ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απομονώνουμε τους φασίστες, τα μαντρόσκυλα του καπιταλισμού

Συγκέντρωση χτες στο Μενίδι για τη δολοφονική επίθεση σε μετανάστη εργάτη γης

«Οι φασίστες είναι εχθροί των εργατών, τα τσιράκια είναι των αφεντικών», «Εργάτη, νέε, σκέψου ταξικά, ρατσιστή σε θέλουν τα αφεντικά», «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», «Ελληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι». Με αυτά τα συνθήματα, εκατοντάδες εργάτες, Ελληνες και μετανάστες, παιδιά μεταναστών μαζί με νεολαίους, μέλη και φίλους της ΚΝΕ, συμμετείχαν στη συγκέντρωση της ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ, δίνοντας απάντηση στην πρόσφατη εγκληματική δολοφονική ενέργεια σε βάρος μετανάστη εργάτη γης, που μαχαιρώθηκε από τρία φασιστοειδή την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του.

Η κινητοποίηση αυτή, με πρωτοβουλία της Οργάνωσης του ΚΚΕ, αποτέλεσε συνέχεια της πλούσιας δραστηριότητας για την απομόνωση της δράσης των φασιστικών εγκληματικών οργανώσεων, που βάζουν στο στόχαστρο μετανάστες, πρόσφυγες, ανθρώπους του μόχθου.

Η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του Κόμματος, από την περασμένη Πέμπτη που έγινε η επίθεση των νεοναζί, κυκλοφόρησε ανακοίνωση, μετέφρασε το κάλεσμα στα Ινδικά και στα Πακιστανικά και πραγματοποίησε μεγάλη εξόρμηση σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, καλώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη με τους μετανάστες εργάτες και να απομονώσουν τους φασίστες εγκληματίες.

Οι φασίστες χτυπάνε όλους τους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες

Στη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Μενιδίου, μίλησε ο Γιώργος Δαφνής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Η μαχητική πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης πέρασε και έξω από τα γραφεία της φασιστοσυμμορίας της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εργατική - λαϊκή πάλη θα τσακίσει τους ναζί και θα τους στείλει «στον αγύριστο», μαζί με το κεφάλαιο που υπηρετούν.

«Στις εργατογειτονιές της Αττικής, όπως είναι και το Μενίδι, αλλά και μέσα στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, το Κόμμα μας και το ταξικό εργατικό κίνημα δεν θα επιτρέψουμε, θα απομονώσουμε και θα τσακίσουμε τις ναζιστικές, φασιστικές συμμορίες, όπως έγινε και στο παρελθόν, στη χώρα μας και αλλού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Δαφνής μιλώντας στη συγκέντρωση, σημειώνοντας:

«Οι φασίστες, οι ναζιστές, είναι τα μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος, αποτελούν την προμετωπίδα του συστήματος, των αστών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, συνολικά του κεφαλαίου. Οι διάφορες εθνικιστικές και φασιστικές συμμορίες συγκροτήθηκαν για να χτυπάνε όποιον εργάτη παλεύει για τα δικαιώματά του και όχι μόνο για να κυνηγούν τους μετανάστες».

Αναφερόμενος στους μετανάστες εργάτες, τόνισε ότι το ΚΚΕ τους θεωρεί κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας. Οπως είπε το στέλεχος του Κόμματος, «ο καπιταλισμός, όπως σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έτσι και στη χώρα μας, αξιοποιεί τους μετανάστες για να ρίχνει τα μεροκάματα συνολικά των εργαζομένων, για να περιορίζει εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες, για να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην ενότητα της εργατικής τάξης, για να δηλητηριάζει συνολικά την εργατική τάξη με το ρατσιστικό - εθνικιστικό δηλητήριο.

Χρησιμοποιούν το Μεταναστευτικό για να περνάνε σε κάθε χώρα πιο εύκολα τα διάφορα αντεργατικά μέτρα και από την άλλη προβάλλουν το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών για να μας φοβίσουν, για να ξεχάσουμε τα δικά μας βάσανα και αγωνίες...».

Σε άλλο σημείο ο ομιλητής, καλώντας σε ένταση της πάλης, υπογράμμισε ότι «η ανασύνταξη και ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος περνάει και μέσα από την ένταξη στην ταξική πάλη των χιλιάδων μεταναστών εργατών που δουλεύουν στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις οικοδομές, στα ξενοδοχεία και στα χωράφια».

«Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το Μεταναστευτικό ως ταξικό πρόβλημα και όχι ως κάτι που προέκυψε τυχαία ή όπως οι άλλοι το ονομάζουν "εθνικό" ή "ευρωπαϊκό"», πρόσθεσε και κάλεσε την εργατική τάξη, «ανεξάρτητα από χρώμα και έθνος, να στρατευτεί με το Κόμμα, να το κάνει ακόμη πιο δυνατό και ισχυρό, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε την οικονομική και πολιτική εξουσία της αστικής τάξης, όπως έκαναν οι μπολσεβίκοι πριν από 100 χρόνια με τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, ώστε να πάρει η εργατική τάξη στα χέρια της τα "κλειδιά" της οικονομίας, τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τον ενεργειακό και ορυκτό πλούτο, τη γη, και να τα βάλει να δουλέψουν σχεδιασμένα για τα συμφέροντα των εργατών και όχι των καπιταλιστών, όπως γίνεται σήμερα».

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συνάντηση των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων

Με μαζική συμμετοχή μαχητών του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και των απογόνων τους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Αγιο Νικόλαο της Νάουσας το καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Τους παρευρισκόμενους, που κίνησαν από κάθε πόλη της Μακεδονίας και της Θράκης για να δώσουν το «παρών», καλωσόρισε εκ μέρους του Παραρτήματος Νάουσας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ο Ζαχαρίας Ταχυδρομίδης. Εκ μέρους του ΚΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που παρευρέθηκε σύσσωμο, χαιρέτισε ο Κώστας Σαπρανίδης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια του αγώνα, που ερμήνευσε η ορχήστρα του ΠΑΜΕ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Πολιτική Σκηνή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε απόσπασμα από το θεατρικό το έργο «Με τη σκέψη στην πατρίδα» της Ι. Στεφανίδου.

Ο Κώστας Σαπρανίδης αναφέρθηκε στη δράση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που με συνέπεια υπερασπίζεται την πραγματική Ιστορία του κινήματος και του λαού, την οποία οι ιμπεριαλιστές ξαναγράφουν και διαστρεβλώνουν. Στη συμμετοχή στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, στους αγώνες για τα οξυμένα προβλήματα. Στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η ναζιστική Γερμανία κατά την Κατοχή, καθώς και του κατοχικού δανείου.

Αναφέρθηκε επίσης στην αρνητική στάση που κράτησαν όλες οι κυβερνήσεις στο ζήτημα της μη έγκρισης του επαναπατρισμού των πολιτικών προσφύγων, που δεν είναι «Ελληνες το γένος». Οπως είπε, «εμείς αυτούς τους συναγωνιστές μας δεν τους ξεχνάμε και θα αγωνιζόμαστε μαζί τους, για τη δικαίωσή τους. Για τον επαναπατρισμό και την εγκατάστασή τους στις εστίες τους».

Ο Γιάννης Δελής, απευθυνόμενος στους πρωταγωνιστές και ζωντανούς φορείς της Ιστορίας του ΚΚΕ, ανέφερε πως «στο πρόσωπό σας το ΚΚΕ τιμά όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, τους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, που υπερασπίστηκαν τη λευτεριά του λαού στο αποκορύφωμα της ταξικής πάλης.

Υποκλινόμαστε στους εκτελεσμένους, σ' αυτούς που δώσανε τα νιάτα τους και τη ζωή τους και έμειναν πιστοί σε αξίες, ιδανικά, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμάμε τους μάρτυρες των φυλακών και της εξορίας, κάθε κυνηγημένο αγωνιστή, τιμάμε εσάς που βιώσατε την πολύχρονη πολιτική προσφυγιά.

Η Συνάντησή σας αυτή βοηθά να μένει ζωντανή η ιστορική μνήμη, να μεταφέρεται ατόφια από γενιά σε γενιά, κόντρα στην επιδίωξη των αστικών επιτελείων να τη διαστρεβλώσουν και να τη σβήσουν, βοηθά να εμπλουτίζεται η ιστορική και πολιτική πείρα για να αντλούνται τα σωστά διδάγματα, τόσο χρήσιμα στην εξέλιξη της ταξικής πάλης και στον σύγχρονο καθοδηγητικό ρόλο του ΚΚΕ».

Αναφέρθηκε στα διδάγματα του Οκτώβρη, τονίζοντας ότι «η ύπαρξη και οι επιτυχίες της σοσιαλιστικής κοινωνίας, για δεκαετίες, την οποία εγκαινίασε η Οκτωβριανή Επανάσταση, απέδειξαν ότι είναι εφικτή μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, χωρίς καπιταλιστές που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα παραγωγής.

Γιατί η Οκτωβριανή Επανάσταση έφερε στο προσκήνιο μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας κι εσείς είστε οι ζωντανοί μάρτυρες της αλήθειας της!».

Τέλος, κάλεσε το λαό να δει κατάματα την πραγματικότητα και να περάσει στην επίθεση, για να μπορέσει να ζήσει αυτός και τα παιδιά του σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, με τις δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Να παλέψει για να αλλάξει χέρια η εξουσία, να πάρει η εργατική τάξη στα χέρια της τα «κλειδιά» της οικονομίας, την ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισότιμες οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με τα άλλα κράτη.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στη 1 μ.μ., ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της FRONERI στον Ταύρο, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 8.30 μ.μ., στη Λήμνο, στην αίθουσα «Γκαλιούρη» του κινηματοθέατρου «Μαρούλα», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ «Δικτατορία 1967 - 1974, Κείμενα και Ντοκουμέντα». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Παρασκευή:

-- Στις 6.30 π.μ., ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του τραμ στον Πειραιά, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 9 μ.μ., η ΚΟ Μεγάρων του ΚΚΕ διοργανώνει λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα «Κονάκι» στη Ν. Πέραμο, δίπλα στη θάλασσα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ