ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η ανάδειξη του αθλητισμού ως λαϊκής ανάγκης της νεολαίας στο επίκεντρο

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του 10ου Αθλητικού Camp και του Στεκιού Αθλητισμού

Από τον αγώνα δρόμου σε προηγούμενο Αθλητικό Camp
Από τον αγώνα δρόμου σε προηγούμενο Αθλητικό Camp
Το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ εμπλουτίζεται, αναβαθμίζεται και «γιορτάζει» τα 10 χρόνια του.

Με αναβαθμισμένο πρόγραμμα και τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και αθλητικών σωματείων αποτυπώνεται η σημασία που δίνει η ΚΝΕ στο μέτωπο του αθλητισμού και στην ανάγκη της νεολαίας για πρόσβαση στην άθληση. Οι αθλητικές δραστηριότητες φιλοδοξούν να παίξουν έναν διττό ρόλο, συμβάλλοντας στην επαφή, στον συντονισμό, στη συζήτηση και την οργάνωση της πάλης πάνω στα οξυμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο χώρος και που όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστάτησαν.

Ιδιαίτερα φέτος, η επαφή της ΚΝΕ με αθλητές, προπονητές, σωματεία, ομοσπονδίες, συνολικότερα με ανθρώπους του χώρου του αθλητισμού, γίνεται με όπλο τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ για την παρέμβασή μας στο μέτωπο του αθλητισμού. Το περιεχόμενο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε θα αποτελέσει υλικό τόσο στις δραστηριότητες του Αθλητικού Camp, όσο και στο τριήμερο πρόγραμμα του Στεκιού Αθλητισμού στον χώρο του Κεντρικού Φεστιβάλ.

Ετσι, λοιπόν, η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ έχει φροντίσει και φέτος μέσα από το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων μικροί και μεγάλοι να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν κλασικά Ολυμπιακά αθλήματα, όπως αυτά της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας, να συνεχίσουν την επαφή με αθλήματα όπως η αναρρίχηση και οι αγώνες δρόμου, που πλέον έχουν γίνει θεσμός, να παρακολουθήσουν νέες μορφές παρουσίασης αθλημάτων, όπως είναι τα τουρνουά επιδείξεων αλλά και αθλήματα που χρόνια αποτελούν οργανικό στοιχείο του στεκιού, να αναδειχτούν φέτος ολοκληρωμένα, όπως το σκάκι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

10ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ

11 Σεπτέμβρη: 2η αναρριχητική συνάντηση της ΚΝΕ. Η Αθλητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ αυτήν τη φορά σε συνεργασία με το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καισαριανή «Ανδρέας Λυκουρίνος» διοργανώνουν τη συνέχεια των αναρριχητικών συναντήσεων. Το ραντεβού και φέτος θα δοθεί στο αναρριχητικό πεδίο «Μακρύς Τοίχος» στον Βύρωνα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο αναρριχητικό πεδίο «Πράσινη και Κόκκινη πίστα» στην Ηλιούπολη για μια γνωριμία με τα αναρριχητικά πεδία του Υμηττού.

17/18 Σεπτέμβρη: 1ο Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων της ΚΝΕ. Το φιλικό τουρνουά μαχητικών αθλημάτων θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι του Πάρκου Τρίτση με τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων πυγμαχίας και άλλων μαχητικών αθλημάτων.

18 Σεπτέμβρη: 10ος λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χλμ. και 10 χλμ. μαζί με τον παιδικό αγώνα δρόμου 1 χλμ. στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Μέσα από μία όμορφη trail διαδρομή οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύνολο του πάρκου που φιλοξενεί χρόνια τώρα το Κεντρικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ωρα έναρξης 10 π.μ. στην Πύλη Εργατικών Κατοικιών (Διοβουνιώτη και Σπύρου Μουστακλή).

Στέκι Αθλητισμού

Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη: Μέρα αφιερωμένη στο σκάκι. Στον χώρο θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Σιμουλτανέ με τη συμμετοχή Ελληνα Γκραν Μετρ. Θα ακολουθήσει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Το Σκάκι στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», όπου θα μιλήσουν σκακιστές και ερευνητές με ερευνητικό αντικείμενο τη Μηχανική Μάθηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη: Επίδειξη/παρουσίαση των Ολυμπιακών αθλημάτων της Ιστιοπλοΐας, του Κανόε Καγιάκ και της Κωπηλασίας με τη συμμετοχή ναυταθλητικών σωματείων σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες.

Σάββατο 24 Σεπτέμβρη: Επιδείξεις αναρρίχησης και τραμπολίνο για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της ορειβατικής δραστηριότητας της ΚΝΕ από την πρόσφατη επιτυχημένη ανάβαση στον Ολυμπο και την ψηλότερη κορυφή του, τον Μύτικα.

Αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε δραστηριότητα θα ανακοινωθούν τις επόμενες βδομάδες. Δηλώσεις συμμετοχών στο sports@kne.gr και για τον αγώνα δρόμου σε ηλεκτρονική φόρμα διαθέσιμη στο www.902.gr/node/303132. Πληροφορίες στο 6986.723.990.

Ξεχωριστή θέση και στη Θεσσαλονίκη

Με πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων στον χώρο της Μαθητικής Σκηνής οργανώνεται και φέτος η πολύμορφη παρέμβαση στον αθλητισμό και στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου».

Η Επιτροπή Αθλητισμού της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας έχει φροντίσει για ένα πλούσιο πρόγραμμα τις μέρες του Φεστιβάλ. Στον χώρο θα λειτουργεί τοίχος αναρρίχησης για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά σκακιού και τις τρεις μέρες, θα γίνει παρουσίαση, από αθλητικά σωματεία της περιοχής, των προγραμμάτων της γυμναστικής για όλους και της ακροβατικής γυμναστικής.

Ξεχωριστή θέση στις δραστηριότητες του τριημέρου θα έχει η συζήτηση που διοργανώνεται από τα Τμήματα Αθλητισμού και Ενάντια στα Ναρκωτικά και τις Εξαρτήσεις της ΚΝΕ με επίκεντρο τον ελεύθερο χρόνο και την αξιοποίησή του σήμερα από τη νεολαία, αναδεικνύοντας την ανάγκη για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στις τέχνες, μακριά από εξαρτήσεις, κόντρα στη ναρκω-κουλτούρα που πλασάρει το καπιταλιστικό σύστημα στη νεολαία ως λύση στα προβλήματά της. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν αθλητές, προπονητές, μέλη από αθλητικά σωματεία και φορείς της περιοχής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ