ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /24
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους οικοδόμους στο Φάληρο
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους οικοδόμους στο Φάληρο
Πληθαίνουν καθημερινά οι αποφάσεις με τις οποίες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν απεργιακή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συσκέψεις, συνελεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες, με τις οποίες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, ενημερώνουν τους εργαζόμενους γύρω από τα κυβερνητικά σχέδια για νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, με την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την κήρυξη απεργίας, ακόμα και για τις αρχαιρεσίες σωματείων, με το φακέλωμα του «ηλεκτρονικού μητρώου» για τα συνδικάτα, αλλά και ενάντια στο νέο χτύπημα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με «ρήτρες εξαίρεσης» επιχειρήσεων από αυτές.

Στις οργανώσεις που έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις προστίθενται το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής, Πειραιά και Νήσων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Αχαΐας.

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας ξεκίνησε χτες το πρόγραμμα δράσης και πρωτοβουλιών του με στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Η συμμετοχή των οικοδόμων ήταν καθολική και το εργοτάξιο νέκρωσε, ενώ οι εργαζόμενοι πήραν ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή σε απεργία ως απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οι στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, το πρωί στο εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου» στον Πειραιά και το μεσημέρι στο εργοτάξιο της «ORBIT» (Κηφισίας και Λασκαρίδου).

Επίσης, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω πρωτοβουλίες:

-- Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 9/9, στις 8 μ.μ., για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

-- Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 10/9, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27). Στο μεταξύ, προχωρά σε παρεμβάσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων: Σήμερα, Παρασκευή, σε «ASD». Τη Δευτέρα σε «Metalign», «PwC» και λογιστικά γραφεία του κέντρου της Αθήνας.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 2/10, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων. Στο μεταξύ, οργανώνει συσκέψεις των σωματειακών επιτροπών, συγκεντρώσεις και συνελεύσεις μέσα σε καταστήματα τραπεζών και σε εταιρείες του κλάδου.


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ
Αλλο ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα και... υπεράσπιση του ηλεκτρονικού φακελώματος!

Με ένα εμετικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα, με χρυσαυγίτικη φρασεολογία, η συνδικαλιστική μαφία στη διορισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ προσπάθησε και χτες να επιτεθεί στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι αντίπαλός της δεν είναι φυσικά η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοτών (στην οποία παίζει διαχρονικά ρόλο συνεταίρου), αλλά το ΠΑΜΕ, που οργανώνει την αντεπίθεση των εργατών.

Μέσα από την καθιερωμένη συνέντευξη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, που δόθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη, Παναγόπουλος, Κιουτσούκης και Βασιλόπουλος παραδέχθηκαν ότι η ΓΣΕΕ... έχει κηρύξει σιωπητήριο, μόνο που προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στο ΠΑΜΕ, που παλεύει για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών, αποκαλύπτει τις νοθείες τους και βάζει εμπόδια στα σχέδιά τους να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Την ίδια ώρα πανηγύρισαν για... την «αποκατάσταση της θεσμικής κανονικότητας» που σηματοδοτήθηκε με τη συνάντηση που είχε η διορισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό και τους άλλους «κοινωνικούς εταίρους», πρόβαλαν ως αναγκαιότητα τη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου για την απαλλαγή των εργοδοτών και την ενίσχυση της πορείας ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να προβάλλουν ως... δυνητικά θετική εξέλιξη το ηλεκτρονικό φακέλωμα, παρουσιάζοντάς το ως «ηλεκτρονικό βιβλιάριο»!

Ολο και περισσότερο όμως οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται το ρόλο των εργατοπατέρων και γι' αυτό τους απαξιώνουν σταθερά.

Κάτι που θα φανεί ακόμη πιο καθαρά και στα αυριανά συλλαλητήρια στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Εκεί, από τη μία πλευρά, στην πλατεία Αριστοτέλους με το ΠΑΜΕ, θα διαδηλώνουν χιλιάδες εργάτες που μέσα από τα συνδικάτα τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, και από την άλλη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα ψάχνουν ανθρώπους να πληρώσουν για να τους κρατάνε τα πανό...
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org