ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Απρίλη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική εξόρμηση για την πρόταση του Κόμματος

Σήμερα, Κυριακή

-- Στις 10 π.μ. συγκέντρωση στην Αρτέμιδα, αίθουσα Δημ. Συμβουλίου, 5η στάση Βραυρώνας, με ομιλητή τον Συρίγο Βάλσαμο, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 11 π.μ. συγκέντρωση στο Μαρκόπουλο, στον πολυχώρο του κινηματογράφου «ΑΡΤΕΜΙΣ», πλ. Μαρκοπούλου, με ομιλητή τον Χ. Κατσώτη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 11 π.μ. συγκέντρωση στην Πεύκη, στο Δημαρχείο, αίθουσα «Μαν. Αναγνωστάκη», με ομιλήτρια την Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 11 π.μ. συγκέντρωση των ΚΟΒ ιδιωτικών υπαλλήλων στην αίθουσα λογιστών, Κάνιγγος 27, με ομιλητή τον Γ. Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στον Αλιμο, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, με ομιλήτρια την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια, στο πνευματικό κέντρο Χαλκηδόνας, με ομιλήτρια την Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στις 10.30 π.μ. σε συγκέντρωση των οδηγών φορτηγών στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά θα μιλήσει ο Τ. Στουραΐτης, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 12.30 μ.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων σε ναυτιλιακές εταιρείες στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά θα μιλήσει ο Δ. Μπουρνάς, στέλεχος του Κόμματος.

Αύριο Δευτέρα

-- Στις 9 π.μ. σε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Βοτανικό θα μιλήσει ο Γ. Τόλης, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στο Εθνικό ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων με την Σπυρέττα Παναγή, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 5 μ.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων της Αχτίδας Επισιτισμού - Τουρισμού της ΚΟ Αττικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων (πλ. Κάνιγγος), θα μιλήσει ο Κ. Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής, στην αίθουσα του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Σωκράτους 23, 4οςόροφος) θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Σωματείου Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27) θα μιλήσει ο Χ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Κηφισιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Π. Παπαγεωργόπουλος, μέλος του γραφείου της ΕΠ.

Την Τρίτη 9/4

-- Στις 12 μ. περιοδεία στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ (οδός Καρόλου) με την Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στη 1 μ.μ. περιοδεία στα ΕΛΤΑ Πατησίων με τον Σπ. Μπότση, μέλος της ΕΠ.

Την Τετάρτη 10/4

-- Στις 9 π.μ. σε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ.

Πατριδογνωμόνιο
Γεννήματα της άνοιξης

Πήρε να φουντώνει η άνοιξη με τα αναμενόμενα και πάντα ερμηνευμένα υποκειμενικά, σκαμπανευάσματά της. Σα να φεύγει η μυρουδιά της ναφθαλίνης, βαριά αλλά πάντα με κείνη την οικεία θαλπωρή της οικειακής στοργής. Ο πολιτισμός ενός λαού επιμένω πως φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις συμφορές, τις φυσικές καταστροφές, τις ήττες, αλλά κυρίως τις νίκες του. Και του μεμονωμένου ανθρώπου η κουλτούρα αναδύεται από τον τρόπο που τελετουργεί εσωτερικά κι εξωτερικά στο πένθος, την αρρώστια και τον πόνο του.

Ο νόμος με την πρωταρχική του σημασία, είναι σύντροφοί μου σύμβαση που συνάπτουν μεταξύ τους τα πολιτικά ζώα, δηλαδή οι άνθρωποι κατά την Αριστοτέλεια επισήμανση. Είναι σχέση. Αλληλεξάρτησης κι αλληλεπίδρασης. Κοινωνία. Είναι μέτρο κρίσιμο και άθροισμα βουλήσεων, όχι επιθυμιών. Ισορροπία. Μαγική λέξη. Ισον και ροπή.

Σε περιόδους φθοροποιούς, επιβιωτικά κρίσιμους, όταν η βαρβαρότητα γίνεται τρέχουσα πρακτική κι αισθητική επιλογή, η εξίσωση που λύνει τον κόμπο του σκοταδιού, το φως, απαιτεί όλες τις πράξεις και τον κόπο των ανθρώπων να μείνουν στην πλευρά του ωραίου. Η θύελλα, η καταιγίδα, η κακοκαιρία, το απέραντο νερό που γίνεται χιόνι και βαραίνει τις κεφαλές των ψηλότερων βουνών, δίνει την άνοιξη χειμάρρους και ποτάμια οργίλα, φουσκωμένα θεριά, ικανά να εξαφανίσουν πόλεις και χωριά κάτω από τη βραχολάσπη που απομένει. Το μεγαλείο του συλλογικού ανθρώπου, είναι αυτό που φτιάχνει τα φράγματα. Που σκάβει κι αρδεύει. Που φτιάχνει πλεούμενα από ξύλο αλλά κι από βαρύ μέταλλο, θρέφεται και ταξιδεύει, μοιράζεται πλούτο και γνώση για να μπορεί να φτιάχνει Λόγο και Μουσική.

Ο νόμος του δίκιου του εργάτη ισορροπεί τη δύναμη με την ανάγκη. Κάπου εκεί, στο ξεχώρισμα του δικαιώματος από την κατάχρηση δικαιώματος, στη διάκριση της άμυνας από την υπέρβαση του ορίου αμύνης, κάπου ανάμεσα στο λάθος που πληρώνεις ο ίδιος κι αυτό το μοιραίο για τους άλλους, εκεί στέκεται ο ωραίος αγώνας. Ακόμα και μετά τον πόλεμο, τη μάχη, τη νίκη ή την ήττα, αυτός ο νόμος δεν καταπατιέται χωρίς τη βεβαιότητα ότι ο ήλιος της δικαιοσύνης είναι νοητός. Αλλά χωρίς δρεπάνι και σφυρί γεννήματα του ήλιου δεν υπάρχουν. Καλή σοδιά σύντροφοι στο Δέκατο Ενατο, με νου και καρδιά υψωμένη σε γροθιά.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Για τις εξελίξεις σε ΑΟΖ - Ενέργεια

Με θέμα «Οι αντιθέσεις για την Ενέργεια - ΑΟΖ Ιονίου, οι Θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνεται εκδήλωση - συζήτηση σήμερα Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Μ. Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις - συζητήσεις για τις Θέσεις της ΚΕ
  • Αύριο Δευτέρα, στην Πάτρα, στις 8 μ.μ. στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο, θα μιλήσει ο Σπ. Μπέτσης, γραμματέας της ΑΕ.
  • Αύριο Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στο Καμάρι της Σαντορίνης.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ