ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
Στη μάχη των εκλογών με όπλο τον «Ρ»

Πλατύ κάλεσμα σε πανστρατιά δράσης έχει απευθύνει το ΚΚΕ όχι μόνο στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και σε φίλους και οπαδούς για να αναδειχτεί στην εργατιά, στη νεολαία, σε όλο το λαό η πραγματική αντίθεση, το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά τους και σε αυτές τις εκλογές: 'Η με την πολιτική που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την πολιτική του κεφαλαίου, ή με τη συστράτευση στην πάλη για τη διέξοδο που προβάλλει το ΚΚΕ, τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Ηδη, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις σχεδιάζουν την ένταση της παρέμβασής τους στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και κατοικίας, όπου χτυπάει η καρδιά των εργαζομένων και της νεολαίας. Το κάθε μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος χτυπούν «πόρτα την πόρτα», «γνωστό το γνωστό», «συνάδελφο το συνάδελφο» για αποκαλύψουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούνται μετά τις εκλογές, είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και να καλέσουν το λαό σε αντίσταση και αντεπίθεση, σε ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αναντικατάστατο όπλο και στην προεκλογική περίοδο είναι η εφημερίδα του Κόμματος, ο «Ριζοσπάστης», που με την καθημερινή του ύλη ενημερώνει τον αναγνώστη γύρω από όλες τις πολιτικές εξελίξεις, αποκαλύπτει τα προγράμματα και τις θέσεις των άλλων κομμάτων, τη σύμπλευσή τους με τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Καθημερινά, μέσα από τις σελίδες του «Ρ» προβάλλεται η δραστηριότητα του Κόμματος, τα ζητήματα που κάθε φορά αναδεικνύει το ΚΚΕ, το αντικείμενο της αντιπαράθεσης με τα άλλα κόμματα και την πολιτική του κεφαλαίου. Μέσα από την αρθρογραφία στις σελίδες της εφημερίδας - τόσο στον κυριακάτικο «Ρ» όσο και στα καθημερινά φύλλα - αναπτύσσεται και εκλαϊκεύεται η επιχειρηματολογία του ΚΚΕ, η προπαγάνδιση των θέσεών του, η προβολή της πολιτικής πρότασης εξουσίας του Κόμματος, το ξεμπρόστιασμα της αντιδραστικής πολιτικής που υπηρετούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Μέσα από τη μελέτη του «Ρ» σε καθημερινή βάση το κάθε μέλος και ο κάθε φίλος του Κόμματος μπορεί εξοπλισμένος, τόσο με τα τρέχοντα ζητήματα και τις πολιτικές εξελίξεις όσο και με το σύνολο των θέσεων του ΚΚΕ και των επιχειρημάτων του, που ξεγυμνώνουν τις αυταπάτες που επιχειρούν τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ να σπείρουν στο λαό, να αντικρούει την αντιΚΚΕ προπαγάνδα. Ο «Ρ» δε λέγεται τυχαία καθημερινός σύντροφος, καθημερινός διαφωτιστής. Γιατί στις σελίδες του καταγράφεται και γενικεύεται η πείρα από την παρέμβαση των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, ατσαλώνοντας τους κομμουνιστές με την εμπειρία της παρέμβασης σε κάθε γωνιά της χώρας. Ετσι είναι σε θέση καθημερινά να απευθύνονται στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους, στη νεολαία, στην αγροτιά, στις γυναίκες, στους συνταξιούχους, σε όλο το λαό, να τους διαφωτίσουν και να αναδείξουν την αναγκαιότητα και από αυτήν τη μάχη να βγει ακόμα πιο δυναμωμένο το ΚΚΕ.

Χρέος και καθήκον όλων μας είναι η καθημερινή μελέτη και διάδοση του «Ρ» πλατιά στο λαό. Η ίδια η πείρα αποδεικνύει ότι ο «Ρ» αποτελεί το «άλφα και το ωμέγα» για να είναι αποτελεσματική η παρέμβαση των κομμουνιστών στο λαό. Στο πλαίσιο αυτό, τις τέσσερις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, πρέπει να βρει τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος όχι απλά να μελετούν καθημερινά τον «Ρ», αλλά να βάζουν κάθε μέρα στόχο να διαδίδουν την εφημερίδα του Κόμματος σε όλο και περισσότερους εργάτες και νεολαία. Σε ένα - δυο τη μια μέρα, σε δυο άλλους την επόμενη, με στόχο να κερδηθούν μόνιμα, να αγοράζουν μόνοι τους τον «Ρ», να αντιλαμβάνονται το όπλο που έχουν και οι ίδιοι στα χέρια τους. Και, βέβαια, η όσο το δυνατόν πλατύτερη συμμετοχή στη διάδοση του κυριακάτικου «Ρ», ώστε κάθε νέα Κυριακή ο «Ρ» να μπαίνει σε πιο πολλά λαϊκά και εργατικά σπίτια, να πολλαπλασιάζονται οι λαϊκές συνειδήσεις που ενημερώνονται από ταξική σκοπιά, που αφυπνίζονται, που κερδίζονται στη μάχη για τη λαϊκή Αντεπίθεση.


Ε. Χ.

Πατριδογνωμόνιο
Πανίσχυρο ΚΚΕ τώρα!

Πανστρατιά! Πανελλαδικά. Πανέτοιμοι σαν από καιρό που λέει κι ο ποιητής. Παντοιοτρόπως αποφασισμένοι. Πανανθρώπινες οι αξίες μας που αντέχουν και μάχες και πολέμους. Πανωπροίκι ο λαός στο δικομματισμό αυτή τη φορά δεν πρέπει να γίνει.

Σύντροφοι, θα βγούμε στους δρόμους, στους τόπους δουλειάς, σε κάθε γωνιά και θα πείσουμε κι όσους δίστασαν στις ευρωεκλογές πως δεν αξίζει να ψωνίσουν πάλι από το παντοπωλείο των ταξικών συμφερόντων της οικονομικής και κοινωνικής ολιγαρχίας. Στην παντοκρατορία των εναλλασσόμενων υποτακτικών του μεγάλου κεφαλαίου, στην παντομίμα των χρυσών κι αριστερών και δεξιών και οικολογικών τάχαμου εφεδρειών της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής θα αντιπαρατεθούμε πανίσχυροι.

Το πανεργατικό μέτωπο ρίχνεται στη μάχη της... Εκθεσης. Γιατί δεν πάει άλλο και πρέπει να εκθέσουμε την πανουργία της ταύτισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας με την πανεθνική ανάγκη για ανατροπή.

Οχι των κεκτημένων της εργατικής τάξης, αλλά των πολιτικών των δύο μεγάλων (;) κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που απ' τη μεταπολίτευση και μετά επιφύλαξαν τα πάνδεινα στην πλειονότητα των εργαζομένων.

Εκαναν τις εκλογές μέγκενη, πανικόβλητοι απ' την αντίδραση που γεννιέται κι ασκείται κάθε μέρα. Πάνοπλοι θα τους αντιμετωπίσουμε κι αυτή τη φορά και την επόμενη κι όσες χρειαστούν, ώσπου να συντελεστεί η πανωλεθρία τους κι ο παντέρμος λαός ανοίξει την παντιέρα του για άλλους τρόπους ανάπτυξης, αυτούς που μόνον ο σοσιαλισμός μπορεί ν' ανοίξει ως δρόμους ικανούς να παράγουν πανέντιμο πλούτο που γυρίζει ακέραιος στους δουλευτές κι όχι πανωτόκι στ' αφεντικά.

Στο λάκκο της ΛΑΡΚΟ δεν πρέπει να ξαναπεθάνει εργάτης χωρίς να γίνει πανεθνικός ξεσηκωμός και πάνδημο πένθος. Στον κάθε πανούργο πολιτευτή θα αντιτάξουμε κάθε πανέμορφο αγωνιστή όχι για ένα ισχυρό αλλά για ένα πανίσχυρο ΚΚΕ.

Στο εκλογικό πανδαιμόνιο, που όσο κυλούν οι μέρες θα μετατρέπεται σ' έναν πανζουρλισμό κραυγών και ψιθύρων, με τον αντικομμουνισμό να βρυχάται σαν πανάρχαιος δράκος επιστρατευμένος κι εξωραϊσμένος από τους λακέδες των πολυεθνικών και τους εξαρτημένους από τη βούληση των εργοδοτών, θα σκορπίσουμε την ελπίδα της άλλης εκδοχής της ζωής. Σαν εκείνα τα... ζιζάνια που το σύστημα τρέμει μήπως του ματαιώσουν τη σοδειά των αμέτρητων κερδών. Συκοφάντες, λαμόγια, οπορτουνιστές, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, θα στήσουν πάλι το αντιΚΚΕ πανηγύρι τους. Εκλογές το λένε και δεν είναι το παν. Ομως ο λαός είναι παντοδύναμος κι αν το πιστέψει ουσιαστικά, αυτή τη φορά θα το δείξει όπως του πρέπει και μπορεί. Στο χέρι του, στο χέρι μας είναι.

Ο δύσκολος δρόμος δεν είναι να υποκύψει κανείς στις δικομματικές σειρήνες των χορηγών της κρίσης. Ο δύσκολος δρόμος είναι να κόβεις κάθε φορά τα φτερά του ανέμου, όταν λέγεται «Wind», και ν' ανοίγεις τα δικά σου! Καλή δύναμη, καλό κουράγιο, καλούς αγώνες για ισχυρό, για πανίσχυρο ΚΚΕ!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Στη Θεσσαλονίκη η Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στις 8 και 9 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψή της στην 74η ΔΕΘ. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Τρίτη 8 του Σεπτέμβρη:

Στις 5.30 μ.μ. θα συναντηθεί με φορείς και κατοίκους της Ασσήρου.

Στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ», που θα διεξαχθεί στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά» (χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»).

Τετάρτη 9 του Σεπτέμβρη:

Στις 9 π.μ. θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του Μετρό στο Βαρδάρη.

Στις 10.30 π.μ. θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ.

Στις 12.30 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ «Νικόλαος Γερμανός» (περίπτερο 8 ΔΕΘ), στην αίθουσα C.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org