ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα αποφασιστικής συμπόρευσης μαζί με το ΚΚΕ

Σε εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης μίλησε ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, μίλησε χτες το πρωί ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος, με σύνθημα «Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία, για την εξουσία».

Το στέλεχος του Κόμματος συζήτησε με τους εργαζόμενους γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις, με επίκεντρο το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει η κυβέρνηση με το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, για τη σημασία που έχει να δοθεί με επιτυχία η μάχη της πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη και για την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Οπως είπε ο Κ. Παρασκευάς, «η κυβέρνηση επιχειρεί αυτές τις μέρες να διαπράξει ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης, χτυπώντας τη δυνατότητα των εργατών να κάνουν απεργία. Και αυτό το κάνει γιατί θέλει, για λογαριασμό του κεφαλαίου, των επιχειρηματιών, να αφαιρέσει κάθε δυνατότητα του εργάτη να μπορεί να παλέψει για το μεροκάματο, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, να παλέψει για να βελτιώσει τη ζωή του. Θέλει τον εργάτη υποταγμένο, να δουλεύει μέρα - νύχτα, χωρίς κανένα δικαίωμα. Γι' αυτό χτυπάει τη δυνατότητα να παλεύει οργανωμένα, συλλογικά. Να έχει το δικό του "όπλο", που είναι η απεργία.

(...) Είναι ώρα ευθύνης για όλους απέναντι στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας, απέναντι στην ίδια μας τη ζωή. Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη διαπραχθεί αυτό το έγκλημα σε βάρος μας. Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί σε πανστρατιά κινητοποίησης όλους τους εργαζόμενους. Και πρώτους απ' όλους εσάς που δουλεύετε σ' αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις και βλέπετε με τα ίδια σας τα μάτια ποιος είναι ο πλούτος που βγαίνει με τη δική σας τη δουλειά, ενώ την ίδια ώρα ζείτε κι εσείς όπως και οι άλλοι εργάτες μέσα στη φτώχεια, μέσα στη δυστυχία, μέσα στην εκμετάλλευση».

Κάλεσε τους εργάτες να συμμετάσχουν στην απεργία στις 14 του Δεκέμβρη, να δίνουν καθημερινά το «παρών» στους αγώνες και να είναι σε πλήρη ετοιμότητα να απαντήσουν σε κάθε νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Προέτρεψε, επίσης, τους εργαζόμενους να διδαχθούν από την πείρα του εργατικού κινήματος, και σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι θα καταργήσουν, όπως έκαναν και στο παρελθόν, κάθε αντεργατικό εμπόδιο. Οι απεργίες αποφασίσθηκαν από αυτούς που είχαν το θάρρος, το κουράγιο, τη δύναμη και μπήκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης. Ο μεγάλος Μάης του '36 δεν έγινε με την άδεια της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Εγινε κόντρα σε όλους αυτούς τους καταπιεστές. Αυτές ήταν οι απεργίες που έμειναν στην Ιστορία, οι μεγάλοι αγώνες που δείχνουν το δρόμο και για μας σήμερα».

Αποκάλυψε, επίσης, το ρόλο της ΝΔ και επέστησε την προσοχή στους εργαζόμενους να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, να μην παρασυρθούν. Οπως είπε, «η ΝΔ σκυλιάζει γιατί πήρε πίσω την τροπολογία η κυβέρνηση για να την ξαναφέρει. Την κατηγορεί για ασυνέπεια και παλινωδία. Και από αυτήν την τοποθέτηση της ΝΔ επιβεβαιώνεται και αποδεικνύεται ότι είναι ο βασικός υποστηρικτής της αντεργατικής πολιτικής. Είναι από τα βασικά στηρίγματα της επίθεσης του κεφαλαίου και δείχνει τον ταξικό - πολιτικό χαρακτήρα που έχει η ΝΔ, όπως έχουν και οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το μίσος και το φόβο για τους αγώνες της εργατικής τάξης. Γι' αυτό σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα προχωράνε μαζί».

Ο Κ. Παρασκευάς ξεκαθάρισε: «Αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, που δείχνει καθημερινά τα δόντια της, που τσακίζει το λαό με το μαστίγιο, και την ίδια ώρα του πετάει ως φιλοδώρημα το "κοινωνικό μέρισμα" για να τον εξαπατήσει, για να συγκαλύψει τον αντεργατικό της χαρακτήρα, να καλλιεργήσει αυταπάτες, θέλει να κερδίσει χρόνο για να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αυτό το βρώμικο, διεφθαρμένο σύστημα, που βασίζεται στην εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, δεν διορθώνεται, πρέπει να ανατραπεί».

Η «δίκαιη» ανάπτυξη είναι σκλαβιά για τους εργαζόμενους

«Η "δίκαιη" ανάπτυξη είναι για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για εμάς είναι σκλαβιά», σημείωσε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Hilton», τους οποίους κάλεσε να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί μέσω των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και επιδεινώνουν τους όρους ζωής των εργαζομένων, σημείωσε πως «είναι αυτά που θέλει το σύστημα να μονιμοποιήσει», αφού αυτό που θέλουν οι βιομήχανοι, οι ξενοδόχοι είναι «φθηνό εργατικό δυναμικό». Μιλώντας για την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση προκειμένου να χτυπήσει την απεργία επισήμανε πως «δόθηκε μια μαχητική απάντηση από τα συνδικάτα αλλά θα πρέπει οι εργαζόμενοι καθημερινά να δίνουν μηνύματα μέσα από τη στάση τους στους χώρους δουλειάς και πάνω απ' όλα από την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη».

«Ως ΚΚΕ, σας καλούμε να βάλετε απέναντι όλους αυτούς που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, που νομοθετούν και κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Εμείς λέμε ότι κανένα κόμμα από αυτά που υπηρετούν το κεφάλαιο και τις ανάγκες του δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια φιλολαϊκή πολιτική (...) Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρ. Κατσώτης.


Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση

Με καθημερινές περιοδείες και συγκεντρώσεις σε τόπους δουλειάς και συνοικίες συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., σε πολιτική συγκέντρωση στον Παλαμά Καρδίτσας, στο καφενείο «ΤΙΤΑΝΙΟ» θα μιλήσει ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 10 Δεκέμβρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., οι Οργανώσεις του 3ου & 4ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών (Αλεξανδρείας & Λένορμαν). Θα μιλήσει η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., οι Οργανώσεις του 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και της ΑΣΟΕΕ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση, στη Φοιτητική Εστία Αθηνών (Πατησίων 279 - 281). Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τέταρτη 13 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., οι Οργανώσεις Γαλατσίου του ΚΚΕ της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Γαλατσίου «Καμίνι» (Ρεθύμνης 36 & Καψάλη Χρήστου 14). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Περιοδείες μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Σήμερα, Πέμπτη

-- Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα.

-- Στις 7 π.μ., στους εργαζόμενους με οχτάμηνα στο δήμο Χαϊδαρίου με επικεφαλής τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., στα κεντρικά γραφεία της ΣΤΑΣΥ με επικεφαλής την Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στην INTRACOM DEFENCE (κτίριο Γ4) και στις 11.30 π.μ. στην INTRACOM TELECOM (κτίρια Α1 - Α3), με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή.

-- Στις 12 μ., στα έργα ανάπλασης του Φαλήρου με επικεφαλής τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 5.30 π.μ. στο εργοστάσιο Elvial και στις 6.30 π.μ. στο εργοστάσιο «Τζανής», στη Νέα Σάντα Κιλκίς, με τον Κώστα Σιδηρόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 11 π.μ., στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στη 1.30 μ.μ., στην ΕΛΛΙΤ με επικεφαλής τον Γιάννη Τόλη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας.

-- Στις 9 π.μ., στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Αιγιαλείας, με επικεφαλής την Ειρ. Αρμενάκα, μέλος της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας.

-- Στις 4 μ.μ., στην «EXPOTAN» Κοζάνης, με επικεφαλής τον Αβράαμ Εγρέ, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

-- Ομιλία στο αμαξοστάσιο Λάρισας, στις 7 π.μ., με τον Πέτρο Κρίκη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

-- Στο Ηράκλειο Κρήτης, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μιχάλη Κασαπάκη στη Μάνδρα του δήμου Ηρακλείου.

Αύριο, Παρασκευή

-- Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

-- Στις 9 π.μ., στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στις 9 π.μ., ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

-- Στις 7.30 π.μ., ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, στους λιμενεργάτες Ελευσίνας και στις 10.30 π.μ. στους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Μάνδρας.

-- Στις 7 π.μ., στο εργοστάσιο «Klemann», στο Σταυροχώρι Κιλκίς, με τον Κώστα Τσαουσίδη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Κιλκίς.

-- Στις 1.30 μ.μ., στους τεχνικούς του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα, με τον Θάνο Αριστείδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 6 μ.μ., στη Νεάπολη Κοζάνης, με επικεφαλής τον Αβράαμ Εγρέ, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

-- Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί τη ΔΕΥΑΗ και το ΤΕΙ Ηρακλείου.

-- Στις 10 π.μ., στο εργοστάσιο τροφίμων «Καλλιμάνης» στην Αιγιαλεία, με επικεφαλής την Ειρ. Αρμενάκα, μέλος της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org