ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Καταδικάζουν τη σχεδιαζόμενη επιδρομή στη Συρία και τη συμμετοχή της Ελλάδας

Το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα καταγγέλλει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια (από τη φετινή Μαραθώνια πορεία Ειρήνης που οργάνωσε η ΕΕΔΥΕ)
Το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα καταγγέλλει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια (από τη φετινή Μαραθώνια πορεία Ειρήνης που οργάνωσε η ΕΕΔΥΕ)
Πληθαίνουν κάθε μέρα οι λαϊκές οργανώσεις, τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και άλλοι φορείς που αντιδρούν και καταδικάζουν τον επικείμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, όπως κάνει και η σημερινή συγκυβέρνηση.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αποφάσισε να οργανώσει συγκέντρωση την ημέρα που θα ξεκινήσει η επέμβαση και σημειώνει: «Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τη συμμετοχή της χώρας μας στον άδικο αυτό πόλεμο εναντίον ενός φίλου λαού, αλλά αντίθετα έχουμε να χάσουμε πολλά και μόνο από την αποδοχή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για την περιοχή».

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ σημειώνει: «Ο λαός της χώρας μας έχει την πείρα από αυτήν τη δράση των ιμπεριαλιστών και έχει γνωρίσει τα δεινά από τη συμμετοχή στη χώρα μας σε αυτές τις επεμβάσεις, που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στήριξαν συνειδητά με κάθε τρόπο. Εμείς οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που στη ζωή μας γνωρίσαμε σε διάφορες φάσεις τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, πολέμων και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές, έχουμε να πούμε ότι αν δεν αντισταθούμε απέναντι σε αυτήν την κατάσταση τα δεινά και ο πόλεμος που ζουν οι γειτονικοί λαοί θα έρθουν και στη χώρα μας».

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καταγγέλλει τη μαύρη προπαγάνδα ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου θα βγουν δήθεν ωφελημένοι από τουρίστες που δε θα πάνε στη Μέση Ανατολή λόγω της επέμβασης και σημειώνουν: «Δεν είναι αυτή η ηθική της τάξης μας, έρχεται σε αντίθεση με την αλληλεγγύη που πρέπει να χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους σε κάθε γωνιά του κόσμου, ιδιαίτερα όταν ο εχθρός ήταν και παραμένει κοινός: τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις».

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, σε ανακοίνωσή του: «Εμείς οι εικαστικοί καλλιτέχνες νιώθουμε το χρέος να καταδικάσουμε την ετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επίθεση στη δοκιμαζόμενη Συρία». Στη συνέχεια, αφού αναφέρονται στα προσχήματα και το στόχο για τη μοιρασιά του πλούτου της περιοχής και καταγγέλλουν και την ελληνική κυβέρνηση που συμμετέχει, οι εικαστικοί καταλήγουν: «Νιώθουμε την υποχρέωση να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με τον υπόλοιπο λαό, να φωνάξουμε να μην υπάρξει καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Να μην εμπλακεί η χώρα μας με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο. Να κλείσουν οι ξένες βάσεις που υπάρχουν στη χώρα μας! Εξω το ΝΑΤΟ! Εξω η ΕΕ!».

Ομόφωνα ψηφίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, στις 3 Σεπτέμβρη, το ψήφισμα καταδίκης της σχεδιαζόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης, που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ. Στο ψήφισμα καταδικάζει τη στρατιωτική προετοιμασία κατά της Συρίας που απειλεί να αιματοκυλίσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου και απαιτεί να μην υπάρξει καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Την ιμπεριαλιστική επέμβαση καταδικάζουν, με ανακοινώσεις τους, επίσης η Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου Κρήτης, το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Καταγγέλλει την επέμβαση και τη φιλοΝΑΤΟική κυβέρνηση

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στη Λευκωσία (πλατεία Σολωμού) στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση ενάντια στο σχεδιαζόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία. Σε ανακοίνωση - κάλεσμα προς το λαό επισημαίνει ότι «η αντιπολεμική εκδήλωση γίνεται ενάντια στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Χτες ήταν οι λαοί του Ιράκ, της Λιβύης, σήμερα ο λαός της Συρίας, αύριο του Ιράν και άραγε ποιος άλλος ακολουθεί. Αδικοι πόλεμοι καμουφλαρισμένοι με το πέπλο της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της παγκόσμιας δήθεν ασφάλειας, που στοχεύουν στο να τεθεί ολόκληρη η υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας ενεργειακά χρυσοφόρα περιοχή μας στη σφαίρα της απόλυτης επιρροής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Και όλα αυτά με φόντο την παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, που οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα της πίτας, θέτοντας στη μέγκενη τους λαούς, δολοφονώντας εκατομμύρια και διαλύοντας την ίδια την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον, τον πολιτισμό.

Αντιστεκόμαστε και καταδικάζουμε την εμπλοκή και της δικής μας φιλοΝΑΤΟικής κυβέρνησης στα εγκληματικά σχέδια κατά του λαού της Συρίας. Η διευκόλυνση αυτών που επιτίθενται στη Συρία καθιστά και την Κύπρο συνεργό στο έγκλημα, περιφρονώντας το φιλειρηνικό αίσθημα του λαού μας και υποσκάπτοντας την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας.

Το ΠΣΕ, λοιπόν, καλεί όλα τα οργανωμένα προοδευτικά σύνολα να στηρίξουν και να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση ενάντια στον πόλεμο. Καλούμε τον κάθε ένα που θέλει να ονομάζεται άνθρωπος, να βγει στους δρόμους μαζί μας, να αντισταθούμε, να σηκώσουμε ανάστημα, να βάλουμε πλάτη για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Λευκωσία, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κεντρική Γραμματεία του ΠΣΕ»

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο θα συναντηθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά από αίτημά του, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, στις 12 μ. στη Μητρόπολη Αθηνών (Αγ. Φιλοθέης 21, Σύνταγμα).

Συνάντηση με τη ΔΟΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) σήμερα Παρασκευή 6/9, στις 10.30 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ