ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Ιούνη 2010
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δραστηριότητες του ΚΚΕ

Συσκέψεις - συγκεντρώσεις - περιοδείες για τις πολιτικές εξελίξεις και την προβολή της πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 10 Ιούνη, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών στον 1ο όροφο του ΕΚΘ, θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακόμα, προγραμματίζονται:

-- Σήμερα Κυριακή, στις 12 μ., σύσκεψη στον Ασύρματο, στο Μπραχάμι (καφενείο στη συμβολή Αγίων Θεοδώρων και Εθνομαρτύρων), με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ.

-- Την Τρίτη 8 Ιούνη στις 8.30 μ.μ., συγκέντρωση στην Ταβέρνα «Παραγάδι» διοργανώνει η ΚΟΒ Χαριλάου της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

-- Την Πέμπτη 10 Ιούνη στις 8.30 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία του Ευόσμου με ομιλητή τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μετανάστες ζουν σε κτίριο - «οχετό»

Σε άθλιες συνθήκες ζουν το τελευταίο διάστημα δεκάδες μετανάστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, στο ρημαγμένο κτίριο των Κυλινδρόμυλων στο λιμάνι της Καλαμάτας. Στο χώρο αυτό δεν υπάρχουν πόσιμο νερό, ρεύμα, χώροι υγιεινής, ενώ κοιμούνται σε αυτοσχέδια καταλύματα και η αναζήτηση του φαγητού γίνεται κυρίως μέσα από τους σκουπιδοτενεκέδες.

Μάλιστα περίοικοι, αυτόπτες μάρτυρες, παρατήρησαν προ ημερών «περίεργες κινήσεις», καθώς κατά διαστήματα περνούν από το χώρο οχήματα τύπου «βαν» στα οποία επιβιβάζονται μετανάστες, καθώς και παιδιά τα οποία είναι πιθανό να τα τοποθετούν στα φανάρια για να επαιτούν.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή Μεσσηνίας (ΝΔ) το μόνο που σκέφτηκε να κάνει, όταν έγιναν ευρύτερα γνωστές οι άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκάζονται να ζουν αυτοί οι άνθρωποι, ήταν να ψεκάσει με πύραυλο το κτίριο και να καταβρέξει τους μετανάστες με απολυμαντικό φάρμακο!!! Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε απόσπασμα από τη δήλωση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Κ. Αθανασόπουλου, στην τοπική εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ», όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Καταλήξαμε, μάλλον, να ραντίσουμε με το βυτιοφόρο του δήμου, με τον πύραυλο, από τα παράθυρα. Από την άλλη, ενδέχεται αυτή η πράξη να θεωρηθεί ρατσιστική, ότι καταβρέχουμε τους μετανάστες».

ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ: Συνιστούν αθλιότητα οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής

Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες και οι αντιδράσεις για να βρεθεί λύση ώστε να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες αυξάνονται. Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ απαιτεί να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να διαμένουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και καταδικάζει τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής Καλαμάτας στο θέμα που έχει προκύψει.

Και τονίζει: «Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα χαμηλά μεροκάματα, την ανασφάλιστη εργασία, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα - εγκλήματα που χτυπούν ιδιαίτερα τους ξένους εργάτες. Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκδίδει εγκυκλίους με ρατσιστικό περιεχόμενο και αρνείται στους μετανάστες και στις οικογένειές τους το δικαίωμα στην πρόληψη και την προστασία της Υγείας (Εγκύκλιος 13/7/2000 με την οποία απαγορεύεται η νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία των μεταναστών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα. Εγκύκλιος 2/2/2005 με το ίδιο περιεχόμενο).

Το ΚΚΕ καλεί τους Ελληνες εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους καλλιεργούν τη διάσπαση, το διχασμό και το ρατσισμό μεταξύ εργαζομένων με τα ίδια ταξικά συμφέροντα».

Προσφορές

-- Ο σ. Σιδηρόπουλος Ηλίας, από την Κολωνία Γερμανίας, προσφέρει 100 ευρώ για τους πεσόντες αγωνιστές.

-- Αγωνιστές και Φίλοι της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης προσφέρουν 100 ευρώ στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Αμπελοκήπων - Ελληνορώσων.

-- Από το Τορόντο Καναδά, ο Χαραλαμπόπουλος Δημ. προσφέρει στο ΚΚΕ 150 δολάρια Καναδά.

-- Προσφέρω 10 δολάρια Καναδά, «με όλη μου την καρδιά για τη μεγάλη, πατριωτική κι ασυμβίβαστη προσπάθεια στον ιερό αγώνα σας».

Με εκτίμηση: Νίκος Κ.


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΦΩΤ.

Πέρασαν 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. Εδωσε ό,τι καλύτερο για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού. Το μνημόσυνό του θα τελέσουμε σήμερα Κυριακή 6 Ιούνη στο Αγ. Βασίλειο Πειραιά στις 9.30 π.μ. Την «κληρονομιά» που μάς άφησε, θα την τιμήσουμε με αγώνες για τον Σοσιαλισμό.

Συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι, αντί στεφάνων, προσφέρουμε 330 ευρώ μέσω της ΚΟ Π. Κοκκινιάς.

Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Νίκος και Μαργαρίτα Ρείση, Βασίλης Ρείσης.

«Είμαστε περήφανοι»

Εμείς οι αγωνιστές της ΕΑ και μαχητές του ΔΣΕ είμαστε περήφανοι για το ΚΚΕ που δίνει το παράδειγμα σε όλους τους λαούς για ξεσηκωμό ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ και ΔΝΤ. Επίσης είμαστε περήφανοι για το ΠΑΜΕ, τον ταξικό αγωνιστικό πόλο της εργατικής τάξης της Ελλάδας, που οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων της χώρας μας ενάντια στα βάρβαρα - εγκληματικά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ, με βαστάζους ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. κ.λπ. Γι' αυτήν του τη δράση και για την ενίσχυση του αγώνα που κάνει, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ 500 ευρώ.

Προσφέρω, επίσης, 500 ευρώ για ενίσχυση στο «Σπίτι του Αγωνιστή», για τη μεγάλη του προσφορά στους αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ, στους λαϊκούς αγωνιστές που χρειάζονται τη στήριξή του.

Λύσανδρος Ταμουρίδης, λοχαγός του ΔΣΕ

ΚΗΔΕΙΑ

Τη λατρευτή μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία

ΖΩΗ (ΖΑΪΡΑ) ΤΖΩΡΤΖΗ

Το γένος Δορκοφύκη

Κηδεύουμε αύριο Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 και ώρα 16.00 στον Ιερό Ναό Αγ. Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η κόρη: Αννα Τζώρτζη, η εγγονή: Αθηνά Τσάμη. Τα αδέλφια: Μένης και Λίνα Δορκοφύκη, Λένα Δορκοφύκη. Οι λοιποί συγγενείς.

Προσφορά στο ΚΚΕ

Φίλοι και σύντροφοι του ΚΚΕ, από Νυρεμβέργη Γερμανίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης, προσφέρουν στο ΚΚΕ 3.000 ευρώ για τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη των μεγαλειωδών ταξικών αγώνων του τελευταίου εξαμήνου. Και ως απάντηση στη συκοφαντική καμπάνια που γίνεται για τα οικονομικά του Κόμματος.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ
Συγκέντρωση ενάντια στον «Καλλικράτη»

Σε συγκέντρωση καταδίκης του σχεδίου «Καλλικράτης», που είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, καλεί αύριο, Δευτέρα 7 Ιούνη, στις 8 το βράδυ, στην πλ. Λεωνιδίου, η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Ομιλητής θα είναι ο Βαγγέλης Γούργαρης, μέλος του ΝΓ Αρκαδίας του ΚΚΕ.

ΞΥΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΣΕΛΜΑΝ»
Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ξυλοβιομηχανίας ΣΕΛΜΑΝ, οι οποίοι απεργούν από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή διεκδικώντας να ανακληθούν οι 22 απολύσεις, καλεί η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ την Τρίτη 7.30 μ.μ. στο Βασιλικό Χαλκίδας.

Κεντρικές εκδηλώσεις ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

-- Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ανακοινώνουν ότι η εκδήλωση στη Μεσούντα Αρτας προς τιμήν του Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 13 Ιούνη 2010, ώρα 11 το πρωί. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, δρομολογούνται πούλμαν, το Σάββατο 12 Ιούνη, από Αθήνα (τηλ.: 2108831368 και 2108225407).

-- Επίσης, τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ανακοινώνουν ότι η καθιερωμένη πανελλαδική συνάντηση στη Νάουσα, με τη συμμετοχή των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων, των απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και των οικογενειών τους, θα γίνει στις 26 και 27 Ιούνη 2010. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην 65η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης (Πληροφορίες για συμμετοχή στα τηλέφωνα(2108831368 και 2108225407).

ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη θέση της γυναίκας στο σοσιαλισμό

Εκδηλώσεις για τη θέση της γυναίκας στο σοσιαλισμό διοργανώνουν οι Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα:

  • Αύριο Δευτέρα 7 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα στο σοσιαλισμό. Η συμβολή του συστήματος Υγείας - Πρόνοιας στο σοσιαλισμό στην ισοτιμία της γυναίκας». Θα μιλήσει η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή βίντεο και έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.
  • Την Τετάρτη 9 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Μεγίστης 20, Καλλιθέα), η Αχτίδα Νότιων Συνοικιών της ΚΟΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η γυναίκα στο σοσιαλισμό». Θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή βίντεο και έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org