ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /24
Ενα δημιουργικό στέκι για μαθητές όλων των ηλικιών

Το ξεχωριστό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Αθήνας για τους μαθητές

Από τις συναυλίες πέρσι στο μαθητικό στέκι
Από τις συναυλίες πέρσι στο μαθητικό στέκι
Ενώ το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει μπει σε τροχιά κορύφωσης σε όλη την Ελλάδα, προχωρούν παράλληλα οι προετοιμασίες του κεντρικού τριημέρου της Αθήνας, που θα γίνει στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"», στο Ιλιον, στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη.

Στο Φεστιβάλ θα μιλήσει το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Μέσα στον πλούτο των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο, ξεχωριστή θέση θα έχει το «Μαθητικό Στέκι». Σε μια πανέμορφη γωνιά δίπλα στη λίμνη του πάρκου, οι μαθητές θα έχουν τη δική τους σκηνή όπου θα εμφανιστούν πολλά μαθητικά συγκροτήματα αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και χώροι παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, μελετημένοι για όλες τις ηλικίες της μαθητικής ζωής.

Η προσπάθεια που κάνει η ΚΝΕ να επεξεργαστεί και να εντάξει στο Φεστιβάλ της ένα πρόγραμμα που απευθύνεται ειδικά στους μαθητές και στις ανησυχίες τους, είχε ξεκινήσει στο Φεστιβάλ της Αθήνας από πέρσι και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, ενώ τώρα απλώνεται και σε πολλές επαρχιακές πόλεις που έχουν εντάξει ανάλογα προγράμματα στα Φεστιβάλ τους, με μέριμνα και για μικρότερα παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και της Α' Γυμνασίου.

Ετσι και φέτος, οι μαθητές όλων των ηλικιών θα βρουν στο δικό τους «στέκι» στο Φεστιβάλ ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Μαθητικού Στεκιού στις τρεις μέρες του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Πέμπτη, 19 Σεπτέμβρη

20.30 «Δυτικές Συνοικίες»

21.00 «Σκάρτος είναι ο κόσμος σας και όχι εμείς οι μαθητές». Συζήτηση για το «νέο σχολείο» και την οργάνωση του μαθητικού κινήματος

22.00 «One Night Band» (Νέα Σμύρνη)

22.30 Συναυλία με τους «Υπόγεια Ρεύματα» - Θάνο Ανεστόπουλο

  • Η πρώτη μέρα θα είναι για όλο το Φεστιβάλ αφιερωμένη στην αλληλεγγύη και στο πλαίσιο αυτό στο Μαθητικό Στέκι θα γίνονται εγγραφές σε μαθήματα αλληλεγγύης και θα συλλέγονται σχολικά είδη.
Παρασκευή, 20 Σεπτέμβρη

20.00 «Chloes» (Νέο Ηράκλειο)

20.30 «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον!»

Συζήτηση με Ελληνες μαθητές στη Γερμανία μέσω Skype

21.30 Υπεραστικοί

21.30 Συναυλία με τους Φ. Ανδρικόπουλο - Δ. Καρρά - «Αντίπερα Οχθη»

22.30 Συναυλία με τους Πάνο Μουζουράκη και «Big Band Project»

23.30 Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου

Σάββατο, 21 Σεπτέμβρη

19.00 Παρουσίαση συλλογικών εργασιών από μαθητές

21.30 «Ravious» (Παγκράτι), «Eterno» (Καισαριανή)

22.00 «Absinthbrothers» (Βύρωνας - Ηλιούπολη)

22.30 Συναυλία με τους «Εκμέκ»

23.30 Συναυλία με τους «Burger Project»

Ολο το τριήμερο

Στο Μαθητικό στέκι και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ προβλέπονται προσαρμοσμένες δραστηριότητες για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Επίσης, θα λειτουργούν: Εργαστήρι stencil, χώρος graffiti, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τίτλο «Playlake», όπου θα υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια, πινγκ πονγκ και ένα σατιρικό «τηλεπαιχνίδι». Ακόμα, θα υπάρχει χώρος παρουσίασης συλλογικών εργασιών καθώς και ένας χώρος δημιουργικής αξιοποίησης του διαδικτύου με τίτλο «Ανέβασέ το».


Το Αθλητικό Camp στην Αθήνα

Από τις 14 έως τις 21 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Τρίτση» θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αθλητικό camp της ΚΝΕ για νέους και νέες με σύνθημα «Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και ανάγκη της νεολαίας». Οι εκδηλώσεις αυτές έρχονται σαν συνέχεια μιας πλούσιας παρέμβασης που άνοιξε η ΚΝΕ όλο τον προηγούμενο χρόνο, με πετυχημένες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα του Αθλητικού Camp έχει ως εξής:

-- Από τις 14 έως τις 18 Σεπτέμβρη, στις 18.00: Τουρνουά Μπάσκετ «3 on 3».

-- Την Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη, στις 18.00: Ποδηλατικός γύρος του Πάρκου για παιδιά.

-- Την Πέμπτη, 19 Σεπτέμβρη και την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στις 19.30: Επίδειξη - σεμινάρια μαχητικών αθλημάτων: Πάλη (από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης), Παγκράτιο (Ελληνική Ομοσπονδία Παγκράτιου Αθλήματος), Πυγμαχία (από διακεκριμένους αθλητές και από τον πρώην διεθνή προπονητή Λευτέρη Λειβάδη), Τζούντο (από διακεκριμένους αθλητές).

-- Την Πέμπτη, 19 Σεπτέμβρη, στις 20.30: Τουρνουά Σκάκι Μπλιτζ.

-- Την Παρασκευή, 20 Σεπτέμβρη, στις 20.30: Αγώνας Σιμουλτανέ του διεθνή μετρ Κώστα Μουτούση.

-- Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, στις 9.30: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. αφιερωμένος στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (αφετηρία απότην κεντρική πλατεία Ιλίου, τερματισμός στο πάρκο «Τρίτση»).

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Αθλητικού Camp είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής για το Αθλητικό Camp μπορούν να γίνονται στα e-mail: kne@kne.gr και mail@odigitis.gr και στο τηλέφωνο: 698.7706.814.

Αντίστοιχο Camp και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ θα διεξαχθεί στις 8 - 11 Σεπτέμβρη στο στρατόπεδο «Στρεμπενιώτη» και στο κλειστό Γυμναστήριο Πολίχνης και θα περιλαμβάνει τουρνουά μπάσκετ «3 on 3» και ποδοσφαίρου «5Χ5», επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων, ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, συζήτηση για τον αθλητισμό και λαϊκή ποδηλατοδρομία στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6972.684.612 ή στο knethess@yahoo.gr.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ