ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ξεκουμπιστούν από όλη τη χώρα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί!

Μαζικό συλλαλητήριο - μήνυμα ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου «George W. Bush» το περασμένο Σάββατο

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George W. Bush» στο λιμάνι του Πειραιά και στη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στάλθηκε από το μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, το πρωί του Σαββάτου 4 Φλεβάρη.

Οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχθούν τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, τη συμμετοχή στο αιματοκύλισμα άλλων λαών, αλλά και το να γίνει ο λαός μας στόχος άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Μάκης Παπαδόπουλος και Θοδωρής Χιώνης. Επίσης, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στη Β' Πειραιά, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, άλλοι υποψήφιοι με το ΚΚΕ στην Α' και Β' Πειραιά, και ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο απηύθυνε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος στην Α' Πειραιά. Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους του Πειραιά, οι οποίοι δονήθηκαν από αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «Καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή, να φύγουν οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί». Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι, ακριβώς απέναντι από το σημείο που ήταν αγκυροβολημένο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «G. Bush».

Απέναντι από το αεροπλανοφόρο
Απέναντι από το αεροπλανοφόρο
Οι φωνές, αλλά και μια ναυτική φωτοβολίδα έφτασαν μέχρι το ανεπιθύμητο αεροπλανοφόρο, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι η παρουσία του δεν είναι ανεκτή από τον λαό της πόλης.

Ανεπιθύμητοι σε όλη τη χώρα οι ιμπεριαλιστές!

Ο Ν. Αμπατιέλος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες που το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο θα δέσει σε ελληνικό λιμάνι.

Είναι επίσης η δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο - από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία - που αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, με την τεράστια δύναμη συνοδείας του, αναμένεται να βρεθεί στο Βόρειο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα στη Σούδα της Κρήτης αναμένεται το επόμενο διάστημα να δέσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Charles de Gaulle", που και αυτό είχε κάνει τη στάση του πριν από κάποιους μήνες στον Πειραιά, με την κατάλληλη "υποδοχή" τότε από το εργατικό κίνημα της πόλης...

Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος και Καβάλα είναι τα 5 λιμάνια που οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τουλάχιστον έως τα τέλη του 2028 για διεκπεραιώσεις στρατιωτικών τους φορτίων και πολεμοφοδίων προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία!

Και τα λιμάνια θα προσαρμοστούν αναλόγως...

Φράχτες, συρματοπλέγματα, επιτήρηση, φακέλωμα, τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους.

Αλλωστε, το λιμάνι του Πειραιά είναι ήδη στο μάτι του κυκλώνα μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ανταγωνισμών ανάμεσα και σε καπιταλιστικά κράτη.

Διόλου τυχαία συγκαταλέγεται σε λίστα των ΗΠΑ με σημεία της ελληνικής επικράτειας κρίσιμης γι' αυτές σημασίας, όπου έχουν ανθρώπους τους και στα οποία θέλουν να ελέγχουν ποιος μπαίνει και τι κάνει.

Μέσα στο λιμάνι του Πειραιά έχει αναπτυχθεί, μια ανάσα από τους Κινέζους της COSCO, το κλιμάκιο της Διοίκησης Χερσαίων Αναπτύξεων και Διανομών των ΗΠΑ.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όταν στο λιμάνι του Πειραιά, συνολικά στο Αιγαίο, σουλατσάρουν ΝΑΤΟικά πλοία που κάνουν μία στάση και ετοιμάζονται για να υλοποιούν τα δολοφονικά τους σχέδια.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι οι ιμπεριαλιστές είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά.

Να ξεκουμπιστούν από όλη τη χώρα! (...)

Σίγουρα, κάθε εργαζόμενος μπορεί σήμερα να καταλάβει καλύτερα αυτό που χρόνια λέει το ΚΚΕ.

Οι περιβόητοι "ισχυροί σύμμαχοι", το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όχι απλώς δεν μας εξασφαλίζουν αλλά είναι ακριβώς η πολιτική αυτή που δημιουργεί τους κινδύνους.

Η πολιτική της ταύτισης με τους σχεδιασμούς τους, που ακολουθεί η ελληνική αστική τάξη για τα δικά της συμφέροντα, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ενδεχομένως να μην είναι πλατιά γνωστό και πρέπει να γίνει πως το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα, αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως πεδίο ανάπτυξης των δυνάμεών του, αυτό που βλέπουμε και τώρα και που, εκτός των άλλων, ευνοεί και τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Πολύ περισσότερο, το ΝΑΤΟ και οι υποστηριχτές του μιλούν για "ΝΑΤΟικό έδαφος", που συνιστά καταπάτηση της κυριαρχίας, με κουμανταδόρο τα επιτελεία αυτής της δολοφονικής συμμαχίας.

Και σε αυτήν την υπόθεση έχουν άξιους υποστηριχτές όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα - θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να κρυφτεί αλλά δεν μπορεί, όλο και της ξεφεύγουν κουβέντες -, οι πρόσφατες αναφορές του Μητσοτάκη για "ΝΑΤΟικά νησιά" στο Αιγαίο! Ετσι τα χαρακτήρισε (...)

Τόσο στους δρόμους όσο και στις επερχόμενες κάλπες κρίνεται και το αν θα δοθεί "λευκή επιταγή" από τον λαό στην επόμενη κυβέρνηση, για να εμπλακεί ακόμη βαθύτερα η χώρα στα πολεμικά αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή.

Ποιος θα αποτρέψει αυτά τα σχέδια;

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν αφήσει σπιθαμή για σπιθαμή στην Ελλάδα που να μην την έχουν δώσει για τις ΝΑΤΟικές πολεμικές ανάγκες, που έχουν χρεώσει τον ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια για τους επιθετικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ;

`Η το ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή του πολέμου δεν διάλεξε "ληστή", δυναμώνοντας καθημερινά τον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν όλες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από το εξωτερικό, να πάψουμε να στέλνουμε εξοπλισμό στην Ουκρανία, στη Σαουδική Αραβία και αλλού.

Το ΚΚΕ είναι για τον λαό η ασπίδα του για το σήμερα και η ελπίδα του για το αύριο!

Γιατί ακριβώς αναδεικνύει την ανάγκη ο αγώνας για την ειρήνη να συνδεθεί με την πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ο αγώνας ενάντια στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο να βρει διέξοδο στη δίκαιη λαϊκή πάλη που θα βάλει τέρμα στις αιτίες που τον γεννούν.

Για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος με τον λαό να έχει στα χέρια του τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας στη χώρα μας, στις άλλες γειτονικές χώρες, στην Ευρώπη, στον κόσμο».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ