ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με ξεσηκωμό να παρέμβει ο λαός!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Την ανάγκη παρέμβασης του λαού για να μην περάσουν τα μέτρα επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιο που εξέδωσε το περασμένο Σάββατο: «Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη 48ωρη απεργία, όλων των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων στις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι καθήκον για να ασκηθεί η μέγιστη λαϊκή πίεση για να μην ψηφιστούν τα μέτρα. Ο ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα πρέπει να γίνει η αρχή εργατικής - λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και μονομερή διαγραφή του χρέους. Ετσι ο λαός θα απαλλαγεί από τα βάρβαρα μέτρα και μνημόνια διαρκείας».

Οι σημερινές προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα, οι προσυγκεντρώσεις για τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση θα γίνουν στις 4.30 μ.μ., ως εξής:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι, φορείς και συνδικάτα: Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών/στριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτέχνες, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΜΕ, Μεσόγεια, Κεντρικός Τομέας.
  • Χαυτεία: Εκπαιδευτικοί, ΜΑΣ.
  • Πλατεία Βάθης: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Ιματισμού, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι: Θριάσιου, Βόρειου Τομέα, Δημόσιο - ΟΤΑ, Δυτικός Τομέας.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα, Πειραιά, Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Χαλκοκονδύλη 37 (γραφεία ΣΕΑΑΝ): Ατομα με Αναπηρίες, χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους.

Οι εργαζόμενοι και οι φορείς του Πειραιά έχουν προσυγκέντρωση στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά). Πούλμαν έχουν δρομολογηθεί από: Νίκαια (στις 3.30 μ.μ. από γήπεδο Ιωνικού και στις 3.30 μ.μ. από πλατεία Χαλκηδόνας). Κορυδαλλό (στις 3.30 μ.μ. από Πνευματικό Κέντρο, οδός Γρηγόρη Λαμπράκη). Πέραμα (στις 3.15 μ.μ. στη συμβολή Λ. Ειρήνης και Καραολή - Δημητρίου).

Τα Μέσα Μεταφοράς σήμερα

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ. Ετσι, το μετρό και ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν από τις 3 μ.μ. και μετά, ενώ η λειτουργία του τραμ θα ξεκινήσει από τις 12 το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν κανονικά οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ, στον ΟΣΕ και τον προαστιακό και οι ναυτεργάτες. Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχουν -όπως και χτες- στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή

Στη δήλωση που έκανε από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε:

«Καλούμε το λαό να προχωρήσει σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα. Αυτή είναι η καλή αρχή για να οργανωθεί η αντεπίθεση που πρέπει να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων, στην απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή την αποδέσμευση. Οποιαδήποτε άλλη λύση που προτείνεται είναι εντός των τειχών».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ