ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να γίνει άμεσα νέος γύρος μεταθέσεων

Ανακοίνωση μετά τις ελάχιστες μεταθέσεις που έκανε το υπουργείο Παιδείας

Σε ιστορικό χαμηλό το ποσοστό των μεταθέσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφού ικανοποιήθηκε μόλις το 8,78% και το 5,77%, αντίστοιχα, των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από εκπαιδευτικούς.

«Το σίριαλ με τον "κόφτη" της κυβέρνησης, με τις βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζεται», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, κάνοντας λόγο για τις λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ στην Εκπαίδευση και απαιτώντας να πραγματοποιηθεί άμεσα νέος γύρος μεταθέσεων, να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν να κάνουν με τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

Οπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ: «Τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες βεβαιωμένα οργανικά κενά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας είναι πρόκληση να μην ικανοποιείται το αυτονόητο δικαίωμα της μετάθεσης για χιλιάδες συναδέλφους, που τελικά θα μείνουν εγκλωβισμένοι για χρόνια, μακριά από τις περιοχές τους και σε πολλές περιπτώσεις μακριά και από τις οικογένειές τους. Κατά την αντίληψη του υπουργείου Παιδείας και του κ. Φίλη ...εφόσον υπάρχουν ..."παρκαρισμένοι εκπαιδευτικοί"...και ... "πλασματικές ώρες...", "σιγά μη δώσουμε και μεταθέσεις"!!!

Η κυβέρνηση, που εξαπάτησε με τις υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς, που άφησε για τη φετινή χρονιά 3.500 χιλιάδες κενά ακάλυπτα, που στέλνει με το νέο Ασφαλιστικό τους Εκπαιδευτικούς στα 67 χρόνια στην τάξη (σημ. οι ελάχιστες αιτήσεις για συνταξιοδότηση θα είναι μόνιμη πραγματικότητα για πολλά χρόνια) έρχεται σήμερα και καταργεί επί της ουσίας και τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Κατά τα λεγόμενα του ίδιου του υπουργού Παιδείας και οι αποσπάσεις από περιοχή σε περιοχή θα έχουν την τύχη των μεταθέσεων. Θα είναι μηδενικές.

Πρακτικά οι εκπαιδευτικός φορτώνεται στην πλάτη του την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής με προσωπικό και οικογενειακό κόστος, γιατί είναι προφανές ότι κανείς δεν καταθέτει αίτηση για μετάθεση ή απόσπαση χωρίς να έχει πραγματικά ανάγκη», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Βαφτίζει "το κρέας ψάρι" για να κρύψει την πολιτική των απολύσεων και των κενών παρουσιάζοντας τους περισσότερους κλάδους πλεονασματικούς ή με ελάχιστα ελλείμματα.

Πρόκειται, κυριολεκτικά, για σφαγή, καθώς επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια για τη δραματική περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και αποκαλύπτεται ότι οι φετινές απολύσεις των αναπληρωτών είναι και οριστικές απολύσεις από τη δημόσια εκπαίδευση για την πλειονότητα των αναπληρωτών που δούλεψαν φέτος, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται εκτεταμένες μετακινήσεις μονίμων εκπαιδευτικών», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς ως εξής:

«Συνάδελφοι, ούτε λεπτό ανοχή στους πρόθυμους υπηρέτες ενός συστήματος που μετρά τη μόρφωση των μαθητών, τις ζωές των εργαζομένων, ως κόστος που πρέπει να περικοπεί για να θησαυρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Μπροστά στο δίλημμα να μάθουμε να ζούμε με τη διαρκή ανασφάλεια, την ομηρία, τη συνεχή αγωνία για την επιβίωση ή να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική, οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν τη δική τους απάντηση, να σηκώσουν κεφάλι, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να δείξουν την τεράστια δύναμή τους.

Καμία αναμονή! Καμία αυταπάτη! Ετοιμότητα και προετοιμασία για αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της. Ενότητα του κλάδου στη βάση των αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας. Συμμαχία και κοινή δράση με τους γονείς και το εργατικό - λαϊκό κίνημα».

Μέχρι Παρασκευή τα μηχανογραφικά

Eurokinissi

Την Παρασκευή, 8 Ιούλη, λήγει η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Χτες, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία επί του συνολικού αριθμού των μορίων που συγκέντρωσαν οι συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από τα στατιστικά κλίμακας μορίων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ προκύπτουν τα εξής:

Σε ό,τι αφορά την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών το 38,87% συγκεντρώνει έως 10.000 μόρια. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το επιστημονικό πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής είναι 53,14% και το πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης 50,51%.

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, στο επιστημονικό πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών το 30,16% έχει κάτω από 10.000 μόρια, στο Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής το 23,6% και στο πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης το 49,12%.

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο επιστημονικό πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής κάτω από 10.000 μόρια είχε το 56,66%, στο πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης το 66,27% και στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής το 42,92%.

Σε ό,τι αφορά τον βαθμό πρόσβασης των υποψήφιων με το παλαιό σύστημα εισαγωγής, μέχρι 10 έχει το 46,81% των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης, το 19,18% της θετικής, το 25,6% της Τεχνολογικής κατεύθυνσης 1 (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και 40,3% τεχνολογικής κατεύθυνσης 2 (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Στο μεταξύ, χτες ανακοινώθηκαν και οι βαθμολογίες των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Επίσκεψη και ξενάγηση στο Λαύριο

Επίσκεψη στο Λαύριο θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 17 Ιούλη, η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ, με σκοπό την επαφή με την Ιστορία του εργατικού κινήματος της περιοχής. Την ξενάγηση των Οργανώσεων θα κάνει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ δρομολογεί λεωφορεία στις 9.00 το πρωί από τα παρακάτω σημεία: Μπαρουτάδικο Αιγάλεω, Αγιος Αντώνης Περιστέρι, Κεντρική πλατεία Ιλίου και πλατεία Καράβου Μενίδι. Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να απευθυνθούν στις Οργανώσεις της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ ή να καλέσουν στο τηλέφωνο: 697.2578.952.

Παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για το σχολείο

Εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο σύγχρονης γενικής Παιδείας, διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 8 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (οδός Λεωνίδου). Θα μιλήσει ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το 2ο Λύκειο

Νέα κινητοποίηση των γονιών για να μη στοιβαχτούν 500 μαθητές σε κτίριο φτιαγμένο για 250

Σε νέα κινητοποίηση καλεί σήμερα το πρωί η Ενωση Γονέων Σπάτων - Αρτέμιδας απαιτώντας να λειτουργήσει την ερχόμενη σχολική χρονιά το 2ο Λύκειο σε κατάλληλο μισθωμένο κτίριο στη Βραυρώνα. Οι γονείς προγραμματίζουν συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου στις 7 π.μ. ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να δεσμευτεί πως θα προχωρήσει άμεσα στην ενοικίαση κτιρίου και στην έναρξη των εργασιών.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με την Ενωση Γονέων «ο αντιδήμαρχος κος Τούντας μάς διαβεβαίωσε ότι όλα τα προβλήματα που είχαν προκύψει τελικά ξεπεράστηκαν, ενώ δικαιολογήθηκε για την έλλειψη επίσημης και έγγραφης ενημέρωσης από τη Δημοτική Αρχή, επειδή οι εξελίξεις προέκυψαν τις τελευταίες μέρες και δεν υπήρχε χρόνος για να υπάρξει τέτοιου είδους ενημέρωση».

«Επειδή "το έργο το έχουμε ξαναδεί" κι επειδή φτάσαμε για άλλη μια φορά στο παρά πέντε για να αντιμετωπιστούν ζητήματα που η Δημοτική Αρχή όφειλε να τα είχε αντιμετωπίσει εδώ και πολλούς μήνες, δε θα κάνουμε πίσω και δε θα "ησυχάσουμε" με γενικές διαβεβαιώσεις», δηλώνουν οι γονείς, θυμίζοντας πως αντίστοιχες υποσχέσεις που ακυρώθηκαν είχαν λάβει και πριν από τρία χρόνια χωρίς αντίκρυσμα. Οπως έχει τονίσει η Ενωση, η οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση δρομολόγησης λύσης, «σημαίνει την καταδίκη των 500 παιδιών μας - μαθητών του Λυκείου να συνεχίζουν να κάνουν και την επόμενη σχολική χρονιά μάθημα σε ένα κτίριο που οι προδιαγραφές του είναι για 250 μαθητές».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ