ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Απρίλη 2013
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Αναδεικνύοντας την ανάγκη συντονισμού με όλο το λαό, οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» οργανώνουν την Τρίτη συγκέντρωση μαζί με ασθενείς, συνταξιούχους, ανέργους

Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που θα κορυφωθούν στις 17 Απρίλη 2013 με εξάωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Τις κινητοποιήσεις αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Στα πλαίσια της απόφασης της ΠΟΕΔΗΝ θα γίνουν οι παρακάτω κινητοποιήσεις:

  • Στις 11 Απρίλη 2013 θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από τις ΥΠΕ, ώρα 11 π.μ.
  • Στις 17 Απρίλη 2013 θα γίνει 6ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στην Αττική και στις ΥΠΕ στις υπόλοιπες περιφέρειες στις 11 π.μ.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται σε μια περίοδο που, αφ' ενός, όλο και περισσότερες εργατικές - λαϊκές οικογένειες στερούνται βασικές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σταματούν θεραπείες γιατί δεν αντέχουν το κόστος, «εισπράττουν» τις συνέπειες των υποβαθμισμένων δημόσιων δομών Υγείας. Αφ' ετέρου, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της λεγόμενης «εξυγίανσης» του δημόσιου τομέα Υγείας, απολύσεις, «αξιολογήσεις» των ίδιων και των ιδρυμάτων στο όνομα του κόστους - οφέλους, απλήρωτες εφημερίες, εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς. Δηλαδή, τόσο οι εργαζόμενοι του κλάδου όσο και οι ασθενείς, οι συνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πολιτικής που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα, προστατεύει την επιχειρηματική δράση σε αυτή.

Ο συντονισμός του αγώνα όλων των λαϊκών στρωμάτων, για Υγεία δωρεάν για όλο το λαό, είναι σήμερα ανάγκη όσο ποτέ. Το να έχουν σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα οι υγειονομικοί είναι προϋπόθεση για να έχει ο λαός ασφαλείς, σύγχρονες, ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας. Από την άλλη μεριά, η εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών συνδέεται με την πάλη για να έχει ο λαός ανεμπόδιστη πρόσβαση στη διάγνωση, στην εξέταση, στη θεραπεία, στο φάρμακο.

Μαζί με ασθενείς, συνταξιούχους, ανασφάλιστους

Ετσι, ξεχωριστή σημασία έχει η πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» -στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου- να οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με ασθενείς, ανασφάλιστους, ανέργους.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 9 Απρίλη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και στη συνέχεια στον κόμβο του «Χίλτον» στις 9 π.μ. και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα Σωματεία Νοσοκομείων 1ηςΥγειονομικής Περιφέρειας, σε Συλλόγους Ασθενών, Ενώσεις Συνταξιούχων, Συλλόγους Γυναικών και Λαϊκές Επιτροπές.


Προσφορές

Μέλη και φίλοι των εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Νιούκαστελ και «ΑΤΛΑΣ» Σίδνεϊ προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών 6.000 δολάρια Αυστραλίας προς τιμή του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος.

«Πιστεύουμε - σημειώνουν - ότι το 19ο Συνέδριο θα είναι ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για τους κομμουνιστές, αλλά για ολόκληρη την εργατική τάξη και θα σταθεί σταθμός για την παραπέρα ανάπτυξη, συσπείρωση και δυνάμωμα του ταξικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος που είναι απαραίτητα για μια νικηφόρα αντεπίθεση ενάντια στη λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, η τρικομματική κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ».

-- Ο σ. Λευτέρης Τσέλιος προσφέρει 500 ευρώ στην ΝΟ Ηλείας για την επιτυχία του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

-- Ο συναγωνιστής Λάμπρος Τσίρης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, 50 ευρώ για την επιτυχία του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

-- Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βέροιας πρόσφερε 200 ευρώ προς τιμή του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω Συνοικιακής ΚΟΒ της Βέροιας.

-- Τους αγωνιστές, στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και όλους τους αγωνιστές όπου Γης και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, τους βάζω μέσα στην αγκαλιά μου και προσφέρω, μέσω ΝΕ Σερρών, για το 19ο Συνέδριο, 400 ευρώ.

Εύχομαι την πιο όμορφη και ειρηνική επιτυχία. Γεια χαρά σας σύντροφοι και κουράγιο, με ανίκητη, πάντα, την ελπίδα.

Βερβεράκης Δημήτριος (Νέα Ζίχνη),

ένας Μακρονησιώτης βαριά τραυματισμένος στα γεγονότα της Μακρονήσου


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
φωτό

Με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του συντρόφου ΤΑΚΗ ΤΣΟΓΚΑ και ενόψει του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Νικολέτα Λιόλιου

***

φωτό 1

Πέρασαν 7 χρόνια που «έφυγε» ο ΜΑΡΙΝΟΣ (ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ) μου. Στη μνήμη του, για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

Η σύντροφός του, Τούλα, και τα παιδιά

***

Την Κυριακή 14/4 γίνεται το μνημόσυνο του αγαπημένου μου συζύγου ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, στο Α' Νεκροταφείο, ώρα 10 π.μ.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του, Κούλα, προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

φωτο

Στις 14 Απριλίου 2013, ημέρα Κυριακή θα γίνει στο Ανω Κοτσανόπουλο Πρεβέζης το 40ήμερο μνημόσυνο του ΚΩΣΤΑ ΜΠΕΛΛΟΥ, αξέχαστου συζύγου, πατέρα και παππού, που «έφυγε» από κοντά μας στις 10 Μαρτίου 2013. Στη μνήμη του η σύζυγός του Βασιλεία, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν το ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου πάλεψε σ' όλη του τη ζωή.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
Σήμερα, Κυριακή

Οι Οργανώσεις Νέου Ηρακλείου, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ στο Νέο Ηράκλειο, με θέμα «Βάλε στο περιθώριο την Χ-Α και το σύστημα που τη γεννά». Ομιλήτρια Ελένη Μυτικάρη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αύριο, Δευτέρα

Οι ΟΒ Φιλολογίας, Ιστορίας - Εθνολογίας, Παρευξείνιων και Πολιτικών Επιστημών Κομοτηνής, στις 7.30 μ.μ., στην παλιά Νομική με θέμα «οι πολιτικές εξελίξεις και οι Θέσεις του ΚΚΕ». Ομιλητής Αριστείδης Θάνος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η ΟΒ ΣΤΕΓ Λάρισας, με θέμα «η αγροτική οικονομία και το μέλλον των αποφοίτων των γεωτεχνικών σχολών».

Η ΟΒ ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, με θέμα «μαζικός, λαϊκός αθλητισμός στην υπηρεσία του λαού και όχι εμπόρευμα του καπιταλισμού». Ομιλητής Γ. Καΐκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Τρίτη, 9 Απρίλη

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Φλώρινας, στις 3 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, με θέμα «Μαρξιστές δάσκαλοι: Δημήτρης Γληνός, Ρόζα Ιμβριώτη, Μέλπω Αξιώτη - Ο ρόλος του παιδαγωγού στις μέρες μας». Ομιλητές Ιφιγένεια Βαμβακίδου, καθηγήτρια του τμήματος Νηπιαγωγών και Εύη Τσαχειρίδου, στέλεχος της ΚΝΕ.

Η ΟΒ Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο Α, με θέμα «οι εξελίξεις στην αγροτική οικονομία - Ποιες δυνατότητες υπάρχουν προς όφελος του λαού - Η πρόταση του ΚΚΕ». Ομιλητής Χρήστος Τρέλλης, γεωπόνος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Η ΟΒ Κοινωνικής Διοίκησης Κομοτηνής, στις 6 μ.μ., στο «ΣΤΕΚΙ» (περιοχή φρουρίου), με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ. Ομιλητής Αργύρης Μπαλέρμπας, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

Η ΟΒ ΣΤΕΦ Λάρισας, με θέμα «αντιμετώπιση της ανεργίας και της αναδουλειάς στον κλάδο των κατασκευών. Η πρόταση του ΚΚΕ για την ανάπτυξη του κλάδου». Ομιλητής Γιώργος Βαλώζος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Η Οργάνωση ΤΕΙ Τρικάλων, με θέμα «αντιμετώπιση της ανεργίας και της αναδουλειάς στον κλάδο των κατασκευών. Η πρόταση του ΚΚΕ για την ανάπτυξη του κλάδου». Θα μιλήσει η Ειρήνη Πετράκη, αρχιτέκτονας, στέλεχος του ΚΚΕ.

Η ΟΒ Πολυτεχνείου Βόλου, με θέμα «γραμμή ενσωμάτωσης ή ανατροπής; Η πείρα της Αργεντινής». Ομιλητής Θοδωρής Αναπλιώτης, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Η ΟΒ Δικτύων Βόλου, με θέμα «Νέοι δρόμοι για την ενημέρωση, νέοι δρόμοι για τη χειραγώγηση». Ομιλητής Αχιλλέας Σίμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Η OB ΠΤΕΑ - ΙΑΚΑ Βόλου, με θέμα «οι εξελίξεις στην ειδική αγωγή και οι θέσεις του ΚΚΕ». Ομιλήτρια Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ