ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Αυγούστου 2016
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Μια σειρά συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων θα γίνουν τις επόμενες μέρες από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 12 μ., περιοδεία στο κατάστημα «Μαρινόπουλος» στο Πάρκο Τρίτση, με επικεφαλής τον Φίλιππο Φλουσκούνη, στέλεχος του Κόμματος.

-- Συγκέντρωση της ΚΟΒ Ξηρομέρου του ΚΚΕ, στις 9 μ.μ., στην καφετέρια «Καραμέλα». Θα μιλήσει ο Ν. Μωραΐτης, μέλος της ΕΠ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Αύριο, Κυριακή

-- Η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου, Αγρίτη Βασίλη του Νικολάου, από την Αγιάσο, και Καλαγάνη Γρηγόρη του Θεόπιστου, από τα Βασιλικά, στις 11 π.μ., στο Αμπελικό. Ο δρόμος που οδηγεί στη συγκεκριμένη περιοχή είναι από τη Μεγάλη Λίμνη προς Αμπελικό και στα έξι (6) χιλιόμετρα, μετά το χωριό, είναι ο χώρος της εκδήλωσης. Θα υπάρχει ειδική σήμανση.

-- Η ΚΟΒ Μανταμάδου Λέσβου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει λαϊκό γλέντι, στις 9 το βράδυ, στο εξοχικό Χιωτέλλη.

-- Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στα Ανώγεια για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αρμί. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Ανωγειανούς αγωνιστές. Θα μιλήσει ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό κρητικό πρόγραμμα.

-- Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ στα 70 χρόνια από το σχηματισμό της 1ης ομάδας του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου από τους Λεκάτες μαχητές, διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης, στις 11 π.μ. στο κοινοτάφιο έξω από τη Λέκκα.

-- Η ΚΟΒ Μακρακώμης διοργανώνει πολιτιστική - πολιτική εκδήλωση, στις 9 μ.μ. στην πλατεία της Μακρακώμης. Θα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Τούρκο ποιητή, αταλάντευτο αγωνιστή και διεθνιστή Ναζίμ Χικμέτ. Ομιλία για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ από τον Χρήστο Πάσουλα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 8/8

-- Η ΚΟΒ Στυλίδας διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Τάσο Χρονά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 9/8

-- Οι ΚΟΒ Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας του ΚΚΕ διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση για τη μάχη της Ανδρίτσαινας και το Λαϊκό Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, στην κεντρική πλατεία της Ανδρίτσαινας, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κάγκουρας, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 10/8

-- Οι ΚΟ Αργένου, Κάπης και Κλειούς Λέσβου διοργανώνουν λαϊκό γλέντι στις 9 μ.μ., στην πλατεία της Αργένου.

-- Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αστακού, στις 20.30, η ΚΟΒ Αστακού διοργανώνει εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στον Βασίλη Τσέλιο (Γεροδήμο), καθώς και στους αδελφούς Κομπλίτση Νίκο (Χελμός), Σπύρο (Νικίας), Χριστόφορο, που ήταν από τους πρώτους ένοπλους καταδιωκόμενους αγωνιστές στις αρχές του 1946 στο νομό, και έπαιξαν, στη συνέχεια, αποφασιστικό ρόλο για τη δημιουργία του ΔΣΕ στη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Θα μιλήσει ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Μεσαράς της ΤΕ Ηρακλείου ΚΚΕ και η ΟΒ Μεσαράς της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του κομμουνιστή λογοτέχνη Θέμου Κορνάρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Σίβα, γενέτειρα του κομμουνιστή καλλιτέχνη, και θα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Χουστουλάκη Γενοβέφα, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ. Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα και έκθεση αρχειακού υλικού για τον στρατευμένο στα κομμουνιστικά ιδανικά, πρωτοπόρο συγγραφέα Θέμο Κορνάρο από το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Συγκέντρωση στο Λευκαντί, στις 8.30 μ.μ., στον «Πλάτανο». Θα μιλήσει ο Θέμος Βασιλείου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Μαντούδι. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας.

-- Εκδήλωση της ΚΟ Γρεβενών για τα 70χρονα του ΔΣΕ, στο Κηπουρειό, στις 8 μ.μ., στην πλατεία. Θα μιλήσει η Παναγιώτα Ντάγκα, Γραμματέας της ΤΟ Γρεβενών του ΚΚΕ. Επίσης, θα γίνει προβολή βίντεο.

Την Πέμπτη 11/8

-- Εκδήλωση της ΚΟ Γρεβενών στη Δεσκάτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Θα μιλήσει η Παναγιώτα Ντάγκα, Γραμματέας της ΤΟ Γρεβενών του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Την Παρασκευή 12/8

-- Η ΚΟΒ Πελασγίας διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Πελασγίας στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 20/8

-- Η ΚΟΒ Λ. Θερμής Λέσβου διοργανώνει λαϊκό γλέντι στις 9 μ.μ., στην αγορά της Λ. Θερμής.

Εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Οι ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν απ' τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στο μεγάλο μπλόκο της 17/8/1944. Την Τετάρτη 17/8, στις 6 μ.μ., από την πλατεία Αγίου Νικολάου ξεκινούν τα στεφανώματα. Την Κυριακή 21/8, στις 6 μ.μ., στο κοινοτάφιο του Γ' Νεκροταφείου θα γίνουν ανάγνωση των ονομάτων των αγωνιστών, χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, κατάθεση στεφάνων και μετά την ενός λεπτού σιγή θα ακουστούν ο Υμνος στους πεσόντες και ο Εθνικός Υμνος. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 16/9, στο κηποθέατρο και την Κυριακή 18/9 στο χώρο της ιστορικής μάντρας του Μπλόκου.

ΤΕ ΘΗΒΑΣ - ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
Για τον ΔΣΕ στα Χώστια

Η ΤΕ Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 70χρονα του ΔΣΕ, στα Χώστια (Πρόδρομος), την Τετάρτη 10/8, στις 7.30 μ.μ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη δράση του 2ου Τάγματος της 126ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ με διοικητή τον Κρόνο (Κώστα Αντωνόπουλο) και έδρα τον Ελικώνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σερ. Κοσσόρα και στο Ηρώο του χωριού. Χαιρετισμό από την ΤΕ και ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στον αγώνα του ΔΣΕ με αντάρτικα τραγούδια, μεταξύ αυτών και της Βοιωτίας, και απαγγελία μαρτυριών αγωνιστών του ΔΣΕ. Εκθεση αφιερωμένη στη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή.

Για τη μάχη στις Καρούτες Φωκίδας

Το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στις Καρούτες Φωκίδας, για να τιμήσει την επέτειο της ομώνυμης μάχης και τους αθάνατους του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που έπεσαν στις 5/8/1944 μαχόμενοι κατά των ναζί Γερμανών κατακτητών.

Στη Σαϊδόνα 14 Αυγούστου

Ο Σύλλογος των Απανταχού Σαϊδονιτών και ο εκπρόσωπος της Σαϊδόνας στο Δήμο Δυτικής Μάνης διοργανώνουν την ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στο χώρο του μνημείου στη Σαϊδόνα Μεσσηνίας.

Στα Σουδενά Καλαβρύτων

Οι Οργανώσεις Αιγιάλειας και Καλαβρύτων του Τομέα Υπαίθρου Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για το γιορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, στα Σουδενά (Ανω Λουσούς) Καλαβρύτων, αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει αναγγελία παραβρισκομένων, προσκλητήριο νεκρών, απαγγελία ποιήματος, κεντρική ομιλία, κατάθεση στεφάνων. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας για τον ΔΣΕ. Θα μιλήσει η Ειρήνη Αρμενάκα - Ακαρέπη, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Εκδήλωση στον Αναβο Σελίνου

Το παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) διοργανώνει εκδήλωση, σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., στον Αναβο Σελίνου (μεταξύ των χωριών Φλώρια και Κάνδανο) για το συντριπτικό χτύπημα που έδωσε ο τακτικός και μόνιμος ΕΛΑΣ ενάντια στους Γερμανούς ναζί.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ