ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Να μπουν στον αγώνα όλο και περισσότεροι εργάτες

Με συσκέψεις, συζητήσεις, γενικές συνελεύσεις και περιοδείες σε κάθε χώρο δουλειάς οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν την απεργιακή μάχη

Η συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση είναι επιβεβλημένη απ' το μέγεθος της αντιλαϊκής επίθεσης
Η συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση είναι επιβεβλημένη απ' το μέγεθος της αντιλαϊκής επίθεσης
Με καθημερινές εξορμήσεις, γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις εργάτη τον εργάτη, συσκέψεις στο χώρο δουλειάς και στη συνοικία, οι ταξικές δυνάμεις ανεβάζουν τη δραστηριότητά τους μπροστά στην απεργιακή μάχη στις 15 Δεκέμβρη. Στόχος είναι να μπουν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι στη μάχη, να δουλέψουν και οι ίδιοι όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για την απαιτούμενη κλιμάκωση του αγώνα. Αλλωστε, απέναντι στην ενιαία επίθεση, απαιτείται οργάνωση και συντονισμός των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, με στόχους και αιτήματα πάλης, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) καλεί όλα τα σωματεία - μέλη της σε σύσκεψη την Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010, στις 11 π.μ., «για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο». Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας και το Συνδικάτο της Αττικής προχωρούν σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας σήμερα, Τρίτη 7 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., με θέμα τα προβλήματα των μεταναστών. Νωρίτερα, μετανάστες και εργαζόμενοι του κλάδου θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Χαλκοκονδύλη 37). Την Πέμπτη, 9 Δεκέμβρη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση στις 6 μ.μ., στα γραφεία του, στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, 2ος όροφος).

Το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων 5ου - 6ου Διαμερίσματος, το παράρτημα του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών και ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης της ΟΓΕ, πραγματοποιούν σύσκεψη την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη και ώρα 7 μ.μ., για το συντονισμό των δυνάμεων και την οργάνωση του αγώνα μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση. Η σύσκεψη θα γίνει στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252).

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ, μετά από ανοιχτή συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει συσκέψεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους, σε κάθε τμήμα της επιχείρησης ξεχωριστά.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας πραγματοποιεί συγκεντρώσεις και περιοδείες στα μεγάλα έργα και γιαπιά. Στην Αθήνα, σήμερα πραγματοποιείται περιοδεία στον Προαστιακό, αύριο Τετάρτη 8/12 στο εργοτάξιο της Βουλιαγμένης και την Πέμπτη 9/12 στο εργοτάξιο ΓΙΑΛΟΣ στα Σπάτα. Αντίστοιχα, καθημερινές εξορμήσεις γίνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή. Παράλληλα, καθόρισαν πρόγραμμα εξορμήσεων στους χώρους δουλειάς για την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης.

Επίσης, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση - κεφάλαιο με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Παράλληλα, τους καλεί να ενισχύσουν το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ στο οποίο συσπειρώνεται, ψηφίζοντας «Εργατική Ενότητα» μαζικά στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου που θα γίνουν την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι από το πρωί μπορούν να ψηφίζουν σε εργασιακούς χώρους του κλάδου και τα απογεύματα από τις 6 έως τις 8 στο γραφείο του Συνδικάτου στον 6ο όροφο του ΕΚΘ.

Στη Στερεά Ελλάδα, τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν καθημερινά τις εξορμήσεις. Στη Χαλκίδα, σήμερα, 7 Δεκέμβρη, γίνεται περιοδεία στις υπηρεσίες νομαρχίας της Εύβοιας και στη «Μηχανική ΑΕ» (πρώην Τσαούσογλου). Στη Φθιώτιδα, επίσης σήμερα, θα γίνει περιοδεία στο εργοστάσιο «ΔIMIΣ», στην εφορία, στο ΙΚΑ και στη διεύθυνση Συγκοινωνιών.

Σε πλατιά σύσκεψη καλεί σωματεία, εργαζόμενους και συνδικαλιστές η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη, με θέμα τις εξελίξεις και την οργάνωση της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 8 το απόγευμα στην πίσω αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κοινή δράση για την απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος

Σύσκεψη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

Τα βήματα μέσα από τα οποία οι ταξικές συσπειρώσεις θα δώσουν αποτελεσματικά τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Πέμπτης για τις Συλλογικές Συμβάσεις, της απεργίας στις 15 του Δεκέμβρη και της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, αλλά κυρίως την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης, συζητήθηκαν χτες στην πλατιά σύσκεψη που οργάνωσαν οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που για πρώτη φορά παίρνουν τη θέση τους στο πλευρό των ταξικών συσπειρώσεων («ΑΓΝΟ», «ΚΟΥΝΣΤΟΦ» που παλεύουν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, κ.λπ.), αλλά και δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων και χώρων εργασίας, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, σπουδαστές και μαθητές, αγρότες, εκπρόσωποι των λαϊκών στρωμάτων που αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση στα εργασιακά δικαίωμα και τις κατακτήσεις τους, στο εισόδημα, στο δικαίωμα στη Μόρφωση, στην Υγεία και στην Πρόνοια.

Μετέφεραν την πείρα από τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής μέσα στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, παντού σε κάθε δράση της ζωής τους, με τις απολύσεις, την απλήρωτη δουλειά, το χαράτσι της περαίωσης, τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα και τις επιπτώσεις της ΚΑΠ, στο νέο σχολείο και το νέο πανεπιστήμιο που προωθεί η κυβέρνηση που φορτώνει το κόστος σπουδών στις εργατικές λαϊκές οικογένειες, όπως και το κόστος της Υγείας - Πρόνοιας. Αλλά και την πείρα από τους αγώνες για την απόκρουση της επίθεσης κυβέρνησης - εργοδοσίας.

Ειδική αναφορά έγινε στη συμφωνία κυβέρνησης - βιομηχάνων - ΓΣΕΕ για την κατάργηση των συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κλπ. Στην εισήγησή του, ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε πως η πολιτική που προωθείται αποτελεί ιστορική καμπή για το εκμεταλλευτικό σύστημα. Το ίδιο ιστορική μπορεί να είναι και η απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλει η κοινή δράση των ταξικών συσπειρώσεων με βάση το κοινό πλαίσιο δράσης. Οπως είπε, ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να βάλουμε μαζικά, σχεδιασμένα, ταξικά, πειθαρχημένα, αποτελεσματικά σε κίνηση και δράση όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, ΕΒΕ, αγρότες, γυναίκες, νέους. Να πολιτικοποιήσουμε την πάλη τους, να οργανώσουμε την πάλη για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, σε συνδικαλιστικό επίπεδο, σε πολιτικό και κοινωνικό. Και τέτοια βήματα πρέπει να γίνουν και μπροστά στη μάχη του συλλαλητηρίου της Πέμπτης και της απεργίας.

Μια μάχη που θα δοθεί με οργάνωση εξορμήσεων, συσκέψεων και άλλων παρεμβάσεων, σε μια σειρά χώρους δουλειάς, με ιδιαίτερη έμφαση σε νέους χώρους, με νέους εργαζόμενους, αλλά και σε χώρους συγκέντρωσης των λαϊκών στρωμάτων, όπως νοσοκομεία, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, κλπ. με κύριο άξονα της δουλειάς τις απολύσεις και την ανεργία, τα κλεισίματα των επιχειρήσεων, την απλήρωτη δουλειά, τις συλλογικές συμβάσεις, την περαίωση.

Σύσκεψη της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης

Σε σύσκεψη στα γραφεία του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλεί αύριο Τετάρτη 7 Δεκέμβρη στις 11π.μ. η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση. Η σύσκεψη γίνεται για τη καλύτερη οργάνωση και συνέχιση της πάλης των ναυτεργατών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ