεγάλο κεφάλαιο.

Γι' αυτό και επιχειρούμε, με δικό μας ανεξάρτητο τρόπο, να αποκτούμε οικονομικές δυνατότητες, για να καθορίζουμε απερίσπαστα το εύρος, το είδος, την έκταση και το βάθος της οικονομικής μας δραστηριότητας.

Για μας, η κύρια πηγή χρηματοδότησης είναι οι εισφορές των μελών του κόμματος, οι προσφορές των φίλων και οπαδών, οι προσφορές κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου ακόμα και φορέα που κατανοεί την ανάγκη να υπάρχει ΚΚΕ, να δρα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα ή σε ένα μέρος μαζί μας. Οι δραστηριότητές μας για απόκτηση οικονομικών μέσων, πρέπει να είναι, και είναι, αδέσμευτες πολιτικά από τους επιχειρηματίες, δεν υποτάσσουμε την πολιτική μας στο οικονομικό όφελος.

Για μας πηγή χρηματοδότησης είναι οι αποζημιώσεις των στελεχών και μελών του Κόμματος που έχουν δημόσια αξιώματα και από αυτά προκύπτει μικρή ή μεγάλη αποζημίωση.

Εμείς από την πρώτη στιγμή που κατακτήσαμε, με το σπαθί μας, τη νόμιμη δράση, το 1974, δώσαμε βάρος όχι μόνο να έχουμε έσοδα ικανά να στηρίξουμε τον αγώνα μας στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε ανεπηρέαστοι από κάθε μορφής εκβιασμό ή προσπάθεια περιορισμού της δράσης μας με έμμεσο τρόπο. Γι' αυτό και με τη βοήθεια των μελών του Κόμματος, την εθελοντική προσφορά και τα κόκκινα μεροκάματα, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που παρέχεται, να αποκτούμε δικά μας κομματικά γραφεία, εκδοτικό μηχανισμό για το "Ριζοσπάστη" και την έκδοση πολιτικού βιβλίου και πολιτιστικού υλικού, για τις ανάγκες της προπαγάνδας, που σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερες από ποτέ. Με τον ίδιο καθαρό τρόπο, ζητάμε από πρόσωπα και φορείς οικονομική συνδρομή για το νέο κτίριο του Κόμματος, που θα στεγάσει το πολύτιμο ιστορικό μας αρχείο, το οποίο θα αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο ευρύτερα για ερευνητές, για μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, για τον εργάτη και την εργάτρια που θέλει να έχει πρόσβαση στις πηγές, ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και ανταλλάγματα.

Δεν υποτάσσουμε τη στρατηγική μας σε πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη

Η κρατική επιχορήγηση που δίνεται σε όλα τα κόμματα είναι μια πηγή εσόδων για μας, την αποδεχτήκαμε για δύο λόγους: Πρώτο γιατί μας δίνεται χωρίς καμία δέσμευση στην πολιτική μας δράση, και δεύτερο γιατί είναι ένα μέσο για να αμβλύνονται, ως ένα βαθμό, οι ανισότητες που υπάρχουν στις ευκαιρίες και δυνατότητες των κομμάτων να διαδίδουν την πολιτική, τις θέσεις τους.

Δεν πρόκειται, χάριν της κρατικής επιχορήγησης, να βάλουμε νερό στο κρασί μας.

Οσο και να μας σφίξουν οικονομικά με ανέντιμους όρους και εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποτάξουμε τη στρατηγική, την ιδεολογία μας, την πάλη για το σοσιαλισμό σε πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη. Εχουμε εμπιστοσύνη στη στήριξη του ελληνικού λαού, που σήμερα - όσο και αν ζει την παραπλάνηση στο πετσί του - είναι πιο έμπειρος. Δε θα ξεμείνουμε από οικονομικές δυνατότητες, δεν πρόκειται να βάλουμε φραγμό στο βασικό σκοπό μας, να γίνει εργατική υπόθεση η στρατηγική μας, να γίνει υπόθεση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα μικρομάγαζα και τη φτωχή αγροτιά.

Δηλώνουμε ότι δεν πιστεύουμε στην αξία της αστικής δημοκρατίας, ακόμα και στην πιο ήπια εκδοχή της. Πολύ περισσότερο που τα τελευταία χρόνια, μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την αλλαγή της δομής του ΝΑΤΟ, μετά το πέρασμα στους τρομονόμους των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν καταργηθεί και τυπικά νόμοι που κατοχύρωναν ορισμένες αστικές δημοκρατικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα.

Η αστική δημοκρατία, ακόμα και στην πιο ήπια έκφρασή της, είναι ωφέλιμη πριν απ' όλα στα αστικά κόμματα, όπως είναι σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που πότε χρησιμοποιούν την επίφαση της δημοκρατίας για να παραπλανούν και να εξαγοράζουν και πότε, όπως σήμερα, την κάνουν ακόμα χειρότερη για να τρομοκρατούν και να υποτάσσουν. Εμείς ακόμα και σε δύσκολες φάσεις της Ιστορίας μας, όταν η πίεση του συστήματος ασκούσε επιρροή και σε μια μερίδα των στελεχών μας, ποτέ δε διακηρύξαμε πίστη στην αστική δημοκρατία, ποτέ δε δηλώσαμε ότι ο σκοπός μας είναι η ανώφελη και εξωπραγματική επιδίωξη της εξυγίανσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Αλλωστε, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που έχουν τάξει να υπηρετούν αυτόν τον οπισθοδρομικό στόχο, οι οπορτουνιστές και το νέο φρούτο των οικολόγων που δεν έχει καμία σχέση με τον ταξικό αγώνα για το περιβάλλον, την οικολογία, τον εργαζόμενο άνθρωπο.

ΚΥΡΙΟΙ, ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ: Δεν πρόκειται να σας συνδράμουμε στην κάλπικη επιχείρησή σας να συγκαλύψετε τους ακατάλυτους δεσμούς σας με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν πρόκειται να σας συνδράμουμε σε μια επιχείρηση παραπλάνησης για την κάθαρση της πολιτικής ζωής από τις μίζες και τον πλουτισμό.

Τα ίδια έλεγαν οι συνεργάτες των Γερμανών...

Ψηφίστε όσους νόμους θέλετε, εμείς δεν πρόκειται να πέσουμε στα χέρια σας, δεν πρόκειται να μας επιβάλετε να αλλάξουμε το Καταστατικό μας, να αλλάξουμε τη σχέση του Κόμματος με τα μέλη του και το λαό. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε κόμμα κρατικοδίαιτο, να κάνουμε υποχωρήσεις για να εξασφαλίσουμε κάποια χρήματα, δηλαδή δεν πρόκειται να εξαγοραστούμε.

Δε δεχόμαστε να μας καθορίζετε αν πρέπει ή όχι να χρηματοδοτούμε τις εκδόσεις μας, την προπαγάνδα μας με τα σύγχρονα μέσα που αυτή απαιτεί. Βεβαίως, δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητές μας, οι περιορισμοί καθορίζονται από την έκταση και το βάθος του λαού, από τις οικονομικές δυνατότητες των λαϊκών στρωμάτων.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: Οτι ο πόλεμος κατά του ΚΚΕ πάντα, στο κοντινό και στο απώτερο παρελθόν, ήταν και πόλεμος κατά της δυνατότητάς του να έχει αυτοτέλεια οικονομικών πόρων.

ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ.

Θυμίζουμε στους παλαιότερους και γνωστοποιούμε στους νεότερους την πολιτική της 4ηςΑυγούστου, που τάιζε ρετσινόλαδο και απειλούσε εργαζόμενους ότι θα τιμωρηθούν βαριά αν συνδράμουν στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ, που δρούσαν εκείνη την περίοδο, γιατί τα έσοδα προορίζονταν για τον πλουτισμό του ΚΚΕ και των στελεχών του. Ποιων στελεχών; Αυτών που άντεξαν τα απίστευτα βασανιστήρια, που δολοφονήθηκαν, που στάλθηκαν στην ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ και σε άλλους τόπους εξορίας, για να παραδοθούν στους κατακτητές, όσοι δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Τα ίδια έλεγαν οι συνεργάτες των Γερμανών, στελέχη των αστικών κομμάτων, για την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στα χρόνια της Κατοχής, την περίοδο εκείνη που χιλιάδες κομμουνιστές έβαφαν με το αίμα τους τα βουνά της Ελλάδας και τους κάμπους, καθοδηγητές και αιμοδότες της ένδοξης Αντίστασης του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Τα ίδια έλεγαν για τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ ότι βγαίνουν στα βουνά και ότι δέχονται βροχή από εγγλέζικες λίρες.

ΚΥΡΙΟΙ, ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΩΣ ΤΟ 1991.

Τι δεν είπατε, ότι είμαστε πράκτορες της Μόσχας, ότι παλεύουμε ως πληρωμένοι υπάλληλοι της Διεθνούς, ότι είμαστε επαγγελματίες κομμουνιστές με στόχο τον πλουτισμό.

Τα είπατε και τα λέτε ακόμα για ένα Κόμμα που τα μέλη και τα στελέχη του, φίλοι και συνεργαζόμενοι γέμισαν τις εξορίες και τις φυλακές, που έφτασαν στο εκτελεστικό απόσπασμα και δε δέχτηκαν να βάλουν μια υπογραφή, προκειμένου να κερδίσουν τη ζωή τους.

Εχετε δει πληρωμένους πράκτορες μαζικά να πεθαίνουν, μαζικά να δέχονται τα πιο φρικτά βασανιστήρια και να μην υποκύπτουν;

Δε μας βάζετε στο χέρι!

Το ΚΚΕ ήταν και είναι πατριωτικό και διεθνιστικό κόμμα. Τη δύναμη και το θάρρος του την αντλεί βεβαίως από την ιδεολογία και το πρόγραμμά του, από το διεθνισμό του, πάνω απ' όλα όμως αναπαράγει τη δύναμή του, την καλλιεργεί και την αναπτύσσει, γιατί είναι αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού. Σ' αυτόν λογοδοτεί, από τον ελληνικό λαό αντλεί δύναμη, ο ελληνικός λαός καθορίζει πόσο ισχυρό θα είναι ή θα γίνεται το ΚΚΕ.

Για σας επιφυλάσσουμε μόνο την πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική αναμέτρηση, την πολεμική με επιχειρήματα, αυτή είναι η απάντησή μας στα ανέντιμα μέσα που χρησιμοποιείτε, αυτή είναι η απάντησή μας στις προκλήσεις σας.

ΔΕ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ: Η ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ