ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΘ
Κίνημα αντίστασης στα βάρβαρα μέτρα

Συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ενόψει των συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Ο,τι αφορά τη ζωή του λαού είναι αιτία σύγκρουσης για τις ταξικές δυνάμεις. Αποτελεί βάση συσπείρωσης και αγώνα».

Με αυτή την ξεκάθαρη κατεύθυνση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζήτησε χτες τα βασικά ζητήματα και σχεδίασε τη δράση του Μετώπου για το επόμενο διάστημα, καθώς και τις θέσεις του με το διεκδικητικό πλαίσιο που θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη ενόψει και του συλλαλητηρίου το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκτίμησε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου στα δικαιώματα της εργατικής τάξης θα οξυνθεί, η καπιταλιστική κρίση θα βαθύνει και αυτό που απαιτείται τώρα, είναι ένα κίνημα αντίστασης, παρεμπόδισης και ανάσχεσης των βάρβαρων καπιταλιστικών μέτρων. Γι' αυτό, όπως υπογράμμισαν τα μέλη της Γραμματείας, η επίθεση που ξεδιπλώθηκε ενάντια στο ΠΑΜΕ και στη δράση του, από διάφορα κέντρα και αστικά ΜΜΕ, μόνο τυχαία δεν είναι. Εκφράζει την ανησυχία των εχθρών της εργατικής τάξης απέναντι σε μια δύναμη που παλεύει με ξεκάθαρους ταξικούς όρους, ένα κίνημα που μάχεται και αντιστέκεται και χαλάει με τη δράση του αυτή τη «σούπα της συναίνεσης», που πλασάρει η πλουτοκρατία και παρέχουν απλόχερα οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η επιθετικότητα αυτή του κεφαλαίου προδιαγράφει μια βαθιά αντιδραστική εξέλιξη, που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και το μέλλον της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, της πλειοψηφίας του λαού, το μέλλον του τόπου.

Η απάντηση σε αυτή την επιθετικότητα είναι η συγκρότηση ενός κινήματος άρνησης και απειθαρχίας στην προσπάθεια της πλουτοκρατίας και των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν να πληρώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης. Η διεκδίκηση «να πληρώσουν τα μονοπώλια».

Οπλο σε αυτό τον αγώνα είναι η οργάνωση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της σε κάθε τόπο δουλειάς. Η συγκρότηση σε κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση, κλάδο, στη συνοικία, στο σχολείο και στο χωράφι, ενός πυρήνα των ταξικών δυνάμεων, που θα παλεύει, θα μάχεται καθημερινά, θα ενημερώνει πλατιά τους εργαζόμενους και θα συσπειρώνει γύρω από το ταξικό πλαίσιο ευρύτερες δυνάμεις εργαζομένων.

Πανεξόρμηση στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα με την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, για τις επιπτώσεις από την επίθεση της εργοδοσίας και την πολιτική της κυβέρνησης, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Χτες, κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων βρέθηκε στο πλευρό των εργολαβικών καθαριστριών της «ΟΙΚΟΜΕΤ», που απασχολούνται στον ΟΣΕ και είναι 4 μήνες απλήρωτες. Μαζί πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στην εργοδοσία και απαίτησαν καταβολή των δεδουλευμένων και εφαρμογή της ΣΣΕ. Στην αδιαλλαξία που επέδειξε η εργοδοσία, αποφάσισαν να απαντήσουν ξεκινώντας επίσχεση εργασίας, ενώ προετοιμάζουν και τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Συνεχίστηκαν και χτες οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν το κλίμα που εκφράστηκε στο εργοτάξιο αρχιτεκτονικού και στην κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο εργοστάσιο «Πρίσμα» και στο εργοστάσιο της «Σουρωτής».

Σήμερα, Τρίτη, προγραμματίζονται περιοδείες στην πολεοδομία του Δήμου Θεσσαλονίκης και στα εργοτάξια καθαριότητας Αλεξανδρείας, Ολυμπιάδος, πρασίνου στη ΧΑΝΘ. Επίσης, στα εργοστάσια «ΒΕΛΛΗΣ», «ΒΕΡΝΙΚΟΛ», «ΑΒΑΝΚΟ», στις μεταφορικές στο Καλοχώρι και στο «Ζορπίδη». Κοινή εξόρμηση στα καταστήματα του κέντρου Θεσσαλονίκης και τη Λαχαναγορά προγραμματίζουν η ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ.

Σήμερα, Τρίτη, στις 6 μ.μ., θα γίνουν πικετοφορίες σε Τούμπα Θεσσαλονίκης, Συκιές και Καλαμαριά.

Επίσης, σήμερα, στις 7 μ.μ., θα γίνουν συσκέψεις της επιτροπής αγώνα ανέργων Πολίχνης και του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, για την προετοιμασία της συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Καθήκον και πράξη αλληλεγγύης η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών

Στο Σύνταγμα, το Σάββατο, στις 11 το πρωί το κοινό συλλαλητήριο

Στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν το Σάββατο, 10 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις. Στόχος είναι να διαδηλώσουν μαζικά και αποφασιστικά οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι γυναίκες και η νεολαία. Να διατρανώσουν: Την αντίθεσή τους στη νέα φοροληστεία για να αυξηθούν οι φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας και την απόφασή τους με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούν στα νέα χαράτσια.

Πλατιά εξόρμηση

Σε αυτή την κατεύθυνση, ταξικές Ομοσπονδίες, συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα πραγματοποιούν πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς με συγκεντρώσεις και συζητήσεις. Συγκεκριμένα για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις - συζητήσεις: Στο χώρο του Φαρμάκου στις φαρμακευτικές εταιρείες ΓΚΑΠ, ΝΤΕΜΟΣ, ΛΑΒΙΦΑΡΜ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΣΥΝΦΑ και ΒΙΑΝΕΞ. Στο Εμπόριο στις εμπορικές επιχειρήσεις ΑΤΤΙΚΑ και ΜΟΛ Αγ. Δημητρίου. Στο Μέταλλο στην ΕΛΦΟΝ και σε συνεργεία της Λ. Βουλιαγμένης. Στον κλάδο Τροφίμων - Ποτών στις επιχειρήσεις ΜΕΒΓΑΛ, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΠΕΠΣΙ Κορωπίου, ΑΓΝΟ, Ελληνικοί Φούρνοι, ΜΠΙΓΚΟ και ΝΗΡΕΑΣ. Στο χώρο των Κατασκευών σε εργοτάξια και οικοδομές της Αττικής.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν στους εργαζόμενους του κλάδου με κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ, η Ενωση Λιθογράφων, το Σωματείο Χαρτ/ατών Αττικής - Πειραιώς και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας. Για την οργανωμένη συμμετοχή του κλάδου στο συλλαλητήριο έχει οριστεί προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στην Ομόνοια. «Η οργανωμένη άρνηση πληρωμών στα χαράτσια που επιβάλλει η αστική τάξη της χώρας μας είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στην ανάγκη επιβίωσης των εργαζομένων, απέναντι στις νέες γενιές, απέναντι στο καθήκον που έχουμε να διαφυλάξουμε και να διευρύνουμε τα εργατικά δικαιώματα», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο για «οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και συμπόρευση με το ταξικό κίνημα για να αντισταθούμε στα νέα χαράτσια». Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής - Πειραιά.

Σε οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλούν με κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στα ΛΙΝΤΛ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ και η Σωματειακή Επιτροπή στην επιχείρηση ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ.

Τα σωματεία στον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών καλούν τους εργαζόμενους «να οργανωθούν με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα στους χώρους εργασίας. Οι εργαζόμενοι να καταθέτουν στα κλαδικά σωματεία τα εντάλματα πληρωμής που τους έρχονται από την εφορία και μαζικά και συλλογικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους».

Και οι συνταξιούχοι στα συλλαλητήρια

Κάλεσμα στους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του Σαββάτου στις 10 Σεπτέμβρη στα πλαίσια της ΔΕΘ με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν το «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απευθύνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τη νέα ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων που θα γίνει με την ένταξη των κρατικών ομολόγων που έχουν τα Ταμεία στο «Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων», όπως αποφασίστηκε στη σύνοδο της 21ης Ιούλη. Υπογραμμίζει ότι «με τις τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν τα αποθεματικά των Ταμείων διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι είναι στοχοπροσηλωμένη στο να διαλύσει τα ασφαλιστικά ταμεία που με τόσο κόπο και θυσίες τα έχτισαν οι εργαζόμενοι».

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Ανοιξαν τα διόδια σε δεκάδες σταθμούς

Κάλεσμα για οργανωμένη αντίσταση στα χαράτσια και στη φορο-ληστεία

ΑΦΙΔΝΕΣ
ΑΦΙΔΝΕΣ
Ανοίγοντας για περίπου τρεις ώρες τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων χωρίς να πληρώνουν τα χαράτσια στους μεγαλοκατασκευαστές, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ έδωσαν και πάλι το αγωνιστικό «παρών» στο μέτωπο αντίστασης στα χαράτσια που επιβάλλει το κεφάλαιο και απηύθυναν πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν το βήμα: Να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Με συντονισμένες ενέργειες περίπου στις 5 το απόγευμα, οι ταξικές δυνάμεις σήκωσαν τις μπάρες πολλών σταθμών διοδίων κάτω από πλήθος επιδοκιμασιών από όσους διέρχονταν και που ήταν συνεχείς για όσο διήρκεσαν οι κινητοποιήσεις. Εκεί με σημαίες, ντουντούκες και μοιράζοντας ανακοινώσεις καλούσαν τους διερχόμενους οδηγούς να αντισταθούν και να αποκρούσουν τη νέα φορο-καταιγίδα με τα νέα χαράτσια που φέρνει η κυβέρνηση. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να οργανωθούν. Στην ανακοίνωση που μοίραζαν επισημαινόταν συγκεκριμένα: «Με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, των επιτροπών αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, μαζικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους. Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους».

ΙΣΘΜΟΣ
ΙΣΘΜΟΣ
Στην Αττική, οι δυνάμεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ κάτω από συνεχή κορναρίσματα επιδοκιμασίας των διερχόμενων οδηγών, σήκωσαν τις μπάρες στο σταθμό διοδίων στις Αφίδνες στην Εθνική οδό και στην Αττική οδό το σταθμό του Κορωπίου, στο ρεύμα από αεροδρόμιο προς Αθήνα. Μοίραζαν τις ανακοινώσεις - κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου με πολλούς από τους οδηγούς να σταματάνε και να δηλώνουν την αγανάκτησή τους για τα συνεχόμενα χαράτσια αλλά και την ανάγκη πλέον για οργανωμένη αντίσταση. Ταξικές δυνάμεις από Πειραιά, Ελευσίνα και Κόρινθο έκλεισαν και τα διόδια της Κορίνθου και απηύθυναν κάλεσμα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στη Βόρεια Ελλάδα, κάλεσμα πανεργατικού - παλλαϊκού ξεσηκωμού και μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, μετέφεραν οι ταξικές δυνάμεις στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη, της Λεπτοκαρυάς στην Πιερία και του Πολύμυλου στην Κοζάνη. Για πάνω από δύο ώρες, κράτησαν ανοιχτές τις μπάρες των διοδίων και επέβαλαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι δήλωναν τη στήριξή τους με παρατεταμένα κορναρίσματα και σηκώνοντας τις γροθιές.

ΜΑΛΓΑΡΑ
ΜΑΛΓΑΡΑ
Στη Θεσσαλία περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η κινητοποίηση στους σταθμούς του Πυργετού, του Μακρυχωρίου και του Μοσχοχωρίου, στην Εθνική οδό. Την αγωνιστική πρωτοβουλία επικροτούσαν οι διερχόμενοι οδηγοί, τους οποίους οι διαδηλωτές καλούσαν να μη δείξουν καμία ανοχή στη ληστεία που γίνεται και μέσω των διοδίων και να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στην Πελοπόννησο, σήκωσαν τις μπάρες και επέτρεψαν την ελεύθερη διέλευση στα διόδια Νεστάνης, Ισθμού, Ρίου και της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου. Η κινητοποίηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους οδηγούς, που το τελευταίο διάστημα αναγκάζονται σε μια απόσταση λιγότερη των 100 χιλιομέτρων (από και προς Αθήνα) να καταβάλλουν διόδια σε τέσσερις σταθμούς διοδίων (Ασέας, Νεστάνης Σπαθοβουνίου και Ισθμού).

Την Πέμπτη η συνέντευξη

Την Πέμπτη 8/9, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), όπου θα παρουσιαστεί το πλαίσιο συσπείρωσης και πάλης. Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ταξικών συσπειρώσεων: Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Εξορμήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Πυρετός προετοιμασίας για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα επικρατεί και από τις ταξικές δυνάμεις του Πειραιά. Το περασμένο Σάββατο από τις 6 τα ξημερώματα δυνάμεις του ΠΑΜΕ και μαζί με γυναίκες από το Σύλλογο Γυναικών Πειραιά - μέλος της ΟΓΕ, σπουδαστές και φοιτητές όργωναν το λιμάνι του Πειραιά, μοιράζοντας την ανακοίνωση του Μετώπου στους χιλιάδες επιβάτες που επιβιβάζονταν στα ακτοπλοϊκά πλοία και τα πλοία του Αργοσαρωνικού.

Στη διάρκεια της εξόρμησης, στη συζήτηση με τους επιβάτες, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι, άνθρωποι λαϊκών οικογενειών και νεολαίοι, αυτό που καταγράφηκε ήταν η μεγάλη αποδοχή απέναντι στο κάλεσμα και στο διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ. «Πράγματι στο χέρι μας είναι, αν ξεσηκωθούμε όλοι και αγωνιστούμε μπορούμε να νικήσουμε» ήταν η φράση ενός νεολαίου λίγο πριν επιβιβαστεί στο «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ».

Μαζική εξόρμηση έγινε και την Κυριακή το πρωί στο πορθμείο Περάματος Σαλαμίνας, που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας.

Για τη βδομάδα που τρέχει, σήμερα Τρίτη, θα γίνει συνεδρίαση της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ μαζί με τους προέδρους των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Για αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην οποία καλούν ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», οι Ενώσεις Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Στη σύσκεψη πέρα από την προετοιμασία του συλλαλητηρίου θα καθοριστεί ακόμα πρόγραμμα πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επίσης αύριο, οι αγωνιστικές παρατάξεις Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ και η Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών ΟΛΠ διοργανώνουν σύσκεψη στις 6.30 το απόγευμα στο ΕΚΠ.

ΟΜΑΔΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΤΗΣ ΠΣΟ
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς το λαό της Ελλάδας

Πρωτοβουλία για τη στήριξη των εργατικών ταξικών αγώνων στην Ελλάδα πήρε η ομάδα της Κολομβίας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και καλεί τα ταξικά συνδικάτα και τις λαϊκές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στις 22 Σεπτέμβρη στην «Παγκόσμια Μέρα στήριξης του ηρωικού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα που κάνουν οι Ελληνες εργαζόμενοι με επικεφαλής το ΠΑΜΕ».

Στην επιστολή της η Ομάδα Κολομβίας καλεί αυτή τη μέρα σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρα «να πραγματοποιηθεί μια πορεία διαμαρτυρίας μπροστά από διπλωματικές αντιπροσωπείες της ελληνικής κυβέρνησης ή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καταγγέλλοντας το πακέτο φόρων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις καταργήσεις εργατικών δικαιωμάτων και την πείνα που προσπαθούν να επιβάλουν οι ενωμένοι καπιταλιστές της Ευρώπης για να ξεπεράσει την κρίση το ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Σας ζητάμε να διαδώσετε αυτή τη διεθνή εκστρατεία στις οργανώσεις - μέλη και τις φιλικές οργανώσεις της ΠΣΟ σε όλο τον κόσμο ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία της».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ