Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Γενάρη 2012 - Κυριακή 8 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11154

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η διαπαιδαγώγηση
του
παιδιού υπό την επίδραση των συνεπειών της κρίσης

Γιορτινή «ανάσα» από τα καθημερινά προβλήματα αποτέλεσε το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ που διοργάνωσε το ΚΚΕ για πολλές λαϊκές οικογένειες. Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, την υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό σε μια περίοδο που οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται. Παράλληλα με το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, οι δύο μέρες των εκδηλώσεων αποτέλεσαν για τους γονείς ευκαιρία για συζήτηση και προβληματισμό γύρω από μια σειρά ζητήματα. Κυρίαρχο ανάμεσα σε αυτά αναδείχτηκε το ζήτημα της διαπαιδαγώγησης των παιδιών, ιδιαίτερα στις συνθήκες της αντιλαϊκής επίθεσης και των επιπτώσεών της ακόμα και στα πιο μικρά μέλη της λαϊκής οικογένειας.


ΣΕΛ.  16


Αλλο μυρμήγκι κι άλλο άνθρωπος

Η αστική επιστημονική σκέψη πολλές φορές βλέπει άμεσες αναλογίες στη συμπεριφορά των «κοινωνικών» εντόμων, όπως, π.χ., οι μέλισσες και τα μυρμήγκια, και του ανθρώπου. Ενα τέτοιο πεδίο είναι οι τακτικές πολέμου που χρησιμοποιούν τα δύο είδη. Το κάνει για να δικαιολογήσει τους άδικους πολέμους. Αλλά ο άνθρωπος μπορεί να απαλλαγεί από τις σχέσεις παραγωγής που υποβιβάζουν τη ζωή και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της κοινωνίας του.


ΣΕΛ.  8   -   9
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ
Καυστικός υπονομευτής του κατεστημένου

ΣΕΛ.  5
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στοχεύοντας τα μυαλά των παιδιών

Αγρια προπαγάνδα, με στόχο τον εξωραϊσμό της στις παιδικές συνειδήσεις, επιχειρεί η ΕΕ μέσω ιστότοπου, με σχετικού περιεχομένου «παιχνίδια» και «κουίζ».


ΣΕΛ.  3
ΣΛΑΒΑ ΠΟΛΟΥΝΙΝ
Διάσημος «ποιητής» της μιμικής τέχνης

ΣΕΛ.  4
ΧΑΡΟΛΝΤ ΠΙΝΤΕΡ
Το «κατηγορώ» ενός ασυμβίβαστου

Ο Βρετανός συγγραφέας, που έφυγε από τη ζωή πριν από 3 χρόνια, με τον καθαρό καταγγελτικό του λόγο απευθυνόταν στη συνείδηση των ελεύθερων και επαναστατημένων ανθρώπων.


ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ