ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τώρα πρέπει να γίνει το βήμα!

Δυναμική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην ηπειρωτική πρωτεύουσα, χτες το βράδυ, όπου χαιρέτισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, ηθοποιός Κώστας Καζάκος

Πέτροβας Σπύρος

Ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα για ψήφο αντίστασης και αντεπίθεσης, μαζικής στήριξης του ΚΚΕ δόθηκε, χτες το βράδυ, από τα Γιάννενα, από νέους, εργαζόμενους, μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του στο νομό. Ηταν μια συγκέντρωση δυναμική, προμήνυμα ακόμα πιο δυναμικής απάντησης στις αντιλαϊκές πολιτικές και τα κόμματα του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τις εφαρμόζουν σε συμφωνία με την ΕΕ και έχει οδηγήσει σε ερήμωση τα χωριά της περιφέρειας και την Ηπειρο. Μια απάντηση με μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ στις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο νεολαίος υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό, Κώστας Ηλίας, εκτός των άλλων, κάλεσε τη νεολαία «να ρίξει κόκκινο στην κάλπη» αξιοποιώντας και το όπλο της ψήφου της ενάντια στο δικομματισμό. Ενώ, μετά την ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Κώστα Αλυσανδράκη, χαιρέτισε τη συγκέντρωση ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, ηθοποιός Κώστας Καζάκος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, εκτός των άλλων, τόνισε πως: «Αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές είναι αν ο λαός θα βάλει την υπογραφή του στην καταδίκη του δίνοντάς τους τη δύναμη να συνεχίσουν τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις ή αν θα ορθώσει το ανάστημά του και θα πει ένα βροντερό "φτάνει πια"!». Και η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι η επιλογή ενός από τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την εναλλαγή τους στην κυβέρνηση. Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει αυτό που ο καθένας και η καθεμία γνωρίζει, ότι μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική είναι η λαϊκή πάλη, τόνισε ο Κώστας Αλυσανδράκης, που ξεκαθάρισε: «Η μόνη χρήσιμη για το λαό ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που είναι το μοναδικό κόμμα που όση δύναμη του δίνει ο λαός τη βάζει στο λαϊκό κίνημα».


Πέτροβας Σπύρος

Σχετικά με το επιχείρημα περί «χτυπήματος», τάχα, του δικομματισμού με την είσοδο μικρών κομμάτων στη Βουλή, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε το ζήτημα της πολιτικής κατεύθυνσης και του χαρακτήρα που κάθε κόμμα, μικρό ή μεγάλο, ακολουθεί και έχει. Οπως ο ΣΥΝ που, ένα σημαντικό μέρος του, προσδοκά συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει ήδη συνεργαστεί σε συνδικαλιστικό επίπεδο και στην ΤΑ και «είναι δεμένος χειροπόδαρα στην πολιτική διαχείρισης του συστήματος». Οσον αφορά το ΛΑ.Ο.Σ επισήμανε ότι πέρα από τα εθνικιστικά και σοβινιστικά του χαρακτηριστικά και την προθυμία του να στηρίξει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη σχηματισμού κυβέρνησης «επιχειρεί με ασυγκράτητο λαϊκισμό και κολακείες να ξεγελάσει τα λαϊκά στρώματα».

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, Κώστας Καζάκος, κάλεσε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που δέχονται στην πλάτη τους όλη την πίεση αυτού του απάνθρωπου και εξοντωτικού συστήματος να ρίξουν την ψήφο στο ΚΚΕ, αποδυναμώνοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι πρέπει να γίνει τώρα το βήμα, να δυναμώσει η φωνή του ΚΚΕ, στην προοπτική να δυναμώσει μέσα στο λαό και την κοινωνία το λαϊκό μέτωπο και το λαϊκό κίνημα, που να αντιστέκεται απέναντι σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

«Αυτή η πρόσκληση - είπε - είναι καθήκον όλων μας, από πόρτα σε πόρτα, να ανασκουμπωθούμε αυτές τις λίγες μέρες που μας απομένουν, για να τονώσουμε το ηθικό, να προκαλέσουμε το λαό να κάνει αυτό το θαρραλέο βήμα μπροστά, να υπερασπιστεί τη ζωή του. Δίνουμε μια υπόσχεση στο λαό ότι θα είμαστε έτοιμοι, παρόντες, αν αποφασίσουν να κάνουν αυτό το βήμα, ότι θα αλλάξουν τα πάντα. Γιατί μπορούν να αλλάξουν, δεν είναι ανέφικτο και ουτοπικό. Αν ο λαός το θελήσει μπορεί να αλλάξει τη ροή των γεγονότων και να τα στρέψει υπέρ του. Αυτοί δεν αλλάζουν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ). Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Να απεγκλωβιστούν από το δικομματισμό και να ρίξουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ».


«Να αφυπνιστεί ο λαός»

Συνέντευξη Τύπου του Κώστα Καζάκου στα Γιάννενα

Ενίσχυση και δυνάμωμα της φωνής του ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή για να μπορέσει να δημιουργηθεί μέσα στην κοινωνία ένα πλατύ δυνατό λαϊκό κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί και σε αυτά που επιδιώκουν να υλοποιήσουν την επομένη των εκλογών οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και τα οποία θα πλήξουν ακόμη παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων και του λαού, ήταν το κάλεσμα - προτροπή που απηύθυνε από τα Γιάννενα ο επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε φτάνοντας στο αεροδρόμιο της πόλης.

«Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να στηριχτούμε. Να κρατήσουμε κάτι από αυτά που χάθηκαν και να διεκδικήσουμε παραπέρα και τα δικαιώματά μας. Αυτό είναι το ζητούμενο και το μεγάλο κριτήριο για τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας», επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. ξεκαθαρίζοντας: «Δε χρειάζεται να είναι κομμουνιστής κάποιος για να ψηφίσει το ΚΚΕ, να συμφωνεί σε όλα, με την ιδεολογία και τους μακροπρόθεσμους στόχους και επιδιώξεις του κόμματος. Είναι η μόνη δύναμη που του λέει την αλήθεια και του συμπαραστέκεται, το μόνο γερό θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορεί ο λαός να χτίσει και να οικοδομήσει, τις επιδιώξεις, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες του».

«Προτείνουμε στον ελληνικό λαό στις επικείμενες εκλογές να αφυπνιστεί, να συνειδητοποιήσει αυτή την πραγματικότητα που βιώνει, να μη ζει με ψεύτικες ελπίδες, να ξέρει ότι έρχονται πολύ χειρότερα πράγματα για το μέλλον για το φτωχό λαό», σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που συμφωνούν και εφαρμόζουν με την ΕΕ, οδηγεί, από τη μια, στη φτώχεια και την εξαθλίωση την τεράστια πλειοψηφία του λαού και, από την άλλη, αυξάνει τα κέρδη των τραπεζών και των βιομηχάνων.

«Αυτό πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος και να κοιτάξει λιγάκι με καθαρό μάτι. Με λίγο θάρρος παραπάνω να κοιτάξει τα πραγματικά του συμφέροντα. Να υπερασπιστεί τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του, και να ψηφίσουν - ενισχύσουν το ΚΚΕ, προέτρεψε. Το κόμμα που σε όλη την ιστορία του, από τη φύση του την ίδια, την ιδεολογία και την κοσμοαντίληψή του, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και της φτωχολογιάς, του τόπου, των ανθρώπων του μόχθου που παράγουν τον πλούτο της χώρας και που δε μετέχουν στη διανομή».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ